Clasa a II a (2008-2009) partea III

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Anuska,poti sa dai banii si sa nu se prezinte
noi asa am facut intr-o excursie....nu pt ca ne-ar fi obligat doamna ,ci pt ca ne-a suparat copilul...el credea ca orice ar face noi suntem fortzati sa-l lasam tocmai pt ca am dat banii...ei uite ca nu e totdeauna asa!
sigur numai daca iti permiti sa pierzi banii astia

anamaria bafta la testul de mate
filofteia
stela

Alaturi de EMMA
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Anuska chiar nu stiu ce sfat as putea sa-ti dau aici fac excursii in medie cam 2 pe an si sunt organizate in zile normale de scoala si e baiul egal cu cel cind lipseste in orice alta zi normala de scoala , nici mai mare nici mai mic.
Chiar ma gindeam retrospectiv ca Bianca anul asta nu a lipsit nici o zi de la scoala, bolnava nu a mai fost de un an si ceva si alt motiv nu am avut Chiar si snow day au avut doar una singura iarna asta.
Donia noi primis scrisoare bilunara daca nu saptaminala cu ceea ce fac la scoala la fiecare obiect in parte , asta de la teacher si de la ceilalti (art, gym, music) lunar.
In ultima scrisorica ne-a anuntat ca saptamina asta si cea viitoare au report card assesments asa ca sa lasam copiii sa se odihneasca, sa pape bine si sa doarma suficient noaptea sa faca fata testelor zproape zilnice si sa nu le stresam neuronul cu altceva
Eu sunt mama denaturata si tot o pun zilnic la lucrat suplimentar la mate mai ales ca chinuim cu tabla inmultirii ...
Conferintele sunt la sfirsitul lunii martie chiar inainte de vacanta de primavara. Sunt tare curioasa cum arata report cardul comparativ cu cel din primul semestru .
Scoala Biancai a fost nominalizata ca "School of the week" la o televiziune locala si nu va zic cit de incintati au fost copiii ca vor aparea la tv si de fapt in final a fost dezamagire totala ca nimic din ce au pregatit ei nu a fost inclus in reportaj iar cel mai tare a suferit baietelul care trebuia sa fie reporterul si a fost inlocuit in ultima clipa cu un altul dintr-o clasa mai mare. Bianca a spus ca a fost suparat o zi intreaga ... mititeii
Daca aveti chef eu va pun un link cu pozele facute in scoala ... de la 32 la 39 sunt cu clasa Biancai
http://www.wxmi.com/pages/photo_gallery_landing/?galleryID=15106#131302
Predam legatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor !

raportez: a luat minus FB ieri la testul de mate, because 7+7=15 asta e... cred ca l-a furat si pe el astenia de primavara

eu sunt pur si simplu capie, am avut vreo 2 saptamani de groaza la serviciu si in final colac peste ... pupaza, nici macar nu am iesit prea bine, am avut o serie de 'scapari' (ma rog, la nivel de colectiv, nu individual, dar cam tot.... rahatu ala e )
ne-am luat o sapuneala serioasa de la superiori
partea buna e (vorba alora de la kiss FM ) ca oricum anul asta nu-s bani de prime deci nu pierdem nimic

mi-am amintit sa intreb: pe unde umbla filofteia, ca vad ca nu a mai scris de multa vreme ?!

cu lipici,

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

Multumim pt primire
uff scrisesem foarte mult despre noi, dar am uitat sa ma logez si s-a dus totul pe apa sambetei
ce sa zic , de cand am scris primul mesaj nu am mai putut intra pe forum si mi-e cam greu sa tin pasul cu voi....
asa pe scurt.
am avut o saptamana cu multe fb-uri. marti a avut 2 Fb pe caiet la mate. 1 luat ca a facut corect ex. adica le-a inteles din prima si a2lea fiindca a terminat in timpul dat de d-na pe alte ex.
la romana a luat un fb la dictare , insa ortogramele tot ne dau batai de cap.
le a predat prea multe intr-un timp scurt in 2h de romana. si apoi le-a dat test.
vad ca a inceput cu teste si dictari mai dese. pe mine ma incanta ff mult.dar tot nu lucreaza cu ei. adica ea dupa carte respecta programa , ca nu sare nimic , dar nu aprofundeaza.

poate imi recomandati si mie un caiet special ceva cu orograme sa o pun sa faca mai multe. acum lucrem in felul urmator: eu ii dau dictare cu ambele intelesuri si ea trebuie sa stie sa le scrie corect. sau o pun pe ea sa faca propozitii , dar se plange ca dupa 12 propozitii(ex, cu mai multe ortograme) o doare mana. cand ii dau sa completeze , la exercitiile din culegere nu face nici o figura.
la engleza a inceput d-na sa le scrie pe tabla propozitii si cuvinte
un lucru bun si aici.
am sa revin cat de des pot pe forum sa reusesc sa va citesc si sa va cunosc .

va pup .
as fi scris mai mult despre noi dar sunt ff nervoasa ca am pierdut primul mesaj. asa ca ma opresc aici si va doresc po primavara frumoasa si puiutilor succes la scoala

Mergi la inceput

salutare fetelor !

eu nu am noutati, dar scriu pt ca sunt ingrijorata de filofteia: ce-i cu tine? esti plecata? mi-a zis profu' de canto ca adi era bolnavior vineri... sper ca sunteti bine, doar nu v-o fi lovit gripa asta ca e groaznica!

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

salutare fetelor!

bine ca esti/ sunteti bine filofteia!

ce sa zic, din cate povestesti sigur esti o mamica pretentioasa fatza de ce face odrasla la scoala, lucru care mie una mi s epare laudabil - mai ales, presupun, pt ca eu sunt fix pe dos: adica nu mi-ar putea pasa mai putin!

in fine, intelegeti voi, nu ca nu-mi pasa, dar nici nu vreu sa stresez cupilu cu teme suplimentare! am convenit de comun acord ca atata timp cat are calificative de la B in sus si isi face corect temele primite la scoala, nu il pun sa lucreze suplimentar!
singurul lucru il mai pun sa citeasca cate ceva, fie lectia fie vreo revista/ poveste etc (si asta rar, spre rusinea mea )

soacra-mea care e 'sefa temelor' zice ca se descurca bine in general, desi suspectez ca ea il ajuta mult mai mult decat o fac eu in we... dar asta e, oi ajunge si eu bunica intr-o zi

imi pare rau ca ati renuntat total la canto... dar asta e, la un moment dat se schimba prioritatile! nici eu nu vreau sa-l duc la concursuri, ma gandesc sa facem canto cata vreme asta este distractiv pt tudor, daca la un moment dat va deveni neinteresat sau il va obosi excesiv vom renunta; bineinteles, daca nu cumva asta e ce isi doreste el sa faca!

cat despre electronica, m-ai molipsit si pe mine (din nou ) de cum povestesti, si cum bogdan al meu e pasionat si el de aparate electrice, baterii & co, am sa-l duc si eu joi sa incerc sa-l inscriu. parca tot joi merge si adi?! nu mai stiu exact...
sper ca il primeste si pe bogdanu' meu, chiar daca e deja aproape semestrul II

pupici cu lipici ...

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Salut si de la mine!
N-am mai apucat sa intru aici de nu stiu cind...Aflomeratie cu treburile pe acasa, fetele au fost bolnave o saptamana, acum daca a dat o raza de soare am inceput si curatenia generala.

Noi am avut sedintza cu parintii acum vreo 2 saptamani. A trebuit sa o aman de doua ori, odata ca a fost furtuna de zapada in ziua cu sedintza si a doua oara ca nu puteam merge cu fetele bolnave. Oricum mare lucru nu am aflat in plus fatza de ce stiam. Andreea se descurca foarte bine, singura problema e cu concentrarea. Se pierde in reverie si nu isi termina la timp ce le da de lucru in clasa. Concluzia a fost ca daca s-ar concentra si ar face treburile mai rapid ar avea mai multe oportunitati de explorat, dar asa ramane blocata la ce fac toti ceilalti . V-am mai zis eu ca asta i se trage de la faptul ca i-am spus in toamna profesoarei ca se plictiseste la ore si ca are nevoie sa fie stimulata mai mult. Deh...O mai ajut si eu acasa cu una alta. Pana una alta vad ca au trecut si la impartiri. E mult mai incintata de inmultiri si impartiri. Cred ca se saturase de adunari si scaderi.
Compunerile le scrie pe toate la scoala si sunt un deliciu sa le citesti. In plus mai au un jurnal in care trebuie sa scrie zilnic ce au facut interesant si parintii trebuie sa il semneze zilnic.

Cam astea sunt noutatile noastre!

Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns squirrel spune:

Buna fetelor

Nici de la noi nu sunt prea multe vesti, dar cea mai importanta care nu a re legatura cu scoala e ca a venit primavara si se vede in atitudiea tuturor. Doamne tine-o ca la noi nu se stie niciodata.

Vad ca o parte din voi sunteti mai avansate la mate, vecinele de peste ocean, faceti impartiri si inmultiri, deci daca ne hotaram sa zburam catre voi suntem cam in pom. Noi recapitulam scaderile, e drept ca mai e pana la vacanta dar in ritmul in care mergem...

Cat de cat la engleza si mate stiu ce fac ca au teme pentru acasa si vine cu manualele dar la celelalte materii habar nu am. avem jurnal de teme in care parintele trebuie sa semneze daca si-a facut tema sau motivul pentru care nu. Mie imi place stilul de predare din Irlanda insa un pic mi se pare prea lejer. Dupa cum vad eu acasa copii sunt prea incarcati saracii. Ideal ar fi undeva la mijloc. In functie de ce lucruri bune fac in clasa primesc niste sticker-uri si la un anumit nr. primesc un homework voucher, adica sunt scutiti de facut tema pe o zi la alegere.

Va ziceam de absente- aici ai voie un nr de 21 de zile de absente dupa care cica far o referire la educational board sa vada adevaratele motive pentru care copilul a lipsit- aici sunt familii care ignora scoala iar satul incearca sa evite aceasta. Sincer la noi nu cred ca va fi cazul, insa s-a imbolnavit pe bune si nu-l puteam trimite la scoala. Norocul meu ca nu am nevoie de scutire de la medic ca ma taxa de fiecare data cu 55 euro.

Asa pe langa subiect cum se simte criza asta financiara prin Ro si state? asa doar in cateva cuvinte sa aflam pareri sincere. Noi suntem in tare si mare trebuie sa fie minunea aia , Dumnezeu ar fi trebuit sa se nasca irlandez ca sa ii fie mila de poporul lui.

Va las, mi-am trimis feciorii la fotbal si eu am tras chiulu.
Filofteia daca baiatului ii place electronica , incurajeaza-l, la varsta lui din ce spui tu ca fac e intr-adevar avansat, is inginer si eu. Pana la urma notele care le primesc copii nu reflecta totalul de cunostinte al elevului, mai ales la varsta aceasta cand unii inca viseaza sau la un test nu si-au ascutit creionul din timp sau sunt mai emotivi. e important sa priceapa ideile si sa le aplice.

Citesc acuma o carte,' Rich dad , poor dad- what the rich teach their kids about money-that the poor and middle class do not! de Robert T. Kiyosaki, v-o recomand, acasa nu stiu daca s-a publicat, v-o recomand cu caldurasunt idei care prind bine.

Mai vin
Cu drag Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput