Clasa a II a (2008-2009) partea III
Raspunsuri - Pagina 10
Deea99 spune:
Buna , dragi mamici!!
Am si eu o fetita pe nume Stefi cls. aIIa. nu am stiut de subiectul asta pana acum , dar din ce am citit(cateva pagini in urma, dar revin si citesc mai mult) mi-ati bagat gheata la inima.sunt tare dezamagita de modul de predare al invatatoarei. nici nu stiu ce matoda sa zic ca preda. ea zice ca merge dupa programa , dar care o fi aia Dumnezeu stie, ca nu se potriveste nici cu ce fac copii cunostintelor mele , nici cu ce scrieti voi aici.si nu e vb numai de asta dar am inteles ca vine pe la 8.20 la prima ora, vb continuu la tel in timpul orelor, dar nu cu noi parintii, cu sotul , prietene si alti parteneri de afaceri, caci nuoa nu ne raspunde de loc. nici macar atunci cand lipseste copilul sa o anuntam. ii scriu mesaj sau nu ii mai spun de loc si nici pe fiimea nu o intreaba cand merge la scoala de ce a lipsit
. pleaca din ore s.a.m.d
sa nu-mi pierd ideea (sper sa fiu coerenta sa intelegeti oful meu)
in cla IA stefi stia sa citeasca nu cursiv , dar era ok si sa scrie mai mult facuse cu mine , ca si la gradi am nimerit o educatoare ca se apucase de facultate exact cand aveau ei cea mai mare nevoie de ea.si pe cea tanara nu o lasa sa faca nimic cu ei. o nebunie si aici
....dar cand am inscris-o la scoala cu recomandare bineinteles , la prima sedinta vai, ce frumos ne-a aburit doamna ca o sa-i aduca pe toti in slavi. ei , bine nu s-a intamplat de loc asa. fiimea la sf anului citea doar cui o treapta de cum incepuse
. nu va zic ca am cumparat culegeri si nu au lucrat de loc pe ele. a, ba da acasa cu mine. dar cu mari scandaluri . cum sa faca un copil ceva cand d-na le dadea 4 randuri de scris la romana sa nu-i streseze. continuu imi baga daca d-na nu ne zice.
si anul asta e la fel. ba mai rau.
joi nu prea a stat in clasa. dar inaite de a pleca a avut grija la romana sa le dea sa copiieze tot textul in tara prostilor. nu le explica nimic. au trecut foarte usor peste toate:dialog,semne de punctuatie, vocale totul ca sa zic ca intelegeti despre ce vorbesc. nu au in caiete scris mai nimic despre toate astea. daca nu fac la scoala explicat cu exemple pe tabla sa priceapa, ca mai zice fiimea ca le citeste Ex. despre virgula, nu inteleg de ce teme nu le-o da dintr-o culegere , ca slava domnului avem 2 cumparate chiar de ea. asa zic ca si-ar dezvoltat cunostintele. a, joi au avut tema din caietul special sa completeze un text cu sa si s-a...fiimea doar o propozitie a nimerit-o. si nu pot spune ca e proasta , e un copil foarte istet, dar daca eu nu am fost langa ea sa-i explic , a fost foarte clar ca d-na nu s-a sinchisit sa le explice cand se scrie legat sau dezlegat. vreau sa va zic , ca uneori ii este foarte greu sa-i explic unele chestii. si pt toate astea moi-am cumparat o carte de comunicare. dar nici asa nu ma descurc uneori , pt ca ea are nevoie de o definitie pt nivelul ei. o metoda pedagogica , nu cum o dadusem eu in verbe , de ma intreba ce sunt alea. si recunos ca uneori ma si enervez pe ea.
nu mai zic de mate
la cunoastrea mediului nu fac nici un sfert din ce am citit ca faceti voi. pai sincer nuci nu stiu daca are caiet. parca i-am facut la inceputul anului.
teste nu au dat decat acum la sa semestrului.
era toata clasa foarte stresata. dictari 2 anul trecut 1 anul asta.
90% ca are fb va spun ca mi se datoreaza mine. dar nu va zic cu ce pret. ma cert cu ea sa facem zilnic pe culegere si nu prea reusim . am scandal si cu cititul. si iar zic ca tot d-na e de vina. daca ea nu-i pune sa fac, nu le controleaza zilnic tema. ce atractie sa aiba copilul asta de scoala.
am luat in calcul sa o mut.plange si sincer si mie imi e frica ca dau tot peste asa ceva si ar mai fi si faptul ca noi trebuie sa ne mutam si dupa poate e scoala ''peste mana ''rau.
sunt tare dezamagita.
squirrel spune:
Buna dragelor,
am lipsit o perioada, cand motivata , cand fara vesti importante, am trecut prin 2 zile de vacanta suntem din nou la treaba dar ne-a lipsit teacher-ul 3 zile si atunci copiii sunt impartiti in alte clase, isi fac treaba care le data dar nu au teme.
Noi am avut prima spovada iar Vlad a citit un fragment dintr-o poveste. I-a fost apreciat accentul pur irish , de zici ca aici a trait toata viata lui. Ne mai distram si noi cu sotu cateodata, cum vorbeste in engleza dar si romana. Sa va zic una in romana- eram la lectia cu formulele de adresare iar raspunsul lui Vlad a fost : eu ma adresez 11 Ferncourt AV (aceasta este adresa noastra de aici). Am iesit repede din camera sa nu ma vada ca am pufnit in ras. Daca stau sa ii explic pe indelete ii place romana dar daca nu pricepe ...
La partea de citit la noi sta cam asa- ce este in engleza ii place, ce este in engleza si il pasioneaza-gen Stars Wars devoreaza pur si simplu; ce este in romana cam la fel dar cu mai putin entuziasm, cartile de genul 'Oare de ce...' il tin ocupat, cele cu povesti trebuie sa fie interesante sa se atinga de ele.
In rest jonglam si noi printre activitatile extra, pian , drama , ca e mai introvertit si fotbalul, iar lunea il duc acasa pe un coled care e tot roman si avem zi relax de cafea(mamicile). Ne ramane doar vinerea zi in care ori vin colegi de clasa acasa la noi ori merge Vlad la ei pentru cateva ore.
De marti am ajutor, vine tata in vizita si atunci voi putea veni mai des acum zbor la ultimele pregatiri pentru maine.
Va doresc o saptamana usoara
Cu drag,
Flavia
LORE33 spune:
A participat cineva la concursul EVALUARE IN EDUCATIE LA MATEMATICA?
Mihai a fost , dar spre dezamagirea noastra nu a fost atent si a gresit.A luat doar 93 de puncte.De altfel subiectele erau usoare, dar graba....strica treaba.Acum se pregateste pentru concursul la LB ROMANA.Sper sa nu mai fie asa grabit sa termine primul.
anamaria spune:
salutare fetelor ! 
filofteia, am mancat piftii si gratar, plus o distractie pe cinste a copiiilor care s-au dat cu farasul pe un deal in spatele casei - cica pe zapada, desi zapada nu a mai fost de la a 3-a serie de 'coborari'
asa ca va dati seama cam in ce hal aratau copiii, aveau noroi si-n sosete si-n chilotzi 
bogdan a imprumatat prima lui carte de la biblioteca, din proprie initiativa
este vorba de buratino (care mie mi se pare ca cam seamana cu Pinochio?!
) si sambata dimineata a trezit-o pe mama ca citea cu voce tare pe buda
vad ca il atrage sa citeasca, nu il oblig dar in fiecare zi ia cartea de cateva ori si citeste juma de pagina asa... pana se plictiseste
care ati mai imprumutat de la bibliotecile din scoala, ce perioada putem studia cartea? 2 saptamani? sau 3?! ca baiatu meu cel cascat nu a intrebat cand a luat cartea...
filofteia, poate totusi lasi baiatul sa cante... canta asa de frumos
oricum, cercul de electronica pare foarte educativ... tare as vrea sa-l duc si eu pe bogdan! dar nu prea am cum sa ajung
sa vad poate cand s-o face vremea mai buna...
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
violeta69 spune:
salut,
bun venit mamicilor 
la noi noutati nu prea sunt....
facem numerele pana la 1000,inca nu au inceput sa faca socoteli![]()
la roamana au facut din toate,dar de gresit tot mai gresteste...
note inca nu le-a dat decat pe caiete,au in fiecare zi "problema zilei" si Mihnea ia numai B
face el ce face si o zbarceste...
la dictare tot cu B ne laudam...
problema e ca nu-si doreste sa faca mai bine,zice"pai ce nu stii ca eu gresesc mereu?!" 
i-am taiat excursiile,dar nici asta nu-l deranjeaza,s-a resemnat
acum incearca sa-si faca temele cu bona,pana vin eu de la serviciu...numai ca incearca
,dar lenea e mare,asa ca mai bine face altceva 
joi avem sedinta cu parintii![]()
va 
Alaturi de EMMA 
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio
,mamica lui MIHNEA
viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Donia spune:
squirrel, ce dragut e Vlad cu adresatul
mai face si Roxana confuzii din astea uneori.
anamaria, bravo lui Bogdan pentru Buratino, ce-mi place unde citeste, dupa ceva timp isi va lua acolo si ziarul ![]()
filofteia, doar nu opriti canto definitiv, nu?!
A avenit soacra in vizita cu cateva carti recomandat de tine si imi plac tare mult, ne-am apucat deocamdata de ortograme si merg bine. Multumesc! 
Dar m-a pus necuratul sa mai comand eu o carte care banuiam ca i-ar placea mult Roxanei, "Curiozitati din lumea vie", in genul "Stiati ca...?" Si deschide fata cartea cu mare entuziasm si ramane perplexa... m-am dezumflat si eu cand am citit, apoi m-am enervat
Apoi aseara am citit-o cu sotul si ne-am prapadit de ras, va dau si voua vreo doua exemple:
- patriarhul franjurat al desertului Namib este Welwitschia mirabilis
- trilobitii sunt stramosii tuturor artropodelor
- ghimbirul, galanga si zedoria traiesc in paduri tropicale, iar rizomii lor aromatici sunt folositi in alimentatie si medicina.
Asta cu galanga si zedoria m-a dat gata!
Voi ati auzit de cuvintele astea pana acum?
Altfel la Roxana in clasa e jale mare, profesoara e gravida si va naste cat de curand, iar de joi le vine o inlocuitoare si copiii deja ii duc dorul profesoarei lor... profa cea noua le-a spus ca ea va fi mai severa si ei isi fac griji... eu i-am zis Roxanei ca sigur a glumit profesoara, cum de nu si-au dat seama???
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Vic spune:
Buna, fetelor! Si bun venit noilor mamici si copii.
Nici nu mai stiu de cand nu am mai scris.
Nici noutati nu prea avem - cel putin legate de Mihai. Are tema in fiecare saptamana, pe care o face extrem de repede. La mate si-a facut-o saptamana trecuta si pe cea de saptamana asta, asa ca acum ii mai dau eu sa lucreze intr-o carte acasa. Luni si-a uitat caietul de tema la spelling la scoala, si imi explica "Lasa, mama, ca oricum tema aia o fac imediat"
. Asa ca l-a adus marti, dar n-a scris nimic.
La culcare i-am zis ca a doua zi nu aare voie la televizor sau calculator pana nu face tema. (de regula cand vine de la scoala se schimba si se uita la cateva desene pe un program pentru copii, care de regula e si foarte instructiv) Azi ii sun pe la 3.50pm, sa vad ca-s acasa, bine amandoi, si aflu ca Mihai s-a apucat repede sa-si faca tema la spelling
. E drept ca nu erau decat 12 cuvinte de scris pe caiet, consoanele cu o culoare si vocalele cu alta. O sa le mai repetam si verbal de-acum, ca si completare. Dar tare m-am bucurat ca a fost asa de ascultator! Mai ales ca initial eu ma refeream la activitatile lui de dupa cina (adica dupa ora 6pm), dar m-am exprimat gresit si am decis ca mai bine nu revin cu corecturi ca mai rau fac. Si bine am facut.
In mai va avea Mihai un test national (NAPLAN) care se da in anii impari, incepand cu clasa a 3-a si terminand cu clasa a 9-a. SUnt 3 zile consecutive de teste (scris, citit si mate). Sunt tare curioasa cum va percepe Mihai testele si ce rezultate va avea.
De pe la Craciun e pasionat de High School Musical. Toate 3 filmele le-a vazut cu placere de cel putin 2 ori, iar cand e la el in camera asculta muzica din filme, ba mai si canta.
filofteia, nu renuntati la canto daca lui Adi ii place si are talent! Macar nu de tot.