Clasa a II a (2008-2009) partea III

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stela30 spune:

Buna fetelor! Am venit la voi in vizita sa facem schimb de impresii despre cum e sa ai un copil in clasa a2a.
V-am mai vizitat si am ramas bulversata de felul in care se face scoala in alte tari si mie frica sa nu ii ajungem si noi din urma.
Mult nu mai avem caci in clasa noastra step by step nemultumirea mea cea mare e ca nu le da nici calicative ,nici note si nu stiu la ce nivel e copilul in comparatie cu ceilalti. La sedinte nu ne vorbeste de copii, numai in particular, si de fiecare data zice ca totul e bine.
Ma impac cu ideea ca in general se descurca bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Citat:
citat din mesajul lui stela30
V-am mai vizitat si am ramas bulversata de felul in care se face scoala in alte tari si mie frica sa nu ii ajungem si noi din urma.

Bun venit la noi, stela30. Nu prea am inteles ce te-a bulversat. Eu am doi baieti, unul tocmai a inceput clasa a 9-a, celalalt clasa a 3-a. Desi la inceput mi-a fost greu sa accept stilul de scoala de aici, in timp am observat beneficiile. E drept ca ai mei copiii nu pot spune pe de rost nume de munti, ape si orase din diverse tari - mai ales in scoala primara. Dar au invatat sa se uite pe harta, sa foloseasca atlasul, sa-si caute singuri informatii in carti, la biblioteca, si pe internet, sa scrie tot felul de rapoarte si povestiri pe diverse teme, sa-si exprime opinia in mod deschis fara a fi considerati obraznici si sa intrebe fara a fi catalogati ca prosti. Si-mi place mult ca le invata prin aplicarea teoriei in activitati din viata de zi-cu-zi, asa incat sunt motivati natural (invat pentru ca asta imi foloseste la...) si nu fortati de note.
Nici noi nu primim note/calificative pana in clasa a 7-a, prima clasa de liceu, si nu se fac ierarhii in cadrul clasei pentru a nu distruge incredera in propriile forte. Dar au teste la nivel de stat la care primim clasificarea si stim cam pe unde se situeaza copilul la nivel de stat, nu de clasa. In clasa invata sa colaboreze, sa lucreze in echipa, chestie care "pe vremea mea" lipsea cu desavarsire. Si primim rapoarte de 2 ori pe an. Dar cel mai bine imi dau seama de nivelul copilului meu cand face temele, cand discutam pe diverse teme si imi dau seama ce stie si ce nu - el ca individ, nu raportat la neaparat la nivelul colegilor. Daca nu stie ceva trimit un biletel doamnei mentionand ce nu stie si rugand-o eventual sa-i explice.

Ca si tine, eram disperata, ca tot ce mi se spunea la "interviurile" cu profesorii era de bine: invata, nu au probleme de disciplina, sunt curiosi etc. Numai de bine. Ajunsesem dupa 5 ani de experiente similare in scola primara si in liceu sa cred ca aici profesorii nu stiu sa spuna nimic de rau - mai ales ca noi suntem realisti si cu stacheta destul de sus. Asta pana intr-o zi cand profesoara de franceza de la liceu l-a confundat pe fiu-meu mai mare cu un coleg care are acelasi nume, si a inceput sa ne spuna in mod frumos ca ar putea mai mult, ca nu s-a straduit cand si-a facut lucrarea si ca putea sa afle mai multe info despre localitatea aleasa sa o prezinte in scrisoare. APoi si-a cerut scuze, cand si-a dat seama de confuzie, si ne-a zis despre feciorul nostru, de bine. Desi a fost o situatie ciudata, am fost fericita sa vad ca la nevoie spun si mai de rau.

Citat:
citat din mesajul lui stela30
La sedinte nu ne vorbeste de copii, numai in particular, si de fiecare data zice ca totul e bine.

Mie mi se pare chestie de bun simt sa nu discute despre copilul tau de fata cu alti parinti - desi stiu ca asta-i practica uzuala in Romania. Pana la urma toate informatiile legate de familia si copilul tau sunt confidentiale si nu trebuie discutate in public.

Baiatul meu cel mare a facut 2 ani si o luna de scoala in Romania, la step-by-step. Rezultatele au fost excelente - e drept ca si invatatorii erau excelenti. Eu l-am dat pentru programul extins, pentru stilul prietenos de a invata si pentru a-l pregati pentru stilul de scoala "din afara" care stiam ca va urma mai devreme sau mai tarziu. Rezultatele unui inceput bun, unei experiente pozitive la inceput, se vad si acum, cand e in clasa a 9-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Draga vic ,citind cele scrise de tine incep sa cred ca ceea ce mi se parea mie iesit din comun la step nu sunt lucruri asa de rele.
Cam aceleasi lucruri se incearca si la noi: sa-i invete sa lucreze fara ajutor dar si in echipa , sa fie prietenosi unul cu altul, invata tot timpul lucruri noi si sunt incurajati sa caute infomatii despre fel de fel de lucruri si apoi sa le prezinte si celorlalti , iar in loc de calicative acum le da fulgisori de 10 , 5 puncte pentru unele activitati pe care le realizeaza foarte bine. Iar in zilele cand iau bulina verde sau neagra le ia cateunul din ele. Sunt multe lucruri bune in tipul acesta de invatamant si daca ma gandesc bine ceea ce nu_mi place e faptul ca nu stiu exact la ce nivel se afla copilul meu , dar cred ca nici nu as vrea sa stiu daca nu ar fi cum vreau eu.. Imi pare rau daca te-am deranjat cu ceea ce am zis despre invatamantul de afara dar citind unele postari de ale voastre ma pierdeam pe drum si de multe ori nu mai intelegeam nimic , acum imidau seama ca de fapt nu e nimic iesit din comun si ca asta am cautat si eu cand mi-am inscris copilul la step by step.

Mergi la inceput

Mi-ar face placere sa ma treci pe lista voastra ,Filofteia mai ales ca atunci cand am deschis subiectul despre step by step am vrut de fapt sa scriu aici pe topicul vostru dar din greseala am dat la subiect nou. Pe copilul meu il cheama Razvan si ca orice mama as vrea sa fie cel mai tare din parcare. Dar spre dezamagirea mea aflu ca sunt altii si mai buni si nu inteleg de ce sau poate nu vreau sa inteleg(cred ca am o problema).
El fiind la step are ore pana la 16 , ajunge acasa pe la 16,30 si mi se pare prea obositor sa ne apucam sa facem alte teme in afara de cele pe care le mai primeste de la scoala (mai rare ce-i drept).Mai il pun eu sa faca exercitii si sa citeasca dar sunt cred copii care iau ore in particular si de care parintii se ocupa mai mult.Sunt insa mandra ca Razvan se descurca bine datorita lucrului in clasa pentru ca acasa lucreaza foarte putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

stela30, nu m-a deranjat ce ai zis despre invatamantul din afara, doar ca nu am inteles la ce anume te-ai referit in primul post. Am trecut si eu prin starea de nesiguranta si nemultumire relativ la invatamantul de aici, dupa ce apucasem sa intram in ritmul romanesc. Am mai scris mai demult ca aveam senzatia ca nu invata, ci numai se joaca si se uita la filme, ca numai asta auzeam de la baiatul mai mare despre ce a facut la scoala. Intre timp am inceput sa pricep cum merge treaba si am vazut si rezultatele, ne-am adaptat si noi la stilul de-aici. Singura plangere legata de baiatul mai mare in "sedintele cu parintii" a fost ca e prea... tacut!!!

Ieri am avut interviul cu doamna lui Mihai. Ne-a zis numai de bine, ne-a intrebat ce ne dorim noi sa realizeze Mihai la scoala anul asta, ce-i place, ce nu-i place, daca e vreo problema in familie sau de sanatate de care ar trebui sa stie etc. I-am zis ca vrem sa-l stimuleze pe Mihai si sa profite de entuziasmul lui pentru lucru atunci cand il are,a sa ca sper sa ne trimita ceva exercitii suplimentare pentru el, sa lucreze in plus fata de tema obisnuita. Si am cerut sa ne transmita care sunt punctele lui slabe constatate in urma testarilor date pana acum - de regula nu ni se zice nimic, nu au note sau vreo ierarhizare publica, dar sunt organizati pe grupuri de lucru in functie de nivelul la care sunt. Sper sa primim informatiile promise in urmatoarele 2-3 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor !

scuze ca n-am mai intrat de mult, e o nebunie la mine la job: nu ies bine dintr-o kestie ca apare altceva si tot pe fuga sunt

noutati nu am deocamdata, bogdan e ca de obicei, ia cand FB cand B, ba e foarte cuminte si atent ba e distrat nevoie- mare... ieri in timp ce ii dicta un text soacra-mea el scrie 1/2 de propozitie, se opreste brusc, pune stiloul jos si zice" mamaie, hai sa-ti spun un banc bun " soacra-mea a zis ca da in nebuneala, e drept ca in final a apucat-o rasul cand a auzit bancul

stela, bine ai venit printre noi! sa stii ca eu am dorit din suflet sa merga copilul la o clasa step, am si frecventat timp de aproape 1 an in cls I in sistemul asta si eram fff multumita
si eu si el! a mers super bine, il vedeam ca invata, mergea la scoala cu mare placere si acasa nu avea nici un stres, nu lucram suplimentar decat in cate un we cand avea cateva exercitii...
sincer eu regret sistemul step, dar asta este dupa ce ne-am mutat nu mai avem clasa step la scoala din apropiere

sper sa fie frumoasa vremea in we - vad ca a aparut macar soarele ca tare as merge maine la tzara la un gratar in aer liber (mai ales ca sunt mosii de iarna si se impart piftii - mmmm )

popp ,
sa aveti un we super-califragilistic !

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Stela 30 bine ai venit in grupul nostru!
Vic . Foarte frumos ai descris tu sistemul de invatamant din alte tari . Eu in general sunt fericita cu ce fac ei la scoala, dar cred ca sunt frustrata de faptul ca nu primesc informatii zilnice, nu am un manual pe care sa urmaresc ce au invatat in ziua aia si nu imi trimite doamna mesaje sa imi spuna unde scartie treaba. Ei lucreaza foarte mult in clasa, asa ca temele pentru acasa sunt floare la ureche.

Filofteia eu zic sa nu ii intrerupi activitatile lui Adi! Imi amintesc cu amaraciune ca si eu incepeam diverse cercuri pe la casa pionerilor si pe la mijlocul anului mama mea nu ma mai lasa sa merg, ca n-as fi avut suficient timp pentru lectii . Un pic de ajutor in weekend si ai sa vezi ca o sa mearga bine cu matematica!

Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)

Mergi la inceput

Va multumesc pentru primirea calduroasa pe care mi-ati facut-o si ma bucur mult ca am cu cine discuta problemele care ma framanta ,cele legate de educatia lui Razvan.Vreau sa va spun ca atunci cand a inceput clasa intai el nu stia sa citeasca , nu cunostea toate literele si scria foarte urat in ciuda faptului ca doamna educatoare chiar s-a ocupat foarte mult de ei. Atunci mi se parea ca atat trebuie sa stie un copil de varsta lui, dar acum cand mai am un baietel de 5 ani observ diferenta. Sebi la 5 ani stie toate literele stie sa scrie cu litere de tipar si citeste cuvinte scurte. Razvan a luat totul de la zero in clasa intai si s-a descurcat din ce in ce mai bine ,desi scrie cu mana stanga scrie foarte frumos,citeste bine si nu are probleme cu exercitiile. La probleme se descurca mai greu ca nu prea stie sa puna problema in exercitiu dar mai lucram la asta acasa. Ma gandesc ca el a plecat cu un minus caci sigur in clasa la el au fost copii care stiau mult mai mult inainte de a incepe scoala.Pentru Sebi cred ca o sa fie mai usor ca invata multe de la fratele mai mare.

Mergi la inceput