Copilasi de Iulie-August 2004(9)*Alaturi de EMMA

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata!
scuze ca nu am mai stat aseara la schimbul III si tinut flamura sus dar m-a apucat somnul... si am zis sa profit
Oliv ce bine imi pare ca nu e nimic altceva... tin pumnii stransi ptr rezultatul biopsiei!!! si nu te ingrijora cu monopoliztaul discutiei, ai vazut ce bine face?
mai am 24 de ore.... de fapt mai putin asa ca ma apuc sa fac ceva ordine pe aci prin casa, facut ceva de mancare ptr baieti... si dupa-amiaza sa intind patutul mandrei. va marturisesc ca am un chef de shopping monstru (cred ca ma decompensez la greu peste o luna )
o zi buna tuturor.... mai intru eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Buna dimineata!

ROXI, scoatem pampoanele!

OLIVIA si sanatate multa lui Sorin!

ALICE - uite o reteta de pate de casa pentru copii testata - mie mi-a fost recomandata de pediatra lui Matei - fierbi ficateii in lapte (sa iasa toxinele) doar 2-3 minute de cand incepe sa clocoteasca laptele (cu grija ca laptele da in foc repede).

Bagi in blender 9in lipsa merge si masina de tocat carne) ficateii cu untul (eu la 500 grame de ficatei pun o jumatate de pachet de unt pentru ca mancam si noi), apoi pui ce doresti ca sa il condimentezi - un praf de vegeta sau sare, o jumatate de lingurita de mustar, optional galbenus de ou.
Pentru diversificare, eu am mai adaugat si ciuperci trase un pic la tigaie cu o ceapa, dar asta cand am avut musafiri adulti (eu il feresc cat se poate pe Matei de prajeli) si am umplut cu chestia asta oua.

La micul dejun Matei mananca:

- lapte cu cereale
- sandwich cu Almette si pate
- omleta fara ulei si cu mult cascaval
- sandwich cu unt si pastrama (noi cumparam numai un anume tip, e scumpa dar seamana cu pastrama de casa)sau cu sunca de pui
- crenwursti (mai rar, cam de doua, trei ori pe luna)
- crema de branza de vaci (de casa) cu banana, blenduite bine (stiu ca e mancare de bebelusi dar Matei mananca foarte bine si ii dau pana la 14 ani daca vrea )
- milkshake cu banana iarna si cu fructe de padure / capsuni vara si ceva in completare - de obicei carnita

O intrebare si de la mine - daca ai vostri copii merg la gradinita cu program prelungit, le dati micul dejun acasa? Eu ii dau lui Matei pe principiul ca macar masa de dimineata sa stiu ca o mananca bine si ca nu ramane cu stomacul gol pana la pranz.

Acum imi dati voie si sa ma plang? Am avut toata noaptea febra, la mine in birou bantuie o viroza urata si bineinteles ca azi sunt munci pentru ca nu are cine sa imi tina locul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Buna dimineata !
Kim,
Rox, scoatem maine agitatele
Andries,

Sunt prin zona ... pup trupa.
Scot paru` pt chiulitoare imediat

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Buna dimineata !
Olivia, ce bineee !! Las ca problema cu lactoza nu cred ca e de netrecut, ma bucur tare de tot ca nu-i vorba de nimic mai grav !! Si nu-i absolut nici un bai - nici pe departe de monopolizat discutia !! Inca o data - si pupici mii lui Sorin !! Si tie, bineinteles !
Iote ca aparu si Mama Omida !! Te asteptam cu pozicile Moatzei, Rain si ma bucur ca sinteti ok cu totii !! Trebuie neaparat sa mai viu pe la tine pe la cabinet - nu de alta dar e la mai putin de cinci minute de mine !
Roberta, multumesc frumos pentru reteta (mey, optional galbenusul de ou fiert sau crud ??) ! Si sanatate multa, ar fi fost bine sa fi stat acasa azi, sa te dregi olecutza ! De cind cu zilele astea cu vreme mai calda, am auzit pe multa lume plingindu-se de viroza ... pina si sotzu meu din dotare a crezuit ca e cald afara si a scos copilul far de ciorapi pe sub pantalon ! Hehehe, bine ca l-a lasat cu cizmele imblanite in picioare !!
Andrieshule, din categoria lucrurilor de valoare sau nu - la noi Florin este cel care il invata pe Andreiush ce si cum (nu zic ca io nust prezenta la educatia copilului, dar intre ei barbatii au cu totul alte chestii, greu de inteles pentru o femeie, hahaha, deja gizmoul are replici dale lu taxu care ma dau pe spate)... nu am impresia ca stie a face diferenta intre una si alta inca !! Noi am incercat pe cit posibil sa ii luam ce-i mai bun ...
Cam atit de la noi ! Va doresc o zi minunata ! Is pe aici ...

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Neata fetele!
Se apropie ziua cea mare a Roxanei, asa ca eu am pregatite deja ...!

Kim - marturisesc ca eu nu inteleg nimic din ce ai scris tu acolo, dar imi dau seama ca totusi vestile sunt imbucuratoare,asa ca eu tin pumnii ca si bipsiile sa iasa ok!

Lia - pai Stefan nici acum, la 4.5 ani nu are inca 15.5 kg...! Dar eu m-am impacat cu asta, imi dau seama ca asta e felul lui. Tudor mi se pare ca face parte din aceeasi categorie... De mincat Stefan maninca orice (de exemplu a descoperit ca ii plac pina si scoicile!) - nu maninca mult, insa e tare poficios si maninca cite putin din orice! Eu insa recunosc cinstit ca pe Stefan gradinita l-a ajutat foarte mult - acolo maninca tot, uneori si portii duble - banuiesc ca se antreneaza cu ceilalti copii, plus ca mincarea e buna si variata.

Blue_angel - foarte atre bancul!

Nu mai stiu cine intreba daca mai maninca mic-dejun si acasa - eu nu ii dau nimic inainte sa plece la gradi pentru ca la ora 9 au mic dejun acolo, apoi la 11 au gustare de fructe si biscuiti, la prinz doua feluri+desert, la sculare au iar gustare si pe la 16:30 au gustare de fructe. Eu zic ca ajunge...desi el mai maninca si cu taica-su seara, v-am zis ca e foarte pofticios!

Si eu am o reteta de pate de ficat de casa - eu il fierb tot asa in lapte dar neaparat cu nucsoara (ii da un gust super!) si apoi il pasez in blender cu unt si putin din laptele cu nucsoara in care a fiert - garantat iese super!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Neata!
Olivia, speram sa fie numai intoleranta asta si tinem pumnii sa fie bune rezultatele biopsiilor.

Rain a aparut la tanc ...se scot pampoanele pentru Roxi asa ca era momentul.... Ne bucuram ca sunteti bine.

Roxana, se scuza, dormi cat poti ...ca mai apuci peste vreo cateva luni... (asta in cazurile fericite, nu povestesc de ale mele ca sperii amatoarele...sa stiti ca inca recomand cu caldura al doilea, al treilea bebelus...

Lio, vezi ca sar pe tine :)...pai 100g e putin?! Pai greva inseamna greva adevarata... cu apa, fara paine :)...stai sa-ti arat eu copil care a mancat pana acum si abia a intrat in greva
http://good-times.webshots.com/photo/2546121080101722968XTjrbZ

Ieri Ioana a mancat dupa amiaza juma' de banana d'aia mica, ca i-a luat o ora sa o manance si la final s-a plictisit Maria, i-a luat restul din mana si l-a mancat ea...
Dar eram asa fericita ca a mancat...

Pen' ca ai intrebat, Maria mananca la micul dejun un bol de cheerios cu lapte...acelasi meniu de vreun an de zile... ...

Andries, mi-a placut aia cu "cristalina reloaded" ...Recunoastem fazele, numa' ca la noi la 20.30 spargem gasca si le culcam pe una intr-un dormitor si pe cealalalta in altul, asa ca depun armele pana la 21.30. (cu cantec si tzipurituri, dar macar am timp dupa aia sa rasuflu pana la biberonul de lapte...)

Ce mi-ar place sa saliveze si Ioana pe langa Maria, oricum ei i-as da orice, numa' sa manance. Am pus-o pe Maria sa-i dea sa manance, doar doar. Numa' ca Ioana nu deschide gura la lingurita, de aia a mancat pana la varsta asta cu siringa, la noi e cu rontzaiala daca e de mancat, ca acu' nu prea e...:)))

Asa...ieri m-au apucat remuscarile, dupa ce am zis ca n-au stare si fac dezastru si nu asculta (ma rog, nu cu cuvintele astea ) ne-am dus impreuna in camera si ne-am jucat de-a gradinita, le-am citit din carticele o ora (sa o facem pe Ioana sa manance amarata aia de jumatatzica de banana ) si apoi ne-am jucat de-a gradinita si am colorat.
"Doamna, Ioana mazgaleste, pune-o la coltz!" si Maria mi-a spus poeziile pe care mi le daduse doamna sa le invatam, le-a prins singura de la gradinita...si Oana s-a simtit datoare sa cante si ea, ca sa nu se faca de ras...:)))...ce sa mai, ingerasi.
Azi dimineata insa am luat-o de la capat, Maria calare pe canapea striga la mine..."da-ma jos ca mi-e frica!"
"pai de ce te-ai urcat!?"
"pai sa ma urc nu imi e frica!"

Daca nu ar fi fost alergatura cu mancarea as fi cel mai fericit om. Masa de seara a Ioanei a constat in zece bilute mici mici cat sa bage o data in gura de mamaliguta cu branza...aveam o incantare pe fatza dupa ce a mancat jumate din cele 20 de bilute pe care le facusem de ziceai ca a mancat un castron de ciorba, felul doi si desertul...hehe

Asa ca suntem de fapt in jumatate de greva, ca a mai mancat niste frimituri cat sa nu uite cum se face, dar tot nu o poate hrani lumea cu lingurita asa ca in afara de mancarurile pe care le poti lua cu mana restul e taiat de pe lista (sau poate imi face o bucurie si incepe sa manance ciorbitza din pumnishori sau direct din castron!)

Hai ca ma intinsei cat o zi de post, ma duc sa vad ce ati mai scris si daca sunt poze, ca ma uitai mai pe diagonala.
O zi exceptionala sa avem!

Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza,neatza...este o vreme ..de betie
Viviahai ca nu-i asa de rau,tinem pumnii ca rezultatele de peste doua saptamani sa fie bune!!
Lia,noi ne-am adaptat regimului lui tati,asa ca cumparam si mancam doar ce are si el voie...io una nu-s pofticioasa deloc iar mandra nu pofteste decat orez de la restaurantul chinezesc...dimineatza mananca numai paine cu unt si miere plus iaurt,ocazional ou fiert moale la canitza si mult mai ocazional...lapte cu cereale!
Alice galbenus de ou fiert se pune la pate!
Cristalina, fotomodel se face Ioana...macar a ta are o scuza,nu mananca si este slaba..dar a mea mananca si tot la categoria pana suntem cu 16,5 kg..
Andries si noua ne-a fost dor de postarile tale te mai asteptam cu poze noi cu cavalerii tai si peripetiile lor...referitor la lucruri de calitate sau nu, io cred ca a mea face deosebirea pentru ca merge tot timpul cu noi la shoping si ii explic de ce nu cumpar un anumit lucru..si v-am spus ca-l pune mereu pe tacsu sa se uite cand expira cumparaturile
Roxi cum stai cu pregatirile?Patrick este nerabdator s-o vada pe Eva?
Robi insanatosire grabnica...auzi tu nu iei niste vitamine ceva,ca prea ai fost racita des in ultimul timp...
hai pupicei,merg sa scutur pampoanele de praf

Mergi la inceput

Cristalina,
D`amu sa puneti poze la bustu` gol dar cu mainile ridicate sa putem numara coastele Eu nu am mai cantarit-o pe Giulia, insa o voi face, sunt curioasa, s-a mai lungit oleak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

ziua buna !!!!
am fost afara la greu ... o zi faina !!!
Olivia , ..tinem pumnii stransi si peste 2 sapt ...si apoi sa ne vedem cu bine acasa !!!
il lasi tu pe Obama ..tz, tz, tz !!!

la pateul facut in casa ..eu mai adaug si un avocado si putin almette ..iese delicios !!!

la capitolul mancar m-ati lovit rau ..stiti ca ma plangeam si eu de Luca ...bb Coco ..papa tot ce-i bag in guritza ..dar sa era si Luca ..acum este mare mofturos ...
dimineata mananca inainte de a pleca la gradi lapte cu cereale (ar manca non stop )...are mic deju si la gradi ...
in wknd-uri dimineata papa ou (fiert , prajit )si mai nou de prepelita ...sunculitza de Angst ..care mi se pare f gustoasa
cateodata crenvusti tot de angst ...
noi cu masa de seara avem un big problem... aseara pur s simplu l-am ridicat de la masa crezand ca totusi se va intoarce sa pape ..de unde ! ...a plecat chiar bucuros
de la gradinitza mi se spune ca mananca bine...

sun totusi multumita ca mananca ciorbitza in care ii pun de toate ... si mai nou sucurile de fructe si legume ...
are 18 kg ... arata bine ..dar are lipsa de Fe ..cum bine stiti !!!

Luca nu sesizeaza calitatea lucrurilor ...si in special a jucariilor !!! se intampla de multe ori sa se ataseze de niste prostii ... in ciuda fatului ca noi ne chinuim sa luam de calitate ptr a invinge timpul si "indemanarea" lui ..sa le aiba si coco ...

noi suntem un grup mai mare de prieteni ..toti cu copii ..baieti si aprox de varsta lui Luca ... suntem si vecini ..si deci ei se joaca des impreuna ...la inceput era un scandal imens ..ptr ca in ciuda muntilor de jucarii , lor le casuna pe una singura si se certau pe ea ... apoi veneau la noi cu ochii in lacrimi sa le facem noi dreptate ..sau chiar ne bagam noi ...
dar ne-am hotarat sa nu ne mai bagam ..si le-am facut reguli , le-am zis ca nu ne intereseaza cearta lor si sa nu mai vina la noi..ei sa se certe , ei sa se impace ...
si acum noi stam cu urechea ciulita ...si ne oprim unul pe altul sa nu uram la ei ..dar se impaca repede ...
problema e cand apare un copil din-afara .... e jale ...
Roberta , multa sanatate !!!

ma duc sa fac o tocanitza !!!!

Mergi la inceput

Spor la bucatarit BlueAngel

Giulia e atatsata cam de tot ce are in materie de jucarii si accesorii personale cam cate o zi-doua, prin rotatie, insa e dispusa mereu sa le dea si la alti copii daca ii spun eu.
Nu cred ca sunt exagerata in cumparaturi la acest capitol, zic eu
Se bucura tare mult de revistele Barbie care au cate un printesizm made in China sau celelalte reviste ce le mai cumparam cand ne plimbam si au cate "ceva".
Aseara a decupat cu mare sarg fulgi de zapada ... asa ca toata casa e plina de zapada marunta obtinuta prin decupari
De dimineata mi-a felicitat-o doamna pt indemanare ... cred si eu, exerseaza la greu, si-n baie merge cu foarfeca si coala A4
Tot aseara a avut o revelatie: mi-a dat dreptate ca nu exista monstrii adevarati, ci doar oameni rai ... n-am aflat sursa

Mergi la inceput