Epoca noastra sau Quo vadis homo sapiens sapiens?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

contemporana

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

claudia ,

La felul cum vezi viata din recut ,prezent si viitor,eu iti recomand sa stai de vorba cu un profesionist,sincer,chiar nu mai vezi nimic frumos in viata asta?
Uitate la tarile civilizate,iei recicleaza,consuma mai putin,fac donatii pt. cei cu nevoi,se duc benevol in tari sarace ca doctori pe gratis,construiesc scoli cu fonduri nonguvernamentale.
Eu cred ca fiinta umana e mult mai generoasa acum ca niciodata,ma rog cei ce-si permit in acelasi timp.
Chiar noi,in fiecare an facem donatii pt crucea rosie,medici fara frontiere, si alte cauze care ne sensibilizeaza personal.
Nu poti spune ca suntem toti insensibili la ce se intampla in Israel si Irak, suntem doar neputinciosi,ei au o cauza pt. razboiul care-l poarta,iar daca in istorie au existat crime si razboie timp de 100de ani ,probabil ca razboiul din Orient v-a dura 1000ani si asta este problema lor si doar a lor.

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

EPOCA NEPASARII acum mai mult ca niciodata
Si ca sa argumentez: nu ne pasa de noi (mancam si respiram murdar, gandim simtitm si muncim in spiritul banilor si a foloaselor...), nu ne pasa de cei din jurul nostru (calcam peste oameni sa ne satisfacem nevoile, ajutam din ce in ce mai putin pe cei nevoiasi, nu mai avem pic de rspect si intelegere...), nu ne pasa de Romania si de planeta (afundam tara asta intr-un crater de mizerie, poluam planeta si folosim la maxim tot ce ni se ofera...), nu ne pasa de foarte foarte multe tari care au nevoie de hrana si apa (Africa) si nu ne pasa de oamenii din tarile bombardate (Palestina, Irak...), suntem orbi si mergem asa inainte, nu reactionam si nu vrem sa vedem nimic... deci poate ca suntem ERA ROBOTILOR UMANI!
Si cred ca asa trebuie sa fie... insa nu vreau sa ma gandesc peste cateva zeci de ani la Era robotilor artificiali, a clonelor si a aerului nerespirabil, a mastilor de gaze...
Sunt dezamagita de lumea in care traiesc, sunt dezamagita ca singura si cu inca o mana de oameni cu simtul dreptatii nu putem face nimic!
Am pierdut CREDINTA si frica de Dumnezeu; daca aveam o umbra de frica nu se ajungea aici! Pacat ca noi nu vom lasa nimic bun generatiilor viitoare, decat fum, poluare, mancare stricata de E-uri si NEPASARE!

PS: cate tratamente pentru boli incurabile s-au descoperit in ultimii 10 ani? si comparati cu cate rele s-au intamplat in ultimii 10 ani!!!

Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Sophia 2ani 06.09.06
+28
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionicaAi sa razi dar oamenii saraci consuma foarte multe produse cosmetice.In costa rica aveam o dadaca pt bebe care, se spala pe dinti de trei ori pe zi,facea doua dusuri si se dadea cu crema plus era imbracata de credeai cel putin ca traieste intr-un condominio de lux.din nefericire traia intr-o fajela la margina orasului sub un acoperis facut din butoaie de produse toxice.
Nu am spus ca oamenii saraci nu se spala, doar ca nu ar mai fi vb de produse cosmetice ci de igiena. Daca dadaca ta se dusha de 3 ori pe zi nu putem numi epoca noastra ca fiind aia a igienei. Nu trebuie sa iei asa in tragic raspunsul meu, asa as vb si cu o amica la cafea:) Produsele cosmetice si de infrumusetare is altele, chiar tu ai enumerat parte din ele, mii de creme de zi de seara de dimineata, de ochi de sub ochi de printe ochi, pt barbati, pt femei etc etc. Nu pot sti de cite ori fac dus cei din Africa dar cu siguranta nu stau sa se dea cu fond de ten si cu blusher inainte sa mearga la cautat de radacini ori la pescuit ori la carat apa..Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Eu as numi-o "epoca resposabilitatii" -nu exista o divinitate suprema, nici un politist care sa ne indrume sa nu ne facem rau unii altora. Vom convietui impreuna sau vom disparea, si alte tari mai civilizate ne vor "cuceri".Alte tari care au invatat de mult lectia "resposabiliatii", a dreptului si a datoriei civice. Pe care eu incerc sa o rezum simplu puterea guvernantilor vine de la popor" ( ma rog, in linii mari)Din pacate, uneori poporul e problema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Epoca creierelor spalate, a vitezei, a butoanelor, a tehnologiei moderne, a informaticii.

A chimicalelor si a aditivilor alimentari, a fast food-ului.

Bine a zis cineva mai sus, epoca gunoaielor : suntem epoca celor mai mari producatori de gunoi.

Cred ca peste sute de ani se va vorbi despre noi ca despre EPOCA PLASTICULUI, la cate gunoaie de plastic lasam in urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

claudia ,

La felul cum vezi viata din recut ,prezent si viitor,eu iti recomand sa stai de vorba cu un profesionist,sincer,chiar nu mai vezi nimic frumos in viata asta?
Uitate la tarile civilizate,iei recicleaza,consuma mai putin,fac donatii pt. cei cu nevoi,se duc benevol in tari sarace ca doctori pe gratis,construiesc scoli cu fonduri nonguvernamentale.
Eu cred ca fiinta umana e mult mai generoasa acum ca niciodata,ma rog cei ce-si permit in acelasi timp.
Chiar noi,in fiecare an facem donatii pt crucea rosie,medici fara frontiere, si alte cauze care ne sensibilizeaza personal.
Nu poti spune ca suntem toti insensibili la ce se intampla in Israel si Irak, suntem doar neputinciosi,ei au o cauza pt. razboiul care-l poarta,iar daca in istorie au existat crime si razboie timp de 100de ani ,probabil ca razboiul din Orient v-a dura 1000ani si asta este problema lor si doar a lor.

Parerea mea este ca ar trebui sa iti controlezi cuvintele...nu te-am atins personal in nici un fel... este o parere si este a mea... nu ti-am facut recomandari si nici jigniri...ok? Nu merita sa zic mai mult...
Asta este parerea mea despre lumea in care traim... nu am de unde sa stiu cum este in tarile civilizate; eu locuiesc aici, intr-o tara de mana a treia... eu de aici vad ca Africa este lasata balta, oamenii de acolo mor de foame si de boli - pe cand banii Lumii merg pe razboaie si ambitii personale...
Apropo de donatiile pe care le fac unii din tarile civilizate... de sarbatori au venit la gradinita fetitei mele, niste reprezentanti dintr-o anumita religie (nu dau nume) cu cadouri (cutii facute de copii din Anglia) special pentru copii din "tari mai putin dezvoltate" ... vrei sa stii ce contineau astfel de cutii???? Ca de exemplu: caciulite si fulare tricotate si rupte, radiere folosite jumate, creioane fara varf, ciocolati expirate, pasta de dinti folosita jumate, carti de colorat fara coperta, sapun expirat, jucarii shiclite!!!! Ei ce zici? de marile donatii facute de cei din tarile civilizate? Ne-am cam saturat sa ne dati lectii de civilizatie!
PS: ma retrag din subiectul asta, pentru ca nu parerea tuturor este apreciata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

daca ne referim strict la Romania as spune epoca consumului, cum zicea cineva pe aici.
daca ne referim la toata lumea, as zice epoca vitezei.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Claudia,ce-i rau in faptul ca ti-am spus sa stai de vorba cu cineva care se pricepe?
Ma rog,nu a fost intentia de a te rani ,retrag acea fraza.
In alta ordine de idei, cutia pe care ai primit-o din anglia, este de fapt o cutie facuta cu manutele copiilor care au dorit sa imparta ce este a lor cu alti copii.
Actiunea se numeste shoe-box SAU CUTIA DE PANTOFI ,o actiune pentru a sensibiliza generozitatea copiilor,probabil ca va asteptati mereu DOAR la ajutoare pe gratis din strainatate .
Am sa scriu un mesaj la ascociatia care se ocupa de aceasta actiune ca data viitoare sa ocoleasca romania,oricum nimic nu va mai sensibilizeaza decat banii si iar banii.
bearc

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

Citat:

claudia ,

Parerea mea este ca ar trebui sa iti controlezi cuvintele...nu te-am atins personal in nici un fel... este o parere si este a mea... nu ti-am facut recomandari si nici jigniri...ok? Nu merita sa zic mai mult...
Asta este parerea mea despre lumea in care traim... nu am de unde sa stiu cum este in tarile civilizate; eu locuiesc aici, intr-o tara de mana a treia... eu de aici vad ca Africa este lasata balta, oamenii de acolo mor de foame si de boli - pe cand banii Lumii merg pe razboaie si ambitii personale...
Apropo de donatiile pe care le fac unii din tarile civilizate... de sarbatori au venit la gradinita fetitei mele, niste reprezentanti dintr-o anumita religie (nu dau nume) cu cadouri (cutii facute de copii din Anglia) special pentru copii din "tari mai putin dezvoltate" ... vrei sa stii ce contineau astfel de cutii???? Ca de exemplu: caciulite si fulare tricotate si rupte, radiere folosite jumate, creioane fara varf, ciocolati expirate, pasta de dinti folosita jumate, carti de colorat fara coperta, sapun expirat, jucarii shiclite!!!! Ei ce zici? de marile donatii facute de cei din tarile civilizate? Ne-am cam saturat sa ne dati lectii de civilizatie!
PS: ma retrag din subiectul asta, pentru ca nu parerea tuturor este apreciata!

Sophia 2ani 06.09.06
+28

Mergi la inceput

Vikinga, in momentul in care am scris acel mesaj,m-am dat pe mine ca si exemplu,probabil ca ar fi trebuit sa gandesc mai global,in cazul asta ma voi gandi la :

Hi tech,
Bio-tech
Nano-tech

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Citat:
Ai sa razi dar oamenii saraci consuma foarte multe produse cosmetice.
In costa rica aveam o dadaca pt bebe care, se spala pe dinti de trei ori pe zi,facea doua dusuri si se dadea cu crema plus era imbracata de credeai cel putin ca traieste intr-un condominio de lux.
din nefericire traia intr-o fajela la margina orasului sub un acoperis facut din butoaie de produse toxice.

Nu am spus ca oamenii saraci nu se spala, doar ca nu ar mai fi vb de produse cosmetice ci de igiena. Daca dadaca ta se dusha de 3 ori pe zi nu putem numi epoca noastra ca fiind aia a igienei. Nu trebuie sa iei asa in tragic raspunsul meu, asa as vb si cu o amica la cafea:) Produsele cosmetice si de infrumusetare is altele, chiar tu ai enumerat parte din ele, mii de creme de zi de seara de dimineata, de ochi de sub ochi de printe ochi, pt barbati, pt femei etc etc. Nu pot sti de cite ori fac dus cei din Africa dar cu siguranta nu stau sa se dea cu fond de ten si cu blusher inainte sa mearga la cautat de radacini ori la pescuit ori la carat apa..

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Sophia 2ani 06.09.06
+28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

IONICA, pacat ca nu ai inteles nimic din ceea ce am vrut sa spun... pacat ca te bagi peste discutiile celorlalti sa le diseci! Imi pare bine ca tu esti perfecta iar altii sunt altfel!!! Pacat ca stricam acest subiect in care am fost invitati sa ne spunem parerea si sa nu disecam frazele si ideile si convingerile celorlalti...
Pacat ca ai inteles ca numai bani ne dorim... pacat ca acei copii care au facut acele cutii de pantofi nu au fost supravegheati de parinti... asta se cheama nepasare... si a da niste lucruri nefolositoare aproapelui tau este echivalentul cu a arunca la cos! Pacat ca tu nu intelegi esenta... pacat ca esti nepasatoare si cand copilul tau va face acea cutie de pantofi vei cauta prin cosul de gunoi si vei pune in cutie... pacat!Eu am invatat de la parintii mei ca trebuie sa oferi bucatica cea mai buna si apoi sa te gandesti la tine!!
PS imi cer iertare fetitei de 9 ani care trebuie sa citeasca aceste randuri! Este insa cruda realitate!

Mergi la inceput