Epoca noastra sau Quo vadis homo sapiens sapiens?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Claudia,ce-i rau in faptul ca ti-am spus sa stai de vorba cu cineva care se pricepe?
Ma rog,nu a fost intentia de a te rani ,retrag acea fraza.
In alta ordine de idei, cutia pe care ai primit-o din anglia, este de fapt o cutie facuta cu manutele copiilor care au dorit sa imparta ce este a lor cu alti copii.
Actiunea se numeste shoe-box SAU CUTIA DE PANTOFI ,o actiune pentru a sensibiliza generozitatea copiilor,probabil ca va asteptati mereu DOAR la ajutoare pe gratis din strainatate .
Am sa scriu un mesaj la ascociatia care se ocupa de aceasta actiune ca data viitoare sa ocoleasca romania,oricum nimic nu va mai sensibilizeaza decat banii si iar banii.
bearc

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

[quote]citat din mesajul lui ionica

claudia ,

La felul cum vezi viata din recut ,prezent si viitor,eu iti recomand sa stai de vorba cu un profesionist,sincer,chiar nu mai vezi nimic frumos in viata asta?
Uitate la tarile civilizate,iei recicleaza,consuma mai putin,fac donatii pt. cei cu nevoi,se duc benevol in tari sarace ca doctori pe gratis,construiesc scoli cu fonduri nonguvernamentale.
Eu cred ca fiinta umana e mult mai generoasa acum ca niciodata,ma rog cei ce-si permit in acelasi timp.
Chiar noi,in fiecare an facem donatii pt crucea rosie,medici fara frontiere, si alte cauze care ne sensibilizeaza personal.
Nu poti spune ca suntem toti insensibili la ce se intampla in Israel si Irak, suntem doar neputinciosi,ei au o cauza pt. razboiul care-l poarta,iar daca in istorie au existat crime si razboie timp de 100de ani ,probabil ca razboiul din Orient v-a dura 1000ani si asta este problema lor si doar a lor.

Parerea mea este ca ar trebui sa iti controlezi cuvintele...nu te-am atins personal in nici un fel... este o parere si este a mea... nu ti-am facut recomandari si nici jigniri...ok? Nu merita sa zic mai mult...
Asta este parerea mea despre lumea in care traim... nu am de unde sa stiu cum este in tarile civilizate; eu locuiesc aici, intr-o tara de mana a treia... eu de aici vad ca Africa este lasata balta, oamenii de acolo mor de foame si de boli - pe cand banii Lumii merg pe razboaie si ambitii personale...
Apropo de donatiile pe care le fac unii din tarile civilizate... de sarbatori au venit la gradinita fetitei mele, niste reprezentanti dintr-o anumita religie (nu dau nume) cu cadouri (cutii facute de copii din Anglia) special pentru copii din "tari mai putin dezvoltate" ... vrei sa stii ce contineau astfel de cutii???? Ca de exemplu: caciulite si fulare tricotate si rupte, radiere folosite jumate, creioane fara varf, ciocolati expirate, pasta de dinti folosita jumate, carti de colorat fara coperta, sapun expirat, jucarii shiclite!!!! Ei ce zici? de marile donatii facute de cei din tarile civilizate? Ne-am cam saturat sa ne dati lectii de civilizatie!
PS: ma retrag din subiectul asta, pentru ca nu parerea tuturor este apreciata!

Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.

Tz, tz, Ionica!
Sa le scrii alora de la Shoe Box si sa le spui ca, in loc sa trimita copiilor din Romania ciocolata expirata, sa ti-o trimita tie.
Generoasa cum esti, vei aprecia aceasta.

Si baietelul meu a participat de Craciunul asta la o actiune "Copii pentru copii" si, fiecare copil a trebuit sa stranga in pusculita, de-a lungul anului, 50-60 de lei (aprox. 15-20 euro).
Cu acei bani s-au cumparat alimente neexpirate, imbracaminte si rechizite noi pt. copiii de la un orfelinat.
Fiecare copilas participant la actiune a avut propria cutie in care a pus lucrusoarele cumparate si a atasat o felicitare de Craciun facuta de el.

Mi se pare o diferenta.
Daca tot scrii la Shoe Box, spune-le sa mai caste ochii in stanga si in dreapta, poate invata cate ceva de la altii.
Nu mi se pare vreun gest de generozitate sa oferi altora ceea ce oricum nu mai folosesti sau arunci la gunoi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

denitzel,

poate ca acea cutie pe care a primit-o claudia, a fost facuta de un copil mai sarman si fara venituri peste medie.
Ce legatura are generozitatea mea cu o cutie de rapciugi primite din anglia?
devii rea si-mi scot coltii,mrrrrr
crede-ma ,nu toti copiii au primit ciocolata expirata sau caciuli cu gauri ,mergi pe Rotary club si cauta informatii despre aceasta actiune,acolo vei gasi si filmuletete facute in romania cu copiii care au primit cutiutzele si cat de fericiti erau.

Acum, ma bucur ca copilul tau este educat in sensul generozitatii si a avut sansa sa participe la o asa cauza,nu cred ca toti copiii din romania isi pot oferi acest lux.

Sophia 2ani 06.09.06
+28
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Ce legatura are generozitatea mea cu o cutie de rapciugi primite din anglia?

Aha, deci cutia minune care trebuia sa o extazieze pe Claudia este de fapt o "cutie cu rapciugi". Ca sa vezi ...

In aceasta situatie, poate e cazul sa-ti ceri scuze Claudiei pentru predica pe care i-ai tinut-o si pt. acuzatia atat de urata ca asteapta doar bani .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
asi spune ca se numeste epoca frumosului ,au mai fost momente cand frumusetea era pusa pe un piedestral.

E mai degraba era cautarii disperate de 'frumos', de 'tinerete fara batranete', de 'distractie' si 'deconectare'. Asta e unul dintre aspectele 'civilizatiei vacantelor'. Altul este singuratatea cronica si fuga deznadajduita dupa ceva care s-o astupe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a
PS imi cer iertare fetitei de 9 ani care trebuie sa citeasca aceste randuri! Este insa cruda realitate!

Multumesc pentru gandul bun de a-ti cere iertare unui copil. ea nu citeste aici, nu stie romana .

Referitor la subiect, sunt constienta ca a luat turnura pe care o putea lua un asemenea topic, era inevitabil. De aceea am si schimbat titlul. Continuati dezbaterea, e interesanta, eu sunt in mutat...

Ionica, nu e mare lucru faptul ca un copil e educat in spirit ecologist. A vazut ca adultii separa deseurile, ca respecta reguli de bun simt fata de planeta noastra, exista un telejurnal pentu copii numit LOGO, pe KIKA (tv germana), la care se uita cu sfintenie (stai in Germania). Legat despre lumea nebuna, nu e nevoie sa citeasca tratate de psihologie, copiii sunt foarte receptivi...

Continuati, continuati... eu continuu cu impachetatul

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Nu va speriati, nu e inca un subiect in care sa analizam profilul socio-politic al zilelor noastre, nimic despre razboaie, alegeri, robinetul de gaze, inselari, stres, burn out si lista ar putea continua...

Acum 3 zile ma intreaba fata mea, 9 ani si jumatate, ce nume putem da epocii noastre, ca in trecut avem Epoca de piatra, Epoca bronzului, Epoca fierului.
Avem pana si Epoca de aur, stim noi...(asta e de la mine. )

Spuneti-va parerea, ce nume putem da epocii in care traim? Epoca tehnologiei? A internetului? A stresului? Alte idei?

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Epoca controverselor?

In epoca in care traim se pare ccccc controversa este printre putini stimulanti/excitanti de adrenalina, provoaca intelectul si ne da posibilitatea sa ne etalam in toata splendoarea temperamentul, complexele, frustrarile, si alte nevoi omenesti pozitive sau nu.
E bine sau rau asta? Nu stiu, probabil ca cei de dupa noi vor judeca totul mult mai obiectiv. Sau poate nu....

Mergi la inceput