Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (32)
Raspunsuri - Pagina 17
dyanira spune:
Dana si eu sunt disperata cu constipatia.Andrei nu rezista mai mult de 2 zile apoi trebuie sa il ajut sa faca ca altfel il doare rau burta.Nu stiu ce sa mai incerc, ma gandeam sa ii duc si pentru o coprocultura sa nu fie ceva probleme dar am inteles ca analiza de scaun e recomandata la diaree, acu eu stiu....
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
gaia.nevia spune:
Dragele, am tot vrut sa va spun; noi avem o carte (in engleza, nu stiu daca a aparut si tradusa)
Dr. Miriam Stoppard, baby&child healthcare / mi-a luat-o sotiorul de prin Diverta cand l-am nascut pe Teo.
Am folosit-o destul de des. Are descrierea corpului, a ritmului de crestere (de ex, cand apar dintii, in ce ordine, etc) si a multor boli, cu desene si poze reale.
E organizata cam asa: understanding the body (cu desene si grafice) / caring for a sick child (cu o gramada de sfaturi, cand sa chemi doctorul, cum sa scazi febra, medicamente etc) / visual diagnosis guide (asta mi se pare cel mai tare, iti arata poze cu tot felul de boli si lista cu toate simptomele, si cum sa le deosebesti una de alta... cand a avut Teo rubeola am fost sigura ca asta are, uitandu-ma in carte, etc) / first aid techniques / complementary therapies si alte capitole.
Noua ne-a placut mult, m-am gandit sa v-o recomand. E foarte bine vanduta peste hotare [;P]
Chiar acu ma uitam pe ea ca nu pricep de ce i-au iesit lui Teo si 2 masele la varsta asta... (nu explica totusi ce precoc e fimiu)
Noapte buna 
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
Didididi spune:
Danadumitrunoi am rezolvat problema cu supozitoare. Dar am vb ieri cu o prietena care ii face laptele la 3 mese cu ceai de musetel, iar a doua zi bb a facut ce trebuia. Poti sa incerci asa sau cu ceai intre mese (ar fi mai indicat, de mea spunea sa evit asta pt ca se invata bb cu un alt gust si poate sa nu mai accepte laptele simplu), daca bb vrea. Nu stiu tu daca alaptezi sau nu, dar daca bb nu are probleme, gen dureri sau balonari, eu zic sa il lasi in pace.
Didi
Didididi spune:
Dyanira poate sa fie si de la vaccin. Al meu la 2 luni a facut febra, iar la 4 nu a avut nimic. Nu mai stiu de unde am auzit si daca e si adevarat, dar se zice ca daca are reactie la vaccin poti sa fii sigur ca a facut abnticorpi.
Didi
tzitziri spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui dyanira
Revin cu intrebarea mea poate e cineva in aceiasi situatie??? Andrei e agitat tare dupa vaccinul de joi parca la cel de 2 luni nu a fost asa.... ![]() ![]() Este si vreun puseu la 4 luni????Diana mamica fericita de ANDREI TUDOR |
Dya, vezi ca pe prima pagina e un link catre schema de vaccinare gratuita.Poate iti foloseste.
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
tzitziri spune:
Danadumitru, noua ni s-a zis ca daca e 'constipat'(desi termenul asta nu exista la copiii alaptati la san decat daca fac scaun tare) putem sa ii dam ceai de musetel sau de fenicul.
Dar daca nu pare sa se chinuie si daca papa de la san, poti sa il lasi...noi am rezistat pana la 4 zile dupa care am pus supozitor.
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
felicic76 spune:
neatza!
ma pregatesc sa impusc o repriza de cumparaturi SINGURA, de-aia cu plecat dimineata de acasa si revenit seara
Barbatii raman acasa, toti trei![]()
eu ii dau pe la funduletz alternand zilnic: crema cu oxid de zinc de la Sanosan, crema de galbenele si ulei de masline. nu a facut niciodata nimic, dar ma astept dupa diversificare
. A, si-l spal cu apa si sapun de la Sanosan la fiecare schimbat de pampers, noaptea nu-l schimb deloc, iar cand ajungem la chiuveta incep cu spalat pe fata si manute(ce scame poate sa adune intre degetele
) si apoi continuam cu funduletzul.
Pe barbita mai are cate un punct alb, apare si dispare, mereu in alt loc, dar sigur este de la saliva si lapte, il sterg cu un tampon cu ser fiziologic sau apa distilitata. La baia folosesc sampon si sapun Sanosan.
Nerantula: subscriu la raspunsul Nausicai, neaparat tetina cu 1 singura picatura, la mine s-a stricat caruta cu alaptatul cand am pus-o in functiune pe cea cu doua picaturi
atunci s-a prins banditul meu ca se poate mai mult lapte cu efort mai putin din partea lui
andreutac, tzitziri: multa sanatate la bebei, sa dea D-zeu sa scapati repede de probleme, bine totusi ca este forma cea usoara de rotavirus.
Nu am retinut, ati facut vaccinul? Ca daca da si tot face o forma..... Eu am stat mult in cumpana daca la 2-4 luni sa fac Prevenarul sau Rotavirusul. Ma gandeam, datorita timpului de afara, sa fac Prevenarul si sa las Rotavirusul la 6 luni, ca nu aveam unde sa-l duc in comunitate pana atunci, dar cand am sunat la doctor, mi=a iesit pe gura Rotavirus
si asa a ramas.
andy.p: pupam Robotzica frumoasa!
alexaM:
MAMA
, uite ce flacau mare ai! sa-ti traiasca!
Mamica de
VLAD 19.10.2008
falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simodina Eva hmm eu am inteles ca ai stocuri nu gluma cand am citit mesajul tau La gratuitati nu prea ma pricep, aveam senzatia ca astea pentru bb sunt toate gratis dar cu atat mai mult poti incerca sa le donezi. Casele de copii nu stiu daca primesc, dar eu mai eram in legatura cu o asociatie de intrajutorare a mamelor singure si la ei stiu ca am dus si vitamine de exemplu acum vreo 3 ani cand imi ramasesera de la Serban, ma gandeam ca e tot pe acolo Ca. Pentru cine e interesat va pot da un contact, se ocupa de cazuri foarte triste, familii foarte sarace care abia au ce manca si chiar se bucura de orice ajutor puteti oferi ( hainute bb, haine gravida, puericultura si tot ce poate ajuta o mamica insarcinata sau bebele ei ). Nu am mai tinut legatura cu ei de vreun an dar vreau acum sa-i contactez iar ca am un pachet pregatit. |
multumesc frumos de intentie dar noi lucram deja cu o asociatie din Floreasca care e fix in drumul spre job al sotzului, se opreste, lasa sacul si isi vede de drum. Rapid si practic!
noi ieri am avut musafiri niste prieteni f dragi care ne-au umplut de cadouri si de haine pt Luca. Tot ieri a ajuns pachetul de Craciun de la socri: iar haine peste haine pt fi-miu si un nou prieten: un ursulet cu baterii care canta si daca apasam niste butonase scoate niste fraze simpatice in franceza! Au vazut ei ca vorbesc romaneste cu fi-miu si vor sa recupereze
citesc toata epopeea de alaltaieri pana azi si revin
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
claudinna spune:
| Citat: |
multumesc frumos de intentie dar noi lucram deja cu o asociatie din Floreasca care e fix in drumul spre job al sotzului, se opreste, lasa sacul si isi vede de drum. Rapid si practic! noi ieri am avut musafiri niste prieteni f dragi care ne-au umplut de cadouri si de haine pt Luca. Tot ieri a ajuns pachetul de Craciun de la socrii: iar haine peste haine pt fi-miu si un nou prieten: un ursulet cu baterii care canta si daca apasam niste butonase scoate niste fraze simpatice in franceza! Au vazut ei ca vorbesc romaneste cu fi-miu si vor sa recupereze Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008) Sunt cel mai frumos din Universul acesta ----------------------------------------------------------------------- "There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb) |
asha zile, mai zic si eu:)
sa ne arati si noua ce a primit Luca:)
poze noi cu bebelushull
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)