PCOS (12)
Raspunsuri - Pagina 12
gudinde spune:
aliceg81,
In plus fata de ce ti-a spus psj as adauga ca DHEA-S-ul si testosteronul este bine sa fie mai aproape de minima.
Si inca un lucru foarte important: noi iti putem da anumite informatii, dar interpretarea analizelor se face in context clinic. Deci numai medicul tau o poate face.
marijan90,
Eu una nu pot sa-mi explic de ce te-a mai pus sa faci HSG-ul si sa-ti asumi riscurile asociate cu aceasta analiza daca oricum tb sa faci laparo unde se pot verifica trompele.
Si eu as intrerupe metforminul inainte de laparo.
aruam,
S-a rezolvat!
aruam spune:
Buna fetele
Psj am luat si duphaston dupa ovulatie 2/zi, dar medicul mi-a spis ca influenteaza intr-o proportie mica valoarea progesteronului.
Acum 2 luni am avut progesteronul 4.66.
Gudinde multumesc ca m-ai trecut pe listuta.
Sa fiti iubite.
pa pa
dienutzahy spune:
fetelor, salut!
am fost miercuri la medic si se pare ca e pcos . m-am inselat eu la niste valori pe care vi le-am spus initial, pentru ca nu intelegeam bine scrisul de pe fisa medicala.acu m-a luminat endocrinoloaga mea. aveam testosteron 2,2 si acum dupa 3 luni e 1,3. ceea ce e bine. FSH=2.4 si LH= 4.7. zice ea ca e bine. si totusi nu am nici un chist ovarian cat de mic.si am si ovulat luna trecuta.
Mi-a facut si cortizolul, ca sa ma linisteasca cu sindromul Cushung, si a iesit bine. Dupa cate am citit despre Cushing ma indoiesc ca e de ajuns o singura analiza. dar poate am eu pitici pe cap. nush.
va pupic pe toate, ma duc la serviciu !
margabadea spune:
Buna dimineata, fetelor
Eu m-am refacut dupa operatia de colecist, desi n-am nici 1 luna; fac 1 luna pe 21 februarie; insa tin regim si recunosc ca am slabit, tocmai de aceea nu ma va voi opri aici:)
Referitor la chisturi si la PCOS: eu mi-am facut inainte de operatie, adica luna trecuta, si dr mi-a spus ca as mai avea doar un chist hematic, care cica se sparge cand vine menstra.
Am incercat sa caut cate ceva pe net despre chisturile astea hematice, dar n-am aflat prea multe.
Daca stie cineva mai multe despre, ii multumesc frumos pentru raspuns.
Vineri acum ma duc iar la analize de sange; n-am mai luat nici siofor si nici Lypantil din ianuarie; sper sa iasa bine analizele de sange:)
Va pup mult pe toate si sa nu va pierdeti speranta~
psj spune:
Poate chist hematic e vreo denumire alternative pentru chist functional.
Eu zic ca utrogestanul influenteaza, la mine era progesteronul sub 1 dar cu utrogestan era in jur de 8,ceea ce poate fi considerat aproape normal.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala
noname spune:
Buna fetelor!!!
Am inrat pe aici sa vad daca aveti vesti.........dar se pre a u.
Eu deocamdata sut Z8CM si astept sa vad daca vrea sa vina si luna astaasa singurel.
Cu dieta.........stau fff prost:(( nu pot slabi deloc, des m renuntat la ff multe. Nu stu cesa mai fc. Aveti cumva vreun sfat?
Vreau si eu sa fiu
Oare cand vei veni ?
Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png
lai spune:
Noname, la mine functioneaza dieta bazata pe indicele glicemic al alimentelor, adica consum cat se poate de redus din alimentele cu indice glicemic ridicat (paine alba, paste albe, orez alb, cereale prelucrate/ne-integrale, cartofi, dulciuri) si moderat din celelalte. Plus sport.
Mai scap si eu prin porcarii din cand in cand dar incerc sa reduc pe cat pot episoadele astea. In general se zice ca daca mananci 80% din timp "curat," e ok.
E posibil sa mananci prea putin? (trebuie sa mananci minim 1000-1200 calorii pe zi).
Lai
aruam spune:
Buna fetele,
Ce mai faceti?
A facut vreuna dintre voi histescopie?
Puteti sa-mi dati si mie mai multe informatii.
Mi s-a recomandat histeroscopia pentru ca sunt suspecta de un polip endometrial diagnostic pus in urma unui ecograf endovaginal.
Credeti ca se poate vedea la ecograf?
Mi s-a spus ca polipul actioneaza ca un sterilet nu stiu ce sa mai cred pentru ca luna trecuta am avut ovulatie progesteronul a fost bun poate chiar asa este polipul este de vina.
Voi ce credeti?
Va pup
eleny78 spune:
Buna, fetelor si bine v-am gasit!
De mai mult timp, mai bine zis de ani de zile incerc sa-mi pun un diagnostic pentru ca de doctori m-am cam saturat. Cred ca am POCS dar asta va fi o certitudine dupa ce o sa-mi fac analizele. Pe scurt, povestea mea. In 2005 sarcina extrauterina eliminata , sper norocul meu. In 2006 sarcina extrauterina . De data asta n-am mai fost norocoasa si a trebuit sa iau metrotexat pt a o elimina, insa nu am ajuns la operatie. Mi-am luat gandul de la bebe, imi era frica sa mai incerc. La capitolul analize nu stateam grozav, aveam testosteron mult peste limita, estradiol mic si totusi...ovulam. In 2007 am rams insarcinata, de data asta bine si acum am o minune de fetita de 9 luni pentru care ii multumesc lui Dumnezeu zilnic.Precizez ca am facut tratament natursit, cel al Liviei, nu stiu cat m-a ajutat, important e sa nu va pierdeti speranta. As vrea sa stiu ce simptome aveti voi, si daca pocs e un diagnostic pus doar in urma analizelor si ce tratamente faceti.Ma bucur ca v-am gasit. Eu am menstre neregulate, abundente, nu sunt supraponderala, nu am acnee, un pic de hirsutism dar nimic grav.A facut cineva tratament homeopat pentru pocs?
gudinde spune:
aruam,
Foloseste motorul de cautare. Aici la aspirante au fost cateva topicuri despre histeroscopie.
Daca medicul suspicioneaza un polip atunci e mai bine sa faci o histeroscopie pt ca exact asa actioneaza: ca un sterilet.
eleny78,
Bine ai venit pe
Eu fac un tratament homeopat dar nu este exclusiv ci este in completarea tratamentului alopat care pt mine, sau mai bine zis avand in vedere analizele mele, este de baza.