PCOS (12)
Raspunsuri - Pagina 13
lai spune:
Salutare, fetelor!
Eu am luat miercuri ultima pastila de progesteron si acum astept menstruatia ca sa incep tratamentul de stimulare. Insa dumneaei nu mai apare.. Luna trecuta a venit la doua zile de la ultima pastila de progesteron. Gravi nu sunt, oare de ce nu vine?..
Sfarsit de saptamana frumos tuturor!
Lai
elenaraluca spune:
Buna fetele! mii de scuze ca nu am mai scris nimic dar de la ultima stimulare din iunie 2008 nu am mai facut nimic si nu as fi avut noutati sa va spun!
Abea acum am mai fost la un control la o dr de la filantropiaMILITARU o cheama care mi a facut din nou HSG care a iesit bine.mi a dat un tratament ;ziua 1 -ziua 5 polidin,indometacin,aulin,si biseptol.ziua 5-9 clomifen apoi zilele 13 -20 sex la greu.
sincera sa fiu nu prea am incredere in acest tratament,ma gandesc ce sa fac eu cu polidinele ei daca eu am probleme cu ovulatia,eu nu am altceva.si pe clomifen nu am ovulat niciodata.
Daca stiti ceva de dr asta va rog sa imi spuneti si mie ,sau daca ati mai auzit de schema asta de tratament ca ar fi ajutat pe cineva!
M as fi dus tot la dr Bajenaru sa incep din nou stimulare cu gonal dar sincer nu m am dus din cauza banilor dar cred ca tot acolo voi ajunge!
VA PUUUP!
gudinde spune:
elenaraluca,
Stimulare fara monitorizare?
Parerea mea despre asta presupun ca o sti ca am tot spus-o, dar fiecare face ce considera ca-i bine si luand in calcul mai multe variabile.
Eu iti doresc mult succes si-ti tin pumnii.
psj spune:
N-am auzit de dr.
E in varsta? Intreb pentru ca schema ei seamana izbitor cu cea urmata de o prietena de-a parintilor prin anii '80. Adica imi amintesc clar ca ii povestea mamei de polidin si lua si biseptol cumparat de la polonezi de la nudisti de la mare(!).
Eu zic ca e foarte riscant sa faci stimulare fara monitorizare. Adica ai fi putut sa iei pregnyl la momentul x, dupa aia utrogestan, iti cresteau mult sansele. Asa...
Eu sunt patita rau cu hiperstimularea, stiu ca la closty sansele sunt mai mici dar exista. Deci in PCOS eu zic ca neaparat monitorizare.
Imi pare rau ca nu te pot sfatui mai mult.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala
mirimir spune:
lai cred ca trebuie sa ai rabdare, la mine a venit si supa 5 zile de la intreruperea utrogestanului.
elenaraluca, eu am facut aceasta schema de tratament, la fel fara monitorizare, acum 4 ani si fara rezultat.Bine te-a intrebat psj de varsta medicului.Poate e buna schema dar neaparat monitorizare, fara nu merita riscul si timpul.Multa sanatate.
mirimir spune:
aruam eu am facut histeroscopie luna trecuta, am scris topicul despre histeroscopie, dar daca vrei iti pot raspunde la ce te intereseaza.Mult succes.
elenaraluca spune:
Da intradevar dr are pana in 60 de ani vreo 55 -60 sa zic.sper ca am apreciat bine.cat despre monitorizare a zis sa merg in ziua a 12 a la monitorizare dar nu asta ma dat inapoi ci faptul ca eu am ovare micropolichistice deci nu ovulez ,si ea imi da polidin si biseptol care sunt pt altceva nicidecum pt ovulatie.oricum cred ca rau nu are de ce sa imi faca,asa ca iau o luna tratamentul asta si mai in vara ma duc la dr bajenaru sa fac o stimulare calumea.va pup si multa bafta si voua.cand am vreo veste va scriu!
mayaione spune:
Revin si eu la subiectul PCOS, poate unele stiti cazul meu, vreau sa spun celor la care medicina clasica nu functioneaza. Eu am avut primul bebe dupa un an de homeopatie. Dr m-a pus sa aleg intre metformin si homeopatie si am zis sa incerc cu ultima, daca nu merge, sa trec la metformin. Dar dupa un an toate valorile hormonale erau excelente, valori de mijloc si am si ramas imediat. Sarcina fara probleme si o fetita superba. Dupa nastere mi s-a reglat juma de an menstruatia, apoi iar a luat-o razna, anu trecut am avut doar 4 menstruatii si la sf de an iar am ramas gravida fara niciun tratament nimic. Din nefericire la 11 sapt s-a oprit in evolutie, cauze necunoscute. Banuiesc totusi ca de vina a fost tratamentul pt infectie urinara, nolicin, luat prin sapt a 4-a cand nu stiam ca sunt gravida si e din gr C de risc in sarcina. Probabil a afectat fatul. Ideea e ca am fost socata sa vad 2 liniute cand inainte 3 luni nu am avut menstruatie, apoi am avut cateva zile si am si ramas. Eu am PCOS atipic, nu am hiperpilozitate, nu sunt grasa, nimic. Doar valorile testosteronului si DHEAS erau f mari. Eu va sfatuiesc sincer sa incercati homeopatele, nu exista efecte adverse si chiar functioneaza, numai sa aveti incredere si rabdare. Eu la inceput nu eram asa increzatoare, cu timpul am devenit si a mers. Va pot spune si da nr de telefon al doctoritei, adresa am auzit ca si-a schimbat-o, o sa v-o dea la telefon. Ma gandesc sa reiau si eu tratamentul ca e f riscant cu 3-4 menstruatii pe an, nici nu stiu cand raman sau poate sa-mi fac test dupa fiecare mentruatie sa nu mai iau vreun tratament aiurea.
aruam spune:
Buna fetele,
Mirimir am citit ce ai postat la "Histeroscopie", dar m-ar interesa
ce analize se fac inainte de investigatie.
La ce medic ai facut la Medlife?
Vreau sa ma duc si eu tot la Medlife si daca poti sa-mi spui cat te-a costat.
Merci
pa pa
lai spune:
Mirimir, multumesc, m-am mai linistit. Dar uite totusi ca ziua a 5-a (de la ultima pastila de progesteron) a sosit, omu' negru (rosu) tot n-a venit..
Mayaione, sa-ti traiasca fetita! Multumim pentru povestea ta.
Elenaraluca, bafta cu tratamentul (desi nici eu nu prea inteleg exact in ce fel ar functiona, dar cine stie).
Lai