Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (47)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmenada

Citat:
citat din mesajul lui Leeloo21

si va rog spuneti-mi si mie ce este batista bebelusului si la ce se foloseste (ma rog..banuiesc ca o folosesc k pe o batista) dar..ma rog...si se cumpara de la farmacie?

Uite aici un link util cu detalii despre batista: http://www.overland.com.ro/. Mie la inceput mi s-a parut cam barbar procedeul, dar am inteles ca toate fetele care il folosesc sunt tare multumite. Ma intriga faza cu aspiratorul pentru care are si putere si face si zgmomot, dar mamicile povestesc ca bebei sunt linistiti si suporta bine operatiunea.

Carmen 26+

Carmen, pe linck-ul dat de tine e si un filmulet. Am vazut ca e chiar linistit copilasul si il folosea singur. Am sa ii cumpar si eu baietelului, sa vedem.

Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bubulina1

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Ciresica nu ai pentru ce. Din pacate "sfaturi" dau numai din carti, deci o dau si in bara - noroc ca se prind de chestia asta numai mamicile care sint la al doilea bebe, si la odiseea noastra nu sint multe
Despre cit mai avem de asteptat...mie mi se pare ca MULT. Nu stiu, eu parca ma stresez mai tare pe masura ce trece timpul, ca tare vreau sa fie totul bine. Si mi se pare ca problemele aparute - Doamne fereste ! - la o virsta mai mare a sarcinii parca sint mai...dureroase decit la inceput de tot.

Am si eu o intrebare...pentru fetele cu probleme (in primul rind), ca poate au discutat asta cu medicii lor.
Dupa cum am scris acum citeva zile, la ultima echo mi s-a spus ca am lichid amniotic scazut si ca placenta e de gradul 3. Ambele "gaselnite" par a fi "benigne" deocamdata, devreme ce bebe e dezvoltat ok, dar ambele pot produce la un moment dat suferinta fetala, in sensul ca bebe poate primi insuficient oxigen si nutrienti.
Cum se poate identifica momentul in care bebe nu mai face bine in burtica? Ca totusi echo nu pot face saptaminal, nici nu cred ca e indicat...pe voi cum va monitorizeaza? Cum se asculta bataile cordului fetal? eu nu le-am auzit decit la echo, in rest nu le-a ascultat, si eu nu le gasesc cu stetoscop obisnuit, mai ales ca am si placenta anterioara?
Deci...ce ar tb sa faca dr ca sa identifice din timp aparitia problemelor ?

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Am sa-ti raspund intrucat stiu un caz mai grav ca al tau si o sa-ti spun cum a procedat medicul. Se face o monitorizare fetala (nu e ecograf) in spital pentru a vedea daca copilul e ok. In momentul in care intra in suferinta fetala (Doamne fereste!) se recomnda de urgenta nasterea. Ar trebui sadiscuti serios cu medicul tau, oricum trebuie sa te vada mai des acum. Multa sanatate si nastere la termen!

Ingerasul meu
Povestea mea

Bubulina + Doamne ajuta!

Diminuare a oxigenarii si alimentarii fatului in timpul sarcinii sau al nasterii.
Diferite tipuri de suferinta fetala. Suferinta fetala poate fi cronica sau acuta.

Suferinta fetala cronica - Se traduce, in cursul sarcinii, printr-o incetinire a cresterii fatului, putand duce la o intarziere a cresterii intrauterine. Ea este cauzata de un defect calitativ al aporturilor nutritionale, ale carui cauze sunt diverse: boala cardiovasculara sau hipertensiune arteriala a mamei, toxemie gravidica, leziuni ale placentei. O intarziere a cresterii se depisteaza, incepand din luna a 4-a de sarcina, prin masurarea inaltimii uterine si prin masurarea ecografica a anumitor parametri ai fatului. O suferinta fetala importanta obliga uneori la intreruperea sarcinii pentru a salva copilul, atunci cand acesta este viabil.

Suferinta fetala acuta - Se observa de cele mai multe ori in momentul nasterii. Cauzele sale sunt multiple: compresia cordonului, dezlipirea placentei cu constituirea unui hematom retroplacentar, contractii uterine prea apropiate. O suferinta fetala acuta se traduce printr-o modificare a zgomotelor inimii fatului, inregistrate prin monitorizare. Ritmul cardiac se incetineste si poate cobori pana la 60 batai pe minut. Aceste incetiniri se produc in acelasi timp cu contractiile uterine, ori chiar imediat dupa ele. Uneori, lichidul amniotic se coloreaza in verde, fatul eliminand prea devreme meconiul, substanta continuta in intestinul sau. Daca masurarea pH-ului sangvin, facuta in uter, cu ajutorul unei mici incizii practicate in craniul fatului pe cale vaginala, indica o acidoza (pH mai mic de 7,2), suferinta fetala este confirmata. Privarea de oxigen (anoxia), careia ii este supus fatul, poate avea consecinte grave asupra functionarii cerebrale si justifica accelerarea nasterii, uneori prin utilizarea forcepsului la sfarsitul travaliului sau prin recurgerea la o cezariana daca nasterea pe cale naturala urmeaza sa fie prea indelungata.

Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Buna seara fetelor ce mai faceti? vad ca pregatirile merg inainte. Am inceput si noi sa achizitionam cateva lucruri necesare pt bebe si de saptamana viitoare accentul va cadea pe listuta de spital. Daca ar fi dupa mine eu as lua totul intr-o singura zi, hai 2 ca sa stau linistita dupaia si sa nu ma mai stresez, dar din pacate nu e dupa mine ci dupa buget.

Aris am vazut camasutele tale, sunt superbe iar capotul,..n-am cuvintemi-ai ridicat moralul cand am vazut pozele. Eu oricum urasc camasile de noapte si ma gandeam cu groaza la zilele din spital. Tu mi-ai dat o dovada ca daca va fi greu in momenele acelea nu trebuie sa si arat ingrozitor. Asa ca printe camasutele utile (pt ca m-ar durea sufletul sa patez asa frumuseti ca ale tale) o sa strecor si una pe sufletul meu.
Cocufan intr-adevar s-ar putea sa fie un inceput de hemoroizi. Asta se intampla frecvent in sarcina datorita faptului ca greutatea bebelusului apasa in acea zona. Sa ai grija sa nu te constipi si in cazul in care nu se mai retracteaza inauntru sa vorbesti cu doctorul sa-ti dea o crema sau supozitoare. Oricum ar fi bine sa-i spui Dr. pt ca va trebui sa stie la nastere sa te ajute sa nu te fortezi prea tare sa nu se agraveze.
Novus parerea mea e sa nu iei suplimente de vitamine asa dupa cum crezi tu. Cel mai bine intreaba doctorul si daca ai vre-un deficit el iti va recomanda ce si cum daca nu, mai bine incerci sa mananci sanatos si diversificat. Dr meu mi-a spus ca e mult mai rau sa iei mai mult decat mai putin. Bebelusul isi ia cu siguranta ce are nevoie doar in cazuri speciale suplimentele se adreseaza lor in general suplimentele sunt pt mamici sa-le pastreze echilibrul. Daca exagerezi s-ar putea sa-l influentezi si pe bebe. Uite am citit ca unul din motivele pt care calciul da contactii este pt ca creierul mamicii asociaza cresterea aportului de calciu cu un nivel mai inaintat de osificare a bebelusului si deci un termen mai apropiat de nastere.

hai ca iar m-am lungit. ieri am schimbat si noi semnatura si emotiile cresc.

26+ cu

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge sufletul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cocufan

si mai am o problema ceva mai...

am observat ca atunci cand am scaun, parca iese si o parte din intestin sau ceva de genul asta dar apoi se retrage. se mai intampla cuiva?

30+

Nu te forta. Pune supozitor cu glicerina daca ai probleme, mie dr mi-a recomadat deci e ok sa il folosesti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui novus

Aris ,am inteles !
Oricum eu mananc si iaurt destul asa ca nu o sa iau decat un fel de calciu !!!

31+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Cel mai bune ar fi www.life-care.ro/produse-online/detalii-produs.html&product=885" target="_blank"> "coral calcium complex" de la Life Care daca ai unde comdanda. In Deva iti pot spune unde poti comada dar costa in jur de 100 ron tubul. dar cred ca daca iei vitaminele alea Prenatale la doza prescris de dr e suficient. In sarcina e normal ca unele mamici sa aiba lipsa de calciu sau fier, dar bebe nu ramane niciodata fara. De aceea nu ai tu, pt ca a luat bebe. calciu in exces este mai periculos decat in minus.
Pup

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

cocufan, exact cum spune ana-maria este un inceput de hemoroid. eu ma lupt cu hemoroizii de ani de zile, si acum 3 saptamani am, facut o criza groaznica. eu intotdeauna i-am avut interni, si a fost o surpriza cand au inceput sa iasa la suprafata, exact asa cum zici tu, ca o bucatica de intestin, care se retrage. ai mare grija sa nu se complice, mare grija la constipatie, bea multe lichide, si sper sa nu se sparga -cum patesc eu de obicei. ideea e ca foarte multe gravidute se confrunta cu problema asta, iar nastera normala accentueaza si mai mult problemele.

diana 27+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Intreaba medicul, sunt creme precum hemorzonul care le poti folosi local si in timpul sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmenada

Feteloooooor, ia uitati-va ce am gasit eu tot browsind pe net ..... Ce parere aveti?????????? ca eu nu stiu daca sa rad sau sa plang............ dar parca as plange..
http://www.stube.ro/Si_noua_ne_e_frica_sa_i_tinem_in_brate-7000175.html

Carmen 26+

Vaiiiii saracul copil, si nu zice nimic , dar oare nu ii afecteaza cumva aceste miscari?

26+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Fetelor va multumesc pt raspunsurile rapide si linistitoare !!!!
m-am mai documentat si eu si sper sa fi crescut colesterolul doar din cauza sarcinii !!! asa ca mi-am cumparat Omega 3 cu ulei de somon , Calciu + D3,care o sa le iau pe langa Calciu + B+K si Centrum Materna am socotit eu si cam acopar necesarul de vitamine pe zi banuiesc ca daca e ceva in plus se regleaza

Azi am trebaluit de dimineata, am desfacut bradul sil-am pus in cutie aranjat totul pt ca sapt viitoare soseste mobila d-soarei si ne apucam de redecorat !!!
Maine mergem la cumparaturi sper sa gasesc patut dragut

31+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Atentie la calciu , prea mult duce la contractii. Ti-a recomandat dr sa suplimentezi? Cred ca cel mai bine este sa iei din alimente - lactate

26+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

carmenada, Doamne sper sa fie truc, altfel nu inteleg cum de copilul ala are toate organele si membrele la locul lor?!
Alina ma bucur ca bebe e bine, Doamne ajuta!,la fel si tie Maya, beeb sa vina la termen si cu bine.
Petra Tudor, nu stiu daca e cea mai buna idee sa-ti schimbi medicul care te-a supravegheat...taca totul a decurs bine si esti multumita de el...pentru max.3 zile de stat in spital?!
http://www.polizu.ro/spital/images/mari/17.jpg asta am gasit eu pe net de cum arata anexa...parca am mai aratat!?

Fetele, la cate saptamani se fac analizele de trim III?!, eu pe 14 sunt in 30s si am consultaie la medic. Nu mi-a zis nimic, eu inca mai iau: acid folic 1, magne B6 2, elevit 1 si utrogestan 2.
29+Albert.

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Buna fetele! Am vazut ca la multe dintre burticute sa intors bebele,numa la mine nu vrea.Vreau sa va intreb si eu ceva ,voi mai folositi aparatul de epilat? pupici

monica 32+ Lara

Mergi la inceput