Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (46)
Raspunsuri - Pagina 16
alina.n spune:
georgiana310
pt cele 126zile te plateste angajatorul care insa isi recupereaza ulterior banii de la stat ;
iar pt CIC de 2ani plateste statul si il poti lua cel mai devreme dupa ce trec cele 42zile de la data nasterii.
25+ cu
Maria
Vine barza!
carmenada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui georgiana310 Eu cu legea asta m-am tampit de tot de cap! Si eu sunt curioasa daca sa pot cumula si dividendele... Contabilul meu se intereseaza si ma va anunta curand. In alta ordine de idei: care e diferenta intre concediul prenatal si cel de maternitate (ma rog, literarmente stiu care e) dar ma refer la venituri. Cine ma plateste in concediul prenatal ($cel de 126 zile)si cu cat? Sa inteleg ca statul imi da bani (cei 85% din venitul net) doar dupa ce am nascut??? V-as multumi pentru lamuriri si promit sa pun si eu detalii dupa ce le primesc! Pupici 28+ Briseesgia |
Concediul de maternitate este acelasi lucru cu cel de sarcina si lauzie, adica 126 zile din care obligatoriu 42 postnatal si restul prenatal. Banii ti-i da angajatorul dar ulterior acesta ii recupereaza de la fondului national unic de asigurari sociale de sanatate. Cuantumul este tot 85%, dar din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare
Concediul de ingrijire copil, cel pana face bebe 2 ani,(adica cei 85% din net) se plateste de stat, independent de angajator.
Carmen
25+
doranna spune:
spuneam ieri ca cei 4000 sunt impozabili... cred ca m-am grabit sa dau vestea cea proasta
am luat de buna ce mi-a spus cineva, dar azi am studiat un pic codul fiscal si uitati ce am gasit:
Art. 42. - In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii;
rivali spune:
Buna fetelor!
Nu am mai scris cam de mult timp. Va mai zi inca o data "La multi ani!" si bebei sanatosi.
Eu am inceput serviciul si nu reusesc sa intru asa des , sau mai bine zis nu am reusit, sper ca de acum sa pot mai des.
Astazi am fost la eco. Raportam : bebe 1300 g , cu esarfa de CO si inca nu s-a intors. IR CO usor marit , trebuie urmarit. Tot azi am facut analizele de sange pt trimestrul trei , secretia si culturi din col plus analizele de anticorpi.
Mai raportez +8kg
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si
27+
florinela79 spune:
Complicat cu legea asta. Eu stiam ca CM nu este considerat vechime in munca....prin urmare...este considerat venit net, pentru ca este platit de catre CAS la care esti inscris.
Nu ne putem informa oficial..despre aceasta lege si problema? Carei institutii ne adresam, pentru ca dupa nastere nu ma vad umbland dupa chestiile astea...vreau sa le am pregatite din timp.
De exemplu eu pe langa serviciul pe care-l am, mai sunt angajata cu 2 ore la firma sotului si asociat in firma....se pot cumula aceste venituri? Am sa intreb contabila...sa vad poate cunoaste ea mai bine?!
fbruma
bubulina1 spune:
Eu am gasit adresa acesta:
http://www.legislatiamuncii.ro/index.php?pag=a&id=92&s=Comentarii&aid=186
Aici sunt detaliate conditii de acordare CCC si indemnizatie crestere copil
Ingerasul meu
Povestea mea
Bubulina + 
Doamne ajuta!
georgiana310 spune:
Multumesc mult penru raspunsuri!
Aveti idee cam in cat timp isi recupeeaza banii angajatorul? Ma refer la banii care ii da mamei in concediul prenatal!
Mersi
28+
Brisees
gia
carmenada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui georgiana310 Multumesc mult penru raspunsuri! ![]() Aveti idee cam in cat timp isi recupeeaza banii angajatorul? Ma refer la banii care ii da mamei in concediul prenatal! Mersi ![]() 28+ Briseesgia |
In fiecare luna angajatorul isi recupereaza acesti bani, in sensul ca plateste contributia de CM 0,85% (parca sau din contributia la snatate nu mai stiu exact) mai putin suma asta. Daca firma este mai mica si contributia lunara de 0,85% este mai mica decat suma care trebuie recuperata, se face o cerere la Casa de Sanatate, pentru restituirea sumei dar nu stiu excat cat dureaza pana iti dau banii, parca 1 luna, imi zicea cineva.
Carmen
25+
danonique spune:
Buna tuturor!Va doresc un an nou fericit cu bebelusi sanatosi si frumosi.Eu nu am scris foarte des aici pt ca nu mi s-a raspuns niciodata.Acum cateva saptamani am rugat sa treaca cineva si la mine un carut albastru dar am remarcat ca si acel mesaj a fost ignorat.Asa ca va mai rog o data sa treceti si la mine un carut albastru.Multumesc!
Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si
27+
http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert
Ciresica5 spune:
Salutare dragi burtici,
Fetelor, vad ca ati inceput cumparaturile, pregatirile pentru nastere... Si eu am cumparat patutul, masuta de infasat, caruciorul, salteluta, un rand de lenjerie si aparatori pentru patut, plus alte maruntisuri. Hainute nu am cumparat deloc, astept reducerile.
Apropo, stiti cand incep reducerile?
Doranna, infiintam un club al celor care au ramas fara doctor? Sunt in aceeasi situatie, iar eu as vrea sa merg la dr. Haiduc de la Filantropia! Ceva experiente de nastere cu acest doctor???
29+ cu
Albert Nicolas