Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (46)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Fetelor ninge asa frumos afara .
Nici eu nu sunt adepta sutienelor,cred ca voi folosi o bustiera mai degraba

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n
Iti va lua in calcul venitul net obtinut in toate cele 12 luni inainte de nasterea copilului(deci daca ai fost in concediu med. venitul net reprezinta suma pe care ai luat-o in mana in lunile acelea care este clar mai mic dar asta este..)

Aveti idee daca se considera la fel si concediul prenatal? E tot inainte de nastere, din cate am inteles se "comporta" asemanator concediului medical... totusi nu e "venit impozabil".

Denisa-Madalina 25+ cu Adela

Mergi la inceput

denisa eu cred ca are acelasi regim, se calculeaza 85% la netul luat in luna aceea adica banii luati in mana (indiferent ca a fost medical, odihna, prenatal,sau ca ai lucrat normal)

aris cred ca se iau in calcul si dividentele din mom ce s-au impozitat, dar ar trebui sa te interesezi mai in detaliu(cred ca scrie undeva in lege la definitia veniturilor impozable)

carmen eu stiu ca la cele 126 zile pre/postnatal se calculeaza 85% din brutul pe ultimile 6 luni

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Aris, referitor la venituri, din cate am inteles, se iau in calcul toate veniturile nete ce au fost impozitate, deci daca dividendele au fost impozitate nu vad de ce nu s-ar lua. Singura chestie este ca maximum este 4000 ron, presupun ca dividendele tale sunt mai mari, dar nu vei incasa decat 4000 ron.

Referitor la dr. Strejan, am o prietena graviduta care merge la el si e f multumita. Mama ei a fost operata de acelasi doctor, de un fibrom f urat si la fel a fost multumita.

29+ Ana Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gessy spune:

LA MULTI ANI! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si bebei sanatosi.
Imi era dor de voi si de abia asteptam sa va citesc, pentru ca acasa nu mi-am mai instalat net pentru ca nu am avut timp, deh cu sarbatorile.

Si-a luat careva dintre voi program redus cu 1/4 pentru ca ma bate si pe mine gandul si nu prea stiu cum sa procedez. Am vorbit cu medicul de familie dar imi spunea ca trebuie sa am si avizul mediciului de medicina a muncii. Voi cum ati procedat? Ati putea sa imi trimiteti si o copie de certificatul medical?
Va pup

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n
Apropo de sare exista la plafar un produs inlocuitor de sare ,pt cele care totusi simt nevoia sa pape sarat(ca mine de ex ), adica are mai putina sare in compozitie ceva de genul. Se numeste sare Kalas si se gaseste la tub de 250gr.
Socrul meu o foloseste de cateva luni pt ca avea pb cu tensiunea si acum se simte super ok.

Da. In caz ca edemele apar pe consumul crescut de sare, se foloseste clorura de potasiu, se gaseste si in farmacie. Totusi nu are kiar acelasi gust...

Denisa-Madalina 25+ cu Adela

Mergi la inceput

da asa e, dar decat sa pui mai multa sare mai bine asa..

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Eu cu legea asta m-am tampit de tot de cap! Si eu sunt curioasa daca sa pot cumula si dividendele... Contabilul meu se intereseaza si ma va anunta curand.

In alta ordine de idei: care e diferenta intre concediul prenatal si cel de maternitate (ma rog, literarmente stiu care e) dar ma refer la venituri. Cine ma plateste in concediul prenatal ($cel de 126 zile)si cu cat? Sa inteleg ca statul imi da bani (cei 85% din venitul net) doar dupa ce am nascut???

V-as multumi pentru lamuriri si promit sa pun si eu detalii dupa ce le primesc!

Pupici

28+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

stie cineva ce anume cuprinde termenul de "venituri nete"? eu de exemplu am venituri din dividende. dar probabil ca nu o sa mi le ia nimeni in calcul deshi platesc impozite ca la balamuc pt ele si pana la urma nici eu nu o sa mai pot face mai nimic la firma atata timp cat o sa am grija de piticul meu

29+
Poze

Din pacate veniturile din dividende nu sunt incluse in baza de calcul a celor 85%, pentru ca legea defineste venitule la care se aplica ca fiind venituri profesionale supuse impozitului pe venit, iar dividendele nu sunt incluse in aceasta categorie.... din pacate. Uite aici o lista cu aceste venituri: http://codfiscal.net/art-41-categorii-de-venituri-supuse-impozitului-pe-venit/

Carmen 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gessy

LA MULTI ANI! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si bebei sanatosi.
Imi era dor de voi si de abia asteptam sa va citesc, pentru ca acasa nu mi-am mai instalat net pentru ca nu am avut timp, deh cu sarbatorile.

Si-a luat careva dintre voi program redus cu 1/4 pentru ca ma bate si pe mine gandul si nu prea stiu cum sa procedez. Am vorbit cu medicul de familie dar imi spunea ca trebuie sa am si avizul mediciului de medicina a muncii. Voi cum ati procedat? Ati putea sa imi trimiteti si o copie de certificatul medical?
Va pup

25+

Eu am program redus cu 1/4 din 2008. Am cerut de la ginecolog o scrisoare medicala catre medicul de familie prin care se atesta pe de o parte ca sunt gravida in saptamana x si pe de alta parte se recomanda pe motiv de risc de avort sa mi se reduca programul de lucru.
Cu aceasta hartie m-am dus la medicul de familie care m-a dat o adeverinta pe care am dus-o la servici.
Aici am dat declaratie ca sunt gravida in saptamana x si solicit reducerea programului de lucru in conformitate cu documentul atasat.
Cei de la resurse umane au trimis spre medicul de medicina muncii si ITM toate documentele.
Am inteles ca intra in vigoare imediat.

Ingerasul meu
Povestea mea

Bubulina + Doamne ajuta!

Mergi la inceput