Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (46)
Raspunsuri - Pagina 14
aris26 spune:
stie cineva ce anume cuprinde termenul de "venituri nete"? eu de exemplu am venituri din dividende. dar probabil ca nu o sa mi le ia nimeni in calcul deshi platesc impozite ca la balamuc pt ele si pana la urma nici eu nu o sa mai pot face mai nimic la firma atata timp cat o sa am grija de piticul meu
29+
Poze
ADA1974 spune:
Buna fetelor,
legat de patut: fiecare cumpara ce crede: eu am patut din lemn, 120x60 cm si fiica mea doarme si acum in el (in februarie face 4 ani). Are 2 nivele si un mic sertar dedesubt; gratii in fata; a fost o perioada cand am lasat patul jos de tot (am desfiintat sertarul), ca sa nu sara peste gratii; apoi am scos gratiile si a dormit f. bine.
Am culcat-o de la bun inceput in el; mai erau perioade cand dormea cate 1 zi la mama (cu mama in pat) intre 1 si 3 ani, iar acum stau cu ea pana adoarme (eventual dorm si eu un pic pe canapeaua de langa patutul ei), apoi o las singura in camera. Cand era mica am dormit cu ea in camera pana pe la 4-5 luni, apoi dupa ce adormea o lasam singura, dar aveam interfon pt bb.
Probabil ca ar mai fi dormit un timp in el, dar de luna viitoare vreau sa o obisnuiesc in pat mai mare, sa il folosesc pe cel mic pt bb.
ada
28+ (probabil Maria - Sophia) si
ana-gabriela 3ani + 10 luni
alina.n spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denisamada
Atentie la consumul de sare, desi si aici... teoria nu prea se pupa cu practica.. Cel putin in cazul meu... desi nu obisnuiesc sa mananc sarat, kiar sodiul seric este sub valoarea minima normala, si eu am inceput sa retin ceva apa, tensiunea e mica totusi (atentie mare daca incep sa creasca si valorile TA sau daca faci edeme ale fetei). Denisa-Madalina 25+ cu Adela |
Apropo de sare exista la plafar un produs inlocuitor de sare ,pt cele care totusi simt nevoia sa pape sarat(ca mine de ex

Socrul meu o foloseste de cateva luni pt ca avea pb cu tensiunea si acum se simte super ok.
25+ cu
MariaVine barza!
alina.n spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 Florinela, si eu sunt in aceeasi situatie cu CM. Din pacate, venitul tau este exact ce ai luat (bani in mana) pe acea luna, adica mai putin in cazul nostru. Dar eu zic ca 1-2 luni nu se vor simti asa tare. Fetelor, voi la cate sapt intrati in prenatal? Ca eu vreau sa ma mai duc la serviciu cateva zile combinat cu cele cateva zile de concediu osihna pe care le mai am, ca sa pot intra undeva la 31-32 saptamani. 29+ Ana Bianca |
Eu cred ca pe 1 aprilie si o sa-mi iau toate cele 126 zile.
25+ cu
MariaVine barza!
alina.n spune:
| citat din mesajul lui cris_tinaus Fetelor deci pana la urma a ramas cu 85% din venitul net pt CIC? Cristina 30+ si Ana |
Dap, toate veniturile impozabile se cumuleaza si se calculeaza 85% din net.
25+ cu
MariaVine barza!
cris_tinaus spune:
Ayla am vrut sa iti spun ca mi se par absolut adorabile lucrusoarele din camera bebelushelor, hainitele la fel sunt super. 
Eu nu m-am gandit ca o sa ii iau asa multe fetei mele, ma ales pt inceput, o sa aiba ceva bodyuri si ceva salopete dar am luat in calcul si ca o sa primeasca multe iar mai incolo ca o sa ii iau in functie de cat de repede si de mare o sa creasca
. Am o prietena care efectiv la un mom dat isi poza fetita cu cate o hainita pe care stia ca nu o sa ii mai fie buna cand putea sa o poarte (de ex cu costum de baie in toiul iernii) si asta numai pt nu apuca efectiv sa i le dea pe toate.
Cristina 30+ si
Ana
doranna spune:
aris26, eu sunt intr-o situatie f. urata si stresanta... am mers pana acum la un medic despre care am aflat recent ca nu mai asista la nasteri; ea nu mi-a spus nimic... si m-am trezit la 27 sapt ca nu stiu cu cine nasc
mi-a fost recomandat dr. strajan, de la elias (nu de catre doctora asta, ci de catre o cunostinta, care a nascut cu el si care are o parere f. buna despre el); eu oricum sunt inscrisa la pol. 10, care tine de elias;
sapt. viitoare am programare la echo, la dr. strajan si o sa-l intreb daca ma accepta ca pacienta
daca nu vrea.. nu stiu ce o sa fac

dorana
27+
Timi07 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denisamada
Eu am citit ca ar trebui sa purtam sutien in continuu (kiar si noaptea), daca nu vrem sa ne pierdem forma "consacrata". Pe mine kestia asta ma kinuie ingrozitor, pentru ca nu obisnuiam sa folosesc deloc acest obiect vestimentar... Bine... noaptea nu-l suport oricum, iar pentru zi mi-am luat un soi de bustiere elastice... dar nu stiu daca or sa mai mearga si in timpul alaptarii... ![]() Denisa-Madalina 25+ cu Adela |
Nici eu nu purtam inainte dar dupa ce mi s-au umplut sanii de lapte purtam si noaptea pt ca imi usura durerea si puteam sa dorm mai bine. Plus ca mai curge laptic si te patezi toata.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
carmenada spune:
| citat din mesajul lui florinela79 Fetelor am si eu o nelamurire cu legea asta noua a mamelor. Eu din Octombrie am fost in medical...la mine cum se calculeaza venitul net pe cele 12 luni?!, pana in medical sau include medicalul ca venit? Aseara pe Realitatea TV, au enumerat actele necesare si unde trebuiesc depuse pentru dosrul de CIC, numai ca am prins exact pe final si nu am putut nota....ati vazut? 29+![]() http://good-times.webshots.com/album/569278164teEeTr?start=0 fbruma |
Cei 85% se calculeaza din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni inainte de nasterea lui bebe, deci in luna in care ai avut concediu medical se ia in considerare suma care ti se cuvine pentru acesta, pentru ca asta este practic venitul tau pt acea luna(deci venitul net de la fluturas). La fel si pentru perioada din cele 126 zile pe le iei inainte de nastere.
Sper ca am fost coerenta si ai priceput ceva

Carmen
25+

....incet incet asa...de la apa cred...ca am inceput sa o retin....o sa fac poc...exista vreun remediu?