Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (46)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

denisamada, copilul se inregistreaza pe domiciliul din buletinul mamei..deci ori ca vrei tu ori nu..el va fi inregistrat unde ai tu adresa in buletin. In ce priveste indemnizatia de nastere..care e undeva la 200 ron..cred...(cand am nascut eu era 180)..aia se primeste in baza certificatului de nastere al copilului..si cred ca tot din localitatea unde e inregistrat. Asta mai afli dupa..ca e timp..pana primesti banii aia..curge ceva apa pe Dambovita

Bogdana
30+si + Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Daca aveti rabdare:
pt bebe1 pt bebe2

Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Ayla sunt superbe

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denisamada
In alta ordine de idei, ma mai kinuie o idee (acum ca am scapat oarecum de grija placentei, trebuie sa ma stressez si eu cu ceva, nu?): Ce fac daca nasc in Bucuresti (unde locuim de 11 ani si unde lucram, dar locuim cu kirie si fara mutatie), dar am buletin de Targoviste, unde avem "domiciliul stabil", respectiv casutza? Copilul il declar la Bucuresti sau la Targoviste? Pentru banii aia "multi" dati de primarie ar trebui mers tot la Targoviste (eu cam asa am inteles din ce am citit)? S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

Denisa-Madalina 25+ cu Adela

Denisa daca nu aveti mutatia pe Bucuresti eu cred ca ar trebui procedat ceva de genul: certificatul de nastere de scoate de la primaria de care apartine spitalul unde vei naste in Bucuresti iar pe bebe il declari pt trusou,alocatii etc la domiciliul din buletin(iti va trebui o negatie de unde iei certif.de nastere cum ca nu ai luat trusoul/alocatia din acest loc).Sper ca m-am facut inteleasa

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310
[......

La intoarcerea in tara, am facut o foarte importanta achizitie - am cumparat un carucior - GRACO Quatro Tour de Lux de care sunt extrem de mandra si pe care il tot plimb incoace si-ncolo tot descoperindu-i noi utilitati... Cum am prins perioada de reduceri, l-am cumparat cu 1300 lei in bani romanesti si sunt tare fericita de economia facuta!
27+ Brisees
gia

bine ai venit pe la noi gia!!
si eu am acelasi carucior pentru mutunoiul meu, si taaaaaaaaare greu m-am indurat sa-l bag intr-o debara. se ruga sotul meu de mine in fiecare zi sa-l las sa-l bage totusi din mijlocul casei, dar eu nuuuuuuuuu.... tot mai voiam sa ma joc cu el. si eu sunt foarte incantata de el.
de patuturile graco stii ceva???? noi am fost ieri la vanatoare de patut, si dupa 3 ore de haladuit prin diverse magazine, am venit mai nedumeriti decat plecasem. si sa va zic de ce: m-am dus tintita pe patut graco- contour electra (care apropo, in magazine e cu un milion-2-3 mai ieftin decat pe net- adica l-am gasit cu 6.600.000 fata de 7.500 la promotie pe un site); cand l-am vazut mi s-a parut cam scurt- ca are doar 105 lungime/ 70 latime; am trecut la patuturi de 120/60, care mi se par ingrozitor de inguste si am inceput sa apreciez din nou patutul graco. am vazut ca si cel de la chicco are tot 105 lungime (oare nu e cam putin??? asa ca dupa toata goana mea, sunt si mai in ceata.......deci..... HEEEEEEEEEEEEEEELP !!!!
PS- cred ca v-ati dat seama ca nu vreau patut de lemn, vreau de panza, pliabil, ca bebe o sa cam fie transportat.

diana 26+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

denisamada, copilul se inregistreaza pe domiciliul din buletinul mamei..deci ori ca vrei tu ori nu..el va fi inregistrat unde ai tu adresa in buletin. In ce priveste indemnizatia de nastere..care e undeva la 200 ron..cred...(cand am nascut eu era 180)..aia se primeste in baza certificatului de nastere al copilului..si cred ca tot din localitatea unde e inregistrat. Asta mai afli dupa..ca e timp..pana primesti banii aia..curge ceva apa pe Dambovita

Multumesc penru raspuns. Cam asa intelesesem si eu, ca il inregistrez unde am buletinul... Mare nenorocire nu e, ca Targovistea nu e asa departe. Iar apa pe Dambovita o sa ajunga de la Targoviste pana la Bucuresti. Trebuie stiut exact, ca sa stim unde il trimitem pe tati, cu skita si lista, ca eu o sa fiu scoasa din circuit.

Mergi la inceput

fetele care au sarbatorit ieri La multi ani !!si din partea mea cu intarziere,din pacate am avut pb cu netul ieri

am si eu o intrebare stiu ca e bine pt gravidute sa pape lactate,carne,cereale,legume si fructe dar in aceasta perioada de iarna eu nu prea imi dau seama ce legume si fructe autohtoneputem papa ca nu prea sunt (ca celelalte de import cred ca nu sunt prea sanatoase ele..)?

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Buna fetele si La multi ani pe 2009!
Imi pare rau ca nu am timp sa fiu alaturi de voi atata cat mi-as dori, dar eu am de anul trecut program redus la 6 ore si de acasa nu am timp sa mai intru.... Cand intru citesc cat apuc si ies, asta e!

Ma bucur ca sunteti bine atat voi cat si bebeii, citesc uneori pe nerasuflate ce se mai intampla cu fetele care au fost imobilizate la pat si ma rog sa fie bine pana la capat!

Ieri am fost si eu la medic dupa mai bine de o luna si am aflat ca e foarte bine baietelul, este mai mare cu 2 saptamani decat varsta gestationala, adica are exact 1050 cat zicea florinela79 mai devreme. Este foarte bine ca este mai mare, mie asa mi-a spus medicul. Eu nu am inca 26 de saptamani. Asa ca, mababei eu zic sa stai linistita, vei avea un copilas marisor la nastere si sanatos!

Eu inca nu am cumparat absolut nimic pentru copil, sunt superstitioasa. Mi-am facut o idee despre patut, carut si cam atat si o sa le iau mai incolo, cand se apropie termenul.

Va doresc tuturor sarcini cat mai usoare si la termen!

Ingerasul meu
Povestea mea

Bubulina + Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n
Denisa daca nu aveti mutatia pe Bucuresti eu cred ca ar trebui procedat ceva de genul: certificatul de nastere de scoate de la primaria de care apartine spitalul unde vei naste in Bucuresti iar pe bebe il declari pt trusou,alocatii etc la domiciliul din buletin(iti va trebui o negatie de unde iei certif.de nastere cum ca nu ai luat trusoul/alocatia din acest loc).Sper ca m-am facut inteleasa

Ups! Acum am vazut ca mai primisem inca un raspuns... Da... gasisem eu ceva pe un site despre negatia asta care ar fi necesara daca ai declarat copilul in alta parte. Asta ar insemna sa o declar la primaria sectorului unde e spitalul (cred ca 5), de unde sa iau si negatia asta, iar pt banutzi, inclusiv alocatie sa ma adresez primariei Targoviste. E bine si asa.
Multumesc pt raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Dyana, cred ca si eu tot asa voi fi cu caruciorul asta... mi se pare o nava spatiala! E atat de multifunctional... Sunt curioasa cat costa in Romania.

Despre pat, eu sunt hotarata pt lemn, asa ca nu m-am uitat deloc la patuturile de la Graco. Nu mi se pare insa a fi scurt la 105 cm. Acum, mai vezi tu...

pupici,

27+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doranna spune:

buna!

vin si eu cu o intrebare: ia cineva Zimaflor?
am inteles ca unii medici recomanda gravidelor sa ia zimaflor din saptamana 28. eu inca nu am ajuns la dr. sa-l intreb si ma gandeam ca poate stiti voi mai multe

dorana 27+

Mergi la inceput