Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (46)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Buna seara fetele!

Spun si eu La Multi Ani tizelor mele, sa fim sanatoase si sa ne tinem bebicii in brate cu bine. Si binenteles, doresc asta tutror fetelor, "sfinte" sau nu.

Azi am fost si eu la serviciu, nu m-am omorat, maine nu ma duc si ma duc din nou vineri, apoi inca 2 saptamani cu o zi da si una nu, iar din 26 prenatal.

Sincer va spun ca am intrat intr-un fel de panica, mi se pare ca nu voi avea nimic cand se naste bebe (sotul meu e supersitios si cu greu l-am convins sa luam cate ceva, dar clar chestiile mari le va lua el - patut, cadita, lenjerii, etc.), sunt speriata ca nu voi face fata, probabil sunt stari normale, dar pe mine nu ma lasa nici sa dorm, nici sa gandesc limpede. Sper sa imi treaca.

Pupici pe burtici

29+ Ana Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Sutiene:
E bine sa aveti un sutien lejer, ca daca va strange si preseaza sanii - se va produce mai putin lapte. Asta a fost explicatia medicului pediatru.
Unele mamici vor avea nevoie sa foloseasca sutienul chiar si in casa, altele nu. Depinde si de cat lapte veti avea. Eu una si numai cand ma gandeam ca urmeaza sa se trezeasca copilul si sa suga - si imi tasnea laptele. Cum sa nu am nevoie de sutien? Ba chiar cumparam la greu tampoane pentru sani. Gasisem o marca mai ieftina. Atentie insa, de la tampoane se pot lipi de sani firisoare de vata. E bine sa va clatiti sanii inainte de alaptare (e chiar o regula de igiena, chiar si atunci cand nu folositi tampoanele acelea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Yupiiii!!! Am fost si noi ieri la morfofetale! Am facut 2, la 2 clinici diferite... poate un pic de paranoia din partea noastra. Adelina e bine, are aprox. 750g, e dezvoltata corespunzator varstei gestationale, iar placenta a mai urcat. Nu a ajuns ea kiar unde ii era locul, dar oricum nu mai acopera orificiul intern al colului, care (col) e lung si inkis. Uf! Mi s-a luat o piatra de pe inima... Ma rog... au mai ramas contractiile, dar le tratam.

Denisa-Madalina 25+ cu Adela

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui petrean
de curand mi-am achizitionat o camasa de noapte super..cu personaje din desene..si foarte viu colorata...dar ce e fain la ea..e ca poti scoate sanul print-o "taietura"..sa nu-ti ridici camasa...sau sa trebuiasca nasturi..e super..si a fost doar 30 ron.

Asa mi-am luat si eu, de le vienetta, camasuta si pijama speciale pt gravide si alaptare, cu desen cu barza cu bebe-ursi in cioc Sunt foarte largi si au niste fante laterale pt scos sanul... acum insa mi-a venit ideea ca nu stiu daca e practic sa alaptezi prin fantele alea. Tu care ai mai avut experienta unui bebe... crezi ca merge? alea cu nasturi... nu prea ma vad, imi vin in minte doar cele pe care le purta bunik si nu prea ma vad...

In alta ordine de idei, ma mai kinuie o idee (acum ca am scapat oarecum de grija placentei, trebuie sa ma stressez si eu cu ceva, nu?): Ce fac daca nasc in Bucuresti (unde locuim de 11 ani si unde lucram, dar locuim cu kirie si fara mutatie), dar am buletin de Targoviste, unde avem "domiciliul stabil", respectiv casutza? Copilul il declar la Bucuresti sau la Targoviste? Pentru banii aia "multi" dati de primarie ar trebui mers tot la Targoviste (eu cam asa am inteles din ce am citit)? S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Misha_tp
Unele mamici vor avea nevoie sa foloseasca sutienul chiar si in casa, altele nu. Depinde si de cat lapte veti avea.

Eu am citit ca ar trebui sa purtam sutien in continuu (kiar si noaptea), daca nu vrem sa ne pierdem forma "consacrata". Pe mine kestia asta ma kinuie ingrozitor, pentru ca nu obisnuiam sa folosesc deloc acest obiect vestimentar... Bine... noaptea nu-l suport oricum, iar pentru zi mi-am luat un soi de bustiere elastice... dar nu stiu daca or sa mai mearga si in timpul alaptarii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns curea spune:

Buna Fetelor,
Vreau sa va multumesc celor care mi-ati raspuns la intrebarea mea legata de camasile de noapte : Eseea, Ayla21, Inapreda, M_monique. Voi incerca sa pun in practica sfaturile voastre. Eu am 27 de saptamani si inca nu am inceput sa imi fac bagajul de 1 saptamna am terminat cu renovatul casei, acum ma mai linistesc un pic si incep sa imi fac timp de cumparaturi.
Apropo timp de o luna de zile nu am apucat sa va citesc mesajele insa ieri am inceput sa citesc din urma, nu am retinut numele fetei, mentiona cineva de un pediatru din Bucuresti, zona Obor, de care ea a fost multumita. Am retinut ca persoana respectiva s-a mutat in titan. V-as fi tare recunoscatoare daca aveti idee de un pediatru bun care sa vina si acasa in primele luni.
Va multumesc mult pentru ca existati.
Cu stima,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana80art

Numele meu este Roxana, am 28 de ani si sunt in 25 de saptamani...Sunt din Sfantu Gheorghe si mai am o fetita de 4 ani si 4 luni...pe care o cheama Flaviana...
As vrea sa intru si eu mijlocul vostru daca ma primiti si sa impartasim impreuna aceste momente comune ale sarcinii...cu placerile si micile neplaceri care apar sau sunt prezente...inevitabil....

Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roxana80art

Bun venit Roxana, sarcina usoara si te asteptam sa impartasesti alaturi de noi aceste clipe minunate

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

Buna tuturor
eu nu suport camasile de noapte..si am purtat-o strict in travaliu si nastere dupa care mi-am luat pijama
de curand mi-am achizitionat o camasa de noapte super..cu personaje din desene..si foarte viu colorata...dar ce e fain la ea..e ca poti scoate sanul print-o "taietura"..sa nu-ti ridici camasa...sau sa trebuiasca nasturi..e super..si a fost doar 30 ron

Bogdana
30+si + Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Asa ceva am vazut si eu in Titan acum vreo luna,era un model pe albastru

25+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Salutare fetelor, La Multi Ani, sa aventi un an cu impliniri pe toate planurile!!!

M-am intors si eu de la ski unde a fost excelent! Nu am fost singura nebuna care sa schieze cu burta la gura si asta m-a consolat foarte tare. Mai am cateva zile de concediu si de luni intru in paine cu munca! Tot atunci am sa imi fac analizele de trim 3 si am sa ma apuc de dosarul de care am nevoie pt concediul de mame...

La intoarcerea in tara, am facut o foarte importanta achizitie - am cumparat un carucior - GRACO Quatro Tour de Lux de care sunt extrem de mandra si pe care il tot plimb incoace si-ncolo tot descoperindu-i noi utilitati... Cum am prins perioada de reduceri, l-am cumparat cu 1300 lei in bani romanesti si sunt tare fericita de economia facuta! Deasemenea, am venit cu o geanta de hainute pt fetita mea si cel mai mandra sunt de rochitele si cizmulitele de blanita pe care le-am luat.

Sper ca voi sunteti ok si abia astept sa ne reintram in "paine" cu povestile!

Va salut si va imbratisez pe toate si va doresc concediu placut celor care pana in 12 mai puteti lenevi!

27+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MITITICA82 spune:

denisamada la ce bani multi de la primarie te referi tu?ne da primaria bani ca nastem?ca eu nu am auzit de asa ceva....
dar vreau si camasa ca avostra si sutien pt alaptat...in galati eu nu am gasit
fetele care sunt din galati voi stiti vreun magazin de care eu nu stiu?

29+ sau cu

http://bd.lilypie.com/MNeep3.png

Mergi la inceput