Un cabotin. Sau cum si de ce mi-am inselat sotia
Raspunsuri - Pagina 11
Deus spune:
In biologie sau psihologie termenul „iubire” nu este clar definit, tocmai datorit#259; complexit#259;tii acestui sentiment emotional. Pana in prezent din punct de vedere stiintific s-a ajuns la rezultatele urmatoare:
Neurobiologic s-a constatat c#259; intensitatea biocurentilor din anumite zone cerebrale devin mai active fara a putea localiza clar un centru nervos al iubirii în creier, acest fenomen este corelat cu modificari biochimice care determina reac#355;iile biologice care devin tot mai intense, influentand comportamentul, gandirea lucida.
Astfel se poate vorbi de fenomene neuroendocrine sub coordonarea diencefalului, luand nastere în hipofiza opiate endogene (care determina starea de euforie). Din cadrul substantelor mesagere a euforiei se pot aminti „dopamina”, „adrenalina” #351;i „substan#355;ele endorfine” care declanseaza mai departe o productie de hormoni sexuali ca testosteron crescand apetitul sexual, care este stimulat si pe calea olfactiva prin „feromoni”, scazand nivelul serotoninei (impreuna cu adrenalina si noradrenalina sunt „monoamine”, hormonii de stres), reactii asemanatoare apar în cazuri de îmbolnavire, ceea ce determina faptul c#259; indragostiiii nu mai pot gandi normal (stare de drogare). Din statistici s-a observat ca cea mai crescut#259; rata a divorturilor este dupa patru ani de casnicie. Dupa aceasta perioada preiau rolul la femei oxitocina si la barbati vasopresina, care impreuna cu endorfinele intaresc sentimentul de dragoste care se transforma intr-o forma a prieteniei si increderii in partener.
De multe ori am sensatia ca unele dintre cele care scriu pe forum descriu iubirea idilica la care viseaza ...prea putine au parte de iubire idilica. Sa fim sinceri statistica arata ca majoritatea au parte de o viata sexuala de c...t, de comunicare OOOO si ca jumatate din cupluri divorteaza sau sufera o viata intreaga. Dar apropo ce inseamna sa ai o viata sexuala buna? cati o au? sau se multumesc de dragul mai bine nu putem dar nu ne plangem . Ne-am casatorit si gata este baiat bun de ce sa cerem mai mult?
Sau invers este gospodina, de ce sa cerem sa arate altfel sau sa fie altfel? Ma multumesc cu ce am si asa nu gasesc alta mai buna...
Nu ma pot plange,chiar am parte de o viata buna, dar ii inteleg pe toti fiindca cine suntem noi sa judecam? Avem relatia ideala, detinem secretul fericirii?
Esse quam videri malim
Prefer sa fiu, decat sa par
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
adi_dalma spune:
De ce ne inselam sotul:
- pt ca nu mai stie sa ne minta frumos;
- pt ca nu ne ofera romantism;
- pt ca el crede ca daca plateste ratele este suficient;
- pt ca se uita lung la alte femei--oare nu se pot abtine sa ne puna intr-o situatie de inferioritate?;
- pt ca ne-a inselat si el;
- pt ca suntem innebunite toata ziua sa ii satsfacem pe el si pe copii si noi nu prea mai avem loc in ecuatie;
- pt ca serile de bere si de meci inseamna pt noi singuratate si frustrare;
- pt ca ne-am plictisit;
- pt ca nu si lucreaza muschii;
- pt ca nu se spala pe dinti la culcare si miroare a tutun;
- pt ca are burta de bere;
- pt ca nu ne fac sa ne simtim dorite si importante;
- pt ca sunt convinsi ca ne face placere sa facem mancare, sa gatim , sa facem lectiile cu copii, sa i doftoricim la boala;
- ca nu ne mai fac sa radem;
- ca prea am fost OK pana acum... noi chiar asa sa nu mai 'marcam'
- ca ne plictiseste soacra;
- ca nu o place pe mama;
- ca nu ii plac prietenele mele
- de palmares
- ca simtim fluturi in stomac;
- ca ne e dor de tinerete;
- ca avem nevoie de confirmari;
- ca ne bam in seama
etc
Mai vreti motive ?
Adevarul : tentatia exista mereu...la oamenii echilibrati inselatul apare doar cand riscul este mai mic decat beneficiile....
Ai chef sa risti fie cand nu ai mare lucru de pierdut fie cand esti mult prea prost (sau primitiv) si risti totul pt ...nimic.
Cabotinule ...te inteleg ...se poate intampla oricui... dar sincer daca te mai vezi facand-o inca o data inseamna ca te ai intors doar pt ca nu ti a placut ACOLO nu pt ca respecti ce ai acasa....
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adi_dalma De ce ne inselam sotul: - pt ca nu mai stie sa ne minta frumos; - pt ca nu ne ofera romantism; - pt ca el crede ca daca plateste ratele este suficient; - pt ca se uita lung la alte femei--oare nu se pot abtine sa ne puna intr-o situatie de inferioritate?; - pt ca ne-a inselat si el; - pt ca suntem innebunite toata ziua sa ii satsfacem pe el si pe copii si noi nu prea mai avem loc in ecuatie; - pt ca serile de bere si de meci inseamna pt noi singuratate si frustrare; - pt ca ne-am plictisit; - pt ca nu si lucreaza muschii; - pt ca nu se spala pe dinti la culcare si miroare a tutun; - pt ca are burta de bere; - pt ca nu ne fac sa ne simtim dorite si importante; - pt ca sunt convinsi ca ne face placere sa facem mancare, sa gatim , sa facem lectiile cu copii, sa i doftoricim la boala; - ca nu ne mai fac sa radem; - ca prea am fost OK pana acum... noi chiar asa sa nu mai 'marcam' - ca ne plictiseste soacra; - ca nu o place pe mama; - ca nu ii plac prietenele mele - de palmares - ca simtim fluturi in stomac; - ca ne e dor de tinerete; - ca avem nevoie de confirmari; - ca ne bagam in seama etc Mai vreti motive ? |
Asta da caiet de sarcini...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
simali spune:
citat din mesajul lui Un_cabotin . Apropo, iti mai amintesti de cate ori te-a durut capul seara, cand v-ati bagat amindoi in pat?! De cate ori n-ai avut chef![...] Tu, doamna sau domnisoara, cand i-ai spus sotului sau iubitului tau ultima oara, soptindu-i la ureche: "Te iubesc! Te doresc!" Cand i-ai promis, printr-un SMS, ca-l astepti acasa despuiata si uda, si chiar asa sa-l si intampini? Cand i-ai spus ca e frumos, destept, ca e un barbat irezistibil, barbatul vietii tale? Un barbat are nevoie de o apreciere speciala |
Si acum, doamnelor si domnilor, dupa ce aventura Cabotinului s-a consumat si el s-a intors in sanul familiei, revenind de unde a plecat (frustrarea lui ca sotia nu aia si nu ailalata, deci solutia cu amanta, etc.) care credeti ca este situatia lui actuala (mai pe romaneste ce a rezolvat):
1. Sotia simuleaza orgasmul in fiecare seara ca sa nu-i mai fuga sotul la amanta.
2. Sotia are dureri de cap si mai intense decat avea inainte (inclusiv o baterie de motive in plus).
3. Sotia a inventata perpetum mobile de speta I-a si zburda de dimineata si pana seara uda si fierbinte ca o feriscana de 20 de ani.
alice
Fomalhauti spune:
Acest subiect m-a facut sa revad, dupa 20 de ani filmul "Falling in Love". Nu cred ca l-a vazut multa lume de pe aici, e un film "de pe vremea mea".
Acum l-am vazut cu alti ochi decat acum 20 de ani....Oarecum firesc. Cred ca pentru o femeie maritata este un film de-a dreptul ingrijorator...Este vorba despre o Ea (Meryl Streep) si un El (Robert de Niro). Fiecare are o familie frumoasa...Si Ei se intalnesc si se indragostesc....Si culmea e ca la sfarsit iti pare bine ca fiecare si-a lasat familia si raman impreuna.
Si nu e vorba de sex, Ei chiar se indragostesc....
Si dupa film l-am intrebat pe sotul meu daca el crede ca s-ar putea intampla asa ceva....
Fomalhauti spune:
Din "Falling in Love"....
La un moment dat sotia lui (a lui Robert de Niro) isi da seama ca ceva nu este in regula si il intreaba, insista. Pana la urma el ii spune ceva in sensul: "Am intalnit o femeie.....Nu am facut sex cu ea...Nu am o aventura." Si sotia spune: "Nu...E chiar mai rau..."
Desi este vorba despre o relatie extraconjugala care distruge doua casnicii, eu percep filmul ca romantic rau de tot....
adi_dalma spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Si acum, doamnelor si domnilor, dupa ce aventura Cabotinului s-a consumat si el s-a intors in sanul familiei, revenind de unde a plecat (frustrarea lui ca sotia nu aia si nu ailalata, deci solutia cu amanta, etc.) care credeti ca este situatia lui actuala (mai pe romaneste ce a rezolvat): 1. Sotia simuleaza orgasmul in fiecare seara ca sa nu-i mai fuga sotul la amanta. 2. Sotia are dureri de cap si mai intense decat avea inainte (inclusiv o baterie de motive in plus). 3. Sotia a inventata perpetum mobile de speta I-a si zburda de dimineata si pana seara uda si fierbinte ca o feriscana de 20 de ani. alice |
Poate sotia asteapta ocazia sa se razbune...
Asa cum am zis mai sus...el nu s-a intors pt binele de acasa ci de teama raului de 'dincolo'.
Cabotinulva face pe lupul moralist candva in viitor...ca cei ce se lasa de fumat....Sa te tii lectii de morala...va spune ...eh am iubit si eu canda interzis, furtunos..dar acasa...acasa e asa bine...doar EA a fost Aleasa...
Aiurea...macar sa fi facut eforturi reala ca ea sa nu afle...nu o putea face nefericita ..
adi_dalma spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Din "Falling in Love".... La un moment dat sotia lui (a lui Robert de Niro) isi da seama ca ceva nu este in regula si il intreaba, insista. Pana la urma el ii spune ceva in sensul: "Am intalnit o femeie.....Nu am facut sex cu ea...Nu am o aventura." Si sotia spune: "Nu...E chiar mai rau..." Desi este vorba despre o relatie extraconjugala care distruge doua casnicii, eu percep filmul ca romantic rau de tot.... |
Da'in Strada Hanovra cu cine oare am tinut toti???
diciu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui adi_dalma
Da'in Strada Hanovra cu cine oare am tinut toti??? ag |
mmm..ce film!!..eu am tinut cu toti 3
teodraghici spune:
citat din mesajul lui Un_cabotin Am tot raspuns Mirunei pe acest forum si apoi am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa deschid un nou topic, unde femeile inselate sau barbatii ce inseala sa-si verse naduful Un topic unde sa incerc sa-mi explic ce s-a intamplat si de ce. Astept intrebarile voastre si voi incerca sa fiu cat mai explicit. Nu-mi caut scuze, nu dau vina pe altcineva. Cel mai mare vinovat sunt eu, un cabotin fara masura. Eu sunt cel ce mi-am inselat sotia, fiica, familia, prietenii... asa incat pot sa prezint situatia din perspectiva unui sot. Doamnelor si domnisoarelor, nu va amagiti, nu va mai autosugestionati daca sotul/prietenul vostru, odata prins ca are o amanta, va jura ca a fost o intamplare si ca a renuntat la amanta in chiar acea clipa. Se prea poate sa va ceara un ragaz, sa-l lasati sa-i explice intrusei decizia lui... La fel am facut si eu, si nu doar odata. Insa de fiecare data cand am plecat cu 'bilet de voie' la amanta ptr. explicatii, totul s-a soldat cu o partida de amor si juramiti de iubire eterna. Cand va renunta totusi sotul la amanta, iubirea vietii lui? O va face (probabil) dupa vreo 2 ani..., daca ai noroc, putin mai devreme... Ce e de facut? Ai rabdare sa-l astepti? Ai forta sa lupti ptr. el? Merita acest om dragostea/viata ta? Il iubesti cu adevarat chiar si dupa ce ai aflat ca are pe alta? Crezi cu toata forta ca puteti fi fericiti impreuna? Daca raspunsul este da, atunci urmeaza cateva sfaturi, actiuni pe care sotia mea le-a pus in aplicare imediat ce a aflat de aventura mea: Fa-i amantei viata un calvar. Sun-o, intalneste-te cu ea, caut-o la servici, fa publica relatia lor, injur-o. Poarta-te precum o leoaica, chiar daca esti 'fecioara'. Cauta-i parintii si explica-le cu calm situatia. Vorbeste cu seful ei, tot cu mult calm. Argumentele tale forte: vrei sa-ti salvezi casnicia, de dragul unei familii, de dragul unui copil! Roaga-i pe toti sa te ajute. Din fericire societatea si religia condamna la unison aceste relatii. (Aici voi avea parte de critici aspre, dar mi le asum. Poate cei/cele care ma vor critica au mai multa experienta. Plus ca nu voi pretinde ca experienta mea e singura posibila.) In relatia cu el foloseste atuurile tale cele mai bune: - tandretea - faptul ca-l cunosti mult mai bine decat amanta - sexul , sau mai elegant spus: senzualitatea, iubirea, dragostea (fizica) - forta reunita a familiei, a ta si a lui - argumentul decisiv: binele copilului vostru Protejeaza-ti copilul! Nu-l indeparta de tatal sau. Daca deja te-ai saturat de el: adio si n-am cuvinte. Divorteaza imediat fara regrete. Mai ales daca te bate sau vine beat si incepe sa te injure, sa-ti reproseze ca din cauza ta a ajuns in situatia asta etc. Toate astea ti le va spune ptr. a se justifica, ptr. a se dezvinovati in proprii lui ochi. Pentru a avea argumente in lupta cu propria lui constiinta. DA, are si monstrul Constiinta! "Din cauza sotiei mele fac asta! Nu eu sunt vinovat ptr. destramarea familiei noastre ci EA! M-a tinut sub papuc, mi-a distrus personalitatea, vointa... m-a controlat zi si noapte... e o scorpie, o egoista, o individualista. Nu mai vrea sa facem dragoste, nu vrea sex oral, anal... local si artizanal. Eu am necesitati fiziologice!" Fetelor, nu e nimic nou sub Soare! Tot ce este, a mai fost! Iar comportamentul barbatului care inseala este neschimbat de mii de ani. Recunosc deja toate cliseele, vorbele, intregul comportament. Cine e vinovat? Tu, bineinteles! Sau el? Amandoi! Apropo, iti mai amintesti de cate ori te-a durut capul seara, cand v-ati bagat amindoi in pat?! De cate ori n-ai avut chef! E prea usor si simplist sa cataloghezi barbatii care inseala ca fiind nematurizati, curvari, niste nenorociti ce reguleaza prima femeie ce ridica coada. Ar insela barbatii (sau femeile) daca celalalt (viitorul amant/amanta) n-ar arata disponibilitate pentru o aventura plina de pasiune nebuna?! Poate e o gena lipsa, una defecta, sau poate asa e natura umana... De mii de ani sunt blamate relatiile extraconjugale, atat religios cat si social, si cu toate astea nu cred ca nr. celor care inseala a scazut procentual. La fel e si in cazul homosexualitatii... Nu caut o justificare a comportamentului meu. Daca moralitatea si constiinta mea erau mai puternice decat o erectie, nu ajungeam aici. In cazul meu a fost o colega de servici: mai tanara, proaspata, dragalase, singura, zambitoare, tandra. Extazul unui trup nou, placerea fructului interzis (doar eram casatorit, nu?) priviri si apoi imbratisari pe ascuns, promisiuni de iubire vesnica, sex salbatic ore in sir... Exista o atractia vecina cu nebunia, hormoni ce dezlantuie un comportament senzual/sexual de o intensitate extraordinara cu o amanta. Poate era la fel si la inceputul relatiei voastre, dar acum e altceva, e un Pacat! E de doua ori mai bine! De mii de ori mai puternic! E de blamat? Da! E placut, ametitor de placut, placere in stare pura? Da. Apoi urmeaza insa mustrarile de constiinta... intoarcerea acasa, la sotie si copil... Fractura constiintei. Iar dupa un timp sotia va afla. Stiti cum procedeaza amantele? Iti pare ca deschid o poarta spre Rai. Nu-ti vine sa crezi ca exista: tandrete, sarutari, dragoste fizica fara inhibitii... Tu, doamna sau domnisoara, cand i-ai spus sotului sau iubitului tau ultima oara, soptindu-i la ureche: "Te iubesc! Te doresc!" Cand i-ai promis, printr-un SMS, ca-l astepti acasa despuiata si uda, si chiar asa sa-l si intampini? Cand i-ai spus ca e frumos, destept, ca e un barbat irezistibil, barbatul vietii tale? Un barbat are nevoie de o apreciere speciala, si amanta va sti sa profite de toate aceste lipsuri de acasa O amanta (asa a fost in cazul meu) isi doreste o familie cu iubitul ei. Si va face orice pentru asta... (Nu vorbesc aici de cele ce alearga dupa bani, din fericire n-am avut parte nici de una nici de alta). Am fost intrebat pe forum daca as mai risca o alta aventura. Cel mai usor mi-ar fi sa spun ca NU, niciodata! Stiu ca sotia mea ar divorta imediat. Adio familie si copil! Dar ce credeti ca as fi raspuns inainte de a avea acea aventura?! Va inselati daca va inchipuiti ca eram, sau sunt, unul dintre cei care cauta relatii de o noapte pe mess, sau pe forumuri de specialitate. La fel de tare va inselati daca ma veti considera un infometat sexual, ce-si pierde capul la gandul unui trup gata de a fi dezmierdat, trup ce ti se ofera precum ofrandele virgine zeilor. Poate era de preferat sa am o aventura sexuala de o noapte si apoi sa vin acasa zambind satisfacut. Deci, sa revin la intrebare. As mai face asta inca odata? Nu vreau sa cred ca pot sa fiu astfel. Dar eu nu-s decat... Un cabotin |
Asta spunea cabotinul la inceput!
Acum dupa 11 pagini, deja are eticheta (pe care oricum el si-o pusese singur) si in plus, noi, cele de pe forum presupunem si ce face sotia sa, si cum e si va fi familia lui si cel mai groaznic e ca deja presupunem ce va face in viitor : va insela inca odata!
Nu e treaba mea, dar ca simplu memebru al acestui forum, nu cred ca ar trebui sa sarim asa in capul lui(desi banuiesc ca se astepta la asta...). Omul a spus ce a avut de spus, cine doreste sa comenteze, sa comenteze, cine doreste sa invete ceva din topicul asta, atunci sa invete.
Viata ideala e frumoasa, as vrea sa stiu cu adevarat cate dintre noi o avem....sau cate dintre noi, sincer, nu ne-am indragostit niciodata de cand ne-am intalnit jumatatea, as mai vrea sa stiu daca vreuna dintre noi nu si-a pus vreodata intrebarea: M-am casatorit cu cine trebuie?
Si probabil ca daca ne vom raspunde sincer la intrebari (numai pentru sufletul nostru), am putea fi macar 1% mai tolerante....
Sanatate tuturor!