Mamici si burtici de Baia Mare(16)
Raspunsuri - Pagina 15
clauco spune:
Bona sera, in sfarsit reusesc si eu sa scriu.
Am scapat si de vaccinul asta. Spre surprinderea mea, nu numai ca nu a plans dar nici macar nu a clipit cand i l-a facut. Doamne...
Dupa ce am ajuns acasa a fost cam maraita si am tinut-o in brate si m-am jucat cu ea toata ziua. 

Amelia

Ana, E foarte frumos Alex, mi se pare ca seamana cu tine. Am fost azi pe la serviciul nostru cu pitica. A stat in brate la toata lumea.
[b]Ariana[b], esti o femeie puternica, bravo tie.
Cum a fost la sala?
Ilinca_M. spune:
Tufete, io va citesc mereu, seara, dar de cele mai multe ori nu mai am energie sa si scriu! Is prinsa cu tot felul pana intru in prenatal, de sem. viitor, adica din februarie, abia astept, nu mai e mult!!
Ambele saltelutze-centre de activitate sunt superbe, si sotziorului i-au placut, m-am mai sfatuit si io cu alte mamici si au zis sa aleg ce e mai ieftin, nu de alta dar copilasul s-ar putea sa nu se arate DELOC interesat de asa ceva (ele au patit-o
). Plus ca in cea sofisticata nici eu nu as pune baterii, ca daca o aude Manole i-o trebuie lui!!:)))
Asa ca Anca, facem afacerea, dar doar luna viitoare, cand intru in concediu si mai scap de griji. Acum- cireasa de pe tort- ni s-a stricat frigiderul! In decembrie a trebuit sa inlocuim tzevile microcentralei ca cica erau prea subtiri dupa parerea celor de la gaz (10 bulioane scurt a costat "distractia"); in fiecare luna apare ceva neprevazut, nu mai suport!!!
Mihor, te rog sa ma pui si pe mine la curent cu Euromedica: acum cat mai e o nastere? Au crescut tarifele? Te rog sa-mi spui daca stii cat e si naturala si cezariana si daca se mai compenseaza cu adeverintza de la serviciu, ca parca mi-e rusine sa-l intreb pe Sasa
Fetele de la odiseea mea isi fac deja bagajul de spital, is tare harnice; eventual sa-mi spui ce ai avut in bagajul de spital si a fost necesar, ca am inteles ca nu-ti trebuie atatea ca la spital. Ca pana in aprilie cand nasc eu poate uiti in ce-a constat bagajul, mai bine aflu de pe acum, ok, Mihaela?![]()
Va salut pe toate, ma mai vajai eu pe-aici!
25+
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
radcarmen spune:
Salutare fetele!
Nu am disparut doar ca am ramas in urma cu cititul si am recuperat. Ma bucur ca toata lumea e bine.
Eu scriu mai rar pentru ca nu sunt chiar la subiect cu voi, mamicile de bebelusi. Vlad e deja "mare", are 1 an si 9 luni si ne confruntam cu alte probleme decat cele ale voastre legate de diversificare. Eu sunt in minoritate si de aceea nu tare ma bag, dar imi place sa va citesc si sa urmaresc evolutia minunilor voastre mici
.
Vreau doar sa spun mamicilor stresate cu diversificarea ca singura arma viabila e rabdarea. Iar daca voi aveti bebelusi care nu is foarte mancaciosi atunci niciodata nu o sa deschida gurita cu avant. Vlad a fost mereu un sclifosit la mancare, recunosc cu mana pe inima ca la inceputul diversificarii i-am bagat cu forta in gurita 2-3 lingurite de mancarica pasata, cu toata impotrivirea lui si apoi a inceput sa isi mai dea drumul. Eu zic sa ii invatati exclusiv la lingurita, nu le dati din biberon supa sau fructele diluate cu suc ca veti avea multa bataie de cap cu lingurita apoi. Din biberon dati-le numai laptele si eventual apa sau ceai si chiar si sucul de fructe puneti-l in lingurita la inceput pana se obisnuiesc cu ea. Dupa aceea puteti sa dati si sucul de fructe din biberon dar fructele si legumele si cerealele musai din lingurita, facute bineinteles mai moale la inceput pana invata sa inghita.
Daaaaaaar, cel mai important e sa va pastrati rabdarea (va spune o mamica nerabdatoare).
Cat priveste oboseala si stresul la care ne supun astia mici...suntem abia la inceput
.
Eu am crezut ca voi innebuni de tot daca Vlad nu inceta cu trezirile de zeci de ori pe noapte. Am avut vreo 5 luni de cosmar in care nu am dormit legat mai mult de o ora maxim o ora jumate. Dar am descoperit cauza trezitilor: suzetaaaaaaaaa. Asa ca am eliminat-o ca altfel o luam razna.
Imi spuneti si mie unde faceti tae-bo, poate ma invrednicesc si eu sa vin odata pe saptamana la o ora.
Va pup cu drag si va doresc un weekend fain!
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani
melly23 spune:
'neatza!!!and the
pentru cine serveste cine pofteste!!!
pentru inceput multumim tuturor de urari si la fel va dorim si voua!!copilasi ascultatori si mancaciosi!!!
raportam o noapte foarte ninistita!fara bebe trezit decat la 7.20, fara sotz scartzait sau sforait (poate putin dar i-am venit de cap cu castile de la tel cu muzica de somn de hac
)o dimineatza INCA fara muci asa multi, ce sa zic ma simt bine!aaaaa si fara febra musculara...lore tu cum te simtzi???pe luni am ramas sa mergem de la 8 si sa stiti ca sotziorul renunta la fotbal si a zis sa merg eu
!!! MARE MIRARE!pine ca la inceput a facut umpic de scandal si i-am zis ca nu am cum schimba ora!!!dar asa frumos!!!i-am atras si lui putin atentzia ca a cam ridicat vocea si si-a cerut scuze!!!offf....deci de aici se vede cin' e cu gura mare!!!
radcarmen sala se numeste axxis si e in spate la Leonardo unde era vechea centrala!!!si multumim de poturile de diversivicare!!!
no va tzuc!!!plec sa hranesc matza!!

Noi si fluturica Amelia 

Noi si baimarencele 
www.dancingsantacard.com/?santa=464425" target="_blank">Craciunitza...dansatoare 
Malinka spune:
'neatza si de la mine...
pai cum sa mam simt? de parca m-ar fi batut cineva...
si n-am facut nici jumatate din exercitiile alea...dar sper sa-mi intru in ritm...asta e rezultatul a unui an de leneveala (chiar mai mult) si de miscare putina...
melly, ma bucur ca se poate si mai bine, si eu ma mir ca a renuntat la fotbal, o bila alba pentru el si o
pentru tine...ne vedem luni la 8 fara 10...sau mai devreme la plimbare daca-i vreme buna...
ancaurn, ariana, veniti, da?
eu m-am hotarat asa...imi fac abonament de 8 ore pe luna...85 ron...o sa merg de doua ori la tae bo si o data la sala, daca tot sunt 4 ore gratuite, macar sa profit...si de 3 ori pe saptamana mie mi se pare foarte ok...sper sa ma tina cat mai mult...
ana...ne cerem scuze pentru ieri, eu am ramas cu impresia ca doar anca81 iese si de aceea n-am mai mers la mara ci la dacia, ei ii e mai aproape acolo...
un sfarsit de saptamana frumos sa aveti...noi desfacem azi pomul, ca ma deprima sa-l mai vad in casa, ma face sa simt cat de repede trece timpul...
Mami Loredana
si
Marc Alexis, o minune de copil...
Povestea minunii mele
Aici vedeti poze cu noi
Intre noi, baimarencele
clauco spune:
Neata,Eu stau imbracata de o ora si astept sa vina cineva sa stea cu copii (sotul, soacrameea...cineva!) sa pot sa ie si eu un pic in oras. Mi asa de dor.
ancaurn spune:
Off Adela, cat ati mai patimit. Bine ca s-a terminat cu bine pana la urma. sper sa n-o tineti asa tot anul. 
Flavia trimite-ti mai si tu sotzul la servici, sa poti sta mai mult cu noi!![]()
Claudia
Madalina cumintica. Sper ca pana acum ai spart deja o groaza de bani la shopping!
Ilinca daca te-ai hotarat pt salteluta noastra, eu nu pot decat sa ma bucur. E a ta daca o vrei, cand doresti.
Tevile de la gaz le-am inlocuit si noi anul trecut din aceleasi motive. Acum am o alta mare, mare problema. Am pierdut dosarul de la gaz. Cel cu toate aprobarile, cu proiectul de la centrala, tot. Stiti careva ce pot sa fac? De unde pot sa recuperez toate documentele respective?
Carmen hai la sala.Vin si eu de luni. Vad ca ti-a raspuns Melly unde e sala.
Melly felicitari pt "dresajul" sotului. Eu am zis intotdeauna ca ei trebuie sa aiba doar impresia ca au controlul. Capul trebuie sa fim noi. Trebuie sa invatam sa-i mani****m, ca sa obtinem ce vrem.
Malinka Vin luni, sigur ca da. Cum 4 ore gratuite? Imi explici te rog mai exact? Bradul il desfacem si noi azi, ca s-a uscat si-i cad deja toate acele. Altfel l-as tine cred pana la Craciunul urmator, ca tare-mi place.
clauco spune:
N-am reusit sa plec nicaieri ca.......de soacramea nu a mai venit. Va da-ti seama ce a fost la gura mea. Si noi am desfacut bradul. Parca ne-am inteles toate.
Am gatat si mancarea, acum sotul aspira si cam gata. Mai avem de mers la cumparaturi la real. Maine mergem la botez la nasii fetitei noastre. Isi boteaza baietelul. Abea astept.
Mada a fos un pic cam agitata dupa vaccin dar acum e ok.
mihor spune:
Eu am platit 1500 lei nastere normala si naturala...Daca ti-e rusine sa-l intrebi pe medic, poti sau sa mergi pana la euromedica sa intrebi sau sa suni si iti spun ele detalii despre alte preturi.(nu stiu cat e cezariana...). Eu am dus adeverinta de la locul de munca...cred ca a contat si asta la pret.
Si eu mi-a facut bagajul de spital destul de tarziu...am tot amanat ;)) Eu am folosit din bagaj: crema pt mameloane(am avut garmastan si o crema primita din anglia-m-am tot facut cu amandoua). Ar mai fi bune tampoane pt san si sutien pt alaptat(eu nu le-am folosit pt ca mi s-au facut niste rani la mameloane si am vrut sa le tin la aer cat mai mult)[dar acasa.. folosesc tot timpul si sutienul pt alaptat si tampoanele-eu am de la chicco si mi se oar cele mai bune din cate am incercat...nu lasa umezeala]
Eu mi-am dus o sticla de apa de 0.7l(care are dop din ala care se ridica si curge lichidul) cumparata din kaufland. asta mi-a fost de ajutor in travaliu si chiar dupa pt ca am baut mult mai usor direct din sticla :D De acolo primesti apa si poti sa iti completezi in sticla ta.
De foarte mare ajutor pt mine au fost chilotii de unica folosinta...sincer cred ca si daca mi-as fi dus din astia normali pana la urma tot i-as fi aruncat(in prima seara i-am cam patat)
Mi-am mai dus si papuci de casa, pasta de dinti, perie de dinti, gel de dus si alte chestii de igiena personala... Am avut la mine si o tabla mica de glucoza care mi-a prins bine dupa nastere...am tot ciugulit cate ceva dulce. Eu am picioarele reci de obicei si mi-am dus si sosete(dar in salon e foarte cald). Iti sunt de folos si niste servetele(cand mi-au lasat-o pe Sofia in Salon cu mine, ea tot regurgita asa ca o stergeam cu servetele mele).
Mi-am dus pompa de san dar nu am folosit-o in spital-am vazut ca erau mamici care au avut nevoie de pompa in spital dar daca nu ma insel, au acolo una(acasa mi-a fost de folos in primele zile-mi s-au cam umflat sanii de lapte si trebuia sa-i golesc cumva)
de acolo am primit si camasa de noapte si prosoape...eu le-am folosit pe alea.
Tot de acolo o sa primesti si vata de care o sa ai nevoie pt lohii.
Acasa, sa lasi pregatite hainute pt tine si pt bebe sa ti le duca sotul cand iesi din spital(sau poti sa-l lasi pe el sa aleaga atunci ;)) )
Sa iti scoti o adeverinta de la serviciu, buletinul, analizele si alte acte pe care le-ai facut in timpul sarcinii...
Daca mai ai alte intrebari, iti raspund cu mare drag acum cat e proaspata informatia (si mie mi-au fost de mare folos toate sfaturile primite inainte)
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. [...] Mihor, te rog sa ma pui si pe mine la curent cu Euromedica: acum cat mai e o nastere? Au crescut tarifele? Te rog sa-mi spui daca stii cat e si naturala si cezariana si daca se mai compenseaza cu adeverintza de la serviciu, ca parca mi-e rusine sa-l intreb pe Sasa Va salut pe toate, ma mai vajai eu pe-aici! 25+![]() http://community.webshots.com/user/Ilinca_M |
Ilinca_M. spune:
Super, Miha, merci! Si eu am circulatia periferica dezastruoasa, cred ca am picioarele cele mai reci din lume, alaltaieri am fost la epilat si cosmeticiana era shocata, nu-i venea sa creada ca am mers la salon cu masina, nu pe jos![]()
Deci au mai crescut ceva tarifele, prietena mea care a nascut acum vreo 2 ani platise 10 bulioane. Nu-i bai, merit io asa rasfatz!![]()
Tu ai avut carnet de gravida? Dar voi, tufetelor? Io nu gasesc nicaieri, la medicul meu de familie cica n-au primit de nu stiu cand!! Tat umblu cu fluturasi de-aia mici de la Sasa dupa mine
25+
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M