Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (150)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nov-dec2008 spune:

Sunt Otilia.

Am modificat eu in listuta datele tale Monicus si am trecut-o si pe Maria_28 la mamici.
Stiu ca si Iubu77 a nascut, am vazut o postare de-a ei dar nu cunosc detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Otilia, mai lungeste-o si pe fi-mea cu 2cm, a avut 52 la masuratoarea pediatrei. si APGAR a avut 9. voi ce mai faceti? nu ai mai zis nimic...

Eli, eu nu o sa iti zic ce sa faci ca tu stii cel mai bine. nu zic decat ca eu in situatia ta as fi cedat de mult. iti tin pumnii sa iesi din belele in orice fel ar fi.

Ale si eu sunt ok cu pagina, mersi ca te ocupi.

Darling si a mea e agitata seara! de cand s-a nascut doarme bine ziua si seara are program artistic. reusesc sa o culc foarte tarziu: 2 ...3 ... e frustrant ...
ieri de exemplu la 12 am zis ca am culcat toata casa, ne-am bagat in pat, lenjerie noua schimbata, pijama proaspat spalata, sa tot dormi. la 12.15 a urlat asta mica, ia-o, batzai-o, ragai-o, atipea in picioare pe burta noastra, cand o puneam sa doarma - ca pe ace. la 1 si ceva s-a trezit si ailalata marea, pe la 1.30 era la noi ca la nebuni, urlam cu totii. eu la 2 am reusit sa o culc pe a mea si mi-a dormit iara lung pana la 8 cand a venit furtuna sora-sa in fundu gol evadata de la baie sa ne zica buna dimineata si sa sara la noi in pat.
sunt terminata... si iara scartaie... ma duc sa ii mai dau un san (mananca de la 9 de dupa baie in continuu...) si apoi ii fac completare, ii dau si biscuiti daca cere!, si vreau sa dooooorrrmmmmmmm

ALRA 8kg+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov-dec2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

Otilia, mai lungeste-o si pe fi-mea cu 2cm, a avut 52 la masuratoarea pediatrei. si APGAR a avut 9. voi ce mai faceti? nu ai mai zis nimic...

ALRA 8kg+

Gata, am modificat.
Pai n-am avut net, asa am inceput anul bazaind dupa net .
Acum suntem dupa baita. De la 8 a supt, kk, putin nani, kk, baita, iar supt, a facut kk, acum iar suge. Pe la 12 sper sa adoarma macar 2 ore. Dar creste vazand cu ochii, am masurat-o de curiozitate si s-a lungit 5 cm, are salopete mici si nu spun ce falci a facut.

Iar eu nu slabesc deloc, aveam si eu +9kg, dar a venit revelionul plus ca ma sugea asa des ca am zis hai sa mananc mai consistent, cred ca-i un puseu de crestere sigur la 3 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

a mea e pe burta mea, infasata in paturica ca puii de tigan. nu stiu nici eu cum o sa o adorm, are ochii mari si respira repede si greu.
mie nu mi-a fost mai foame acuma in puseu ci mult mai sete, ca pe la inceput.
si eu am pus juma de kil inapoi cu sarbatorile, sunt de fapt la +8.5. au inceput reducerile la noi, musai sa imi iau niste pantaloni sa arat decent, nu am decat o pereche dinainte de sarcina, largi in talie pe vremea aia.

ALRA 8kg+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Edit tarziu: Am facut toata lista. am o rugaminte - sa mai numarati o data copiii si mamicile, ca mie imi joaca okii.
N-am facut nici o modificare la lista initiala (monicus, alra), mai modificam pe parcurs. Mai am de cules zilele de nastere si gata. As pune si lista cu fetele de care nu mai stim nimic, asa cum am spus mai demult, cu virgula intre ele. Cat despre cele care nasc si nu dau nici un semna, eu tot asa zic - in lista... nu stam sa le pandim pe la cine stie ce subiecte sa aflam ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

...sunt la masa de noapte a fiica-mii si...surpriza...nu mai vrea sa doarma...rade in hohote si se joaca , iar eu, vorba Alrei, vreaaaau sa doooooorm!

...asa ca profit sa mai scriu doua vorbe, pe care nu am apucat sa le scriu mai devreme...

Ale, lista arata foarte bine si multumim pentru efort. As vrea doar sa mentionez ca noi le-am spus copiilor "minuni", asa cum scrie si pe prima pagina si, cumva in subsidiar, "cozonacei". A fost o dezbatere la momentul alegerii acestei denumiri, in finala au ramas cele doua nume, insa cel de "minuni" a fost preferat de majoritatea (stiu asta pentru ca eu am numarat voturile atunci si m-am gandit ca e datoria mea sa spun acum acest lucru)...de altfel, au fost multe fete care au si explicat de ce considera aparitia copiilor drept o minune, nu au fost sarcini obtinute usor, cred ca au fost vreo doua capitole de postari pe tema asta...

Mamiseli, m-ai facut sa rad, esti foarte dulce...sunt mai bine cu moralul, am amanat operatia la genunchi cel putin pana dupa botez (l-am stabilit pe 14 februarie) si pana nu mai alaptez deloc. Am inca 2 mese in meniul Soniei, nu am reusit sa mai cresc productia, dar nici nu a scazut...Nu mi-au trecut durerile de genunchi, insa m-am mai obisnuit cu ele, o sa incep un program de recuperare de sapt viitoare, ca sa ma ajute sa mai prelungesc perioada pana ma taie. De fapt, pana ma gaureste, ca va fi facuta cu artrostopul. Aaaaa, vroiam sa-ti spun ca sigur Miruna ta va avea ochi albastri, asa ii aveam si eu in pozele de la 3 luni si toata lumea ii spunea maica-mii ca sunt ochi de lapte si ca se vor inchide, mai ales ca ai mei aveau ochi caprui amandoi. Dar s-a intamplat invers, si se deschideau si mai mult pe masura ce cresteam...

Diana, nu am scris asa ca sa emotionez lumea, ci ca sa vedeti ce-ati facut din mine voi, mamici deja sau viitoare mamici cu experienta si cu suflet...contributia ta a fost importanta, stii ca ma uitam cu jind la Ianca...

IuliaCospy, spuneai de constipatia fetitzei...am patit-o si eu cu Sonia si am gasit un produs pe care nu l-am vazut mentionat nicaieri in subiectele pe tema asta de care vreau sa-ti spun...in primul rand, verifica daca este intr-adevar constipatie, nu conteaza frecventa cu care face (a mea facea kk in fiecare zi), ci consistenta...trebuie sa fie foarte tare si sa blocheze practic orificul anal, sa se evacueze foarte greu...de aceea, este posibil sa mai apara si mici fisuri anale...deci, dr mea mi-a spus sa incerc acest produs de la Erba Vita, se numeste Lass Baby si se dau cate 3 ml de doua ori pe zi, dimineata si seara...l-am gasit in standul cu produse naturale Aboca, din farmaciile Centrofarm...din cate am citit pe eticheta, este facut numai din plante...la noi functioneaza si sunt multumita, pentru ca nici eu nu vreau sa o ajut artifical, cu termometrul...am facut-o de vreo doua ori pentru ca mi se rupea sufletul cand vedeam cum se chinuie, insa nu agreez deloc metoda...

Dandusa, multumim, maine punem si ultimele poze facute de sarbatori.

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Ale, si eu sunt OK cu listuta. Si completez la puisorii mei lungimea la nastere: Anastasia 49 cm, Radu 50 cm.

Iulia, eu pt constipatie le-am dat fie ceai de musetel (care nu le place deloc, le mai faceam laptele praf cu el, dar pe urma am aflat ca musetelul le-ar putea afecta flora bacteriana din intestine si nu prea am mai dat),fie, mai nou, Humana Milchzucker... este un produs din lapte, natural (lactoza sau asa ceva), se dizolva in ceai sau lapte praf 2 lingurite pe zi. Eu de regula il dau dimineata si nu mai au pribleme cu kk toata ziua. Raman doar gazele si micile crize de colici, dar macar la kk nu se mai chinuie.
A, si e bun si pentru adulti, eu am luat dizolvat in ceai si mi-am mai rezolvat constipatia pacatoasa!

manu
mamica de Anastasia si Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naty35 spune:

LA MULTI ANI ! Va doresc bebelusilor vistri si voua multa sanatate, fericire, sa nu aveti colici dar sa aveti lapte cat mai mult,
Imi pare rau ca nu am scris pana acum, dar v-am urmarit pe toata perioada sarcinii, am invatat multe de la voi si am gasit raspunsuri la multe intrebari.
Am nascut pe 4 noiembrie un baietel (Mircea Andrei) de 3.5 kg, 52 cm, Apgar 9/10.
As vrea sa ma adaugati si pe mine la "scutece" pentru ca promit sa fiu activa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Ale, multumim pentru efort Pagina arata foarte bine!
Uitandu-ma peste listuta, am observat ca ursulica mea a fost cea mai mare la nastere.....Ieri am cantarit-o, la 4 saptamani, si are fix 1kg luat, azi tre' s-o masuram, dar dupa cum o vad cred ca are vreo 3-4cm in plus....minim
Otilia, bine a crescut si bebelina ta, nici noi nu mai avem aproape nici o hainuta care sa-i vina. Ca sa nu mai spun ca din start am avut muuulte hainute care nu i-au venit, le am nou-noute.
Tot asa suntem si noi cu kk, ma innebuneste cateodata cat de des face, o schimb si de 4 ori intr-o ora
Darling, si eu am dureri foarte mari de spate, ideea este ca trebuie sa te menajezi pe cat posibil, sa nu stai aplecata si sa nu-l cari in brate prea mult pe Edutzu' tau. Pe mine ma ajuta mult masajul facut de sot in fiecare seara, cateodata cu Fastum Gel.
Alra iubita, tot asa cu somnicul?! Chiar ca e frustrant....dar daca i-ai da din start lapte cu biberonul seara la culcare, s-o saturi ca lumea....ai incercat?? Si apoi daca mai vrea ii dai si tzatza ca sa adoarma....zic si eu...

Nici eu n-am mai reusit sa scad la kg deloc. Am avut o foame in ultima saptamana......si o pofta de dulciuriAm zis ca de azi sunt la dieta, ca nu se mai poate. Am 71kg

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Neatza!
Am trecut noaptea cu bine.Am mancat cate 60 ml la 2 ore, ceea ce e bine fata de cum a mancat pana acum. De varsat nu am varsat. Dar cred ca are ceva rosu in gat. Respira si putin mai greu. Treaba e ca nu-mi dau seama cat de afectat e pt ca el oricum are gatul mai rosu decat normal si respiratia mai grea decat ceilalti copii din cauza problemutei lui. Offf...

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput