Mladite si mugurasi de mai-iunie2008 (59)
Raspunsuri - Pagina 12
iulia83 spune:
am revenit.culcat pitica.
micaela uite www.toyz.ro/centre-activitate-locuri-de-joaca-bebelusi/brevi/tarc-de-joaca-soft-play-green-farm/" target="_blank">aici ce as lua eu daca ar fi sa ii iau loc de joaca..insa n-am unde naiba sa-l mai pun si p-ala. primul pe care l-ai aratat nu l-as lua pt ca e din plastic si stim toate cat de usor se pot lovi copilasii nostrii, plus ca e imens..l-am vazut la babyexpo. dar daca ai spatiu..eu as opta pt non-plastic, pt ca il pun acolo sa-l stiu in siguranta nu sa stau sa verifici copilul din 2 in 2 min sa vad daca s-a lovit.parerea mea
iar Dariutza e o superbe. nu stiu daca am mai intrebat, dar pe cine mosteneste ea cu sprancenele alea perfecte? sa n-o lasi sa se penseze ever!!!
daria_ioana distractie placuta si un an mai bun si cu bucurii si impliniri!
laura iaurtul il fac searape la 18-19-20 depinde de cum am timp si il iau dimineata pe la 10-11 cand imi aduc aminte. nu-l lasa prea mult la caldurica ca se acreste prea tare. il poti verifica dimineata sa gusti sa vezi consistenta si gustul. numai sa invelesti castronelul sau vasul in care faci cu o paturica si sa-l pui pe sau langa calorifer..dar sa fie cald. succes. galustile s-au cam imprastiat prin ciorba ca n-am stiut sa ud lingurita inainte si s-au lipit de ea si nu stiam cum naiba sa le dezlipesc sa le dau drumu in zeama..atat m-am chinuit
si toate astea pt un "cah" scos de fie-mea care cand simti gust de piure (fiindca am capitulat eu si pana la urma am pasat legumele si carnita) ziceai ca i-am dat nectar din Rai..
da ma, pai ce? eu nu pozez maine reusitele mele culinare sa ma laudati si pe mine?
oi fi io mai gasca la gatit, da am pus suflet
se baga cleo repede cu pandispanu ei 
miss si eu sunt de acord cu dormitul in camera bebelului. e mai greu pt tine ca va trebui sa te deplasezi, insa o sa vezi ca o sa-i placa. du-l ziua in "inspectie " pe acolo, jucati-va putin in patutul lui si muta-l. nu e sanatos sa doarma cu voi in pat. e mare acum. ce n-as da eu pt o a 3-a camera unde s-o plasez. as expedia-o imediat ![]()
fecian ai grija cu
![]()
hav fun ![]()
laura daca nu scapati de Mirci acum, garantat nu mai faceti voi
nici la vara in 2011..poate cand o fi la liceu
daca nu mai faceti unul pana atunci
nu te supara, in seara asta sunt distrata tare
mi-au iesit toate! maine cad in cap sa se echilibreze balanta.
fetelor la voi este obiceiul cu venitul moasei acasa la copil in np de anul nou sa dea copilul de grinda? sau numai la noi oltenii nebuni? daca stie cineva ceva, cam ce i se ofera moasei? se da cadou ceva? 
mai am de facut salata de fructe, care e o traditie la noi in fam..nu trece rev fara salata de fructe pe masa de cand ma stiu...mama a tinut mortis, acu mi-a intrat in reflex...si oua umplute in smantana si gata, termin treaba..iupiii. baie facem la socrii ca n-avem apa calda de 2 zile ca a inghetat teava si cine naiba mai vine s-o dreaga? iar zgarcitii de pe tronsonul nostru nu vor sa dea drumu la apa sa se incalzeasca tevile ca cica consuma...apa urca numa pana la 3..zilnic le incalzim noi tevile seara cu dusurile noastre si baia fetii ca ei nespalatii asteapta vara sa faca dus ca e apa scumpa si tot aia de la 3 se vaieta ca plateste mult la apa calda vita naibii...
va las, noapte linistita va doresc!
The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

cleo78 spune:
missp, nici fiica mea nu vrea apa. Ii dau cu linguritsa- ii curge din gura. II dau cu paharul: face gargara, sau se spala pe dinti, sau face bulburuci si sufla in pahar. despre rarit mesele noaptea, nu stiu ce sfat sa iti dau, la noi s-au rarit acand am inceput diversificarea, si am impus ziua distanta de 4 ore intre emse - si s-a rasfrant asta si asupra noptii.
imi aduc aminte ca cineva mi-a cerut reteta la negresa:
500gr zahar
o cana de 200ml de lapte
2-3linguri de cacao
1pachet unt (saumargarina)
se pun pe foc, mic, si se invart, pana se leaga ca un sos, smantana, nu stiu cum sa ii zic. Pana se leaga!
separi o cana din maglavaitzu asta. Pt insiropat la final.
lasi la racit cam 30min -1 ora las io, si dupa ce s-a racit - pana pot pune mana pe oaala, adaug:
5 galbenusuri
5 albusuri batute spuma (cu mixeru)
400gr faiana (de obicei pun mai putina, e cam echivalentu a aproape 2 cani , dar canile nu pline cu varf...)
praf de copt
esenta de rom/ io prefer migdale
Ei, totul amesteci cu mixerul, ca doar suntem femei moderne. Intr-o tava de cuptor, mare, se unge cu ulei+ tapetat cu faina, sau pui hartie de copt, torni compozitia, si bagi la cuptor mediu spre mic, la mine e cam 160-180gr, sa zicem 30-40min. Incerci cu scobitoarea.
scoti, portionezi cu cutitul si torni sosul separat de la inceputuri.
nd te aspte
cred ca asta e. e una din prajiturile care imi ies si le fac destul de rapid, si nu stau numai in buc.- amsi grija de fata.
missP, ziceai ca piticul tgau inca nu face progrese. Sincer, imi ie dor de perioada cand statea numai pe spoate. Sau cand statea doar pe spate si pe burta din cand in cand. De la 7 luni, a evoluat motric f. bine, adica in 2 sapt s-a ridicat in fund si apoi in picioare de Craciun. Deci, nu cand te asdtepti, si nu cand vrei tu. SAC!!
citeam ce a zis fecian despre mutatul in camera lui. Brrr, ce ne asteapta!!!
si socrate a spus un mare adevar: facem cum simtitm. Sunt momente cand iau decizii pe loc, deseori nici nu le m,ai gandesc, fac dupa cum mi-e sufletul si oboseala - daca uneori rezist si o las maraiind, alteori nu mai poc si io iau in brate de la primul scancet. Ca nu mai pot.
si am mai realizat ceva: ca noi o deranjam. Adica seara, la 11 -12 cand veneam la culcare, si ne bagam in pat, o trezeam cu zgomotele noastre. Patul scartiie rau.... sau scartiia. L-am aruncat si ne-am luat altul din Kika. asha ca putem veni tiptil si sa nu o trezim, dar tot se foieshte cand aparem, asha ca e clar... o deranjam
despre revelion, ca d ca ziceti ce planuri aveti. Noi aveam cativa invittai. Nici unu nu mai vine, ca s-au despartit. Si s-au decis toti sa isi linga ranile acasa. Vine pana la urma o prietena care m-a sunata cu 2 ore, ca sotul ei lucreaza. Asta e - noi primim
. Vase spala victor .. ![]()
Alysh, io reusesc sa le fac in bucatarie, pt ca iau si fata aici, si sta cate 30min in scaunul de masa, sa joaca, arunca cutii, suzeta, jucarii, punga, io ,ai trec si le culeg. Si tot asha.
dau send pana nu se stricas magaoaia. Va pupo, noapt buna. Poa mai fac o negresa pt miine seara...stiti voi, la prajituri inainte. Ciorba de perisoare a iesit dementiala.
edit: vrem si noi tarc. nu stiu unde il mai pun, dar vrem.
iulia, despre galushte, imi aduc aminte acu 4-5 ani, chiar 6 cum ma chinuiam io cu ele. Nu imi iesheau. Adica le faceam ghiulele. Si ma lua la mishto fosta soacra, ca ce fel de **** sunt ca nu stiu sa fac galushte. Nici nu m-am dus la ea sa iau lectii, le-am facut singura. cum: pt ca nu nimeream raportul:ou,linguritsa de ulei,grish, am facut o zeama mai lunga, smantanoasa, si am testat una intr-un vas alaturat cu apa fierbinte. Prima s-a desfacut in ploaie. Am mai adaugat un strop de gris. Am mai incercat una mica in vasul de alaturi. Si tot asha, cam la a 4a linguritsa de grish adaugata si amestecata bine, a ieshit o chestie care nu se destrama. Ei, am adaugat o cana cu apa rece in oala cu supa, am facut galushtile mai marisoare, de obicei le fac cu linguritsa, dar astunci am facut cu o lingura mare, nu au mai ieshit decat vreo 6-7, ca restu compozitiei..a fo in oala de test. Si am lasat sa fiarba la foc mic. cam 10min cred. si de atunci, la fel incerc mereu, dar in 20-3 ani am inceput sa cunosc din ochi raportul. Ca marea pacaleala e ca poti avea un ou mai mare, sau nu, un gris mai uscat sau nu.
voiam sa ma 'laud' cu ce ispara am facut azi. Am scapat cutitul in robot. Adicalea in vasul mare, acolo unde invarteam cutitu la baza sa toc quelque choose. Si am crestat lamele robotului, sic utitul. bine ca inca mai merge motorul robotului!!! io sunt adicted to robot: pun albusurile si zaharul si pana scot/masor alalalte, am albusu batut separat, la fel acolo toc si rad multe multe.
si acu ma destrabalez, ca e tati acasa, si mai sta si el cu fifi. Am decis ca miine il trimit cu fifi la plimbare, si io ma culc. Dar vorba lui, ma culc, si apoiu el iese cu fifi, ca altfel ma banuie ca pleaca si io ma apuc de alte kkt-uri de facut prin casa.
stefany, sa ne zici cum fuse la munte!! dar cu poze. ca io sunt mare fan munte, ma uitam la pozele lui DanaH, si mai sa plangf!!! m-am enervatr si consolat, comandand un cort de pe net, si oferindu-l cadou lui tati.
de data asta chiar ma duc sa ma culc.
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Simonix spune:
Buna seara 
In fine, apuc si eu sa scriu, voiam sa le multumesc celor care mi-au urat La multi ani ieri 

Am fost placut impresionata 
Imi pare rau ca nu am reusit sa intru, am citit printre picaturi... a plecat mama 
si m-a lasat cu teroristu' mic
Fetelor ......... bucurati-va ca va stau copchiii locului
Al meu gata... il pierd prin casa hihi. Este ceva de speriat, nici sa doarma ziua nu mai vrea, are mereu cate ceva de vazut. In general vrea mereu acolo unde NU este. Deci - maraie ca vrea in brate (intinde manutzele). OK, il iau in brate - incepe sa se zbata - vrea la Bogdan. OK, il ia Bobo. Incepe sa se zbata - vrea pe scaun. OK, il punem pe scaun - nuuuu .... vrea pe masa
etc.
Cine spunea ca la 6 luni e criza ?? Ha! era parfum la 6 luni
Eu una nu as putea sta non stop cu un copil, nu poci si gata. Din fericire, de luni mergem la cresha
Sper sa il oboseasca bine tanti respectiva
Robert mai nou are crize de personalitate: face doar ce vrea el
iar daca de ex il impiedic sa faca ceva care e periculos pt el - wooow sa vezi urlete, ramane fara aer, zici ca e sedus si abandonat etc. Il pun in pat - imediat e in picioare, mai mai sa sara de acolo. Si ce ma oftica cel mai tare
are o tona de jucarii si nu il intereseaza... nici nu se uita la ele. Sta calare pe TV, trage de fire, manaca mouse, bate la laptop de zor, roade telecomanda ... A propos, eu nu ii spal nimic, doar dau cu aspiratorul pe jos... oricm linge orice etc
Mda... a devenit o aventura sa ii pun pampersul. Nu mai reusesc sa il tin intins pe spate, urla pana se ineaca
Se agatza de scaune si se ridica singur in picioare, ii place sa miste scaunele si sa se urce pe picioarele noastre :)
Nu va faceti griji ca bebii sunt mai "leneshi", eu pe Robert nu l-am invatat nimic - nici pe burta nu l-am pus. Singur a facut toate astea. Invata de pe o zi pe alta. Sa va zic ceva frumos: a invata sa bata din palme
Este un ingerash ..... Sta cu gura pana la urechi si aplauda :) Si a mai invatat ceva: se stramba :D ne imita ca o maimutzica. Sufla puternic pe nas si stramba din nas. E un duuuuulceeeeeee :)
Cu somnul, din fericire noapte o doarme toata. Insa a devenit mai dificil cu adormitul (se zbenguie de nebun prin pat si nu mai vrea sa stea singur) si mai ales cu somnul in timpul zilei. De faot nu mai doarme ziua ...... E mort de somn dar e atat de agitat, ca nu vrea sa doarma... si urla
Atat imi trebuie, sa incerc sa il adorm... ce suzeta, ce animalutz de plush... NIMIK :) Singura chestie care merge este iesitul afara sau mersul cu masina. Azi era atat de obosit ca a adormit in timp ce coboram scarile cu el in brate.
In concluzie: era tare bine cu mama
Dupa cum am zis, de luni - la cresa, am fost deja la tanti in vizita, i-a placut de bebe, el a incantat-o cu aplauzele si cu mutritzele lui. Dar sa ramanem optimisti, caci am mai descoperit ceva
remediu pt libidou: sa plece mama in Romania !!!!! 

Vad ca va pregatiti de Revelion :) Noi suntem invitati 

la ESME - moaaama sa vedeti ce o sa pap buuuuuun
Robert e incantat ca o sa doarma in pat la Lorelei
, nu de alta, dar si Lorelei a dormit in patutzul lui
mai mai copiii astia ! Duminica Lorelei si parintii ei ne-au vizitat ... Robert nu prea stie sa se poarte cu fetele, a tras-o pe pitica de ciorapi (el nu are ciorapi si i s-au parut f interesanti), de urechi... cam incerca sa ii scoata ochii
n-are maniere ... in fine... Lorelei s-a razbunat si i-a lins masutza unde domnul serveste fructele si legumele
Ah... si Robert a primit de la Esme biscuiti facuti in casa ... in forma de inimioare 
(fara zahar yuupiiiii - sincer, nu au nici un gust
dar Robert roade de zor la ei, a invatat sa ii pape singurel :))
Fecian - yeap, ai dreptate cu personalitatea piticilor. Al meu a fost super agitat din burtica... de altfel cred ca de aiai a si venit mai devreme
Si eu voi avea un nazdravan de baiat vai de mine ... macare doarme noaptea (INCA).
Fetelor... as avea o tona sa va spun
dar nu am timp... asta inseamna sa nu o ai pe mama acasa
Ma duc sa il verific pe pitic daca miorlaie. Va pup si sper sa pot intra maine sa va urez !
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Nicole1980 spune:
Oau, ce de aventuri am citit la piticii de Simonix, Alysh, Iulia, dar si la mamici Laura, Cleo...
Al meu a avut o seara de plansete si suspine. Am hotarat sa-i fac baie mai devreme pe la 20.30 si sa-l culc. Zis si facut, a adormit pe la 21.00, insa in 15 minute plangea. Si a plans si a marait pana la 23.30, ora lui de somn obisnuita...si s-a culcat linistit apoi. Dar e un terorist in toata regula, maraia fara lacrimi, apoi cand simtea ca am deschis usa la dormitor incepea sa planga , sa tuseasca si sa se inece de plans...asa ca eram nevoita sa il iau in brate.
Revelinoul il facem la un restaurant la mine in oras, iar bebe va sta cu mama si tata. Abia astept, sigur ne vom distra acolo...mergem cu sora mea si niste prieteni...suntem cam 14 persoane care ne cunoastem la o masa, iar atmosfera va fi incendiara. (cel putin asa zice sora mea ca a fost anul trecut?)
Despre "datul de grinda", intreba Iulia, si la mine se face chestia asta, insa moasa lui bebe este sora mea, o sa fie doar ceva de genul ca o sa-l ia in brate si o sa-i ureze sa creasca sanatos si mare...atat. Despre daruri nu se pune problema. Sotul tine la obiceiul asta, eu nu prea...dar daca tot suntem la mama o sa-l facem.
La sotul meu, care e din Olt, obiceiul se tine strict, cu plocoane, daruri, covrigi imensi prin care sa treaca bebe, asa imi zicea soacra-mea...care tinea mortis sa facem si noi chestia asta. I-am taiat-o scurt si i-am zis ca eu nu am auzit de asta si sa ma lase in pace cu palavrele ei. Aaaa si la mine se face chestia asta a doua zi, nu in seara de Anul Nou.
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Micaela06 spune:
Am reusit si eu sa cculc copchilu... moama ce chin cu baita cu masajul, imi venea mie sa plang, nu sta sa o imbrac nu sta sa o sterg, tot timpul in miscare... abia astept sa isi faca baie singura si sa se imbrace singura
vorba lu mamaie "o-i mai trai sa apuc si asta?" ![]()
MissParker, Nicole
ma bucur ca v-a placut "caprita" mea
Danicris
stii ca suntem in aceeasi zi cu Ducu. El tot asa 'zvapaiat' e? Daria mea vrea sa descopere tot, azi daca se poate
Eu pe jos i-am amenajat asa un loc al ei cu multe paturi, da ce? sta acolo? nu ai sa vezi, mai devreme vroia sa manance bradu, vrea sa vina la calculator sa il inchida si sa se ridice pe masuta lui sa traga de tastatura. daca o strig se uita la mine imi zambeste si isi vede in continuare de "treaba" ei
Suntem ca Stan si Bran amandoua toata ziua.
ca_eric la anu faci 29... pai tot tinerica esti mai...stii tu vorba ta ce n-as da sa mai am eu 29 de ani ![]()
Reallaura
pentru patania cu blenderul.
Andrada79 pana la 8 luni nu e voie? Pai Daria mea se ridica singurica in picioare, bineinteles ajuntandu-se de ceva. si noi suntem destul de slabute, la controlu de 6 luni avea 69cm si 7.700kg, dar la cat de agitata e, nu ma mai agit si eu. tu ii dai si cereale? Daca copilu e mai slabut merge o masa numai de cereale.
fecian ce bine zici tu "fiecare copil e unic iar manualul lui de folosire ni se descifreaza numai parintilor in timpul vietii lor"
Imi aduc aminte la inceputu meu de mamica cum imi descopeream puiu si cum vroiam sa fie totul asa cum scria in carte, cand sa doarma, cand si cat sa manance... apoi am inteles ca trebuie sa ne descoperim una pe alta, asa cum eu incerc sa inteleg ce vrea asa si ea incepe sa ma inteleaga pe mine... poate cu alta mamica acelasi copil ar fi fost altfel, poate cu alt copil si eu as fi fost altfel de mamica.
Alysh ce suport frumos are Vlady. A facut baie cu tati lui? Asa se face? baieti cu baieti si fetle cu fetele? ![]()
iulia83 am fost in magazin si am vazut si tarcul aratat de tine, sa stii ca mare diferenta intre el si cel de plasa arata de mine nu e, doar paturica aia haioasa si jucariile, dar la pret e cam mare si nu se merita. Plus ca "al meu" e mai mare ca "al tau"
(intelegi tu ce vreau sa zic)
Sper ca fiica-mi sa ii ramana sprancenele perfecte si sa nu aiba nevoie de pensat ca eu sunt cam sprancenata si tatal ei si mai si... nu stiu pe cine mosteneste ca nu am vazut pe nimeni asa frumus in 'neamurile' noastre ![]()
La aia cu moasa nu stiu ce sa iti raspund ca noi nu avem moasa. ![]()
Mihaela
de Daria-Maria (23 iunie 2008)
O comoara, o comoara...
CamiM spune:
'neata fetelor in ultima zi din an..![]()

Abia acu' respir si eu asa un pic pe forum. pana nu uit sa va urez si eu cateva: 

La multi ani! Anul nou sa va gaseasca fericiti si iubiti si sanatosi si sa ne citim si scriem cu bine in 2009!!
Sper sa aveti un an nou bun, sa fiti sanatosi si voi si toti ai vostri, sa va bucurati de copii si de iubire multa si dorintele sa vi se implineasca!

Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
iulia83 spune:
neatza. azi matinala ca am trebi de facut.
mic conspect:
cleo - saru'mana de info referitor la galuste. eu n-am pus ulei. mai incerc 
si eu am probleme la schimbatul scutecelor! se intoarce, se zbate, abia reusesc sa ii mai pun un pampers 
oau! Dariutza-periutza sta in picioruse. suuuper. a mea se ridica singurica numai daca o tii de manute..se impinge in picioroange si le tine batz. micaela, si tocmai fiindca este slabuta se poate ridica asa repede, ca atunci cand e fundul greu, heheeee
cami, la multi ani si tie si tot ce iti doresti 
va las, fug sa ma mai lafai putin in pat, ca ma dor selele
si sa ma uit la stiri, apoi fug la trebi. intru mai pe seara
The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

gabitzam spune:
Nici eu nu pun ulei la galuste. Cat gris pun, deja simt la mana, ca m-am obisnuit cat sa fie consistenta. In general cam 5 linguri nu prea pline de gris, dar daca mai trebuie mai pun, depinde si de ou cat este de mare. Am avut odata un gris foarte fin, nu ieseau neam galustile cu ala, l-am aruncat. Inainte sa pun galustile in supa, 10-12 minute bag la frigider compozitia. In timpul asta grisul mai trage din umezeala si se mai "leaga". Supa musai sa fie clocotita cand azvarl galustele in ea. Dupa ce le-am pus pe toate las focul mai mic si acopar oala, dar nu chiar de tot, pun capacul mai intr-o parte, sa nu fiarba cu spume, sa zdrobeasca galustele.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gabitzam spune:
Socrate, mi-a dat alex@sara mesaj pe mess ca vrea numarul de telefon al ginecologului de care ziceai. Poti sa dai pe PM? Da-l si la mine pe PM, ca ea e posibil sa nu mai intre pe forum zilele astea.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Eric 30.06.2008