Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Felicitari Madutza!!!!

Eu inca sunt in dubii cu ceaiul. Am tot citit si parerile sunt impartite. Nu stiu ce sa fac. As continua ca pana acum, adica sa-i dau tzitzi cand plange. Dar ma termina fizic...nu mai sunt om. Dorm pe mine.
Isa, nici eu nu mai stiu parola la mailul comun. Am vazut pozici cu Raphael. E un scump.

Am avut putin timp si m-am uitat la poze. Ce bebei frumosi avem fetelor. Sa ne traiasca!!!!

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu

Corina, de ce nu incerci Bonnisan? Sunt picaturi pt colici din plante. Se administreaza 10-20 picaturi de 3 ori pe zi, deci cantitate mica fata de ce se da la ceai. La noi Asta merge, am ramas cateva zile fara Bonnisan si am luat Sab simplex, fara efect, a fost groaznic.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Amalia, Mamiseli, Spiridusul multumesc fetelor pt PM

Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008)
Poze RAPHAEL
Poze ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

si eu tot bonisan folosesc si e de efect.... chiart m- am rasfatat de craciun cu sarmale cu tot cu varza si vad ca nu riposteaza praslea ...
va pup pe toate

mama de Raisa Maria si Rares Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

BraveGirl ai PM

Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008)
Poze RAPHAEL
Poze ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

felicitari Madutza_bra!!!

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl
Eu inca sunt in dubii cu ceaiul. Am tot citit si parerile sunt impartite. Nu stiu ce sa fac. As continua ca pana acum, adica sa-i dau tzitzi cand plange. Dar ma termina fizic...nu mai sunt om. Dorm pe mine.

si eu eram in dubii insa nu bea decat 20ml, nu substituie sanul cu el. daca incerci sa ii dai mai mult scuipa tetina de parca e o talpa de pantof.
si dupa ce bea parca ii impinge ce are pe intestine afara, face caca sau are gaze.

si pe mine m-a terminat a mea aseara, abia la 2 am reusit sa o culc. voia sa manance in continuu, sanii mei erau goi si se enerva si ma musca!! i-am dat si un pic de ceai si apoi am facut ceea ce nu voiam - am desigilat cutia de aptamil (aoleuuuuu !!!! - la 2 noaptea insa principiile nu mai sunt la fel de solide ). din care nu a baut decat 40ml, si aia in 3 etape!, si ghici cum am reusit sa o adorm? tot la san! - avantaj insa ca mi-am cumparat niste timp sa se mai umple sanul.

3 saptamani puseu de crestere, nu? stiu sigur de cel de 6 saptamani, mai sunt si altele??

aa, si eu am niste picaturi de colici cu extract de fenicul, tocmai in ideea sa nu ii bag lichid suplimentar. insa ceaiul, ca orice apa calda, are un efect mai bun in stomacel.

ALRA 9kg+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Ramo n-am avut niciodata problema asta cu firisoarele de sange la David..ca el era constipat cand era bebe. E bine ca suni de acum medicul sa te lamuresti care este cauza. Bine ca ai oprit BabyCalm-ul...contine menta si constipa.

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007

Buna,

Fetelor, avem o mare problema...facem caca cu firisoare de sange, cred ca de la constipatie se trage, de acum vreo saptamana.S-a mai lovit vreuna din voi de asta?
Dr. ei nu e in tara, o sa-l sun pe cel care a luat-o in primire la spital, la nastere.
Laura, aceeasi problema cu mucisorii din fundul nasului o avem si noi si la fel noaptea.O sa-l intreb pe dr. daca pot sa merg la maternitate la el s-o mai aspire o data.Fornaie rau de tot, punem ser, aspiram si tot fornaie, azi noapte s-a foit rau de tot din cauza nasucului.
Eu ii dau sa bea ceai de musetel, pana la faza cu constipatia a baut Baby Calm si de atunci dr. a zis sa-i dau de musetel.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

pozici

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamiseli_11
Corina, de ce nu incerci Bonnisan? Sunt picaturi pt colici din plante. Se administreaza 10-20 picaturi de 3 ori pe zi, deci cantitate mica fata de ce se da la ceai. La noi Asta merge, am ramas cateva zile fara Bonnisan si am luat Sab simplex, fara efect, a fost groaznic.

si tu ii dai picaturile astea de 3 ori pe zi orice ar fi? si pe ale mele scria de 3 ori pe zi insa eu ii dadeam numai cand o vedeam ca se chinuie - nu o doare burtica toata ziua. nici nu stiu daca de burtica plange sau de foame... de vreo 3 zile e mai agitata si ma gandesc ca o fi puseu de crestere.

ALRA 9kg+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Alra pentru ca intrebai de puseele de crestere, mai pun o data ce am gasit la fetele de la Alaptatul-HelpLine. Sunt de un real ajutor fetele de acolo!
Sper sa va ajute si pe voi informatia!

Puseele de crestere
Cei mai multi bebelusi trec prin cateva pusee de crestere in timpul primele 12 luni de viata.

Ce este puseul de crestere?
In timpul unui asemenea puseu, bebelusii alaptati la san se hranesc mai des ca deobicei (cateodata la o ora) si sunt ceva mai agitati. Marirea portiilor de lapte din timpul puseelor este temporara. In cazul bebelusilor alimentati exclusiv la san, cantitatea de lapte creste in primele saptamani de viata, apoi stagneaza intre prima si a sasea luna. Pe masura ce sunt introduse solidele, la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte bauta de bebelus va scadea treptat. Cresterea fizica nu este singurul motiv pentru care bebelusii au nevoie sa fie hraniti mai mult. Bebelusii exhiba adesea acelasi tip de comportament (alaptat des, insotit sau nu de agitatie) atunci cand inregistreaza progrese in dezvoltare, cum ar fi rostogolirea, tararea, mersul sau vorbitul. Prin urmare, laptele matern este benefic atat cresterii fizice, cat si dezvoltarii creierului.

Cand au loc puseele de crestere la bebelusi?
Aceste pusee au loc in timpul primelor zile de viata, in jurul varstei de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, iar apoi mai mult sau mai putin la varstele de 3, 4, 6 si 9 luni. Bebelusii nu stiu sa citeasca in calendare, de aceea bebelusul tau se poate comporta diferit (adica de graficul de mai sus).

Puseele de crestere nu se opresc dupa primul an - cele mai multe mame pot observa puseele acestea la fiecare cateva luni in timpul copilariei si periodic dupa aceea, inclusiv in timpul adolescentei.

Cat dureaza puseele de crestere?
De obicei dureaza intre 2 si 3 zile, dar cateodata chiar o saptamana si mai mult.

Cum este cel mai bine sa procedam in timpul unui puseu de crestere?

Lasa-ti copilul sa te dirijeze! Bebelusii vor avea parte automat de mai mult lapte prin faptul ca se vor hrani mai des, iar cantitatea de lapte matern se va mari datorita frecventei alaptarilor. Nu este necesar (si nici recomandabil) sa suplementati bebelusul cu formula sau lapte muls in timpul puseului. Suplimentarea (si/sau introducerea alaptarii dupa program) interfereaza cu procesul natural de cerere si oferta pe care se bazeaza productia de milk si va opri corpul tau sa primeasca mesajul ca trebuie sa produca mai mult lapte in timpul puseului.

Unele mame care alapteaza se vor simti mai insetate si mai infometate cand bebelusul trece printr-un puseu de crestere. Asculta-ti organismul - s-ar putea sa ai nevoie sa te hranesti mai mult si sa consumi mai multe lichide in perioada in care bebelusul este alaptat mai des.

pozici

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

madutza-bra- felicitari mamico. sa fie bebe sanatos si fara colici.
amalia- am vazut fotografii cu trupa vesela. foarte frumoase.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2007
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

fetelor, m-am uitat in listuta si am vazut ca mai sunt o gramada de fete care nu ne-au anuntat daca au nascut, desi DPN-ul lor a trecut de mult. ce facem? in noaptea dintre ani trecem la scutece? asteptam vesti de la ele sau ne gasesc ele?
si ...din cate imi aduc aminte, fetele de la odiseea sept-oct 08 cand au facut trecerea la scutece, ne-au predat noua stafeta scriindu-ne un text foarte frumos. ar fi frumos sa le predam si noua stafeta fetelor de la ian-febr in acelasi mod. link-ul cu predarea stafetei
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=128808
ceva idei?

carmen lui Victor 15 noiembrie 2007
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput