Cauzele opririi din evolutie a embrionului -cap 1
Raspunsuri - Pagina 11
danangie spune:
Cauzele opririi din evolutie a embrionului......la prima sarcina nu prea iti dau explicatii clare doctorii.....spun ca eexista un procentaj destul de mare ca prima sarcina sa o pierzi. Ceva se intampla cu embrionul. Am mai citit cate ceva pe net......atunci cand spermatozoidul se intalneste cu ovocita......are loc o unire de cromozomi.23 de la mama, 23 de la tata. Acesti cromozomi au o anumita forma. Adica, cromozomul 1 o forma...cromozomul 2 o forma samd. Fiecare cromozom al mamei cand se uneste cu fiecare cromozom al tatalui trebuie sa se uneasca cu aceeasi forma de cromozom. Deci cu aceeasi forma de cromozom. Cromozomul 1 mama se uneste cu cromozomul 1 tata. Ca au aceeasi forma. Dar, uneori....unul din cromozomi nr 22....sau 23.....etc.....nu se uneste cu acelasi cromozom al tatalui. De exemplu: cromozomul 16 se uneste cu cromozomul 20. Si deci, de aici pleaca malformatia. Embrionul problema. Ca , cromozomul 16 nu are aceeasi forma cu, cromozomul 20. Aparent, esti ok, sarcina merge inainte.....dar natura.....face ca sa-si dea seama ca acel embrion nu e ok....si se opreste evolutia embrionului. Corpul....recunoaste "problema" si asa se declanseaza avortul. Sper ca ati inteles cat de cat....in mare cam asta ar fi explicatia...la prima sarcina.......daca pierderile continua...sunt altele cauzele.....
miki-miki spune:
Catalina merci.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi
catalina2307 spune:
miki - cu placere, dar sper sa nu ai nevoie de toate informatiile astea. Oricum....o histeroscopie la casa omului nu strica niciodata.
miki-miki spune:
Catalina, de ce mi-e frica nu scap. Tb sa fac o histeroscopie neaparat.
Danangie interesant ce ai scris dar nu inteleg de ce la prima sarcica e procentaj mare. La urmatoarele sarcini de ce scade procentajul?
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi
catalina2307 spune:
miki - neaparat cu anestezie generala. Sub nici o forma sa nu accepti orice alta propunere. Si sa nu iti fie frica. Nu este o procedura nasoala. Mie deja mi-e dor de inca una .
Apropos....am aflat ca la Genetic Lab se face analiza cromozomiala a fatului. (600RON - fragmente sau tot fatul in tub steril cu APA - nu cloroform sau altceva si o proba cu sange matern in eprubeta cu capac mov). Imi pare rau ca nu am stiut in urma cu 2 saptamani . Acum sper sa nu mai am nevoie dar este o informatie care trebuie procesata.Din nefericire.
happymum spune:
danangie multumesc, e fff interesant ce zici tu acolo.
cand o sa am ocazia, o sa o intreb pe doctora mea.
catalina, ai dreptate, e trist, dar e bine sa stim ca e undeva un loc unde se poate gasi un raspuns macar cat de mic.
cred ca ar fi bine ca informatiile importante sa fie stocate pe prima pagina mereu.
sa aveti o zi cu mult "bun bun"
viitoare , te DD
finutul radu andrei si finuta maria angela
www.youtube.com/watch?v=gILJFvjweHI" target="_blank">E.M.M.A. pentru ingerasii nostri
cand sa vie... ? repede sa vie...
profa spune:
miki,nu mai veni cu texte de-astea ca esti prea batrana,ca ma sperii,ca io-s mai batrana decat tine...!Am citit intr-o revista un articol in care vedete de-ale noastre isi povesteau pierderile de sarcina,si povestea Roxana Ciuhulescu ca a pierdut 6 sarcini,toate sub 12 sapt,toate oprite in evolutie,si a 7-a oara a fost ok,si era tanara,si n-a avut nici un raspuns din partea dr...
catalina, mie mi-a spus geneticiana ca nu se pot face anal.ale embrionului,ca ii trebuie sange corionic,si ar trebui sa fie fat,adica de peste 13 sapt,la tine asa a fost?ain leg.cu sinechiile,astea se fac dupa un chiuretaj prea abraziv,asa<cu simt de raspundere>.eu am avut sinechie dupa primul chiuretaj,era dupa o sarcina mica,am facut atunci si boala inflamatorie pelvima,si-am contactat o bacterie ciudata din sala,mi-au trebuit 3 luni sa o rezolv.De sinechie m-am prins ca am constatat ca de la o luna la alta sangerarea la ciclu era tot mai slaba.am facut 2 histero,una pt.diagnosticare,si una pt.interventie,nu stiu de ce 2,ca am citit ca se putea afce din prima,si dr.mi-a spus ac dupa 3 luni se reface endometrul.Exact dupa 3 luni am ramas din nou insarcinata.Si eu cred ca trb sa faci histero,ca daca sunt mici sinechiile,nu se prea vede nimic la ec,la mine nu s-a vazut.Eu am facut histero si dupa a doua sarcina pierduta,sa fiu sigura ca n-am muscat-o iarasi,si ma gandesc sa fac si dupa asta de acum,dar acum nu cred ca e,ca am simtit eu ca a fost f.ok chiuretajul,n-am sangerat absolut deloc,nu m-a durut deloc,si exact al 28 de zile mi-a venit ciclul.A,si,da,histero numai cu anestezie generala!Si mai e ceva,la histero se vizualizeaza si permeabilitatea trompelor.Nu pierzi nimic daca o faci.succes
la toata lumea!!!
THEA22 spune:
Salut, fetelor si La multi ani!
Sunt nou venita intre voi si ma alatur sperantelor voastre! In august am trecut prin cea mai neagra perioada a vietii mele atunci cand am aflat, in sapt. 25 de sarcina, la un control de rutina, ca puiul meu se oprise din evolutie. Am fost si eu si sotul meu devastati de durere mai ales ca nu avusesem simptome serioase. IN decembrie am aflat cauza posibila: placenta de tip invaziv. As vrea sa stiu mai multe despre acest lucru, daca a mai trecut cineva prin asa ceva si ce sanse de sarcina viitoare normala pot avea...
Va imbratisez pe toate cu drag!
catalina2307 spune:
Thea imi pare nespus de rau ....
In primul rand spune-ne cum s-a stabilit acest diagnostic? Din cate am inteles sarcina ai pierdut-o in august iar diagnosticul in decembrie. In urma autopsiei ce anume s-a descoperit?
uratica spune:
catalina..scuze ca ma bag peste voi si aici..dar nu vreau sa va fur brunetul!promit!..insa am si eu o intrebare-ff serioasa..ca vad ca esti experta in ale histeroscopiei..eu am trecut prin 2 operatii..una in noiembrie-laparoscopie si cealalta in decembrie-clasica..taietura de 20 de cm(boala inflamatorie pelvina)indepartare aderente..ptr ca asta era probl..insa..dupa..dr a spus ca am trompe ok-ute,dar sa trec la fiv ptr ca risc sa am extrauterina!vroiam sa te intreb..desi am 10 ani de cand ma zbat sa am un bebe..la histeroscopie ti se pot desfunda si trompele,de fapt se pot dilata?sau sa ma fac mai bine inteleasa..dr meu a spus ca din cauza faptului ca trompitele au fost prinse in aderente..prin unele locuri sunt mai subtiate..si s-ar putea ca ovulul fecundat sa nu treaca inapoi..deci extrauterina..si nu stiu ce sa fac..am ambele trompe..ovare ok..ovulez..insa nu stiu cum sa verific trompele..ma gandeam la inca o laparo..insa..ar fi atreia operatie in interval de 3 luni!!help!