Cauzele opririi din evolutie a embrionului -cap 1
Raspunsuri - Pagina 10
happymum spune:
catalina, scuza-ma dar chiar nu stiu. poti sa imi spui ce rol are balonasul acela in uter? ca asa cum ai zis, nu stiam de asa ceva.
mersik
sa aveti o zi cu mult "bun bun"
viitoare , te DD
finutul radu andrei si finuta maria angela
www.youtube.com/watch?v=gILJFvjweHI" target="_blank">E.M.M.A. pentru ingerasii nostri
cand sa vie... ? repede sa vie...
profa spune:
Multumesc tare mult pentru sustinere...
miki,ca si tine(am citit azi ce-ai postat la aspirante),n-am mai fost in stare sa intru pe forum,dupa cea de-a 3-a deceptie,asa ca tare te inteleg.Dar,stii,eu m-am gandit ca numai scuturandu-ne de praf si mergand mai departe mai avem o sansa,asa ca,n-avem incotro.Ce mai pot sa-ti spun,ca eu,cel mai tare am fost afectata dupa ce am pierdut prima sarcina,exact la aceeasi varsta ca si tine,7 sapt,vreun an nu mi-am revenit,plangeam pe strada cand vedeam un bb,si asta s-a vazut,ca analizele mele au fost tare vraiste,si nu s-au normalizat decat dupa ce am inceput sa-mi revin.Asta e,nu mai putem schimba nimic,dar nu avem timp fizic sa ne plangem de mila.
One Fine Day,multumesc tare mult pentru carte,o sa incerc sa o obtin,am citit sumarul,stii,problema e ca am facut si teste imunologice,cel putin ceea ce mi-a recomandat dr,si se fac la noi,inca dupa ce am pierdut prima sarcina.Tin minte ca nu toate s-au putut face in Timisoara,si au fost trimise la Pasteur la paris,si toate au iesit ok.Mi-a explicat dr.ca astea sunt cauzele (cunoscute in ac.moment)ale opririi in evolutie:genetice(50%),imunologice,
infectioase,anatomice,toxice.Stii,uneori chiar mi-as fi dorit sa stiu ca am ceva,o problema,ca macar as fi stiut de unde sa incep,dar asa...
liabia,eu am facut cariotipul meu si al sotului,si geneticiana nu ne-a zis ca ar fi vreo problema.Ca dovada,a doua sarcina a fost ok,inclusiv genetic,doar ca am fost eu desteapta si-am acceptat amniocenteza.Tie cine ti-a zis ca nu poti folosi ovocitele tale,dr.gug cumva?Ca eu cam am rezerve asupra afirmatiilor ei...Ca accidente genetice se intampla orisicui...mai vorbim noi despre asta...tie si tuturor fetelor!
catalina2307 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui happymum catalina, scuza-ma dar chiar nu stiu. poti sa imi spui ce rol are balonasul acela in uter? ca asa cum ai zis, nu stiam de asa ceva. mersik sa aveti o zi cu mult "bun bun" viitoare , te DD finutul radu andrei si finuta maria angela www.youtube.com/watch?v=gILJFvjweHI" target="_blank">E.M.M.A. pentru ingerasii nostri cand sa vie... ? repede sa vie... |
Este un balonas micut , umplut cu ser fiziologic, care se introduce in uter (astfel peretii uterului vor sta distantati si nu se vor lipi , adica nu se vor forma sinechii) . Dupa 4-5 zile se scoate cu o seringa serul - prin furtunasul care este lasat afara si se extrage balonasul.
happymum spune:
multumesc catalina, acum am inteles.
sa aveti o zi cu mult "bun bun"
viitoare , te DD
finutul radu andrei si finuta maria angela
www.youtube.com/watch?v=gILJFvjweHI" target="_blank">E.M.M.A. pentru ingerasii nostri
cand sa vie... ? repede sa vie...
miki-miki spune:
Catalina asta cu balonasul nu o stiam, dar cred ca e f imp sa fie pus imediat dupa chiuretaj. Eu am facut chiuretajul in spital cu chiureta si cred ca e rism mic de sinechie. Dc faci chiuretaj prin aspiratie e risc mai mare deoarece prin absorbire se lipesc peretii uterului.
Profa vreau sa fiu tare, sa iau sarcina asa cum vrea DD , sa incerc pana reusesc . Mi-e frica ca ovocitele mele sunt prea batrane (in vara fac 39) si ca asta a fost cauza.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi
miki-miki spune:
Catalina sunt 2 tipuri de chiuretaje: cu chiureta unde se fol o ustensila cu care te curata in interior (banuiesc ca arata ca o lingura) si cu un aparat care absoarbe (ca un aspirator). Deci eu cred ca la chiuretajul facut prin aspiratie e risc mare sa se lipeasca peretii uterului.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi
catalina2307 spune:
miki....nu are nici o legatura modul in care se curata cavitatea uterina cu sinechia.
miki-miki spune:
Ba eu cred ca are.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi
catalina2307 spune:
Sinechii uterine - Sindromul Ashermann
Sindromul Ashermann reprezinta desfiintarea spatiului virtual al cavitatii utertine datorita distrugerii mucoasei endometriale ce captuseste cavitatea, cel mai frecvent in urma unor interventii terapeutice ce vizeaza aceasta cavitate:
curetaj uterin facut cu prea mult zel
interventii chirurgicale efectuate in vederea indepartarii unor fibroame sau a corectarii unor anomalii structurale precum septuri uterine, polipi, etc.
infectii datorate netolerantei dispozitivelor anticonceptionale intrauterine (sterilete) sau a altor corpi straini
dupa operatii cezariene sau dupa nasteri naturale cu placenta inserata patologic (acreta)
terapie locala cu dispozitive radioactive pentru tratamentul neoplaziilor ginecologice
Cand endometrul este distrus dincolo de o anumita limita a profunzimii sale, adica este lezat stratul bazal care asigura reinnoirea acestei mucoase, in contextul unei stari de hipoestrogenism, se poate produce o zona cicatriciala mai mult sau mai putin extinsa in care cei doi pereti opusi care delimiteaza cavitatea uterina ajung sa devina lipiti unul de celalalt, desfiintand spatiul virtual al cavitatii uterine. In consecinta apare sterilitatea prin imposibilitatea fecundarii ovulului (spermatozoizii nu pot patrunde in cavitatea uterina) sau infertilitatea (prin imposibilitatea ovulului fecundat de a se implanta in mucoasa uterina care nu mai exista).
Sindromul este recunoscut cel mai des clinic prin prezentarea la doctor a unei femei care dupa unul dintre evenimentele descrise mai sus nu mai prezinta sangerare la menstruatie sau nu mai ramane insarcinata. Diagnosticul este pus ori prin HSG ori prin histeroscopie.
Repararea adeziunilor intrauterine se face cel mai simplu prin dilatarea canalului cervical si introducerea unei probe boante cu care se debrideaza cavitatea sau, daca aderentele sunt redutabile, se face chirurgie reparatorie sub control histeroscopic. Dupa procedura de inlaturare a aderentelor se lasa pe loc un corp care sa tina departati peretii cavitatii uterine (sterilet sau o sonda cu balonas) si se administreaza doze mari de estrogeni pentru a stimula cresterea endometrului.
Deci dupa cum spun specialistii....nu prea are legatura.