Suflet de caine....
Raspunsuri - Pagina 12
adelyna spune:
Merry Christmas!!!!!!!!
Cineva a subliniat mai sus ca lumea a devenit ff nervoasa si asta este un adevar.
Nu trebuie sa dati nici un fel de exemplu pentru ca toti stim ca exista animale periculoase si animale pe care le tii cu placere in casa(mie personal nu-mi plac animale in casa ) ,cum exista si oameni cu suflet si oameni mai putin buni la suflet.
Rusine celor care sunt in stare sa ucida,dar din pacate nu se poate face mare lucru in acest scop.
Sarbatori fericite in continuare si ganduri bune pentru noul an.
adelyna si piticii
XIO spune:
Tocmai am vazut pe Animal planet o emisiune despre salvarea cainilor folositi in lupte.
Folositi in lupte evident de oameni care daca sunt muscati vorbesc dupa aceea despre violenta animalelor.
Era o catelusa care a fost folosita la lupte. Georgia se numeste.
Nu mai avea nici un dinte in gura, cicatrici multiple pe corp , codita rupta, maxilarul rupt si a fost folosita pt imperechere , "stapanul"(adica omul) luand pe fiecare pui cam 10.000$ .
mai era un baietel , Cherry , care a fost folosit pe post de momeala.
Asta inseamna ca "stapanul"(din nou , un om ) il obliga sa se bata cu caini campioni pt. a castiga ei si pt. a primi bani.
Ei , dupa ce vad emisiuni de genul acesta , braconieri care omoara animale pe cale de disparitie si nu numai , persoane care otravesc , ciopartesc, bat animale fara aparare , dupa ce am vazut la Surduc un catelus aruncat in var, cu arsuri pe tot corpul , care a fost folosit pe post de scrumiera de soldati , dupa ce citesc pe aici cum unii considera ca e mai fain sa ai caine ca poti sa-i dai suturi in fund si dupa aceea ei iti ling mana cand le dai mancare , oameni in toata firea si cu scoala care spun ca ar omori toti cainii , pt. ce Dumnezeu sa spun ca omul e mai presus?
Evident , sunt oameni si oameni , dar nu pot sa-mi fac stomacul sa nu se intoarca pe dos atunci cand vorbesc despre cei descrisi mai sus care numai umani nu sunt.
In locul acestora prefer clar animalele, si nu sunt singura.Sunt constienta ca daca toti oamenii ar fi umani nu ar mai exista atatea organizatii pt. protectia animalelor , PETA , samd , dar chiar sa-ti bati joc in felul acesta de un suflet mi e pare prea mult.
Oribil...
POvestea asta cu cainii este ca si o emisiune despre rechini pe care am vazut-o pe Discovery. Era un nene care ne demonstra ca nu sunt periculosi rechinii in sensul ca nu vor sa manance oameni(oricum nu le place gustul), a inotat cu ei , i-a hranit , a discutat cu experti , cu veterinari , samd.
La sf. a spu ca in 2007 (parca) au fost inregistrate 4 atacuri ale rechinilor(nu retin daca erau si decese) asupra oamenilor. Tot in 2007 , in jur de 100 si ceva de oameni au murit din cauza toasterelor defectate. Cu toate astea , rechinii sunt un pericol, toasterul nu ...
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Victoria spune:
Evident ca sunt animale la fel de periculoase ca o arma... Iresponsabil si inconstient e cel care le "educa" asa.Nu lasi un copil langa un astfel de caine, la fel cum nu il lasi langa o arma incarcata, sau nesupravegheat langa un aparat electric potential periculos ( vorba lui XIO).
Nimeni nu baga la topit o masina care a dat, din nefericire, peste un copil ( din cauza soferului iresponsabil), dar e o mare placere pentru multi sa ucida un caine/animal care e potential periculos ( cati stapani de astfel de caini au facut inchisoare???).Sau sa-l trimita in China sa-i manance aia, ca tot am vazut mentionata o astfel de sugestie...
Daca tot ne batem cu pumnii in piept cu superioritatea noastra, hai sa incercam s-o dovedim. Dar bascalia, violentza, cruzimea sunt "omenesti" si ne si mandrim cu ele....
V
ladyJ spune:
Xio draga, numai tu stii cate bobarnace ti-ai luat cand ai incercat sa expui aceasta problema..stii tu care. Unii chiar nu vad mai departe de panza de paianjen care li s-a asternut pe ochi.
Poti scrie orice, absolut orice, tot se va gasi cineva care ´´se simte amenintat´´ de animale, caini, pisici, maimute..sau muste.Si vor continua sa loveasca in ele.In cel mai josnic mod cu putinta.
Victoria, exista animale persiculoase pentru ca OMUL in maretia lui le face sa fie periculoase.Cainii de lupta sunt ´´antrenati´´ cu batai, sunt invatati sa sfartece pisici legate cu sfoara de copaci iar la cel mai mic semn de agresivitate sunt rasplatiti..Se folosesc cainii puternici, flexibili(dpdv al constructiei corpului) si inteligenti.Se fac BANI folosind aceste animale in cel mai josnic mod...
La fel sunt folositi si cocosii. Orice animal care are dezvoltat simtul teritoriului sau orice animal extrem de dedicat stapanului devine victima mintilor bolnave. Pentru ca acesti oameni au pur si simplu nevoie sa se simta puternici si cum ei nu pot, fiind niste looseri, se folosesc de orice le poate da acel sentiment de putere.
Cei care isi varsa agresivitatea pe animale sunt bolnavi si frustati.Sunt oameni rai prin definitie.Ne-iubiti, ne-bagati in seama, plini de ura si complexe.Insa nu-mi poate parea rau pentru ei.Sunt acei oameni carora, chiar fiind la pamant nu le-as intinde niciun deget de ajutor. Asa, pentru a ´´simpatiza´´ cu idiotenia lor.
MadameBovary spune:
Toate ca toate cu maidanezii de care nu mai scapam si care populeaza Bucurestiul si alte orase din Romania, dar sa-mi spuna si mie cineva DE CE e nevoie sa schingiuiesti un caine si sa te simti implinit sau sa razi? Sa-mi explice eventual cei care vor sa ii extermine pe toti si care isi imagineaza lagare de concentrare pentru toate animalele in plus unde sa fie gazate si apoi, eventual, arse la comun. Si sa imi mai explice si DE CE acesti oameni nu sunt pedepsiti pentru cruzime peste tot in lume. Toti cei care vreti sa ii adunati de pe strazi si sa ii eutanasiati, ati putea voi sa luati seringa de 500.000 de ori si sa ii adormiti pe fiecare in parte si apoi sa mergeti veseli la culcare? Eu nu propun nicio solutie pentru maidanezii de pe strada care erau sa ma atace pe mine si care au ciupit-o pe cateaua mea de fund intr-o seara la plimbare... vreau doar sa imi spuneti daca puteti sa faceti asta si sa va simtiti bine pe urma.
I never fake ... sarcasm
kariguld spune:
asteptam sa vina guestus din concediu, ca sa ne spuna el solutii!
eu nu-mi pot imagina asa ceva! si sunt impotriva uciderii maidanezilor. sunt multe solutii pentru rezolvarea acestei probleme, dar ca in multe altele, nu are CINE sa le aplice.
de ce in alte tari se poate si in Ro, nu?
de ce nu se "copiaza" pur si simplu metodele altora?
probabil ca vor mai trece inca 20 de ani pana se va gasi cineva care sa FACA cu adevarat ceva in acest sens.
Kari
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!
Victoria spune:
Eu ma uit de multe ori pe Animal Planet la actiunile RSPCA ( nu mai stiu cum se numeste emisiunea...). Pt. mine e SF, cum, in alte tari, un om poate fi amendat, judecat si chiar sa faca inchisoare pt. ca si-a maltratat animalele. Vad emisiuni in care o echipa intreaga se straduie sa salveze niste boboci de ratza rataciti, sau pui de arici, sau caini/pisici abandonati in locuinte si aproape morti de foame.Si nimeni nu rade de ei..e vorba de respectul pentru viatza, pentru orice fel de viatza.
V
miereamara spune:
Din pacate emisiunile respective nu prezinta si reversul medaliei si anume faptul ca dc in termen de 2-3 saptamani animalele respective nu sunt adoptate, de regula sunt eutanasiate fara drept de apel (se incepe cu animalele bolnave si agresive, batrane, astfel incat sansele maxime de adoptie sa le aiba animalele tinere si sanatoase).
Probabil este o solutie civilizata si corespunzatoare, dar tot ti se rupe inima cand vezi cum dispar animalele din custi. Am facut voluntariat la un astfel de centru, dar nu am rezistat decat doua saptamani.
Situatia este destul de grea si aici, centrele supravietuiesc din banii comunitari si donatii, dar campaniile de adoptii sunt mult mai "agresive" si dau roade....
Dar in principal oamenii isi fac treaba, salveaza animalele, dau amenzi (unele persoane care isi maltrateaza animalele ajung chiar si la inchisoare). In principiu omul este mai responsabil atunci cand isi ia un pet, pt ca pe langa taxa de adoptie tb sa ii asigure si ingrijirea medicala corespunzatoare (care nu e deloc ieftina), vaccinuri, si in plus raspunde dc ceva se intampla cu animalul respectiv.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
nelia spune:
Nu a fi intrat sa scriu la acest subiect, dar am zis ca si asa nu am ce pierde. Victoria, imi pare rau pentru pisica matusii tale, inteleg perfect suferinta ei, si a ta... Am avut si eu doua pisicute, care au murit, dar care au insemnat ff mult pentru mine si sotul meu. Si am mai avut si vreo trei ciini... dar oricit as fi tinut la aceste animale si oricit as tine la multe dintre animalele pamintului, ca nu pot spune ca tin chiar la toate, tot nu pot sa spun ca animalele sint mai bune decit oamenii. Si nu pentru ca nu ar fi, se vede cu ochiul liber ca unele animale sint clar mai bune decit unii oameni... numai ca e ceva fals in aceasta propozitie. Pentru ca un om bun sau rau este asa intr-un mod constient, ori un animal este rau sau bun la nivel instinctiv (sau daca li se educa instinctele, dreseaza mai corect). Copiii, da, acestia pot fi asemanati cu animalele intr-o masura mai mare sau mai mica. Nu pot spune despre un copil ca este rau, pentru ca in realitate nu este, nu are cum sa fie. Cind spui despre un copil ca este rau, de fapt se face acelasi lucru despre care vorbea Ham, cu umanizarea ciinilor: se transfera copilului ceva ce apartine adultului. Da, un adult poate fi rau, dar un copil nu. La fel cum un om poate fi rau, si un animal la fel, numai ca nu se poate face comparatie intre rautati. De aceea eu iubesc si respect animalele cu dragoste pentru animale, si iubesc nespus oamenii cu dragoste umana, pentru oameni. Nu le pot confunda, nu sint sentimente confundabile.
Si acum, sa revenim la subiect... odata facut public, cred ca oricine are dreptul sa scrie aici. Daca Victoria ar fi relatat intimplarea tragica cu pisica matusii si poate sa fi ajuns pe parcurs la subiectul cu ciinii (omenos nu pot spune, ca e o jignire... pai chiar asa sa fie!?!), postind si linkul spre filmulet, totul ar fi fost cit se poate de clar si comentariile si parerile de rau ar fi venit de la sine. Dar asa, scriind intr-un mesaj de citeva rinduri despre pisica dar si despre ciini, cit de buni sint fata de oameni, e si normal sa sara unii, ca Guestus. Acum, cu tot respectul si intelegerea fata de suferinta matusii si a Victoriei, trebuie sa spun ca si prima mea reactie a fost aceeasi cu a lui Guestus, dar din motive personale. Bineinteles ca de aici incolo sau poate si pina aici sint pe linga subiect, asta daca exista un subiect. Va voi povesti de ce nu mai suport eu dragostea aceasta declarata pe toate drumurile fata de animale, iar cind o intilnesc simt nevoia pe care a simtit-o Guestus de a spune ceva. Nu o mai suport pentru ca nu e reala, falirea in urechile si ochii lumii cu aceasta mare iubire fata de necuvintatoare (de multe ori si cea pentru copii) are ceva duplicitar in ea (cam ce spunea Ham). Eu imi iubesc mult sotul, si? Ies pe toate forumurile publice si ma bat cu pumnul in piept pentru asta? Ce nevoie as avea!?! Nu, il iubesc acasa, in liniste, il iubesc in inima mea, nu am nevoie de martori la aceasta iubire. Asa si oamenii care iubesc animalele, mai putin cei care trebuie sa sensibilizeze, ei au dreptate sa iasa pe net cu filmulete care ating sufletele, pentru ca au un interes, cel al animalului. Le iubesc acasa, e relatia lor, le iubesc pe strada, le hranesc, cauta solutii pentru ele... In general, cei care tac, fac mai multe pentru aceste animale.
Aveam o colega la unul din serviciile din tara, o colega care era mare iubitoare de animale, hranea toti ciinii comunitari, avea si ea doi ciini (pe care ii iubea mult so sincer, dar nu tinea cont ca stateau inchisi zi lumina in casa cit era ea la cele doua servicii unde lucra, asta era un rau necesar). La inceput m-a miscat iubirea ei fata de animale, de ciini in special, ca pe pisica mea nu o iubea la fel de mult. Instinctiv simteam ca ceva nu e in regula cu aceasta iubire declarata peste tot, cu acea marire a ciinilor si asta, de multe ori, of, de prea multe ori, in devafoarea oamenilor, pe care, nu dadea prea multi bani. Dar atunci cind intilnesti un om care iubea atit de mult animalele, pe fata, in vazul tuturor si care infiera orice agresiune impotriva animalelor, nici nu-ti pui problema ca acel om nu ar avea un suflet bun. Chiar daca ramine complet insensibil la lacrimile tale atunci cind vezi pruncul unei tiganci, cu piciorusele goale si imbracat doar cu o camasuta, intr-un ger de -20 de grade, in brate la mama, care cerea bani... de alcool, ca doar nu de haine. Dimpotriva! Ii dai credit cit cuprinde... cum poate un om care iubeste atit de mult animalele sa fie un om capabil de a face rau!?! Viata avea sa ne demonstreze ca nu e chiar asa, ca un om care iubeste animalele, dar dispretuieste oamenii (nu toti erau buni, precum ciinii, nu toti erau corecti ca ea etc.) poate sa faca rau, si nu ca un ciine, ci ca un om, la modul constient, din datorie. Ei, aceasta mare iubitoare de animale, ura atit de mult oamenii, incit i-a pirit pina la ultimul sefului (pe bune!) si nu s-a lasat pina nu i-a dat pe toti afara din birou prin intrigi (corecte din punctul ei de vedere, ca daca nu munceau ca ea) si si-a adus oameni muncitori unul si unul, care nu cricneau in fata ei, pentru ca ea ii adusese(si nu avea nici o calitate, nici de dat afara, nici de adus) si nu pierdea nici un moment sa nu le aminteasca acest lucru. Precizez ca eu am fost in afara veninului ei, fiind intr-o pozitie in care nu avea cum sa ma atinga, dar ar fi facut-o daca ar fi putut, mai ales dupa ce i-am ridicat valul marii iubiri fata de animale de pe fata si de pe inima. Si totusi, pina la urma a renuntat si la ciini, i-a dat mamei ei, pentru ca s-a maritat (cu un om, nu cu un ciine), au aparut copiii (nu catelusii)... Deci sa inteleg ca iubirea ei pentru animale umplea un gol pe care l-a umplut mai tirziu o familie... dar nici macar asa nu o pot ierta pentru ceea ce a facut.
Si cum ea nu e singura, de-a lungul timpului mi-au demonstrat multi oameni si multe situatii ca aceste iubiri declarate sint duplicitare, incit am o reactie de respingere din primul moment in care aud: vai, dar eu iubesc toate animalele si le consider mai presus decit omul! Cred ca fiecare are locul lui in aceasta natura, loc care ar trebui al dracului de respectat si acest lucru nu se intimpla... nu-i vad nici egali, nici superiori, nici inferiori, ci pur si simplu sint lumi diferite. Daca vine un om si imi spune imi iubesc ciinele mai mult decit iubesc unii oameni, il cred, desi eu iubesc oamenii cu dragoste pentru oameni, si animalele cu dragoste pentru animale. Dar cred tare mult in relatia sincera care se poate naste intre un om si un animal si ca aceasta nu poate egala o relatie cu unii oameni. Dar daca vine cineva si-i tot da cu cit iubeste el ciinii comunitari, dar nu coboara din masina de frica lor sau cit iubeste animalele salbatice si in acelasi timp poarta nu stiu ce haina de blana sau ii sticlesc ochii atunci cind o vede in vitrina... ei, pe acesta din urma nu-l mai cred. E duplicitar si faptul ca iubeste animalele, si mai ales mai mult decit pe oameni nu e decit un pic de spoiala sau un subiect ca oricare altul sau asa e la moda... (Personal cred ca un animal e mai comod si mai usor de iubit, mult mai usor decit un semen, nu ma bateti!).
Reactia si postarea lui Guestus (a nu se intelege ca il apar, e departe de omul [sau fantoma] care sa aiba nevoie de apararea cuiva, poate ca a sarit si el un pic prea tare, dar mi-e drag si ma amuza de obicei) nu mi s-a parut deloc amuzanta de data asta, ci chiar una foarte realista si trista. Si nici o clipa nu m-am gindit ca ia in deridere suferinta Victoriei sau a altor iubitoare de animale. Eu am luat-o in primul moment (nu vreau sa spun nimic de ce a urmat dupa, subiectul trebuia de mult inchis pentru vorbele spuse la el), ca pe un alt fel de revolta (decit a mea) la aceasta mare iubire fata de animale, afisata peste tot, la vesnicele comparatii intre oameni si ciini, porci, pisici etc. Stim cu totii adevarul, stim cu totii ca oamenii, atunci cind sint rai, sint mai rai decit orice animal de pe pamint, pentru ca acesta este rau nu din instinct de aparare sau de supravietuire. Si eu cred ca nu avem nevoie sa facem mereu apel la nesimtirea si insensibilitatea oamenilor pentru a ne arata iubirea pentru animale. Putem iubi animalele pentru ceea ce sint si putem iubi sau uri sau ignora oamenii pentru ceea ce sint sau nu sint. Si la cite animale si copii nevinovati mor in lumea asta, tot ce ramine la nivel de discutii nu-i ajuta cu nimic, asa ca, hai sa mai ridicam un paharel si sa ne uram numai de bine, ca incepe un An Nou, care speram sa nu fie chiar asa de rau cum se zvoneste.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria Evident ca sunt animale la fel de periculoase ca o arma... Iresponsabil si inconstient e cel care le "educa" asa.Nu lasi un copil langa un astfel de caine, la fel cum nu il lasi langa o arma incarcata, sau nesupravegheat langa un aparat electric potential periculos ( vorba lui XIO). Nimeni nu baga la topit o masina care a dat, din nefericire, peste un copil ( din cauza soferului iresponsabil), dar e o mare placere pentru multi sa ucida un caine/animal care e potential periculos ( cati stapani de astfel de caini au facut inchisoare???).Sau sa-l trimita in China sa-i manance aia, ca tot am vazut mentionata o astfel de sugestie... Daca tot ne batem cu pumnii in piept cu superioritatea noastra, hai sa incercam s-o dovedim. Dar bascalia, violentza, cruzimea sunt "omenesti" si ne si mandrim cu ele.... |
Ma enerveaza la culme cand sunt comparati oamenii cu animalele . Dar hai sa intram in joc si sa vedem cum ar fi sa fie tratati la fel. Daca un om omoara sau face rau cuiva, ajunge la puscarie. Nu se uita nimeni ca a fost crescut pe strada, ca nu i-a spus nimeni niciodata o vorba buna, ca a fost brutalizat de viata, NU, il baga la inchisoare, il izoleaza de restul po****tiei care trebuie protejata de un astfel de individ. La fel indivizii cu boli mentale (aici vorbesc de Romania), cine sta sa se uite ca omul ala n-are nici o vina ca e bolnav? Sunt fie aruncati in spitale de boli mentale care sunt ca niste lagare de concentrare, fie la puscarie. Cu alte cuvinte indivizii periculosi pentru po****tie sunt indepartati fara nici un fel de filozofie cu privire la motivul pentru care au devenit antisociali. De ce cainii vagabonzi ar trebui sa primeasca drepturi speciale? De ce la ei conteaza cum au ajuns pe strada si de ce au devenit agresivi? De ce in cazul lor nu se poate pune ca prioritate, sanatatea si siguranta publica?