Suflet de caine....

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadameBovary spune:

Da, bird, dar nu se cere in mod vehement ca toti criminalii sa fie eutanasiati ca sa scapam de ei...

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Am tot ezitat sa ma bag in seama pe topicul asta pentru ca nu voiam sa pun paie pe foc - dar am observat ca paiele se pun si singure, asa ca iata:

Guestus are dreptate - daca reusim sa trecem de pojghita bascalioasa - in cel putin doua aspecte:
1. 'invitatia' adresata Victoriei de a posta la sectiunea specializata, unde ar fi avut parte de mult mai multa empatie. Sigur ca s-ar fi putut gasi si alte cuvinte pentru a formula respectiva invitatie.
2. faza cu porcii, care, daca va ganditi bine, e absolut oripilanta. Eu mananc porc cu mare drag - cea mai buna pasare e porcul - dar si eu ma intreb adesea cum pot niste iubitori de animale sa faca asa o celebrare din macelarirea porcului. Nu se poate sa nu aveti amintiri odioase despre guitaturi apocaliptice care v-au bantuit iernile copilariei si de care va fereati bagand capul in perna.

Victoria, si eu am un motan gasit in statie la Eroilor acu' fo 11 anisori. Iti inteleg suferinta. Dar altii au si ei dreptul sa n-o inteleaga si sa se exprime in consecinta.

Nu neg ca sunt niste aspecte aici care probabil imi scapa - sunt relativ noua pe forumul asta si nu stiu toate dedesubturile ca sa-mi dau seama la timp cine pe cine pandeste si cine cui plateste polite.
E foarte amuzant, insa, ca de cate ori apare Guestus, atitudinile se polarizeaza imediat. Trebuie sa-i citesc si eu postarile mai vechi - sa vad cum de multor doamne fata de care nutresc afectiune li se tulbura perspectiva de cum apare ca o boare.

In rest, observ ca si topicul asta conduce tot catre obsesia cainilor vagabonzi. Unde nu vreau sa ma bag. Dar deloc deloc deloc.

Edit ca mai am ceva de spus: de cate ori lumea se enerveaza - si se enerveaza cumplit - se spun tot felul de lucruri care ascund esenta. Nimeni nu mai e atent la idei - cate or fi fiind ele - si toata arhitectura 'argumentarii' pleaca de la insulte. Si e cam pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Bird, perfect de acord cu tine. Oamenii care fac rau sunt izolati. Sunt izolati ca o pedeapsa, dar si fiindca sunt considerati periculosi pentru ceilalti oameni. Cei mai multi chiar sunt periculosi, un om care a omorat un alt om avand clar aceasta intentie, daca nu va fi pedepsit si izolat o va face din nou. Tot asa, mi se pare normal ca un caine care musca (ca de omorat s-a intamplat extrem de rar...) sa fie izolat. Izolat, nu omorat. Trebuie izolat fiindca este periculos.

Pe de alta parte, cei mai multi caini vagabonzi nu musca. Stiu ca voi fi contrazisa, iar apar celebrele cifre cu cati oameni sunt muscati zilnic. Cred ca am mai scris, uriasa majoritate a acestor oameni sunt muscati de cainele personal. Puteti sari la mine si pe aceasta tema, dar este optiunea fiecaruia de a pastra si iubi un caine care l-a muscat (asa cum, pana la urma, este optiunea unei femei sa stea ani de-a randul cu un barbat care o bate, o jigneste, eventual mai bate si copiii).

Cred ca deja ma repet, am tot scris ca nu cred ca locul cainilor este pe strada (ma gandesc cat sufera acum de frig si mai ales de sete....) dar in nici un caz nu cred ca trebuie omorati toti cainii de pe strazi fiindca unul dintre ei musca....

Dar subiectul era, cel putin initial, despre oameni care omoara animale, fara motiv si cu cruzime. Mie mi se pare ca trebuie pedepsiti si in tarile catre care obisnuim sa "privim in sus" acest lucru se intampla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui Victoria

Evident ca sunt animale la fel de periculoase ca o arma... Iresponsabil si inconstient e cel care le "educa" asa.Nu lasi un copil langa un astfel de caine, la fel cum nu il lasi langa o arma incarcata, sau nesupravegheat langa un aparat electric potential periculos ( vorba lui XIO).
Nimeni nu baga la topit o masina care a dat, din nefericire, peste un copil ( din cauza soferului iresponsabil), dar e o mare placere pentru multi sa ucida un caine/animal care e potential periculos ( cati stapani de astfel de caini au facut inchisoare???).Sau sa-l trimita in China sa-i manance aia, ca tot am vazut mentionata o astfel de sugestie...
Daca tot ne batem cu pumnii in piept cu superioritatea noastra, hai sa incercam s-o dovedim. Dar bascalia, violentza, cruzimea sunt "omenesti" si ne si mandrim cu ele....

Ma enerveaza la culme cand sunt comparati oamenii cu animalele . Dar hai sa intram in joc si sa vedem cum ar fi sa fie tratati la fel. Daca un om omoara sau face rau cuiva, ajunge la puscarie. Nu se uita nimeni ca a fost crescut pe strada, ca nu i-a spus nimeni niciodata o vorba buna, ca a fost brutalizat de viata, NU, il baga la inchisoare, il izoleaza de restul po****tiei care trebuie protejata de un astfel de individ. La fel indivizii cu boli mentale (aici vorbesc de Romania), cine sta sa se uite ca omul ala n-are nici o vina ca e bolnav? Sunt fie aruncati in spitale de boli mentale care sunt ca niste lagare de concentrare, fie la puscarie. Cu alte cuvinte indivizii periculosi pentru po****tie sunt indepartati fara nici un fel de filozofie cu privire la motivul pentru care au devenit antisociali. De ce cainii vagabonzi ar trebui sa primeasca drepturi speciale? De ce la ei conteaza cum au ajuns pe strada si de ce au devenit agresivi? De ce in cazul lor nu se poate pune ca prioritate, sanatatea si siguranta publica?

Ai dreptate, partial.Dar aici e vorba tot despre administratie.
Criminalii au ajuns criminali din varii motive: boli psihice, persecutiile copilariei, un foarte mare procent de agresivitate, teama, ura, etc si etc.

Acestia trebuie inchisi pentru ca sunt periculosi. In inchisori, au la dispozitie psihologi, actiuni de reintegrare in societate. Se incearca ´´salvarea´´ lui ca OM intr-o societate din care face parte.

Cei bolnavi sunt inchisi in centre speciala si tinuti sub observatie din acelasi motiv: sunt periculosi.La ei nu se incearca o reintegrare in societate, pentru ca ei sunt bolnavi si disceranamantul le lipseste. Ei sunt tratati cu medicamente(atat cat se poate) si cam atat. Conditiile...ei bine, aici e de vina iar si iar guvernul.

Cainii NU fac parte din societatea omeneasca si nu sunt obligati sa respecte regulile societatii. pentru ca ei sunt ANIMALE.
´´Integrarea´´ lor o face OMUL, atat cat se poate sa integrezi un animal. Si daca OMUL are probleme el insusi cu societatea, isi va ´´dresa´´ animalul in functie de frustrarile lui( vezi cei cu cainii de lupta)

Omul este superior animalului, pentru simplul fapt ca detine procese cognitive superioare, ca IMAGINATIA. Aceasta il ajuta pe om sa prevada rezultatele actiunii lui.
Cainele NU POATE sa-si dea seama ca e anti-social sa muste. El actioneaza din instinct.
´´Inchisoarea´´ cade din discutie pentru ca inchisoarea e adresata OAMENILOR care incalca regulile societatii, din varii motive.

Nu putem pedepsi cainele asa cum pedepsim omul, pentru ca, cainele NU VA INTELEGE acea actiune ca fiind pedeapsa.El nu este OM si nu i se pot impune reguli sociale umane care trebuiesc respectate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Fomalhauti, sub o forma sau alta, strang de 10 ani caini de pe strazi, tratez, dau la adoptie, sunt chemat cand nu poate fi prins un caine, in fine, stiu bine ce-i aia un caine.
Am sa-ti comunic ceva: TOTI cainii musca!
Majoritatea de fica, dar musca.
Cei de pe strada musca asemenea. Toti. Musca in primul rand ca sa-si apere teritoriul haitei de intrusi. Oamenii care-ajung la Colentina sau Babes chiar au fost muscati de cine spun ei (nu zic ca nu exista si mincinosi dar majoritatea cazurilor verificate au dus la cainele descris de victima).
In povestea asta, cu canii strazii, este prea mult sentiment si prea putina minte, majoritatea celor cu minte sunt profitorii industriei, caci este o industrie ce-nvarte sute de milioane de euroi/anual.
Cand scrieti despre caini pierdeti din vedere ca discutam despre un animal domestic, care, prin definitie, ar trebui sa aiba stapan.
Toti sobolanii de la pet-shop sunt iubiti de cei ce le devin stapani; dar cum ar fi daca tot atatia oameni ar fi atacati de sobolani? Crezi ca le-am gasi scuze? O sa-mi zici ca-s prosti, scarbosi, neafectuosi.
Te contrazic- sunt extrem de destepti, curati si iubitori, daca sunt crescuti de om. Am avut unul... (daca vrei sa afli mai multe citeste romanul Sobolanul al lui Andrzej Zaniewski). Si totusi, daca sobolanii strazii ar trimite la spital la fel de multi oameni 99% din umanitate ar cere razbunare crunta!
Fara suparare, orasele sunt construite de oameni PT.OAMENI. Ce se intampla nu este OK nici pentru oameni, nici pentru caini...
Cert este ca acum pe strazi este cel mai mare masacru, aproape invizibil, din ultimii 20 de ani.

Mergi la inceput

Ham, nu am zis ca oamenii mint! Cei care fac publice statisticile ascund sau nu afla o parte din adevar. Oamenii afirma clar ca i-au muscat cainii lor. Du-te la Colentina si verifica registrele. Vei vedea ca majoritatea victimelor sunt muscate de caini personali.

Si apoi esti invitatul meu sa o cunosti pe catelusa Naspa (citeste Nashpa), adoptata de la hingheri. A avut jigodie, a facut probabil sute de injectii, copiii pot sa calce pe ea, pot s-o traga de mustati si sa-i bage mana in gura....Naspa nu musca.

Mergi la inceput

Si imi plac sobolanii, am avut o ruda de-a lor, un porcusor de Guineea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Ham, nu am zis ca oamenii mint! Cei care fac publice statisticile ascund sau nu afla o parte din adevar. Oamenii afirma clar ca i-au muscat cainii lor. Du-te la Colentina si verifica registrele. Vei vedea ca majoritatea victimelor sunt muscate de caini personali.

Si apoi esti invitatul meu sa o cunosti pe catelusa Naspa (citeste Nashpa), adoptata de la hingheri. A avut jigodie, a facut probabil sute de injectii, copiii pot sa calce pe ea, pot s-o traga de mustati si sa-i bage mana in gura....Naspa nu musca.

Da-mi voie sa te contrazic, direct de la sursa (sunt in relatii de amicitie cu 2 medici din domeniu); oamenii evita sa declare c-au fost muscati de cainii strazii fiindca in acest caz procedura este mult mai complicata si implica urmarirea cazului pe termen mult mai lung.
Plus ca imi intrebam prietenii, toti vajnici propietari de caini, care n-a fost muscat de cainele propriu; in joaca sau nu, toti au incercat coltii lor; i-am mai intrebat o chestie, cu toate ca stiam raspunsul- cati au fost dupa muscatura la doctor; NICIUNUL!

Mergi la inceput