Pepenasi de iulie-august 2008 (58)
Raspunsuri - Pagina 4
ankalaura spune:
Gabilone, se baga numai atata cat sa se intareasca bezeaua... stiu eu,... 15 minute? Dar nu ca sa se coaca propriu-zis.
Si inca un pont pentru praji cu mere... Nu radeti merele, sa nu iasa ca placinta de la tzeara... taiati-le cubulete. Arata mult mai secsi 
moni_or spune:
BIRI, pai eu de cateva luni tot voiam sa slabesc si ma gandeam eu asa sa "slabesc porcul in ajun", adica sa ajung o silfida pana pe 24 decembrie, ca dupa aia sa am unde pune.
Da deja stau retetele de dulciuri coada la usa mea, nu rezist sa nu le fac si inainte de Craciun.
Si evident ca voi sunteti de vina.
ANKA, multam! Hai ca acuma avem cu ce sa te santajam, daca te rugam ceva si nu te executi te pupam toate dulce de nu te vezi 
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
Gabriela82 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gabriela82 boti, anka multumesc de lamuriri anka praji cu crema de cremsnit se baga si la cuptor? mada ![]() eu is cu mandra in brate, nu pot sa scriu mai mult Gabi de printesaCând ultimul copac a murit, când ultimul râu a fost otravit si când ultimul peste a fost prins, doar atunci ne vom da seama ca nu putem mânca bani. proverb indian |
am vazut gata
Gabi
de printesaCând ultimul copac a murit, când ultimul râu a fost otravit si când ultimul peste a fost prins, doar atunci ne vom da seama ca nu putem mânca bani.
turturica spune:
biri, uite aici discutie si retete de cozonaci la masina de piine.
Mami de Mara (19.08.2008)
ankalaura spune:
Si ultima tura pe ziua de azi ![]()
SALATA MESERIASA
Pe diafilm am scris si comentariile, pozele sunt in ordinea retetei, iar diafilmul e numerotat. Remember! ORDINEA INGREDIENTELOR este totul! E indicat sa o lasati nitel la rece si se taie chiar ca un tort nu se ia cu lingura "ca la tzeara".
Eu o fac si iarna si vara (iarna am vinete de la congelatorul maica-mii).
Este de mare efect la musafiri! Nu e unul sa nu fi cazut pe spate la salata asta...
Biribu spune:
Anka da iese sucul de mar prin bezeaua ta? asa bobite? ca mie aia mi se pare ca face tot farmecul, bine ca la gust oricum si blatul e ff bun
nus daca cubuletele ar lasa asa suc 
Turtu mor de ris, auzi tu toti blugii
deci te preumblii cam asa prin poieni sa te vaza Milka 
Moni lasa ma ca dupe revelion o punem toate de regim, nu mai misca una in front cu retete ca se trezeste banata ![]()
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
ankalaura spune:
MADAAAAA - sa modifici pls faza cu mutatul tortului, ca se apuca fetele astea sa transporte tortul prin bucatarie si o sa il transporte direct pe podeaaaaa!!!
ankalaura spune:
Aa, si am uitat sa zic, am lasat publice albumele astea cu prostioare. O sa sterg maine-poimaine lavetele si alte bazaconii ![]()
Anyway, nu va faceti griji, ca restul albumelor nu sunt vizibile daca astea sunt publice.
marimar spune:
Biri, asta e reteta?
Prajitura cu mere si bezea
Ingrediente reteta
2 kg mere ionatane, 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri faina, zahar vanilat, 1 litru lapte
Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate: redusa)
Dupa ce se decojesc, merele se taie rondeluri si se asaza in tava de la cuptor tapetata cu putin unt; peste ele se adauga uniform 6 linguri de zahar si se da la cuptor pana cand isi lasa suc, dupa care se adauga peste ele crema de vanilie (1 l lapte, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 galbenusuri si zahar vanilat preparata la foc mic pana clocoteste si ajunge la consistenta cremoasa). Se lasa apoi la cuptor aprox 10 min dupa care se adauga bezeaua (6 linguri zahar se bat cu 6 albusuri pane se obtine o bezea; se probeaza intorcand vasul cu gura in jos). Se mai lasa la cuptor aprox 10 min, pana cand se umfla bezeaua.
-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !