Pepenasi de iulie-august 2008 (58)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Intru si eu ca omu sa vaz ce mai e pe-aici si cand colo ce sa vezi dezmat culinar pe fetele mele
RUSINEEEEEEEE, poi cum mey da n-aveti mila de noi astea care suntem cu gabarit depasit? Si uite-acuma stau si balesc la tastatura
Salata aia a lui Ankalaura e tare de tot, si prajitura cu mere a lui Biri la fel, cred ca o incerc si eu de Craciun.De altfel eu sunt un mare fan al retetelor de pe Culinar

Speranta moare intotdeauna ultima!

minunea care ne-a luminat viata

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Adina nu! stai ca o copiez eu aici, da nu o sa vezi pozele

Se spala si se curata cca 2 kg de mere, de preferinta soiul Ionatan.

Se rad pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zahar, dupa gust, pana scade apa din ele. Cand sunt gata, se adauga scotisoara.

Ingrediente
- 5 oua
- 250g zahar + 5 linguri zahar
- 180ml ulei
- 125ml apa clocotita
- coaja rasa de la o lamaie
- drojdie cat o nuca mica
- 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie
- faina cat cuprinde, ca la chec, coca sa faca falduri atunci cand curge

Se separa ouale. Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, pana se albesc. Se adauga uleiul, putin cate putin apoi apa clocotita, turnata usor si mixand rapid. Adaugam drojdia (cand compozitia este caldutza) si praful ce copt stins cu zeama de lamaie.
Se incorporeaza faina, atat cat este necesar ca aluatul ca curga in falduri.
Compozitia se pune in tava unsa cu unt si deasupra se pun merele calite.
Se coace la 180 oC si inainte sa fie gata cu 5 minute (ea se rumeneste usor) se scoate din cuptor si se repartizeaza deasupra merelor bezea facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar
Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o usoara crusta aurie.
Cand incepe sa se raceasca, prajitura "transpira" prin bezea siropul din mar.

mentiune: eu am facut si cu drojdie proaspata si cu cea granulata si a fost la felde bun

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Buna fetelor
Sa stiti ca citesc tot cu sfintenie dar nu prea apuc sa mai scriu.
Anka laura esti super tare mereu citesc cu atentie posturile tale sa vad ce sfaturi mai dai ca pentru mine esti un exemplu ......pozitiv.
Bai nene ce va dati asa atatea retete de bunataturi, gata ............. cu mancarea ca si asa vin sarbatorile si numai papa bun va fi .
Noi azi am facut controlul de 5 luni si avem 8200 si 71 cm,suntem bine si papam deja supita groasa de morcovi, pastarnac , dovlecel 70,80,90,110 ml dupa cum avem chef.Dinti inca nu avem dar cred ca apar curand.
Pentru cine vrea sa ne vada am pus poze noi.
Mada max pentru paraola vazut pozele superba.
Sun sper ca sunteti bine sa treaca repede problema cu maseaua eu mi-am scos 3 masele de minte am fost varza, dar acum vreo 3 ani.
Tecky si Flo sa stiti ca am votat si azi nu m-a mai lasat.
Pupici tuturor fara exceptie.

http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElizaClara spune:

Buna seara!
Sunt si eu o mamica de august, am un baietel nascut pe 21 august. Sper sa ne primiti si pe noi in clubul pepenasilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

in alta ordine de idei Anka tu te-ai tacanit? cum sa lasi copilul cu bunica O LUNA in strainataturi? pai de ce explicatii ai nevoie madam? eu nu m-as indura sa ii las nici prin apropiere, daramite la jde mii de km distanta, se pot intimpla atitea. acuma nu sunt eu aia super prapastioasa da oricum, nu poti sa zici ca la nevoie te repezi tu cu masina si in vreo 2 ore esti acolo... parerea mea. eu as taia macaroana din fasa pina nu o monteaza si pe aia mica ca apoi lupti la doua fronturi si oricum e nasol.

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Pica casa e foarte fain impodobita da gred ca a fost destul de greu sa agati becultele. Iar Sebastian ce frumos sta el in fundulet si in picioare

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

VINE !!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Helou,

Intru scurt sa va spun ca nu am leptop si de aia nu prea am cum sa intru pe net. L-am dat la devirusat si mai dureaza un pic (cateva zile adica) pana il am inapoi.
Nu am citit nika din urma.

Noi am fost la controlul de 5 luni ieri si avem 5950 g si 62.5 cm. Adica am luat cam 500 g luna asta .
Azi am mancat pe la 3 piure de mar amestecat cu banana facut la blender si a fost ok . Iar seara continuam cu cate un pic de cereale de orez.

O sa recuperez cand am laptopul, ca asa nu-i chip, de la computerul de la birou .

Fug ca ma solicita cupiii.

pup you all,

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Bai, mai usurel cu prajiturile, torturile si alte astfel de bunatati ca eu mor de pofta dar nu ma pricep deloc sa fac sunt antitalent culinar Vreti sa balesc pe tastatura?

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

VINE !!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Hop si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Hop si eu!
Am fost plecata de acsa cu sotul 8 ore la cumparaturi.Am fost sa facem cumparaturi pt sarbatori si sa cumparam cadouri pt cei dragi.Noroc cu mama care a stat toata ziua cu Raluca.Inainte sa plecam de acasa am gasit-o pe Raluca cu capul pe jos,pe gresie,a cazut din boucer dar nu a patit nimic pt ca era cu centura pusa.Am luat masuri:i-am strans mai mult centura.
Cristina ce super ca va ganditi deja la alti copii.Mie mi-e cam teama sa ma gandesc deocamdata.
Sibylle poza noastra este cea pe care scrie Moisescu Mihaela si eu sunt imbracata intr-o bluza siclam si ralu in galben.
Diarux super tare faza si buna ideea cu aranjatul pe mail.

Pica ce mare si frumos este Sebastian.Cata rabdare tb sa fi avut sa impodobesti casa,a iesit super.
Mada frumoase pozele cu Ami.Ce ochisori are albastri sau caprui?Mie imi par deschisi la culoare.
PT VOTURI:http://www.afluacum.ro/index.php?id=27&offset=168&pictID=775¬a=0

Mergi la inceput