Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Mi se pare normal ca atata timp cat exista casa rezervata pentru femei insarcinate sa se si dea prioritate femeilor insarcinate. Eu cand am fost gravida ma asezam la supermarket la casele respective, si desi erau cozile foarte mari, niciodata nu mi s-a dat prioritate. Ce era sa ma duc eu cu japca in fata? Am stat ca la o casa normala si gata.
Ce sa mai zic de loc in tramvai? Imi amintesc ca pe la 13-14 saptamani aveam inca stari de rau destul de puternice, si burtica destul de vizibila, si mergand cu un tramvai full, niciun calator nu s-a ridicat sa ma lase sa ma asez...probabil asteptau sa ma vada cazand intai ca sa vada cine se ridica primul. Cred ca aveam o figura destul de jalnica in momentele alea, pentru ca m-a vazut un fost coleg de scoala din multimea din tramvai si mi-am facut loc pana langa el sa am pe cine sa cad.
Nu e o boala sa fii gravida dar nici asa floare la ureche nu este.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletze

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Nu cred ca dc esti gravida trebuie lumea sa te trateze ca pe un bibelou de portelan (sorry Denizel).Sarcina este o stare normala, nu este o boala, dar avem noi tendinta sa o transformam in asa ceva. Da, ma doare spatele, am luat 18 kg, bebe loveste, am arsuri, nu dorm noaptea, dar ...hello...mi-am facut-o cu mana mea, ca sa zic asa, eu trebuie sa suport consecintele, nu oamenii din jurul meu.

Normal, dc aceea casa era special pt gravide si persoane cu handicap, atunci numai aceste doua categorii de persoane ar fi tb sa fie lasate acolo, vina apartine personalului angajat al magazinului respectiv.
Acelasi lucru este valabil pt scaunele speciale din autobuze, tramvaie, etc.
Dar nu am pretentia sa se ridice cineva de pe un scaun, sa imi dea mie locul, doar pt ca sunt insarcinata. Pe mine m-au invatat ai mei parinti un lucru: drepturile celorlalti se termina unde incep drepturile mele.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Haideti sa va spun o povestioara:
eram in sala de operatie, iar anestezista era o prietena de-a mea.
Trebuia sa faca radiografie in timpul operatiei si ne-a spus sa o anuntam cand se face , sa stie sa plece de acolo.
Am intrebat-o de bebe , daca vrea sa faca unul , mi-a spus ca nu stie daca nu este chiar acum insarcinata.
Ei , eu casc ochii mari , si razand ii spun sa nu o mai prind ca vine la baschet daca e gravida , ca nu are voie sa se agite.
Si atunci mi-a spus "draga , sarcina este o stare fiziologica , nu patologica".
Prin urmare , nu inteleg de ce o femeie insarcinata este tratata ca un om cu handicap .
Daca nu este o sarcina cu probleme se poate face sport usor, se pot face plimbari , cumparaturi , samd.

Referitor la vanzatoare , da , modul in care s-a exprimat lasa muuuuult de dorit si a fost nepoliticos.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Este vina oamenilor si lipsa de educatie. Anul trecut am fost in concediu in Barcelona si am umblat destul de mult cu autobuzele. Erau locuri speciale pentru gravide si persoane varstnice. Chiar daca era autobuzul plin nimeni nu se aseza pe scaunele respective, ca ne tot miram de ce sunt scaunele alea goale. Deci se poate dar nu in Romania.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sa o ajutam pe Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Decat impinsa cu cotul in picioare nu mai bine neatinsa pe un scaun?

Casa cu prioritate exista deja. Gwendoline nu a cerut infiintarea uneia, ci respectarea facilitatilor deja oferite teoretic, indiferent daca sunt justificate sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

la noi e un singur magazin care are casa speciala pt gravide si persoane cu dizabilitati - si e mereu inchisa. inclusiv la ore de trafic maxim prin magazine. asa ca cautam mereu una cu coada cat mai mica. daca ar fi deschisa casa speciala vreodata acolo mi-as cere dreptul sa fiu luata cu prioritate.

nu ca gravidia ar fi o boala - dar desi eu sunt genul care m-am simtit super toata sarcina (acuma e mai greu ca a crescut burta si trage tare in jos) imi e greu sa stau mult in picioare. una e sa te plimbi, alta sa stai pe loc.

ce facem noi - mergem la cumparaturi doar impreuna, si pana asteapta sotul la coada, eu imi gasesc un loc, un raft ceva unde sa stau jos pana ajunge el la casa.

cu transportul in comun nu am mai mers de mult ca de cand stau in orasul asta totul e foarte aproape .

in schimb ma deranjeaza tare de tot cand trebuie sa trec strada - pe la trecerea de pietoni - si sau ma claxoneaza careva ca nu ma misc mai repede (fac si eu ce pot) sau daca sunt 2 benzi se baga repede repede sa treaca pe prima banda in viteza - de astia chiar imi e frica.

36+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Eu inteleg ca unele femei muncesc pana intra in travaliu, si fac sex la fel pana le vine vremea sa nasca, si mai fac si cumparaturi, si eventual alearga pana in 4 luni si tzopaie si stiu si eu ce mai fac....
INSA! Nu toate suntem pe aceiasi constitutie.

Si daca am nevoie de ceva urgent din magazin, ptr ca sotul imi e la servici, si fac 30 minute pana acolo - cnd in zilele "normale" as face 5, si daca magazinul nu are case prioritare - inseamna ca burta mea nu ma poate face sa trec in fata?
Ce ar trebui? Sa ma intind pe jos la rand ca sa realizeze oamenii ca mie mi-e rau, si sa am dreptul sa fiu servita prioritar?

Sau daca urc in autobuz ca trebuie sa merg sa imi fac analizele, si pe scaunul prioritar e o alta "nefericita" ca mine, inseamna ca gata - m-am lins pe bot de loc? Si stau in picioare in timp ce o femeie neinsarcinata sta pe scaun doar ptr ca are tocuri si s-a urcat la o statie inaintea mea? Macar femeile sa inteleaga ce inseamna sarcina!

Nu pot sa spun decat: halal conceptii.

O gravida in 31 de saptamani complet dezgustata de unele comentarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Si atunci mi-a spus "draga , sarcina este o stare fiziologica , nu patologica".io nu cred ca e chiar o stare normla fiziologica, sunt multi parametrii schimbati decat la un om normal fiziologic, sau ma insel PROFESIONALISM 000000
nu e tratata ca un om cu handicap, dar nu sunt atatea insarcinate cat sa fie case numai pt ele si case doar pentru persoane cu handicap.
ce denota faptul ca trebuie sa stai la rand normla, cu asemenea case, ca lumea e necivilizata, degeaba suntem in UE doar salarii vrem si conditii de trai, restu cain lumea a 3-a.
adica e dreptul femeii insarcinata sa aibe prioritate la o asemenea casa, nu a unei madame care si ea a nascut candva si "nu e capatu lumiisau nu se moare din astea"
eu faceam o reclamatie de toata splendoarea
aici chiar acum se voteaza o lege ca sa ramai fara permis de conducere daca folosesti parcarile pentru persoane cu handicap si mame cu carucioare, adevaru ca aceste persoane chiar sunt "handicapate la acoperis" , un hadicap care nu trece usor

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul
Chiar daca era autobuzul plin nimeni nu se aseza pe scaunele respective, ca ne tot miram de ce sunt scaunele alea goale.

Si uite-asa scaunele acelea stau nefolosite si triste. De ce sa nu se aseze nimeni pe ele? Cand/daca vine o gravida, varstnic sau o persoana cu handicap - te ridici. Nu e complicat. Si mai politicos ar fi sa te ridici si de pe un scaun "normal". La fel pentru casele din hipermarket-uri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

Si atunci mi-a spus "draga , sarcina este o stare fiziologica , nu patologica".io nu cred ca e chiar o stare normla fiziologica, sunt multi parametrii schimbati decat la un om normal fiziologic, sau ma insel PROFESIONALISM 000000
nu e tratata ca un om cu handicap, dar nu sunt atatea insarcinate cat sa fie case numai pt ele si case doar pentru persoane cu handicap.
ce denota faptul ca trebuie sa stai la rand normla, cu asemenea case, ca lumea e necivilizata, degeaba suntem in UE doar salarii vrem si conditii de trai, restu cain lumea a 3-a.
adica e dreptul femeii insarcinata sa aibe prioritate la o asemenea casa, nu a unei madame care si ea a nascut candva si "nu e capatu lumiisau nu se moare din astea"
eu faceam o reclamatie de toata splendoarea
aici chiar acum se voteaza o lege ca sa ramai fara permis de conducere daca folosesti parcarile pentru persoane cu handicap si mame cu carucioare, adevaru ca aceste persoane chiar sunt "handicapate la acoperis" , un hadicap care nu trece usor

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Olim , sarcina este o stare fiziologica.
Si la menstruatie te simti ca dracu , dar tot fiziologic este.
Daca sarcina este patologica atunci e cam nasol si se impune atenta supraveghere in spital sau in functie de starea pacientei acasa.
Profesionalism zero? Imi poti explica de ce ?
Mai exact , cum anume ai etichetat tu o persoana ca fiind lipsita de profesionalism daca nu stii cine este , ce functie are , nu ai vorbit cu pacineti , cu colegi , nu ai vazut-o muncind , nu stii ce a facut pana acum si cum si-a trecut examenele?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput