Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!
Buna tuturor ,
Vreau sa aud si eu parerea mai multor mamici!!
Am fost la magazin ,nu conteaza care acum ,si fiind insarcinata in a 7_a luna m_am pus la casa cu priorite femei insarcinate am intrebat caserita , vroiam sa fiu cat mai politicoasa, daca e bine casa cu priorite la care se uita la mine si im respunde "posibil" . Cea de langa ea ia confirmat ca e casa cu prioritate si ca am dreptul sa ma pun in fata. Problema e ca oameni care erau in fata nici vorba sa ma lase au spus ca ei stau deja de mult la coada si nici vorba sa ma lase inaitea lor iar caserita nu a facut nimic sa_i faca sa inteleaga ca e o casa prioritara femei insarcinate din contra mi_a spus sa ies afara sa tau pe banca pana imi vine randul daca sunt prea obosita!
Am vorbit cu responsabila de acolo si mi_a spus ca doamna de la casa trebuia sa ma lase sa trec in fata , ma rog mi se pare anormal ca oameni sa nu inteleaga acest lucru, o casa cu prioritate e prioritara te pui la coada dar suporti consecintele!
Voi ce spuneti?
Gwendoline poze noi
Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 30 saptamani
Raspunsuri
stefania_97 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gwendoline Buna tuturor , Vreau sa aud si eu parerea mai multor mamici!! Am fost la magazin ,nu conteaza care acum ,si fiind insarcinata in a 7_a luna m_am pus la casa cu priorite femei insarcinate am intrebat caserita , vroiam sa fiu cat mai politicoasa, daca e bine casa cu priorite la care se uita la mine si im respunde "posibil" . Cea de langa ea ia confirmat ca e casa cu prioritate si ca am dreptul sa ma pun in fata. Problema e ca oameni care erau in fata nici vorba sa ma lase au spus ca ei stau deja de mult la coada si nici vorba sa ma lase inaitea lor iar caserita nu a facut nimic sa_i faca sa inteleaga ca e o casa prioritara femei insarcinate din contra mi_a spus sa ies afara sa tau pe banca pana imi vine randul daca sunt prea obosita! Am vorbit cu responsabila de acolo si mi_a spus ca doamna de la casa trebuia sa ma lase sa trec in fata , ma rog mi se pare anormal ca oameni sa nu inteleaga acest lucru, o casa cu prioritate e prioritara te pui la coada dar suporti consecintele! Voi ce spuneti? Gwendoline poze noi Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 27 saptamani |
Ce lipsa de educatie :(
Aici e casa cu prioritae pt gravide si persoane cu incapacitate motorica. Nimeni nici nu se aseaza la casele cu prioritate. Eu cred ca faceam un scandal si lasam si toate cumparaturile acolo in mijlocul drumului. De fapt am si facut-o odata.
De ce nu ai cerut sa vorbesti cu managerul si sa o faci de rahat pe vanzatoare?
Data viitoare cere sa vorbesti cu managerul ca nu iti face nimeni nici o favoare, e dreptul tau.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
Gwendoline spune:
Am intrebat un meneger si nu a vrut sa_l cheme tocmai de aceia am fost la servici cu clienti si am chemat eu si_a cerut scuze responsabila si a spus ca va vorbi cu persoana de la casa . Acum eu stiu ce a facut?
a e lipsa de educatie si nu stiu cum se poate schimba acesti oameni !
Gwendoline poze noi
Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 30 saptamani
bulinuta27 spune:
Draguta, cand eram insarcinata eu am patit chestia asta de fiecare data cu cei de la coada, ba chiar unu mi-a zis ca ce l-am facut cu el????
dar eu sunt un pic mai si nu m-am lasat...am pus produsele pe masa dupa ultimul care le avea deja puse si cu asta basta..ce puteau sa imi faca?
Edit: te rog eu nu te mai enerva pentru asa ceva..nu auzi nu vezi, ii face rau lui bb
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
kariguld spune:
cu riscul de a-mi sari in cap, din stiintele mele, gravidia nu-i o boala, ci o stare naturala...
da, am fost si eu gravida, stiu ce-i aia, ce inseamna dureri, si toate cele, dar n-am avut niciodata pretentia sa fiu lasata in fata sau sa fiu tratata ca un bolnav!
acum, ca in magazine nu se respecta indicatiile unde sunt case cu prioritate pentru femei insracinate, asta e alta poveste.
vad pe la noi, (in Germania) multe femei insarcinate, care stau la rand, chiar nu-mi amintesc sa fi vazut de multa vreme case speciale pentru femei insarcinate. in urma cu ani mai erau, acuma....nu stiu sigur.
nu va suparati pe mine ca privesc problema din alt unghi!
Kari
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!
delsim spune:
Nu este o boala, dar este o stare naturala speciala in care femeia are nevoie si trebuie sa fie protejata.
Faptul ca tu ai putut , nu inseamna ca toata lumea poate.
mirela.d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld cu riscul de a-mi sari in cap, din stiintele mele, gravidia nu-i o boala, ci o stare naturala... da, am fost si eu gravida, stiu ce-i aia, ce inseamna dureri, si toate cele, dar n-am avut niciodata pretentia sa fiu lasata in fata sau sa fiu tratata ca un bolnav! acum, ca in magazine nu se respecta indicatiile unde sunt case cu prioritate pentru femei insracinate, asta e alta poveste. vad pe la noi, (in Germania) multe femei insarcinate, care stau la rand, chiar nu-mi amintesc sa fi vazut de multa vreme case speciale pentru femei insarcinate. in urma cu ani mai erau, acuma....nu stiu sigur. nu va suparati pe mine ca privesc problema din alt unghi! Kari Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii! |
Perfect de acord. Exista o tendinta din ce in ce mai acuta de a considera ca daca esti gravida ai mai multe drepturi pentru ca esti sensibila, etc incat mi se face lehamite.
Pe de alta parte, in conditiile in care exista case speciale pentru gravide (sper ca ati remarcat ca sunt aceleasi ca si pentru persoanele cu handicap, ca sa vedeti la ce nivel s-a ajuns) mi se pare normal sa ai prioritate si sa profiti de ea. Dar nu pentru ca esti gravida ci pentru ca se poate.
Sa nu credeti ca nu vorbesc in necunostinta de cauza. Am fost si eu gravida (si nu o sarcina fara probleme ci cu injectii in burta aproape toata sarcina) si intentionez sa mai fiu in cel mai scurt termen posibil dar niciodata nu m-am plans ca sunt gravida. Ci m-am laudat. Sper ca ati sesizat diferenta.
oanna3 spune:
sanatatea copilului la purtator e mult mai importanta decat inteleg foarte multi oameni, si daca ei nu isi dau seama de posibilele riscuri, nu vad de ce atragerea atentiei asupra lor e un lucru rau
pana sa fiu insarcinata nu m-am gandit nici o clipa cum e... daca e dificil... daca exista sau pot aparea probleme, riscuri..., dar daca cineva in situatia asta mi-ar fi cerut ceva (ajutorul, locul la coada... etc, as fi ajutat cu placere)
cand eram insarcinata, avand inca devreme burta mare (gemeni asteptam, dar de fapt au fost tripleti) oamenii erau si binevoitori si neglijenti sau chiar rai, dar de fiecare data le-am solicitat ajutorul si nu am fost niciodata refuzata (desi uneori a trebuit sa fiu insistenta)
imi aduc aminte ca eram in firobuz si mergeam la control, locurile erau ocupate si am rugat cea mai apropiata persoana sa imi permita sa stau jos... era o tzatza care imediat a replicat ca si ea a facut copil si nu a fost asa o mare scofala, la care eu i-am spus:" Ati facut cumva si gemeni ? stiti cum decurge sarcina in cazul asta si ce riscuri exista?"; la care imediat a schimbat foaia si a devenit lapte si miere
ideea e ca putini oameni sunt rai de fapt ... f multi sunt neglijenti / indiferenti, dar daca le soliciti ajutorul coopereaza imediat
si nu te enerva, fii fericta si relaxata caci transmiti starile tale copilului
http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
denizel spune:
Gravidia nu-i o boala, da' ii cu simptome de muuulte boli (te doare spatele de mori, ti se umfla picioarele ca niste butuci, abia mai poti merge, nu te mai incape nici un pantof, te poate apuca plansu' si daca vezi ca un tzantzar zboara in dreptul raftului cu domestos , te mai inverzesti de durere cand iti da Bebe cate un shut in ficat, ai insomnii crunte, ti-e o greata de mori, ai cele mai cumplite migrene de pana atunci, in ultima luna poti dormi numai semi-culcat ...Sa va mai spun? ).
Eu, care, in afara de o burtica imensa si niste migrene groaznice, nu am stiut ca sunt gravida , va rog frumos sa lasati vitejiile si vrajelile, da? :))
Daca in unele tari se naste in patu' de acasa, cu toti copchiii si rudele calare in patul tau , iote ca noi suntem mai sensibiloase si mai delicate, da?
Avem nevoie de case cu prioritate pentru gravide, avem nevoie de locul cedat in tramvai (fiindca ne doare spatele de la kilele alea multe atarnate de burta noastra 24/24) si avem nevoie de protectie si rasfat. MAXIME!!!
Am incheiat discutia!!
edit
Ba n-am incheiat-o!
Mai mult, numai gandindu-te ca femeia aia urmeaza sa nasca (nu conteaza cum, cezariana/normal), trebuie sa ii indeplinesti si dorintele pe care inca nu le-a solicitat :-)).
Orice femeie care naste este o eroina in momentele alea si nu glumesc atunci cand spun asta . Gravidele, normal, sunt viitoare eroine si trebuie tratate a atare :-)). Cine minimalizeaza ce am spus acum, are de-a face cu mine!
mirela.d spune:
Denizel, eu vreau sa am de-a face cu tine.
Eroina? Nu exagerezi? Nu sunt de acord dar ma gandesc intens sa-i bag ideea asta in cap sotului meu.
Voi nu cunoasteti cred gravide din alea care au impresia ca li se cuvine tot si nu ma refer la loc in tramvai. Care fac figuri si fite si mofturi si tipa si.... pretind sa te executi chiar daca pot si ele sa faca lucrul pe care ti-l cer doar pentru ca sunt gravide.
Repet, am fost gravida. Chiar nu mi s-a parut sfarsitul lumii. Si am nascut la 42 de saptamani. Am avut si eu o burta imensa si picioarele umflate. Si cu toate astea daca am intrat in fata cuiva la rand, am intrat de profitoare ce sunt si nu pentru ca credeam ca mi se cuvine.
Denizel, acuma da!
diadaniela spune:
Bravo,Denizelule!
sa-ti mai zic ca sunt 100% de acord cu tine? nu cred ca are rost!
pe asta cu durerile de spate o stiu bine . imi trebuiau 10 perne ca sa-mi pot gasi o pozitie in care sa nu ma mai doara si cand o gaseam trebuia sa merg la baie.. ma intorceam in pat si o luam de la capat cu cautarea pozitiei ideale de dormit.si apoi iar la baie.dimineata eram zombi. atunci sa-mi fi spus cineva ca tre' sa fiu voioasa,sprintena si sa n-am nevoie de case prioritare si alte alea.
de maini amortite ,picioare extra umflate ,dureri de cap, cerclaje si alte chestii dragute nu mai zic. am avut parte de toate!