Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!
Raspunsuri - Pagina 3
olim spune:
XIO nu vreau sa intru in polemica, si limbajul medicilor il cunosc, ca is posesoare de bucata doctor.
da mie sincer mi se pare aiurea sa spui ca ii o stare fiziologica normalnu am spus ca nu e fiziologica sarcina.
cat despre doctorita nu o cunosc deloc, dar dupa un asemenea limbaj imi dau seama ca e super-woman, adica se crede ca defapt nu e nimeni, nu neaparat profesionalism ci suflet, adica pt ea toata lumea egala, in sensu CORP UMAN nimic mai mult
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
grati.ela spune:
"PRIORITĮTE s.f. Īnsu#351;irea de a fi primul īn timp; dreptul de a ocupa primul loc ca importan#355;#259;..." (sursa:DEX)
din moment ce gravida are prioritate poate sa si tzopaie pe tocuri de 10cm ...e dreptul ei si basta! ce sa spun...normalitate...
sa va zic ca gravida in 9 luni (cu o sapt inainte de a naste) am fost obligata de familie sa merg cu RATB-ul la spital pt eco (mi-au luat cheile de la masina)...la dus nu am putut lua loc nici macar pe scaunul de gravide, iar la intors s-a ridicat o tiganca...romanii ma intrebau cat mai am pana nasc...de Cora sau Carrefour nu mai zic...nici managerul de raion tarat de mine la fata locului nu a convins-o pe casieritza aceea cu 2 neuroni pensionati ca am dreptul sa folosesc cu prioritate acea casa... vacaritza ma intreba de ce nu stau acasa...normalitate?!
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
mihaela_ce spune:
Frumoasa povestea ta Xio ,dar colega inca nici nu stia daca e insarcinata sau nu.Dupa cateva saptamani cand apar greturile alea rele de pui "rezervat "pe toaleta ..parca, parca ai vrea o casa prioritara ...macar sa ajungi mai repede la buda sa vomiti.Nu mai zic de pe la sapte luni cand se umfla picioarele si parca faci pe tine non stop..iarasi ai vrea sa scapi mai repede de o coada interminabila.
Poate sunt persoane mai rezistente,care trec mai usor peste inerentele neplaceri alte sarcinii,dar uneori e tare greu .
miereamara spune:
Avem pretentia sa fim tratate cu respect si grija, dar noi la randul nostru? Avem grija la limbajul folosit? La felul in care ne "impunem" drepturile?
Citind unele posturi de pe aici, as spune ca nu. Si atunci ce pretentie mai avem de la ceilalti? Sau faptul ca suntem insarcinate ne da dreptul sa jignim oamenii?
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
XIO spune:
Cred ca am mentionat in mesaj "exceptand cazurile problematice".
sarcina , menstruatia , sunt fiziologice.
Nu este o boala , persoana nu dobandeste un handicap, despre asta este vorba.
Si ca un ultim argument:
in foaia de observatie , sarcina este trecuta la "antecedente personale FIZIOLOGICE" , nu la cele patologice.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
spic de grau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Olim , sarcina este o stare fiziologica. Si la menstruatie te simti ca dracu , dar tot fiziologic este |
Menstruatia si graviditatea sunt la fel? Inteleg prin asta ca nu stii ce e aia graviditate, ca atunci cnd vei fi, vei intelege diferenta pe propriul corp si nu doar din carti.
Cum poti spune ca si la menstruatie te simti rau... nu numai in sarcina...
Nu stiu...numai educatia si bunul simt ar trebui sa te faca sa cedezi locul unei gravide cnd o vezi - nu un semn de casa/loc prioritar (a).
Si nu trebuie sa fie o pretentie de a fi tratata cu respect si intelegere pe perioada in care porti in tine o alta fiinta. E ceva ce ar trebui sa vina natural din partea celorlalti. Asta se cheama omenie.
XIO spune:
Da , sunt 2 stari fiziologice si nu patologice.
Asta spun si eu , si altii pe acest topic.
Si , bineinteles stiam ca daca nu am fost insarcinata nu am cum sa discut despre acest lucru.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
stefania_97 spune:
Eu nu cred ca este o chestiune de a fi insarcinata sau nu este o chestiune de respect fata de persoana de langa tine.
S-a inrait lumea. Imi aduc aminte ca atunci cand mergeam la scoala ne invata sa cedam locul persoanelor mai in varsta, femeilor insarcinate sau cu copii in brate Imi era rusine sa nu ma ridic.
Chiar si acum ma ridic daca e cazul. Iar la supermarchet daca e o persoana cu 2 produse in spatele meu in timp ce eu am un carut plin o las sa treaca in fata. Si nu numai eu. Mi se pare normal sa ne respectam si sa ne ajutam.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
alexa76 spune:
Prea putine lucruri mai sunt normale in ziua de azi si asta o spun cu tristete.Predomina legea junglei.Nu mai stim sa fim buni,nu mai stim ce e respectul,in schimb am devenit egoisti peste masura.Ca e fiziologica gravidia,ca uneori devine patologica,cred ca ar trebui sa conteze prea putin.Ar trebui sa ne intereseze omul de linga noi.Ar trebui sa ne gindim ca fiecare am fost sau vom fi gravide,mame,ca avem parinti in virsta ca vom ajunge si noi ziua in care nu vom mai fii in putere (na,batrinetilii vin oricum ) si atunci n-am vrea ca cineva sa faca un gest cit de mic acolo? Ba da.Asta ar trebui sa ne puna in miscare sa cedam locul altora.Dar nu,repet ,legea junglei.Da din coate ,impinge,treci peste ca doar esti cel mai tare.Dar roata se invirte .Si in legatura cu faptul ca deja exista locuri speciale pt gravide.A aduce pe lume un copil e o minune din cele mai vechi timpuri.E o minune ce poate sa iasa din 2 celule si apoi creste si se dezvolta 9 luni in corpul femeii(in mai toate cazurile)nu al barbatului, al femeii.E un fel prin care societatea incearca sau ar trebui cel putin sa incerce sa aduca un omagiu (ce cuvint pompos dar altul n-am gasit acuma)celei care da viata.Si tocmai pt asta ar trebui ocrotita.
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld cu riscul de a-mi sari in cap, din stiintele mele, gravidia nu-i o boala, ci o stare naturala... da, am fost si eu gravida, stiu ce-i aia, ce inseamna dureri, si toate cele, dar n-am avut niciodata pretentia sa fiu lasata in fata sau sa fiu tratata ca un bolnav! acum, ca in magazine nu se respecta indicatiile unde sunt case cu prioritate pentru femei insracinate, asta e alta poveste. vad pe la noi, (in Germania) multe femei insarcinate, care stau la rand, chiar nu-mi amintesc sa fi vazut de multa vreme case speciale pentru femei insarcinate. in urma cu ani mai erau, acuma....nu stiu sigur. nu va suparati pe mine ca privesc problema din alt unghi! Kari Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii! |
pai da, sunt mai multe unghiuri
eu in primele 4-5 luni de sarcina, aveam simptome ca si cum as fi fost otravita; vomitam de 15 ori pe zi, picam din picioare, mergeam 10 m si ma puneam jos, etc
deci pentru mine lunile astea nu au fost nici pe departe ceva care sa semene cu o stare de beatitudine sau de bine...
deci eram varza
nici nu cred ca am iesit din casa f mult, noroc cu hazbandul
dar daca nu era el..si mai aveam si vreun junior mai mic, nu cred ca ar fi fost f simplu
so, de acord: sunt mai multe unghiuri din care sa privesti "problema"; pentru unele femei, sarcina e perfecta, e o stare de bine si de energie; pe unele -like mois- le termina fizic
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."