Pepenasi de iulie august 2008 (57)
Raspunsuri - Pagina 7
estrella80 spune:
Marina eu i-am dat catva zile supa strecurata dupa care i-am pasat morcovul in ea. La 3 zile am introdus o noua leguma.. si dupa o saptamana maxim 10zile i-am facut piure din legumele din supa si i l-am dat. L-a acceptat ok. Nu ca pe cel de fructe dar, l-a acceptat. Eu am renuntat la suc si la supa strecurata. Poate cand va mai creste.
Flo te-am votat si pe tine.Cine mai era?
Ce ma distreaza atia cu circul lor politic!!!!Halal politicieni!!!
dana81 spune:

SUCCES total!!!Parca a mancat de cand e ea cu lingurita, buuun si mami fericita![]()
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
flo1980 spune:
Felicitari Dana81
Mada super ai decorat! 
Si mie imi place noua haina si motto-ul!
Marina eu am inceput cu cereale, apoi fructe.
Azi i-am dat a treia oara supa din morcov, putina telina, jumatate dintr-un pastarnac + l leguma noua...cartof. Mai bine a mancat inainte...
Din zeama am adaugat la apa pentru laptic, i-a placut.
estrella80 multam muuult, Tecky mai era!
atb nu mai fi suparata, daca nu mere treaba se intoarce la voi, in plus cand se va termina mandatul poate candideaza iar la primarie la voi
...a trecut??? ![]()
un vot, va roaga un moshuletz 
noi
un fulguletz
un pepenash
ella81it spune:
Buna ziua si de la noi dupa o lunga absenta!
Suntem in Romania de o saptamana.Suntem bine ,incercam se ne obisnuim cu casa
.
Alex e bine creste,nu imi vine sa cred ca are 6 luni.
Multumim ptr urari
.
Am inceput si noi diversificarea dar sincer nu prea ma descurc ,nu stiu ce sa i dau sa manance.In Italia mi au dat o schema de diversificare dar ....
Deci la inceput scrie sa i dau supa de legume in care sa pun 2 3 ling de crema de orez sau de porumb ,1 ling ulei masline si 1 ling parmezan.Peste o sapt sa adaug si carne.La 7 luni pot sa i dau legumele pasate
Ieri si azi i am dat legume fierte si pasate ,cu 2 ling carne si o ling ulei masline,si o ling crema de orez.Mananca saracu dar .....
Poate imi da ti si mie idei de papica de bebei ca sincer sunt in pom.Azi ii dau si biscuite cu mar!
Am vazut pozele de la primul craciun al pepenasilor.Cum fac sa pun si eu o poza cu Alex?
Pup toate mamicile si toti pepenasi!
Incerc sa mai citesc din urma!
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
bujo spune:
Mada ce mi-ai dat cu tifla in freza cu ciucalata aia
Anka mataluta nu te bagi la intalneala?
Hai nu va fofilati acu cand vreau si io sa vin.
Xeno si pe tine cine te opreste sa vii?
bujo mami de Filip
Marina_1609 spune:
intalneala????? cand? unde? cum?
scuze dar eu sunt in urma rau cu cititul. sunt racita cobza inca...a luat si bebe, are muci si stam cu aspiratorul in priza non-stop....
_
Marina
de ANA SOFIA 05.08.08
POZE
Copil crescut din suc de morcovi
Marina_1609 spune:
merci pt raspunsuri!
o sa incerc cate o leguma in supica. eu am fiert morcov, telina, patrunjel si pastarnac. probabil erau prea multe si daia a refuzat....
o singura zi a servit 20ml dar probabil nu si-a dat seama ce face, ca in rest scupa de fiecare data...
_
Marina
de ANA SOFIA 05.08.08
POZE
Copil crescut din suc de morcovi
ankalaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bujo Mada ce mi-ai dat cu tifla in freza cu ciucalata aia ![]() Anka mataluta nu te bagi la intalneala? Hai nu va fofilati acu cand vreau si io sa vin. Xeno si pe tine cine te opreste sa vii? bujo mami de Filip |
Stiam eu ca am uitat ceva....

Daca e duminica si nu e vreo furtuna, cu siguranta aparem!
ankalaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ella81it Am inceput si noi diversificarea dar sincer nu prea ma descurc ,nu stiu ce sa i dau sa manance.In Italia mi au dat o schema de diversificare dar .... Deci la inceput scrie sa i dau supa de legume in care sa pun 2 3 ling de crema de orez sau de porumb ,1 ling ulei masline si 1 ling parmezan.Peste o sapt sa adaug si carne.La 7 luni pot sa i dau legumele pasate Ieri si azi i am dat legume fierte si pasate ,cu 2 ling carne si o ling ulei masline,si o ling crema de orez.Mananca saracu dar .....www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE ELLA mamica de Alex |
Dovlecei cu morcov si orez (de la 5-6 luni)
Ingrediente: 1 morcov mic, 1 dovlecel mic, 2 lingurite de orez.
Cum se procedeaza:
Se curata morcovul si dovelcelul si de taie bucatele. Se pune orezul la fiert. Separat se pun si legumele la fiert pana cand devin moi.
Dupa ce s-a fiert si orezul se amesteca cu legumele si se mixeaza in blender. Se folosete apa in care au fiert legumele pana la consistenta dorita
Piure cu dovleac si galbenus de ou (de la 5-6 luni)
Ai nevoie de: dovleac, 1 ou tare (pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul)
Cum procedezi:
Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare.
Dupa ce au fiert legumele, se scurg si se adauga galbenusul, apoi se zdrobesc toate. Se pune o bucatica de unt cat o nuca si se serveste. Reteta se prepara repede si este ideala pentru bebelusi.
Piure de dovlecel cu lamaie
Ingrediente: un dovlecel mediu, un iaurt, putin suc de lamaie.
Cum se procedeaza:
Dovlecelul se curata de coaja si de seminte si se fierbe intreg. Se scoate se scurge si se mixeaza sau se sfarama bine.
Se adauga iaurtul si putin suc de lamaie, apoi se amesteca din nou bine.
Asta pentru un picut mai tarziu:
Piure de pui cu legume (bebelusi de 6-12 luni)
Ai nevoie de: 230ml apa, 1 piept de pui, 60g orez, 3 morcovi, 120g fasole verde.
Cum procedezi:
Apa cu puiul si orezul se fierb la foc mic, intr-o oala cu capac timp 20 de minute. Se adauga morcovii intregi si fasolea verde si se mai fierb 10 minute.
Scurgeti amestecul din oala, pastrand zeama deoparte, apoi faceti un piure,a daugand atata zeama rezultata cat este nevoie pentru a obtine consistenta dorita.
Se serveste calda sau se pastreaza in congelator, in portii mici.
Piure de legume (de la 5-6 luni)
Ai nevoie de: un cartof, un morcov, spanac, salata verde si dovlecei.
Cum procedezi:
Fierbe legumele intr-un vas acoperit, pentru a evita pierderea exagerata a vitaminelor. La zarzavatul bine omogenizat adauga 1-2 lingurite de unt sau ulei. Poti sa diluezi zarzavatul cu 2-3 linguri de lapte de vaca sau cu zeama in care au fiert legumele.
Sugarilor de 5-6 luni au voie da cel mult 10 g piure, completat cu supa de zarzavat. La copiii peste 6 luni, piureul poate sa constituie intreaga masa.
PS
- scrie in reteta de lapte de vaca, dar eu nu pun lapte de vaca ci o sa folosesc formula
- daca diversificarea e la inceput nu se da decat putin cate putin. Daca bebe e deja diversificat, atunci merge si o portie mai mare.
- eu nu fierb legumele in apa ci le bag la steamer si "subtiez" piureul cu apa plata. Daca reteta e mai "complexa" si tre' sa bag acolo si piept de pui si mai stiu eu ce, atunci da, le fierb la gramada, ca la supa pentru oameni mari
Bun revenit Ella, chiar azi ma intrebam ce mai faceti!Acomodare usoara va doresc!