Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (20)
Raspunsuri - Pagina 6
lala77 spune:
Felicic, nu intrerupe alaptatul; cel mai bine se vindeca bb din lapte de san chiar daca tot de acolo s-a imbolnavit. Asa explica o data Culcer unei mamici; bea si tu ceai de menta, evita lactatele azi si o sa fie ok.Si bea multe lichide, neaparat.
Irina, asa am patit noi la fetita cea mare: au inceput necazurile cu dintii (bale ,ros si era ciufuta) de pe la 3 luni, insa dintii buclucasi au aparut abia la 5 luni jumate.
Paula-Laura, bine ai venit!
Nausica, cica trebuie sa treaca doi ani de la cezariana pana ramai insarcinata ca sa poti naste normal. Eu am ramas cand avea Alice un an si mi s-a rupt peretele uterin ca n-a tinut cicatricea. Am avut mare noroc; nu s-a stiut chestia asta pana n-am intrat in operatie. Brrr! Asa ca eu te-as sfatui sa mai astepti. Pe de alta parte, a doua cezariana mi s-a parut mai usoara decat prima.
Am vazut ca va ingrijoreaza vremea pt puiuti; eu am scos-o afara in fiecare zi. Am incercat doar sa n-o tin in vant direct. Si a fost ok.
Cred ca mai cald de atat va fi abia la primavara si nu putem sta atat in casa.
Nerantula, pupici lui Gruia! E dulce foc!
Felicic, esti tareeee!!!!!!!!
Noi cateodata avem impresia ca n-o sa mai...stiti voi...niciodata. Tot asa ne-am propus : de Craciun, hahaha.
Noi crestem mari; a inceput sa ia bine in greutate. Rade mereu, cu conditia sa n-o incerce colicile. Colici inca mai avem destule. Oare nu mai trec???!!!! Rade si la sora-sa, chit ca asta o cam bate; ea tot se bucura ca o baga in seama cineva. Ne jucam cu jucarele (adica mami se joaca si ea se uita) si nu pare sa se plictiseasca. Alice se uita la vreo jucarie sau carusel max 2-3 minute dupa care voia altceva. Si acum e tot asa atomica. Anna se anunta a fi mai calma.
La multi ani sarbatoritilor mai mari si la multe lunite celor mai mici!
Nausica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui felicic76 nausica: sa inteleg ca poti sa prestezi ? (mie imi canta al meu sot prin casa "de Craciuuun sa ti-o puuun...." sau , dupa dispozitie, " de Craciuuun nu ti-o mai puuun") |
Pai da, clar, prestez. Prestez pe shestache de la 4 sapt de la nastere , dar acum ca am fost la doctor am voie si oficial .
Ce tare sotzul tau... Cred ca faceti un cuplu dinamita.
Am uitat sa-ti spun ca, acum citeva zile, m-am apucat sa citesc pe blogul tau de gravida si am ris cum n-am mai ris de mult de tot. Cind a vazut ca nu mai am aer, normal c-a venit si sotzul, sa vada care-i cauza, si uite-asa am stat amindoi si ne-am cracanat de ris in fata monitorului.
Mie mi-a placut cel mai tare faza aia cu uitatul ciinelui, iti inchipui de ce... Barbatu-miu mi-a zis, cu diverse ocazii, pe parcursul sarcinii, mai in gluma, mai in serios: "Bai, tu o sa uiti copilul pe o taraba, in piata."
Dar la capitolul neuroni pirlitzi sa stii ca ai mei scumpi parinti sint cei mai tari, de departe. Pe frate-miu si pe sor-mea ii uitau, periodic, la gradinitza. Nu stiu cum reuseau, cred ca fiecare retinea (sau spera) ca ia celalalt copilul si uite-asa ramineau saracii, la gradinitza sau la cresa, singuri cu cite o educatoare indignata.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
Nausica spune:
Off-topic.
Am primit un chain-letter pe mail cu un text care mi s-a parut haios.
"Nascuti la inceputul anilor ...
Vedem acum, in anul 2008, cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani.
Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva odata.
Suntem ultima generatie care a jucat "Ascunselea", "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara! Vrem ostasi", "Prinsea","Sticluta cu otrava","Pac Pac", "Lapte Gros","Hotii si vardistii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care au facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care au vazut desene animate color, primii care au renuntat la casete audio si le-au inlocuit cu CD-uri.
Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.
Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere, am dat "Trepte".
Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si ultimii "Pioneri".
La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza... Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.
Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills, Melrose Place, Twin Peaks, Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.
Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe cu apa.Intre timp, ne consolam cu Vafe, Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.
Noi am ascultat si AC/DC, Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys, si Take That, si inca nu auziseram de manele, singurele melodii "de gioc" fiind horele de la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansau!
Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Abba si Queen si Pink Floyd, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears.
Am citit "Licurici", "Rahan","Almanahul Anticipatia", "Ciresarii", am stat noaptea la coada pentru "Pif" cu surprize si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri "de la TEC" fara sa ne fie teama ca "au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.
Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci (in cel mai bun caz) jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf. Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam".
Noi suntem cei care inca au mai "cerut prietenia", care inca roseau la cuvantul "sex", care dadeau cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative (pe care apoi sa le umple cu apa si sa le arunce in capul colegilor) ... noi care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea.
Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.
Noi nu "am auzit" cum s-a tras la Revolutie ci chiar eram acolo, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai tin minte emisiunea "Feriti-va de magarus"..
Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de "first-timers" ....
Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru !
Trimite si la prietenii pe care poate i-ai uitat de mult, sa isi aduca aminte si ei.
Noi cei care stiu... "
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
felicic76 spune:
nausica: ce-mi facusi? stii ce fac acum? asta fac, ma simt de 100 ani si imi aduc aminte ..... Ce text haios? Pe mine m-ai pus pe ganduri si mi-ai adus aminte cat de efemere sunt toate.. Multumesc, m-ai facut sa ma simt EU alaturi de altii CA MINE.
lala: ce lactate? azi soseste porcu" de la tara si nu mai sunt eu daca nu fac o tochitura gen pomana porcului Ma iarta Doamne Doamne ca nu tin post pentru ca alaptez (ce pacatoasa sunt)
nerantula: Gruia este super, sper ca-i pastrezi toate fotografiile
(sotul meu are un sac de fotografii alb negru, bineinteles, de cand era bebe (acum are 41 ani) si acum ma gandesc cat de usor este pentru noi sa-i imortalizam) Sa-i faci albume, mami!
Mamica de VLAD
falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
nikolici spune:
Felicic
Trebuie neaparat sa te cunosc si personal, esti o tipa super haioasa.Eu de oameni de astia am nevoie langa mine, caci cam cad repede in butoiul cu melancolie...apropo de mesajul Nausicai cu cele din trecut...intr adevar noi am cam fost ultima generatie de fatza ascunselea...sotron...matze incurcate sau baza...cand ma gandesc ce frumos am crescut...ce amintiri trebuie sa fi avut ...cu totii, cei care am facut parte din aceasta"odisee".
MERRY CHRISTMAS EVERYONE
Karina maimutzica Craciunitza
babytza spune:
Hello mamici
florin razvan de claudinna
alexia de andy p
ania de nausica
karina de nikolici
La multe lunici !!!!!!!!
Laura bine ai venit
Felicic esti mortala !!!! Si eu care credeam ca sunt ultima de pe forum Ne......... Ha ha ha si de bine ce am intrat in normal, au venit rushiiiiiii
Nerantula e tare expresiv Gruia.....el pana la urma cu cine a votat ?
Valentina a ajuns bine la tati si a fost foarte incantata de primul ei zbor
Andreea ce dulce e mandra mica Mina !!!
Maryb
Sabinel ce frumos il asteapta Amalia pe Mos....
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
poze
poze David
nikolici spune:
Apropo de anii nostri, noi ne uitam la Liceenii pe PRO Cinema.Tare ne mai place sa l revedem.
MERRY CHRISTMAS EVERYONE
_irina_ spune:
florin razvan de claudinna
alexia de andy p
ania de nausica
karina de nikolici
Nah, cand sa o scot pe fie'mea afara la plimbare s-a apucat sa doarma.
Ma pun si eu sa ma pregatesc si cand sunt gata numai o bag in costumas si la plimbare cu noi. Imi place ca ii place cu masina, numai sa nu ma opresc la stop ca ma sfasie. Asa ca incerc sa merg pe tot felul de strazi si stradute numai sa nu prind vre-un stop.
Babytza stai linistita, raman eu ultima care e ne... si dupa aceea sting lumina, ok?
fericita de Andreea-Maria
_irina_ spune:
Lala eu inca mai sper ca nu ma asteapta cateva luni de maraiala.
fericita de Andreea-Maria
nikolici spune:
Multzumim Babytza si Irina.
Fac si eu parte din grupul vostru de ne....dar cum am mai scris nici nu mi arde....iubirea mea este doar una deocamdata...de fapt si de drept cine este sotzul meu si ce vrea de la mine???.
Satisfactia mea vine din: uitandu ma la fi mea si vazand o cum sta ea micutza, stransa la pieptul meu,sau cum imi zambeste cand ma vede, cand imi ragaie in ureche sau se partzaie...ce multzumire am cand face kk si este in regula, ca ii aud primul scancet nou...astea pt. mine reprezinta cea mai mare satisfactie a vietii.
Eu sunt prea ocupata cu uitatul ore in sir la fetitza mea cand doarme si poate as avea timp sa ma tavalesc cu al meu...dar pur si simplu eu pt.moment nu ma pot bucura de altceva decat de Karina mea.
MERRY CHRISTMAS EVERYONE