Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (142)
Raspunsuri - Pagina 19
anca_27 spune:
Back to DC. Am ajuns acasa fetelor si vreau sa va multumesc ca existati.
Datorita voua si a sfaturilor neconditionate am putut razbi cu tona de asistente cu mii de pareri, care mai de care mai idioate, cat n-am fost pe pragul de a le `denunta` pe unele din ele
, detalii alta data.
Asa e de bine acasa .... si suntem doar de la 3.![]()
Ms si pt pampoane si incurajari, sunt sigura ca au fost, pana pe la dilatatie 6-7 inca m-am putut gandi si la voi
.
Am vazut si listuta, ne-am mai inmultit, felicitari mamicilor noi si hai fetelor ca se poate si naturala, nu ma credeam in stare dar putem rezista la muuuuuult mai multe decat credem, si despre satisfactie nu mai vorbesc.
Revin dupa ce ma mai refac, am dormit fte putin, vreo 12-14 ore de duminica seara pana azi dar trebuia sa va mutlumesc.
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
bertha spune:
Salutare!
Azi am implinit si noi o luna!

Multumim din suflet pt urari, le intoarcem si noi tuturor sarbatoritilor, sa fim sanatosi cu totii!
Am cantarit-o acum 2 zile si avea 3900, adica a pus 900g de la scaderea fiziologica. O cantaresc si asta-seara, sa notez cat avem la fix o luna, dar, oricum, sunt multumita.
Ieri am sunat-o pe dr, asa stabilisem, sa stabilim cum nevedem pt controlul de o luna, vine ea acasa sau meregm noi la cabinet. M-a intrebat ce greutate are, daca sunt probleme si surpriza...nu ne mai vedem...ramane pt cand facem vaccinul de 2 luni...ca daca nu-s probleme...
Si eu care abia asteptam sa vad cati cm are...o sa incerc s-o masor eu.
Felicitari Ank si Alexutza! In sfarsit, va tineti bbii in brate!
Sa fie sanatosi si norocosi!
Amalia, ma bucur ca esti mai bine! Eu am incercat cu masca, dar n-am rezistat. Si daca ai sti de cate ori am zis ca-s mai bine si n-a fost asa...sunt bine-bine si, dintr-o data, incepe sa ma doara f tare gatul, ma tine o zi si gata
, inca mai tusesc...nu mai stiu ce naiba sa fac. Chiar ca voi sunteti campioni la tratamente anti-colici
Ramo, bine ai revenit!
Fa ceva si incearca sa renunti la biberon, te rooooog!!! NU te mai chinui, inca nu e prea tarziu. Vezi cate intrebari iti pui daca te mulgi? Daca ar suge micuta direct de la san, nu ti-ai mai face probleme cu masuratorile.
Noi avem 23, max 23 grade in casa, caciulita ii pun numai seara dupa baita.
N-am inteles, de ce-i dai Panadol? Pt mucusori? Totii bbii au mucusori, mamicile pun ser fiziologic si aspira cu pompita.
Nu mai stiu ce vroaim sa mai scriu.![]()
A! Nici noi n-am primit raspunsul referitor la celulele stem, ne-au spus ca dureaza 2-2,5 luni.
Si inca ceva, ce ma chinui sa scriu de cateva zile, da' imi aduc aminte numai cand nu-s la calc: mie la ambii copii mi-au spus in maternitate ca Vigantolul se da, de preferat, dimineata sau pana-n pranz, pt ca se asimileaza mai bine. Eu am incercat sa ma tin de treaba asta, desi am mai calcat stramb uneori.
Pupici!
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
monicabo spune:
Bertha, o poti tu masura singura:
Pui copilul cu capul, cu crestetul capului lipit de bratul patului, pui un centimetru sub ea, si ii intinzi piciorusul, si vezi unde ajunge calcaiul. Si aia e...
Eu asa am facut, am masurat-o acum cateva zile, si cand a venit dr-ita la control (la primul control vine acasa, ca e copilul mic), a venit asistenta cu intrumentul ei, si a dat acelasi rezultat.![]()
Ne-am lungit cu 2 cm, de la 50 la 52.
De cantarit o mai cantaresc si eu maine sa vedem cum stam la fix 1 luna. Pana acum 2-3 zile luase 870 gr. Probabil osa fim si noi pe undea pe la 900 gr tot de la scaderea fiziologica, adica de ma minimul greutatii avute.
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
andreyutza spune:
buna fetelor! intru si eu pe fuga si cred ca e pentru ultima oara inainte de marea intalnire cu bebe Matei. asta din cauza ca de marti seara nu mai am calculator. mi s-a stricat asa din senin, e in garantie, l-a dus sotul la reparat si azi ne-au spus ca abia luni se apuca de el.
eu marti dim la 6.30 trebuie sa fiu la spital asa ca....nu am de unde sa mai intru pe forum. acum sunt la sotu' la munca si abia am reusit sa citesc din urma asa din 2 in 3.
felicitari tuturor mamicilor care au nascut intre timp. sa va traiasca ingerasii si sa va aduca multe bucurii.
felicitari celor care deja isi serbeaza o luna, doua de nastere! la multe, multe luni!
monicus am vazut ca te-a chemat la spital pe 16. si eu tot pe 16 ma duc deci, s-ar putea sa ne intalnim. iti tin pumnii si nastere usoara!
Isaelena, bine ai venit pe forum! si eu tot la Giulesti nasc dar pe 16 asa ca sunt sanse mari sa ne vedem acolo.nastere usoara!
fetelor care vor naste in urmatoarele zile va tin pumnii, sa aveti nasteri usoare si sa va refaceti rapid.
nici nu va dati seama ce greu imi este fara PC. parca sunt legata de maini si de picioare.
din pacate n-o sa vad si eu agitatele pentru data de 16 dec dar o sa-mi inchipui ca sunteti alaturi de mine.
va pup pe toate, am mari emotii si sper sa revin cu vesti bune. 

Minunea din viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
38+
Matei
Otiliav spune:
Hello!
Bine v-am gasit. Multam pentru toata galeria si gandurile, mesajele frumoase primite, tare bine mi-au prins!
Felicitari Flori, Ank, Alexuta, Darling, Madutz, sa fie sanatosi copilasi, cuminti si norocosi!
Am ajuns si noi cu bine acasa, aveam putine emotii cu condusul dupa nastere dar a fost ok pe autostrada
.
De dimineata a venit si lapticul, am ceva febra dar nu nasol de tot, Elisa munceste din greu sa faca fata volumului crescut de lapte. Aproape ca nu a pierdut in greutate de la nastere.
Usor nu a fost dar dupa nastere nici nu se compara recuperarea. La 2 ore de la nastere am papat, luat tensiune, m-a trimis sa fac un dus si neaparat pipi si m-a expediat cu bb la hotelul spitalului. Pai asa da viata. M-am ales cu alte belele dar mult mai mici fata de cezariana: epiziotomie micuta, hemoroizi
si o febra musculara de care am cam scapat (deh 40 de minute de impins in diverse pozitii ca se se rasuceasca bb in bazin dupa conformatia mea de la radiografie). Cu moralul stau bine, aseara dansam cu bb in brate, ma uitam la TV la concert Diana Ross la premiile Nobel
.
A, am pus poze cu minunea mica aici .
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
Ramo2007 spune:
Bertha
problema e ca eu nu prea am laptic si nici sfarcul format, toate mameloanele din comert imi sunt mari
, s-au mai format un pic de la pompa dar nu destul cat sa poata prinde cea mica, e si mititica si cred ca nu are putere.
Referitor la nasucul infundat, m-am speriat dimineata pt. ca statea cu gurita deschisa si cum statea ea pe o parte, ridica caputul ca sa poata respira si a si stranutat un pic.
Pe mine de azi noapte ma doare capul (a mai trecut pt. ca am luat Stodal) si sotului, ieri, ii curgea nasul si mi-e frica sa nu o ia raceala.
Referitor la aspirarea mucisorilor, ce pompita sa folosesc ca are nasucul mic de tot.
Mai jos sunt cateva poze cu pitica mea iubita.
http://community.webshots.com/album/569181830LsQeOw
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
sisimop spune:
Buna seara.Sunt si eu o mamica de bebe de decembrie. La multe din intrebarile si nelamuririle mele am aflat raspunsurile de'a lungul sarcinii urmarindu-va discutiile .Acum as avea nevoie de un sfat direct din partea voastra .
Bebe a facut azi 10 zile .La nastere a avut 3.2 kg iar la iesirea din spital 3 kg . Nasterea a fost prin cezariana si laptele a venit cam a patra zi . Pana a venit laptele la san in spital si o zi sau doua acasa i-am dat formula cu siringa ca sa nu se invete la biberon . De cand a inceput laptele sa vina mai bine ( luni ) am eliminat formula . Azi l-am cantarit prima data dupa venirea acasa si are 2.94 kg si pediatra a spus sa ii bag o masa la san si una de formula ( la inceput 30 ml si daca mai vrea marim cantitatea )cu biberonul .Bebe doarme bine noaptea dupa masa la san ( de la 23 pana la 5-6 dimineata ) in timpul zilei il pun la san si din ora in ora (asa cere ) .
Acum nu stiu ce sa fac .Sa ii bag formula o masa , o masa san ? sau sa raman la san si sa risc sa nu asimileze ? daca nu il pun la san des ma gandesc ca o sa scada productia de lapte care abia a inceput sa fie ok . Ati mai trecut prin situatia asta ? help ca nu stiu ce sa fac .
madutza_bra spune:
Buna fetelor,
Felicitari tuturor proaspetelor mamici!!! (nu nominalizez ca sa nu uit pe cineva)
Eu am fost si eu azi la control si se pare ca durerile mele si intepaturile in col nu au avut nici un efect.
Colul este in continuare inchis, bebe e bine, nu a coborat inca. Cica s-ar putea sa trec de termen...
Mi-a prelevat secretie pentru analiza de streptococ iar luni ma duc din nou la spital sa iau rezultatul si probabil o sa vrea sa ma vada din nou dr. De acum tb sa ma vada saptamanal, nu?
Abia astept sa ajung la mine acasa si sa imi pregatesc casa de craciun.
Voi cu bebei mici ati reusit sa intrati in spiritul Craciunului? Sau pentru boi e o sarbatoare continua?
Mada
38+
Cristian
http://bd.lilypie.com/PN62p3.png
AMR 1-2 SAPTAMANI
elilov3 spune:
seara buna
oti bine ai revenit ...am vazut minunea
ce frumusete 

bertha LA MULTI ANI!!! Ssi voua sanatate si numai bine 

mah eu incercai sa va scriu toata ziua...credeti ca ma lasa scorpionul....bah si fusei si la stomatolog mi-a pus iarasi pansamment...nu a fost deacord cu anestezia si extractia atata timp cat alaptez..in cl rabda inima si taci
va multumim de urari...asemeni si voua

mah i-ar ne-am trezit 
...revin
eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de bb
Dimitrie Gabriel 12.11.2008