Ingineri fosti, viitori...(26)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Buna dimineata!
Trebuie sa ma adresez intai Otiliei: draga mea!!! Sunt intr-o micuta stare de soc...pozitiv, ce-i drept, dar tot soc! Pai mami ce frumoasa si senina esti in poza de la 5 minute dupa nastere!!!!!!!!!!Nu imi vine sa cred, parca nu ai facut nici un efort, parca nu ai nascut tu! Apoi cat de optimista esti. Adica vrei sa spui ca ai condus tu pana acasa dupa nastere???????????? Da-mi voie sa spun ca uitandu-ma la voi, toate fetele de aici, ma conving pe zi ce trece ca nu banii fac lumea sa se invarta ci femeile. Sa-ti spun ce parere am apropo de asemanare. Mi se pare ca seamana fetele intre ele in cateva privinte:
- sex;
- sunt nascute de aceeasi mama;
- sunt blondute;
- au forma capului asemanatoare.
In rest mi se par destul de diferite...bine, e cam devreme acum de spus pt Eliza pt ca in 2 saptamani nu va mai fi acelasi copil, i se vor contura mai clar trasaturile si peste 1-2 luni va fi iar altfel. Dar e foarte frumoasa si dulce. Eu zic sa strangi bani pt bodyguarzi de pe acum, ca vei avea probleme cand vor creste fetele tale frumoase! Chiar ma gandeam sa ii fac lipeala lui Alex cu Eliza, ca-s de aceeasi varta.. Mami, sa te odihnesti!!!! Si sa te bucuri de superbul cadou de Craciun pe care l-ai primit sau..ti l-ai facut (nu stiu cum se poate considera).
Fetelor, nu am mai intrat demult pentru ca am fost pana peste cap de aglomerata. Timpul are interesanta proprietate de a fi uneori dilatat si a trece foarte greu iar alteori de a nu fi destul si de a trece foarte repede. Si cu toate acestea este acelasi timp! Joi seara am fost la Christmas Party la Caru' cu Bere. A iesit neasteptat de bine si Sorin s-a simtit ok, a stat de vorba cu seful meu vreo 2 ore. Ma asteptam sa nu prea intre in vorba cu nimeni dar se pare ca atmosfera, suplimentele nutritionale de tip bere si whiskey + colegii mei care sunt de treaba l-au facut sa se simta bine. Asa ca cine a fost ultima fata din toata firma care a ramas la petrecere pana la 2 dimineata? . Sa va mai zic ca i-a organizat pe toti colegii si s-a luat de fiecare in parte cu facut misto??? Cred ca daca mai stateam putin la petrecere nu mai aveam servici acum. LOL. Dar se pare ca baietilor le-a placut de el ca la sfarsit a zis seful: "he's so much better than any of us, we should hire him but then we'd be unemployed". In fine...ieri dimineata am fost cea mai constiincioasa, am ajuns la birou la 8.30 sa fac o predare, ceilalti au venit ttoti dupa 11 dar din pacate am fost neproductiva ca ba nu mi-au venit documentele, ba a cazut serverul etc. La 4 am plecat si m-am dus la shopping la Unirea, mi-am luat o geaca faina, fular colorat (ca ma tot certa Sorin ca am lucruri prea inchise la culoare nepotrivite cu varsta mea), cercei, brosa si "mazgalici" (adica produse de machiaj) si am castigat pe chestia asta o trusa Maybelline la loz din ala razuibil pe care il primesti la promotii uneori. Ah, si un ceas Maybelline. Am fost tare fericita de achizitii...plus cele 2 cadouri pe care le-am luat: o iesle pentru socrii si Albumul Bebelusului pt nepotul meu. Ca apoi sa ma duca si Sorin la cumparaturi la Baneasa. nu mai puteam de picioare si de oboseala la 11 cand am ajuns acasa. . Acum ma pregatesc de lucru ca apoi vom merge sa facem cumparaturile de Craciun: cadouri etc....ca daca le lasam pe weekend-ul viitor o sa innebunim in aglomeratie.
Va pup ca m-am intins ca o placinta dobrogeana...




Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Salut!
Noi suntem pe drumul cel bun, am scapat de bube, s-au facut mici, mai sunt cateva dar uscate!!!
Oti, dragutza foc micutza Elisa! Ana e fericita acum ca e sora mai mare? si eu m-am simtit tare bine dupa nasterea lui Luca, desi a fost ditamai (55 cm si 4.570 gr), m-am rupt ft putin, si puteam fugi imediat dupa nastere pe holurile spitalului!!! refacere usoara si numai bine!
Kati multa sanatate! ai inceput antibioticul??? concediu si vacante placute!!! si multi pupici la piscotii cuminti!
Nico imi pare rau ca e Alex bolnavior, sanatate multa! cat despre operatie, tot citesc pe aici pe forum, vad ca ft multe mamici au operat copii de polipi, e o operatie usoara, insa ca mama cand te gandesti la anestezie te doare sufletul!!! poate ca nu e nevoie totusi!
Cristina felicitari pt laude din partea profului! mai umpic si pleci acasa...
Ioana ma bucur pt sora ta, sarcina usoara si iti tinem pumnii si tie sa-i faci lui Vla cat mai rapid un partener de joaca!
Anca sa stapanesti sanatoasa cumparaturile!!!
Pisi ocupata cu juniorii ? de luni vii la lucru sau mai ai concediu?

Serbarea la gradi a fost ok, au cantat vreo 3 cantecele, le-a citit educatoarea o poveste despre craciun, au primit un brad pe care l-au impodobit cu ornamente facute de ei iar apoi a fost bufet, fiecare a dus cate ceva de mancare si ne-am chefuit putin!!! Iar apoi am intrebat-o pe educatoare ce crede despre Marc, daca e pregatit de scoala (eu sunt obligata sa-l dau de anul viitor fiindca va implini 6 chiar cand incepe scoala) si cand a inceput sa-l laude am ramas muti si eu si sotul. Mie personal mi se pare mic, cand ma gandesc ca restul vor avea deja 7 ani, insa a zis sa nu ne facem probleme, la altii copii are dubii insa la el deloc. Iar ieri am intalnit-o pe directoarea gradinitei, si uitandu-se la Luca mi-a zis ca seamana tare mult cu Marc, si mi-a povestit ca a fost si ea din lipsa de personal cateva zile la Marc in grupa si a avut ocazie sa il cunoasca mai bine si ca e tare incantata de el, ca nu trebuie sa imi fac griji in privinta scolii!!! Sa stiti ca mi-au prins tare bine laudele la adresa lui

Azi dupa-masa ii duc la socrii si ma duc si eu cu sotul in oras, abia astept ca de cand cu bolile numai prin casa am stat!
pupici la toate si un we placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

salutare la toata lumea!

sunt relativnoua pe DC, si marturisesc ca n-am accesat niciodata acet subiect cu ingineri fosti/viitori.

sa ma prezint... in curand o sa termin Automatica - Poli Timisoara, deci o sa fiu inginer cu "diploma in mana". am prins generatia cu 4 ani, prima de altfel. la anul, odata cu cei de 4 ani, o sa termine si cei de 5 ani (ultima generatie pe sistemul asta), deci o sa fie multi doritori de angajare, tocmai acum in an de criza financiara. recunosc ca n-am inteles foarte bine cum e cu sistemul pe 4 ani, daca e obligatoriu masterul sau nu.

dorinta mea in legatura cu materul, ar fi sa il fac undeva in cadrul MApN. desigur, deocamdata nu stiu foarte bine ce presupune acest lucru. ma refer la faptul ca daca o sa se ceara ceva probe de "abilitati fizice". am vazut pe siteul lor ca admiterea se face pe baza de dosar, fara sa precizeze altceva in legatura cu probe eliminatorii de sport, sau mai stiu eu ce.

as dori sa primesc ceva mai multe informatii despre tot ce presupun studiile post universitare in cadrul MApN, de la cei care sunt deja ofiteri ingineri, sau doar aspira la postul asta, dar sunt mai bine informati decat mine.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Buna seara!
Nico, ups, eu acum m-am prins ca Alex e bolnavior! Multa sanatate, sa se faca bine repede-repede.
Ioana, esti cam rara avis pe aici de la o vreme dar si cand vii....ne transmiti numai bunadispozitie.
gabytza, nu prea cunosc ingineri in cadrul MApN dar am fost la Academia de Politie cu o lucrare si stiu ca acolo se cer probe fizice ba chiar au si in timpul facultatii o multime de probe fizice, au terenuri pentru antrenamente. Si mai mult decat atat sunt elimnatorii, cel putin la admitere. Mai mult de atat nu stiu cu precizie dar ai putea suna sa intrebi. Sa-ti raspund la intrebarea cu masterul la facultatile de 4 ani: nu este obligatoriu sa faci master dar daca te decizi sa faci dureaza 2 ani in loc de 1. Mult succes si daca tot ai intrat pe la noi poate ramai in "gasca", ce zici?
Dragelor....am reusit sa ajung la Carrefour sa cumpar cadouri. Nu mi-a venit sa cred cat de liber era! In alti ani pe vremea asta te calcai in picioare si nu mai gaseai nimic pe rafturi. NU pot decat sa cred fie ca lumea nu mai face cumparaturi din cauza crizei, fie ca, din aceeasi cauza, oamenii nu si-au luat inca primele si nestiind daca primesc sau nu stau in expectativa pana in Ajunul Craciunului.
Va pup si va doresc un weekend placut si fara incidente....ca noi am incuiat masina cu cheile in contact, farurile si avariile pornite si nu mai aveam al doilea rand de chei.S-a chinuit Iepu o jumatate de ora in burnita si frig si in noroaie sa o deschida....


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

iepumic, multumesc pentru raspuns... da, intr-adevar stiu ca la admiterea in facultate (la academie) se cer probe sportive care sunt eliminatorii... insa la masterat, nu aminteste de aceste probe, asa cum spuneam, doar concurs de dosare. si masteratul este 2 ani, la fel ca la toate celelalte universitati. in fine, cred ca cel mai bine este, asa cum m-ai sfatuit si tu, sa dau un telefon sau sa trimit un e-mail ca sa ma lamureasca ei. ma gandeam ca poate totusi este cineva pe forum care cunoaste situatia asta. oricum din cate stiu armata cauta ingineri si tehnicieni, pentru masterat, sau altfel de studii... si acuma, intre noi fie vorba ofera si multe "facilitati" de tot felul... eu zic ca e ceva tentant. o sa ma mai gandesc pe parcurs... poate ma ajutati si voi cu un sfat, despre ce sa fac dupa terminarea facultatii, asa cum mentionam, tocmai in anul de criza financiara

de ramas aici, cu siguranta ca raman, pentru ca ma incadrez la "ingineri viitori"... nu prea stiu despre ce se vorbeste la acest subiect, insa macar suntem inte noi inginerii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Gabi,
pai te-ai gandit bine cu MApN. Iti spun si de ce cred eu asta: pt. ca odata prins un post acolo, daca esti la locul tau, iti faci treaba si nu calci in strachini, acolo ramai pana la adanci batraneti deci scapi de riscurile somajului pe care le-ai avea daca ai lucra intr-o firma particulara. Apoi salariile sunt sigure....nu stiu exact cat de mici sau mari sunt dar totusi un inginer cu masterat si rang de ofiter (ca cei cu studii superioare intra direct cu grad) nu au salarii mici. Si cum spuneam, sunt sigure. Te sfatuiesc sa suni si sa vorbesti direct cu cineva de acolo, nu te baza pe faptul ca-ti va raspunde cineva la mail.
Iti urez bine ai venit la acest subiect...daca vei avea curiozitatea sa citesti putin din urma o sa vezi ca nu discutam intotdeauna despre integrale si ecuatii....dar uneori ne ajutam cu sfaturi legate de cariera si cine ar putea sa inteleaga mai bine un inginer decat un alt inginer?


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iepumic

[font=Comic Sans MS][size=2][purple]
daca vei avea curiozitatea sa citesti putin din urma o sa vezi ca nu discutam intotdeauna despre integrale si ecuatii...




m-a distrat expresia ta cu integralele... si mi-am amintit ceva: sora mea, a terminat literele, si mai tot timpu vorbeste "din carti" cu citate si alte alea... si mereu ma gandeam: cum pote ca si pana o frunza sa ii starneasca citate, ca mie cand merg pe strada nu imi vine sa scot indegralele din "frunze/pomi", sau sa proiectez in spatiu tridimensional nu stiu ce obiect...

deocamdata mai am niste examene asa de "inainte de Craciun", insa dupa ce termin cu examenele promit ca o sa va citesc tot ce ati scris la subiectul asta, ca sigur e interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Buna dimineta!
Sa dau eu de baut in dimineta asta ca la noi in laborator este un frig de mama mama ca doare luni si nu face nimeni focul in weekend.
Otilia felicitari! M-am uitat si eu pe pozici si ca si Ancuta ma minunez. pai daca ma vedeai pe mine la vreo 12 ore dupa nastere si am nascut prin cezariana te speriai nu alta. Tu esti asa de frumoasa si relaxata parca nu facusesi nimic acolo. cat despre condus ti-ai luat colac sa stai pe el sau cum ai facut asta ca fetele pe care le cunosc si nascusera normal tare se mai vaitau.
Cat despre bebelina este o frumusete si chiar seamana cu Ana. Cum a reactionat Ana cand a vazut-o? Roxy a mea este inebunita ca vrea farati si surori ... Odihneste-te si bucurate de minune!
Ancuta ma bucur ca a iesit bine petrecerea voastra de Craciun si a anoastra a fost super. Tipul care a organizat-o se parte ca nu prea avea habar de ce se va intampla pe acolo si de aceea eram asa cu inima stransa. De la meniul fix care fusese anuntat ne-am trezit in fata unui meniu cu noua alegeri pentru aperitiv, meniu principal si desert si a fost totul chiar supe.
Nico ce face Alex? Sper ca sunteti mai bine.
Claudia sarut mana de felicitari dar asa cum am zis minunea a tinut 5 minute ... Cat despre ingrijorarea ta ca Marc este prea mic nu-ti face probleme daca are un pic de spirit de competitie in el. Roxy a amea este tot asa cea mai mica din grupa de la gradinita dar ea vrea mereu sa fie prima! Nu recunosc de unde i s-ar putea trage.
Gabi bine ai venit printre noi si sa sti ca aici chiar despre topic ingineresc 100% nu o sa auzi. Cred ca taoate vrem sa fugim de subiectul servici in lux de amanunte si sa dezbatem mai mult subiectul viata de zi cu zi. Sper sa nu te plictisesti printre noi.
Pisi ce mai este nou? Aglomeratie mare?
Eu oficial fetelor am terminat cumparaturile de Craciun. Mai raman cateva chestii de prin Londra din aeroport de luat si asta-i tot. Sambata am batut recordul: 9 ore la cumparaturi. ma usturau talpile ... Eu si Anca ..
Va pupic si sa aveti o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Cristinica, totusi eu nu am reusit demult sa ating recordul asta: 9 ore!!!!!!!!!! De fapt cred ca niciodata nu l-am atins. Nici la Parndorf nu am stat mai mult de 3-4 ore. Poate daca as avea si eu o prietena care sa mearga cu mine la cumparaturi......ar fi ceva...dar de obicei merg cu Sorin sau, si mai bine, singura. De fapt m-am cam obisnuit sa merg singura si de obicei imi iese bine..adica daca e nevoie sa ma intorc de 10 ori intr-un magazin sa ma conving ca lucrul ala chiar imi place si merita banii, pot...daca sunt cu cineva ma jenez sa fac asta..cu Sorin oricum nu as face-o. El zice "iti place? ia-o/ia-l!". Numai sa scape de stres. . Dar cand sunt singura in primul rand ma misc rapid...intru doar in magazinele in care stiu ca am sanse sa gasesc ceva si vad din usa daca e ceva interesant sau nu. NU e, am si iesit. Daca in 2 ore am luat Unirea shopping center de sus pana jos si am plecat cu tone de plase. Cu Sorin am stat la Peek&Clopppenburg vineri seara 1 ora jumatate si a plecat de acolo doar cu o camasa. LOL. Si eu am terminat cumparaturile de Craciun, mai am de luat doar o vaza de pus bambusul in ea pentru mama.......exista la Ikea dar nu vreau sa ma duc pana acolo pt atata lucru. Sa vad daca gasesc in alta parte.
Gabi, acuma nu te ambitiona sa citesti chiar tot ce s-a scris!!! In mare vorbim despre probleme la servici, probleme cu copiii (pt cine are) sau cu lipsa lor (pt cine nu are), cumparaturi etc. Ca fetele, na. Dar mai dam si pe detalii tehnice uneori.
Bafta la examene!!! Sa ne faci mandre!


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Hai ca va dau iar de lucru, Poze de la petrecerea Anei !

Multam de felicitari.
Revin cand am timp, acum trebuie sa fiu Milka.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput