Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (140)
Raspunsuri - Pagina 11
Ank83 spune:
...Pai bine mai Alra ...OceanBorn...m-ati lasat aici sa sufar singura de bortosenie
... Eu cu cine mai fac haz de necaz noaptea???
Pana una alta Felicitari!!!!!
Ank
Raul
17.10.2007 Poze Raulito
si
de
Cecilia care creste asa
AMR .. 6 zile pana vine

alexutza_26 spune:
POate cu mine???????? 
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ank83 ...Pai bine mai Alra ...OceanBorn...m-ati lasat aici sa sufar singura de bortosenie ... Eu cu cine mai fac haz de necaz noaptea???![]() Pana una alta Felicitari!!!!! Ank Raul 17.10.2007 Poze Raulitosi de Cecilia care creste asa AMR .. 6 zile pana vine ![]() |
Alexandra mami de
GABRIEL (30.09.2006) si
39+
TheodoraPRINTZUL
AMR 5 ZILE 
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
monicus spune:
bine ai venit Mada.. chiar ma intrebam de ce nu ai mai intrat pe forum.... ..
acum sper ca esti bine... sa ai parte de sanatate multa... vreau sa vb si sa te intreb mai multe... pe mess. se poate?
te pup
| citat din mesajul lui Mada buna fetele, dupa o absenta lunga intru si eu cu cateva vesti azi m-am externat , dar nu ca as fi nascut ci pt sambata am avut niste contractii si dureri de spate ingrozitoare, am crexut ca gatanasc. nu afost asa, fuse travaliu fals, asa ca... sunt din nou acasa. oricum am programare la cezariana pe 19 decembrie dimineata, asta daca ma sta bebe cuminte pana atunci. monicus si stiu ca mai este o fata care naste la giulesti, stati linistite spitalul e ok, deja la cate internari am acolo... ma cam stie personalul, iar Moisa e impecabil ca medic. daca aveti intrebari oricand va pot raspunde. va pup si va urez nasteri usoare si bebei sanatosi. si celor care au nascut deja felicitari din tot sufletul. si scuze ca intru tare rar, dar nu apuc niciodata sa citesc si sa va raspund imediat ca sa pot fi si eu cat de cand la zi Mada 37+ ,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 Ilinca |
http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta
38+ 
AMR 2 saptamani
http://bd.lilypie.com/dN6Wp2.png
BraveGirl spune:
Felicitari Alra, Oceanborn, anca !!!
Marysa, m-am uitat la pozele tale si am ramas masca....cand doarme, fetita ta e identica cu a mea. Vreau sa zic ca mama m-a intrebat cu ce costumas am imbracat-o, ca nu-l recunostea, iar sotul mai tare, ma intreaba daca mi-am facut cont si am incarcat eu poza. NU si-au dat seama ca nu e Arianna. O sa un si eu poze cu ea cand doarme, ca sa vezi cat de mult seamana.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu
caterinas spune:
| citat din mesajul lui Ank83 ...Pai bine mai Alra ...OceanBorn...m-ati lasat aici sa sufar singura de bortosenie ... Eu cu cine mai fac haz de necaz noaptea???![]() Pana una alta Felicitari!!!!! Ank Raul 17.10.2007 Poze Raulitosi de Cecilia care creste asa AMR .. 6 zile pana vine ![]() |
Si eu mai sunt pe aici

37+
Andrei
monicabo spune:
porumbita
- termometru am luat rectal, electronic de la chicco
- sterilizator de mla chicoc e ok.
- am si biberoane in casa, de toate tipurile, de la primul copil...aven, nuk etc
Fetele, care sunt momentele cand bebeii au pusee de crestere? Ca sa stiu sa ma orientez... stie car eva?
Merci...
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
diamisha spune:
Porumbita, iti raspund la fiecare punct, mai jos:
1. termometrul pt bb ati luat din cel de ureche sau cel care se foloseste rectal?
Rectal obligatoriu, este cel mai bun mod de a lua temperatura bebelushilor.
2. retroproiectoril vi se pare util? o amica imi zicea ca bb e fascinat de desenele de pe perete...
Nu inca...nu prea vad la inceput...
3. sterilizatorul electric Chico vi se pare ok? ca pe la ne gandeam sa il luam...
Iti raspund si la intrebarea 5 aici, pentru ca eu am luat de la Dr. Browns tot setul: biberoane, tetine, sterilizator, perie de curatat, stand pentru biberoane. Suzete am de la Avent si de la Nuk, insa fetitza mea nu le vrea deloc.
4. geanta termoizolanta ati luat pt biberoane?
Da.
5 tetine de care ar trebui sa luam? dar suzeta?
Am raspuns mai sus.
6. pompa de muls mi se pare ultra mega complicat de ales; ma gandeam sa merg pe una manuala AVENT si dc nu merge sa trec pe cea electrica; ce parere aveti?
Eu am luat pompa manuala Medela, pentru care am gasit cele mai multe aprecieri, cea care are doua faze, cea de stimulare si cea de exprimare a laptelui. Este destul de scumpa, nu stiu daca merita...eu nu am atat de mult lapte incat sa fie nevoie sa stochez laptele, insa m-a ajutat la inceput la desfundarea canalelor.
7. incalzitor de biberoane ati luat? ma refer la cele care ati alaptat si dupa ce v-ati intors la munca pt ca am citit ca laptele de mama nu tr pus la microunde
Nu, nu stochez laptele meu, iar pe cel formula il fac la temperatura camerei. Din cate stiu, niciun fel de lapte nu trebuie incalzit la microunde, exista pericolul ca sa fie picaturi fierbinti in lichid si se frige copilul. Asta pe langa partea cu calitatile nutritive care se pierd..
8. apoi are vreo importanta firma de la care sunt aparatoarele pt san? e ceva de care tr sa tin cont cand le aleg?
Nu stiu ce sunt aparatoarele de san...daca te referi la tampoane, nu cred ca este importanta firma...dar trebuie sa iti iei...sanii curg oricat de mult sau de putin lapte ai.
Sper sa te ajute! Nastere usoara!
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Amalia spune:
Monicabo am gasit la "alaptatul-help line" un mesaj de prin 2007 cu privire la puseele de crestere. Sper sa te ajute!

Puseele de crestere
Cei mai multi bebelusi trec prin cateva pusee de crestere in timpul primele 12 luni de viata.
Ce este puseul de crestere?
In timpul unui asemenea puseu, bebelusii alaptati la san se hranesc mai des ca deobicei (cateodata la o ora) si sunt ceva mai agitati. Marirea portiilor de lapte din timpul puseelor este temporara. In cazul bebelusilor alimentati exclusiv la san, cantitatea de lapte creste in primele saptamani de viata, apoi stagneaza intre prima si a sasea luna. Pe masura ce sunt introduse solidele, la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte bauta de bebelus va scadea treptat. Cresterea fizica nu este singurul motiv pentru care bebelusii au nevoie sa fie hraniti mai mult. Bebelusii exhiba adesea acelasi tip de comportament (alaptat des, insotit sau nu de agitatie) atunci cand inregistreaza progrese in dezvoltare, cum ar fi rostogolirea, tararea, mersul sau vorbitul. Prin urmare, laptele matern este benefic atat cresterii fizice, cat si dezvoltarii creierului.
Cand au loc puseele de crestere la bebelusi?
Aceste pusee au loc in timpul primelor zile de viata, in jurul varstei de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, iar apoi mai mult sau mai putin la varstele de 3, 4, 6 si 9 luni. Bebelusii nu stiu sa citeasca in calendare, de aceea bebelusul tau se poate comporta diferit (adica de graficul de mai sus).
Puseele de crestere nu se opresc dupa primul an - cele mai multe mame pot observa puseele acestea la fiecare cateva luni in timpul copilariei si periodic dupa aceea, inclusiv in timpul adolescentei.
Cat dureaza puseele de crestere?
De obicei dureaza intre 2 si 3 zile, dar cateodata chiar o saptamana si mai mult.
Cum este cel mai bine sa procedam in timpul unui puseu de crestere?
Lasa-ti copilul sa te dirijeze! Bebelusii vor avea parte automat de mai mult lapte prin faptul ca se vor hrani mai des, iar cantitatea de lapte matern se va mari datorita frecventei alaptarilor. Nu este necesar (si nici recomandabil) sa suplementati bebelusul cu formula sau lapte muls in timpul puseului. Suplimentarea (si/sau introducerea alaptarii dupa program) interfereaza cu procesul natural de cerere si oferta pe care se bazeaza productia de milk si va opri corpul tau sa primeasca mesajul ca trebuie sa produca mai mult lapte in timpul puseului.
Unele mame care alapteaza se vor simti mai insetate si mai infometate cand bebelusul trece printr-un puseu de crestere. Asculta-ti organismul - s-ar putea sa ai nevoie sa te hranesti mai mult si sa consumi mai multe lichide in perioada in care bebelusul este alaptat mai des.
| citat din mesajul lui monicabo Fetele, care sunt momentele cand bebeii au pusee de crestere? Ca sa stiu sa ma orientez... stie car eva? Merci... Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze Povestea sarcinii si a nasterii si Ana Maria - 13 noiembrie 2008 |
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Otiliav spune:
A scris Darling aici despre separarea membranelor (membrane sweeping).
In cazul meu colul deja era numai bun pentru manevra aceasta, acum sa vedem rezultatele. Contractii am dar la intervale de timp neregulate si unele dor de nu se poate.
Mada, bine ca ai depasit momentul. Acum gata, bb este la termen.
Andy, ma bucur ca esti cu mama, nu-i asa ca-i bine. Dar ce frig este la tine acolo, brrr, tot mai bine in Norvegia, 9 grade azi afara, noaptea nu stiu.
Ank, don't cry baby ca nu vezi ca asa-i moda in ultima vreme
.
Monicus, cum stai cu contractiile? Eu cred ca in cazul tau bb este mare si cam trebuie sa iasa. Tin pumnii sa nasti natural si usor.
Andreyutza, as fi vrut sa am timp sa studiez dar uite ca nu am avut. Oricum, parerea mea cred ca ti-am spus-o, nu cred ca cezariana ajuta cu ceva cand ai endometrioza, ba chiar e de evitat o sangerare prin cavitatea uterina. Si logic dupa mesajul tau eu am inteles ca doctorul nu are argumente stiintifice altfel nu ar fi spus ca este alegerea voastra ci v-ar fi prezentat ce ratiuni medicale are.
Si mai stiu ceva, testat de mine la prima sarcina in Ro, majoritatea ginecologilor incearca sa le convinga cumva sa nasca (ori cezariana, ori inducere) pe pacientele care au DPN de Craciun si Revelion ca sa stea si ei linistiti cu familiile lor, sa-si poata face un program de sarbatori. In spitale e mare aglomeratie pana la Craciun.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea minunea din burtica
40+
Pozele noastre