noi,sagetatoarele(capitolul 8)
Raspunsuri - Pagina 19
nma spune:
m-am hotarat sa termin eu capitolul
. de fapt scriu cat pot ca apoi iar iau o pauza. maine de ex trebuie sa ajung in sibiu sa vad o lucrare si nu intru sigur pe aici.
daca nu a avut Anca de lucru cu poezia va pun si eu una. Pe asta o invata Alex acum:
Otilia Cazimir - De Pe-o "Buna Dimineata"
De pe-o „buna dimineata”
Cu tulpina de cârcel,
A sarit un gândacel
Cu mustatile de ata.
Alti gândaci, marunti si rosii,
Care-si poarta fiecare
Ochelarii pe spinare,
Dorm la soare, somnorosii!
Iar pe-un fir de papadie,
Ce se-nalta, drept, din iarba,
Suie-un carabus cu barba,
În hainuta aurie.
Suie, mândru si grabit,
Sa vesteasca-n lumea mare:
- Preacinstita adunare,
Primavara a sosit!
saptamana trecuta a invatat Vulpea cizmarita tot de otilia Cazimir dar nu o sasesc ca e tare draguta.
Nico, mami de Andra si Alex
poze
elvie spune:
Nma ma-ai facut sa-mi aduc aminte de acum 20de ani + .. cand eram in scoala primara.Offf ce na-s da sa ma fiu copil odata.Eu inca mai stiu poeziile astea.
Anca Facusi tort din piscoturi ? Tiramisu iti place? Ce-ti mai face galusca mica ,mai are colici ? Uite ca numai intrebari iti pun ![]()
Eu nu am folosit nimic pt. colici Lare-i.A avut si ea cam trei sapt. dar am rezolvat renuntand eu la cafea si anumite alimente.Asa m-a invatat asistenta maternala asa am facut. Cica colici sunt doar cateva ore pe zi , eu sa o urmaresc sa vad cam pe la ce ora incepe smiorcaiala si pot sa-i fac baita la burtica , sa o iau in brate ,sa-i vorbesc ,cant ca Lara se simta in siguranta si se calmeaza ,si se calma ...pana o pune-am inapoi in patut
Hehei si ce-mi trece mie prin minte ..sa pun o perna pe picioare sa pun Lara pe perna si cand smiorcaia ..hatanam putin perna .. bagam o cantare ..tacea Lara si tot asa.Crezi ca se prindea ca nu o tin in brate
Eu mi-am facut program dupa colici Lare-i
..in fine aici aici nu se recomanda siropuri ,ceaiuri etc.. la copii asa de mici si nici macar la cei mari desi sunt pe piata.Se merge pe idea ca stomacelul bebelusului se acomodeaza cu alimentatia + tot ce tine de scaun si trece mai repede fara siropuri ,ceaiuri care ar da stomacelului inca ceva de furca.Acum cine stie care o fi adevarul ..
Revin imediat
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
" I have always been delighted at the prospect of a new day ,a fresh try,one more start,with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning..." Joseph Priestley(1733-1804)
elvie spune:
Am revenit.
Acum scriu pt. toata luna ,trebuie sa recuperez nu ![]()
Prima zi de Craciun petrecut pe plaja cu o parte din familion (in jur de 30 persoane + copii).a fost o zi obositoare plina de peripetii, seara precedenta Lara nu s-a simtit prea bine si a adormit tarziu ,eu la fel asa ca amandoua am fost zombii.Unde mai pui ca am fost la toaleta si nu am inchis bine ,iar o ratafala de vant imi plonja clanta usi exact in frunte si facui un cucui de toata frumusetea dupa,eu mai dusa-i si mana cu care imi tine-am pantaloni la frunte sa ma scarpin iar pantaloni imi aluneca pe podeaua uda de pipi ca apa nu cred ca era
Hehehe si mai tarziu mi se gatara tigarile si ma dusa-i sa cumpar altele si o fitiscana de vreo saispe ani ma intreaba de act de identitate
si eu nu aveam nici unul la mine si fata nu-mi dadu tigari .Cica ea nu crede ca eu am optspe ani
( Cu doua zile inainte ma tunsa-i periuta si imi vopsii periuta blonda ,deci cred ca de aici mi se trage intinereala mea , chiar daca nu imi mai vinde nimeni tigari fara id nu imi mai schimb culoarea si tot periuta am sa-mi tin parul de acum inainte
) Anyway mi-am trimis sotul sa-mi cumpere tigari si lui i-a dat. Am chefuit doua zile mai tarziu cand am avut noi invitati acasa si a iesit totul bine.
De revelion am stat acasa si ma enerva sotul de numa.El era in curte la udat florile si atunci ma apuca pe mine sa-i dau cateva indicatii de ce si cum sa ude florile asa ca sotul indrepta furtunu pe mine (cica sa tac) si ma facu leoarca. ( inca nu i-am copt-o dar urmeaza).
pt. toate sagetutele ,mai revin maine
Scuze de greseli am scris repede, nu mai corectez ca adorm pe scaun ,este 1:20 aici.
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
" I have always been delighted at the prospect of a new day ,a fresh try,one more start,with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning..." Joseph Priestley(1733-1804)
Dragaica spune:
Buna fetelor, iaca aparui si eu din ceata, am avut doua saptamani pline, cu munca, telefoanele de incurajare la parinti, scoala, sotul, nu stiu ce m-as fi facut daca as fi avut un copil sau doi pe langa mine 
Duminica am stat cu copiii prietenilor nostri.....Doamne sfinte sunt ca argintul viu, ne-am pus mintea cu ei la joca, va dati seama ce-a iesit si cum arata casa dupa 
Acum abia imi apreciez cu adevarat prietena(si pe toate mamiciledin lume), merge la scoala, la munca, are doi copii de 3 ani respectiv 2 ani, manacare, curatenie, sot...
eu cred ca as fi dat faliment.
O sterg la munca, va pup pe toate ......
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/87KXm4.png
nma spune:
Elvie cate peripetii ai avut. Nu pot sa imi imaginez un Craciun pe plaja desi sigur e frumos. Mi-a placut faca cu sotul cand uda florile. Imi e dor de o bataie cu apa.
Astept sa iti vad si eu parul periuta sa ca te rog sa pui poze.
Dragaica te descurcai tu si daca aveai 1-2 copilasi.
Cum sunt parintii? iti place la noul job?
Eu ieri am fost sa vad o lucrare in Sibiu. Am ajuns acasa seara tarziu franta. Chiar ma gandeam ca mai bine cumparam mancare gata gatita dar am vrut sa le pregatesc eu ceva copiilor asa ca iar am mancat la ora 21. Mi-ar placea sa mancam mai repede dar nu prea reusesc.
Si iari sa ma fi vazut cu tocuri de 8 pe santier. Bine ca nu m-am dus in fusta. Adevarul e ca stiam ca ma intalnesc cu beneficiarul, nu si ca ajung catarata pe schele
.
Nico, mami de Andra si Alex
poze
anca_27 spune:
N-m timp, invat
, da` tot nu pot inchide DC-ul de tot ![]()
Uite ceva pt voi:
"Daca traiesc in critica si cicaleala,
copiii invata sa condamne.
Daca traiesc in ostilitate,
copiii invata sa fie agresivi.
Daca traiesc in teama,
copiii invata sa fie anxiosi.
Daca traiesc inconjurati de mila,
copiii invata autocompatimirea.
Daca traiesc inconjurati de ridicol,
copiii invata sa fie timizi.
Daca traiesc in gelozie,
copiii invata sa simta invidia.
Daca traiesc in rusine,
copiii invata sa se simta vinovati.
Daca traiesc in incurajare,
copiii invata sa fie increzatori.
Daca traiesc in toleranta,
copiii invata rabdarea.
Daca traiesc in lauda,
copiii invata pretuirea.
Daca traiesc in acceptare
copiii invata sa iubeasca.
Daca traiesc in aprobare,
copiii invata sa se placa pe sine.
Daca traiesc inconjurati de recunoastere,
copiii invata ca este bine sa ai un tel.
Daca traiesc impartind cu ceilalti,
copiii invata generozitatea.
Daca traiesc in onestitate,
copiii invata respectul pentru adevar.
Daca traiesc in corectitudine,
copiii invata sa fie drepti.
Daca traiesc in bunavointa si consideratie,
copiii invata respectul.
Daca traiesc in siguranta,
copiii invata sa aiba incredere in ei si ceilalti.
Daca traiesc in prietenie,
copiii invata ca e placut sa traiesti pe lume.
"Copiii invata ceea ce traiesc" Dorothy Law Nolte & Rachel Harris, Editura Humanitas
Pusici!
Mami de Sara (8 dec 2008)
_
Bazar pentru Sonia si Andrei
Emma este iubire
Dragaica spune:
Nma esti inginer? mama ce bani ai face aici, sotul meu abia acum a inceput sa invete pentru ordinul inginerilor, pentru moment lucreaza ca tehnician dar si asa castiga foarte bine.
Nu si-a dat de prima data examenele pentru ca lucreaza in altceva decat a facut el in tara (proiectari poduri) si avea nevoie mai intai de experienta. Am fost surprinsi cat de draguti sunt colegii lui si cum ii incurajeaza (sunt multi romania in companie)chiar s-au oferit sa le explice ce si cum sa faca ca sa mearga dosarul mai repede.
De cand am ajuns aici am realizat ca trebuia sa ma fac inginer, era mult mai practic 
La mine la munca lucrurile merg din ce in ce mai bine(spre surprinerea mea) am inceput sa stapanesc tranzactiile, sa mai cunosc clientii. Tatal meu se simte mai bine, mama la fel, sa dea Domnul sa tina asa
, m-am mai calmat acum
.
Vream sa ne mutam de la apartament la casa si ma oftic ca nu scad preturile la case, desi in State ajungi sa cumperi o casa cu 100 000 aici aceeasi casa este 280 000.
O sa mai asteptam
sa vedem cum o sa mearga piata in vara asta.
Fetelor va pup ma duc la munca
eladea2005 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_27 Ruga de Elena Farago Daca-mi aplec smerit genunchii, Si mâinile mi le-mpreun Nu ma gandesc sa fie, Doamne, Nici cel mai drept, nici cel mai bun… Si nu te rog sa-i dai nici haruri, Nici minte cine stie cât… Mi-ar fi destul sa-l vad ca-mi creste Nici prea frumos, nici prea urat; Si nu l-as vrea nici prea cuminte, Si nici din cale-afar-nebun; Nici prea de tot supus s-asculte, Dar nici sa rada de ce-i spun. Si mai ales, as vrea sa simta În orice pas din trai, mereu, Ca cel mai credincios prieten I-oi fi de-a pururi numai eu… Fug sa-nvat ceva cat am timp. V-am pupacit! ![]() Mami de Sara (8 dec 2008) _ Bazar pentru Sonia si Andrei Emma este iubire |
anca, superba poezia...m-ai facut sa plang..pe bune...

ce face gongutza???
de la noi pt. ea...spor la invataaaaaat!!!!!!!apropo, esti la filologie? ca eu asta am terminat...
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC IN IANUARIE 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
PRINTESA EMMA ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU...
http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...
eladea2005 spune:
Nico, ff frumoasa poezioara...si copilasii sunt asa de dulci, cand recita ei serios si din suflet...
abia astept sa-l aud si pe al meu zicand o poezie...mai am de asteptat pana atunci...deocamdata ne rezumam la mamama, tatata, bababa si mai nou: cococo dar si...cacaca...![]()
elviesuper Craciun...v-ati distrat, deci...nici eu nu-mi imaginez Craciunul pe plaja, dar o fi interesant, nu zic...
si chiar asa, vrem poze cu tine, sa te vedem...sa ne zici 'saru'mana' de acum incolo, ca noi (pardon, eu) sunt mai baba...![]()
dragaica
ma bucur ca s-au calmat apele...o sa vezi ca totul va reveni la normal...ma bucur ca aveti ganduri de mutat la casa, doamne ajuta....si un bebe pe cand?![]()
va pup pe toate si va doresc o zi minunata!

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC IN IANUARIE 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
PRINTESA EMMA ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU...
http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...
Dragaica spune:
Eladeea planul bebe .....incerc sa nu-mi mai bat capul cu teste si calcule, cand o sa vina o sa vina, m-am stresat prea tare pana acum. In aprilie am programare la ginecolog, numai bine se vor implini 10 luni de cand incercam. Acum cu noul loc de munca si cu problemele de acasa nici nu am mai avut timp sa ma gandesc la bebe, ar fi culmea sa se intample exact acum 
Am plecat la munca (va scriu dimineata la cafea) inainte de job.