prajitura cu mere
Raspunsuri - Pagina 2
mariussimiuc spune:
www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
CRISMIR spune:
Am si eu cea mai rapida placinta cu mere,de la mama
1 kg mere curatate(calite cu 5-6 linguri de zahar si putina scortisoara)
1 ou
6 linguri apa
1 lingura otet
1 pachet margarina(sa fie tare,200gr)
300 gr faina(daca mai trebuie mai adaugati un picut)
Se amesteca toate,se lasa la frigider 30 minute...timp in care se calesc merele si se lasa la racit,se scurg de zeama...
Dupa cele 30 de minute,se scoate aluatul,se taie in doua,se intinde prima foaie,se pune in tava tapetat(tava are cam 26 cm),se adauga merele,apoi se intinde a doua foaie,se fac gaurele pe toata suprafata cu furculita usor,se da la copt pt 30-40 minute la 150 grade.
E deliciosa si dupa cum am spus mai sus,super rapida,dovada: http://outdoors.webshots.com/photo/2329546210066546584dNXFWy
"Before you judge me, try hard to love me."MJ
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Bratu Monica spune:
Multumesc Mihaela pentru prajitura turnata cu mere!!
E super buna!!!!!!!!!!!
Iata si rezultatul:
http://family.webshots.com/photo/2569095450104263001hJdLJC
http://family.webshots.com/photo/2666400090104263001lvUXlG
RETETA este asa simpla ca nici nu mi-am inchipuit gustul acesta divin.Si cum miroase in casa????/
gabitza2005 spune:
Fetelor am facut ieri o placinta cu mere dupa o reteta a lui Jamie Oliver si am fost socata cat de buna poata fi o placinta , o adevarata minune si sincer am mancat multe tipuri la viata mea ca mama zicea ca e experta -cred ca a facut tot felul de placinte inclusiv peastea ale voastre, si cu gris....si multe alte tipuri. Eu pana ieri faceam retete de la mama dar deacum o fac numai peasta .Reteta lui jamie e simpla cu multe arome mere intregi si va zic ca am mancat-o pe toata la o masa . si sotul a fost de acord ca nu a mancat placinta mai buna pana ieri.
Aluat cu unt 150g faina250g 2 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie si zahar. Merele (6 mere mari de placinta) sferturi calite putin cu zahar si ghimbi si coaja de la o lamaie -pus intr-o tava rotunda.
nushulica spune:
eu am facut aseara reteta lui eunice a iesit f buna dar poate n-am priceput eu bine...dupa ce torni primul strat de blat nu bagi deloc la cuptor?ca in reteta nu scrie dar e imposibil sa intinzi merele peste el din moment ce are consistenta unei smantani groase...ma rog s-au amestecat merele cu blatul de dedesubt dar e f buna
maine fac "turnata" mihaelei ca m-a starnit monica
de David
Poveste
HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!
alintaroma spune:
nushulica reteta lui eunice e la fel cu cea a lui Miha, doar ca ea a uitat sa specifice ca primul strat se da la cuptor 10 minute inainte de a se pune umplutura (mere sau brinza, visine sau fructe de padure)
Miha poza ta m-a determinat sa execut simbata prajitura turnata cu mere ... oare a cita oara ?
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma nushulica reteta lui eunice e la fel cu cea a lui Miha, doar ca ea a uitat sa specifice ca primul strat se da la cuptor 10 minute inainte de a se pune umplutura (mere sau brinza, visine sau fructe de padure) Miha poza ta m-a determinat sa execut simbata prajitura turnata cu mere ... oare a cita oara ? There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!! |
Nu, nu, nu am uitat nimic. NU bag la cuptor primul strat deloc. Am remarcat si eu ca asta e diferenta intre cele doua retete. Pun primul strat, dupa care pun merele. Cand pun merele, nu le pun in mijloc si le intind, ca atunci clar o sa se amestece (ceea ce in fond nu ar fi o problema decat in ipoteza in care merele ar intra in contact direct cu fundul tavii - s-ar arde) ci iau cu lingura si pun cate putin pe tota suprafata pana acopar tot. Sper ca am fost destul de explicita.
Baietzii mei
alintaroma spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eunice78
Nu, nu, nu am uitat nimic. NU bag la cuptor primul strat deloc. Am remarcat si eu ca asta e diferenta intre cele doua retete. Pun primul strat, dupa care pun merele. Cand pun merele, nu le pun in mijloc si le intind, ca atunci clar o sa se amestece (ceea ce in fond nu ar fi o problema decat in ipoteza in care merele ar intra in contact direct cu fundul tavii - s-ar arde) ci iau cu lingura si pun cate putin pe tota suprafata pana acopar tot. Sper ca am fost destul de explicita. Baietzii mei |
OOOOPPPPPSSSSSSS!!
Eu am zis ca-i aceasi reteta doar pentru ca singura diferenta e tehnica de coacere si pusul umpluturii ca de altfel ingredientele aluatului sunt absolut identice doar cantitatile fiind diferite. Mie mi s-a parut aceeasi Marie cu alta palarie
Sorry