prajitura cu mere

prajitura cu mere | Autor: gangurici_licurici

Link direct la acest mesaj

Salut

Este o reteta cu prajitura cu mere pe care nu reusesc sa o gasesc- eu o aveam de la o cunostinta si am pierdut reteta. Ce imi amintesc din ea: in caz ca o are cineva: se faceau foi care se intindeau, merele calite fiind la mijloc. Foile erau cu margarina, dar nu gen linzer ( adica ieseau destul de pufoase, nu din acelea tari si uscate, si maronii la culoare, nu albe). Stie cineva o asemenea reteta?

Multumesc si sa va aduca Mos Nicolae o gramada de cadouri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Sunt alaturi de tine, cred ca ne gandim la aceiasi reteta!

Eu am aluatul in congelator, dar as vrea sa recitesc recomandarile compozitiei.

Este vorba de aluatul cu margarina, nu d efoi de placinta subtiri.
Compozitia stiu ca se punea intai la foc(tigaie), merele curatate, taiate cuburi, cu zahar, scortisoara, ghimbir... se racea si se aseza in tava peste aluat. Deasupra se asezau fasii din aluat in X... semana a placinta americana.

Trebuie sa vina cineva cu o sigestie sa ne reamintim!
Eu, de obicei, listez, mai ales retetele de pe DC. N-am gasit in dosarul meu de bucatarie!

Poate ne ajuta cineva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Crixia, se pare ca nu prea e o reteta po****ra (desi dintre prajiturile cu mere pe care le-am mancat eu, aceasta e cea mai gustoasa). Am mancat o data ceva asemanator facut de gazda noastra din Croatia, dar la noi e mai po****ra reteta tip linzer, cu aluatul mai ferm.
Eu am cautat si pe net si nu prea am gasit alte variante...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

eu inca mai cotrobai prin paginile cartilor de bucate, poate imi gasesc notitele!!
Anul trecut am facut-o si a avut succes! Pot sa incerc sa o fac si din amintiri, dar n-as vrea sa ma risc mai ales la compozitie(cantitati, ingrediente)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Am o reteta de prajitura cu mere, poate este cea cautata de tine:

Se unge tava cu ulei si se lasa ulei in tava cit muchia unui cutit. Se rad 20 biscuiti care se pun peste uleiul din tava (stratul sa fie de cca 1 cm).Se curata de coaja 2 kg de mere care se dau pe razatoare, se amesteca cu 3 - 4 linguri de zahar si scortisoara. Merele astfel amestecate se pun peste biscuitii din tava si se dau la cuptor circa 15 minute.Se face un blat din 6 oua intregi frecate cu 12 linguri de zahar, 12 linguri ulei, 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamiie si 12 linguri faina.Se scoate tava din cuptor si se toarna blatul peste mere dupa care se lasa la cuptor pina se coace.Cind s-a copt (cind se dezlipesc marginile) se scoate, se lasa sa se raceasca putin si apoi se rastoarna pe un fund de lemn.Se taie si se pudreaza numai atunci cind se serveste.
Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:


Prajitura cu mere, pufoasa, simpla, rapida:


12 linguri ulei
12 linguri zahar
un praf sare
2 oua
28 linguri faina
28 linguri lapte
2 pachete praf de copt ( stins cu lamaie sau otet)


Se amesteca toate aceste ingrediente ( ouale cu zaharul prima data, apoi restul).
Intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina se toarna jumatate din aluatul de mai sus (iese ca o smantana groasa, groasa) apoi se pun merele racite, apoi se toarna restul de aluat. Se da la cuptor cca o ora, in functie de aragaz, foc mediu (la aragazul meu, nu prea reusesc sa ii reglez gazele ca e cuptorul nou - 50 min).

Merele: 1 kg jum le dau pe razatoare si le calesc pana aproape nu mai vad zeama (nu trebuie sa ramana zeama ca sa creasca aluatul, apoi adaug zahar, zahar vanilat si scortisoara, dupa gust, in functie de mere. Mai calesc pana nu mai vad lichid. Zaharul nu il pun de la inceput ca sa nu se lipeasca merele de tigaie.
Merele se pun intotdeauna racite, nu calde.
Eu fac prima data merele si pana se racesc fac si aluatul.
Cand scot tava pudrez prajitura cu zahar pudra.


Pofta buna!

PS. reteta nu e cu margarina dar foile ies pufoase, maronii si ff bune. Plus ca margarina nu e sanatoasa.


Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78


Prajitura cu mere, pufoasa, simpla, rapida:


12 linguri ulei
12 linguri zahar
un praf sare
2 oua
28 linguri faina
28 linguri lapte
2 pachete praf de copt ( stins cu lamaie sau otet)



Exact, cea mai buna prajitura cu mere, subscriu! Tocmai ma pregateam si eu sa o scriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Citat:
citat din mesajul lui eunice78


Prajitura cu mere, pufoasa, simpla, rapida:


12 linguri ulei
12 linguri zahar
un praf sare
2 oua
28 linguri faina
28 linguri lapte
2 pachete praf de copt ( stins cu lamaie sau otet)



Exact, cea mai buna prajitura cu mere, subscriu! Tocmai ma pregateam si eu sa o scriu

Martie & Bebica & maimuta Sara





Si o puneti in tava normala de aragaz?
A mea e acum in cutor, dar mi s-a parut ff putin aluat si sunt tare curioasa ce va iesi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Citat:
citat din mesajul lui hristina

Citat:
citat din mesajul lui martie

Citat:
citat din mesajul lui eunice78


Prajitura cu mere, pufoasa, simpla, rapida:


12 linguri ulei
12 linguri zahar
un praf sare
2 oua
28 linguri faina
28 linguri lapte
2 pachete praf de copt ( stins cu lamaie sau otet)



Exact, cea mai buna prajitura cu mere, subscriu! Tocmai ma pregateam si eu sa o scriu

Martie & Bebica & maimuta Sara





Si o puneti in tava normala de aragaz?
A mea e acum in cutor, dar mi s-a parut ff putin aluat si sunt tare curioasa ce va iesi!



A iesit exact un ...CEVA, nu dulce, nu cu foi...exact un amestec de coca cu mere.
Sunt o mare ARTISTA...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Cat de dulce e practic tu stabilesti cand faci merele.Pui zahar in functie de tipul de mere si cat de dulce vrei tu sa iasa prajitura. Daca ai folosit o tava ff mare, atunci prajtura va iesi ff subtire (mie imi place asa subtire) dar chiar si asa e gustoasa. Daca vrei sa iasa mai inalta folosesti o tava mia mica. Si inca ceva la inceput tin prajitura la foc mic si spre finaldau pe foc mai mare (creste mai bine).
Bafta! (Nu tine de chestia cu arta ci doar de nitica experienta - mie primul cozonac mi-a iesit ..o chesti care curgea; dupa vreo 15 ani, nu mai am problema asta).

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Astazi vreau sa fac prajitura www.okey.ro/claudette/index.php/prajitura-pufoasa-cu-mere.html#more-508" target="_blank">aceasta

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam

Mergi la inceput