prajitura cu mere
Raspunsuri - Pagina 3
silvi_2005 spune:
Si eu sunt mare fan al prjiturii cu mere.
Va pun ce retete am incercat eu in ultima vreme :Placinta americana cu mere : http://bucataria-sylviei.ro/placinta-americana-cu-mere/
Prajitura cu mere varianta clasica : http://bucataria-sylviei.ro/placinta-americana-cu-mere/
Prajitura cu mere cu foaie rasa ( e foarte fraged aluatul ) : http://bucataria-sylviei.ro/prajitura-cu-mere-cu-foaie-rasa/
Eunice o sa incerc si reteta ta ca pare foarte buna, iti scriu cum mi-a iesit, merci de lamuriri ca si eu ma intrebam cum pui merele.
Miha super arata si prajitura pusa de tine trebuie s ao incerc si pe asta iti scriu cum mi-a iesit super blog ai plin de bunatati .
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
nushulica spune:
turnata e gatama refer gata mancata
f bune amandoua retetele dar prefer turnata ca sa pot intinde merele mai bine
de David
Poveste
HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!
hristina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Fetelor am facut ieri o placinta cu mere dupa o reteta a lui Jamie Oliver si am fost socata cat de buna poata fi o placinta , o adevarata minune si sincer am mancat multe tipuri la viata mea ca mama zicea ca e experta -cred ca a facut tot felul de placinte inclusiv peastea ale voastre, si cu gris....si multe alte tipuri. Eu pana ieri faceam retete de la mama dar deacum o fac numai peasta .Reteta lui jamie e simpla cu multe arome mere intregi si va zic ca am mancat-o pe toata la o masa . si sotul a fost de acord ca nu a mancat placinta mai buna pana ieri. Aluat cu unt 150g faina250g 2 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie si zahar. Merele (6 mere mari de placinta) sferturi calite putin cu zahar si ghimbi si coaja de la o lamaie -pus intr-o tava rotunda. |
Detaliaza putin, te rog, procedeul facerii! asa, pas cu pas, daca se poate si nu cer prea mult.
Cantitati, pasi, compozitie, densitate, mere, cratita, tot ce trebuie ca suna foarte interesant.
Eu tocmai ce am culcat un aluat acum in frigider pentru o ora si mi-am pregatit merele sa le fac o bunaciune de placinta!
Astept cu interes detalii tehnice!
gogosel spune:
eu mai variez pe tema , dupa ce ne plioctisim de placinta clasica, cu o praji cu mere:
- pandispan in tava sau aluat de chec(gros de un deget, deci putin aluat)
-dupa racirea aluatului se pune o budinca din vanilie, peste vanilie mere rase si calite +scortisoara
-deasupra frisca
-puss apoi la frigider cateva ore si devorat inclusiv de copiii mici(budinca de vanilie se poate face f usor in casa)
pofta buna!
sper sa va placa!
mami & bubu, foarte specialul meu
NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar
manon spune:
hop si eu : intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa generos cu unt (pentru mine asta e regula de aur a prajiturilor, untul de calitate) se toarna un amestec in parti egale de pesmet, gris si faina (in functie de marimea tavii, sa zicem cam o cana din fiecare, dar nu cana din aceea de pe vremea bunicii, ceva gen ceasca jacobs...). deasupra se pun merele rase, calite, scazute bine , in care am pus zahar, scortisoara si ce ne mai place...recomand si o gutuie-doua rase si calite impreuna cu merele. parfumarea va fi deosebita. peste chestia asta turnam un pandispan din 3-5 oua (tot in functie de marimea tavii) pe care-l punem cu lingura ca sa se repartizeze cum vrem noi nu cum vrea guvernul. in cuptorul bine incalzit reducem putin flacara si lasam cam 25-30 min (in functie de cuptor), pana se face pandispanul. scoatem din cuptor, pudram (eventual) si lasam sa se raceasca inainte de a taia prajitura.
mariussimiuc spune:
Prajitura asta cu mere ati incercat-o?
www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...