Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (16)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MommyMagda spune:

feli, vazut Vasilica
Pupicei la toti 3!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_and spune:

Ieri toata ziua am vrut sa intru sa urez la multi ani sarbatoritilor si mereu a intervenit ceva, asa ca imi cer scuze de intarziere:
Nikolici, Cocutica, Nocom, Luca Nicolae de Musette, Bianca Nicole de Laureta la multi ani si multa fericire va doresc tuturor!
Laura, babytza multumim ca v-ati amintit de noi!

Noi azi ne-am sarbatorit cu figuri. De dimineata Mina a inceput sa urle la tzitzi si nu mai vrea sa manance deloc. Nici nu mai vrea sa ia tzitzi in gura, urla cum o pun. Am eliminat cred toate cauzele posibile (nasuc infundat, temperatura, etc), am schimbat tzitzi, pozitia si tot nu inteleg ce are. Pana la urma m-am muls 50ml si i-am dat cu lingurita ca bibe nu ii place. Ma asteptam la puseul de 3 luni dar sa manance mai mult ca de obicei, nu deloc. In rest e relativ ok, rade, se joaca, doarme dar de ce nu mananca? Please help!

Mami de Mina Alexandra (7.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Fetele... mie mi-a zis dr de la budimex ca in primele 3 luni ale lui bebe sa fierb apa plata cca 5 minute... de asta o fierb!
Mi-e doar ca "scamele" alea sa nu-i faca rau lui bebe ca nush cum sa scap de ele ... o sa incerc sa schimb apa!

Mamica fericita de Sorina Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

dragele mele
nu mai stiu care din voi daduse o poza cu sistemul de prindere al caruselului de la tiny love (simfonia luminii si miscarii). ma puteti ajuta cu acea poza sa o arat si sotului.

sarumana.

PS: pitica mea mai varsa din cand in cand- laptic branzit (in special cand se agita). e un motiv de ingrijorare?

Eu, iepurica Cea mai fericita mami de Elena
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

Cu intarziere tin neaparat sa spun si eu La Multi si Fericiti Ani, sarbatoritilor de ieri.

Am vazut si am admirat toti bebelusii. Sunt super-super frumosi!

Monica, sa dea Dumnezeu sa ti se realizeze visul cat mai repede! Capul sus, si hai cu optimismul inainte, as cum ne-ai obisnuit!

CosmyB, ce soacra super ai! Sa isi patreze obiceiurile!

Joy, invataura de minte, cu pusul pe burtica!

Ramo, un pupic mare pentru tine! unt normale trairile si fustarile tale! Se zice ca instinctul matern e mai puternic decat libidoul! Lucrurile vor intra pe un fagas normal. Ai putina rabdare sa va obisnuiti cu aceasta noua stare de normalitate. Acum nu mai sunteti " noi doi", sunteti "noi trei"! O imbratisare si un puic pentru tine!

Am vazut ca vorbiti despre biberoanele cu doua gauri. Nu inseamna neaparat goodbye titi! la noi tine mult de dispozitia lui Vladut. Intr-o zi are chef de titi, de ar sta numai cu ele in gura, iar in alta sa nu le vada! Si folosim de ceva vreme tetine cu 2 gauri! Felicic, , o sa vezi ca nu renunta Vladut asa usor la titi, ai rabdare sa treaca puseul!

Preety, eu nu firb apa plata. Nu am fiert-o niciodata, tot Borsec folosesc, si nu am avut deloc probleme.

Va pup pe toate si va doresc o seara minunata ( nu stiu daca mai apuc se intru, se foieste bb!)

Cea mai fericita din lume!!!
Ghighi cel viteaz

Asa cresc eu!

Povestea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Citat:
citat din mesajul lui iepurila

dragele mele
nu mai stiu care din voi daduse o poza cu sistemul de prindere al caruselului de la tiny love (simfonia luminii si miscarii). ma puteti ajuta cu acea poza sa o arat si sotului.

sarumana.

PS: pitica mea mai varsa din cand in cand- laptic branzit (in special cand se agita). e un motiv de ingrijorare?

In albumul lui Daviduta de pe contul comun am pus si o poza cu caruselul in care se vede bine sistemul de prindere.Iar cu lapticul si noi patim....

Noi am avut doua zile de vizite si David s-a comportat admirabil...acum citesc din urma...

Mamica implinita de David (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Hi beautiful!

Cum a fost? A venit mosul? La noi a venit cu tolba plina de fericire, rasete, imbratisari (mai nou Luca imi pune mainile in jurul gatului:))) si declaratii, si de ...cadouri: bijuterii pt mami (e asa simplu pt mami, mai greu e de gasit un cadou pt tati) si jucarii pt Luca

V-am citit si eu si vad ca se discuta tare despre papa si laptik!

Felicic, din scurta mea experienta de mamica (maine Luca face 3 lunishoare!) si dupa 13 saptamani de alaptat, tinand cont ca si fara ceaiul de stimulare a lacttiei, fara Nutrinatal, laptik este arhisuficient si ca fi-miu aproape a dublat kg cu care a iesit din maternitate (la 3 luni!!)si asta numai cu , cred ca pot sa iti zic si eu cateva constatari destul de pertinente. In plus, am un copil care papa, nu gluma, nu e silfid, nu pupa sanul, nu, nene, trage, nu se joaca, seamana destul de bine cu Falkone la apetit. asa ca...imi dau si eu cu parerea din experienta:
- cu cat pui mai des copilul la san cu atat stimulezi reflexul de letdown. eu nu l-am hranit cu program( la 3 ore) si fff bine am facut ca asa nu mi-a scazut productia. O sa scriu ma jos cum se regleaza fi-miu acum cu mancatul singur singurel!
- la mine din 7 seri, una este mai speciala, in sensul ca nu simt sanii tari si dupa ce trage fi-miu 20 de minute cu pofta tot mai vrea si jetul devine slab, atunci ma intind cu el in pat si stam asa relaxati, fi-miu molfaie la san pana cand...sa te tii jet, apare al doilea let-down. Concluzia: trebuie sa fii cat mai relaxata. Eu stiu ca tu esti o persoana activa, alergi in stanga si in dreapta, spre deosebire de mine care stau exclusiv cu Luca si nu fac alteva! De aceea iti zic sa fii relaxata, sa lasi deoparte orice stress si sa vezi ce momente super vei petrece cu Falkone la san!
- in al treilea rand, cum zicea si Nausica, odihneste-te. Cat doarme Vlad? Luca doarme cam zece ore pe noapte, in timpul zilei mai doarme 1 ora jumate, doua, cu mine in general, asa ca eu ma odihnesc bine! Sigur conteaza!
- in ultimul rand alimentatia: fara cafea, tutun in exces sau alte excitante(nu stii ce poftesc si eu dar...niet), mananc sana, branzeturi, carne destul de des ( contrar opiniei medicului nostru care ne recomanda numai peste), oua nu prea mananc des dar cica trebuie, muuuulte fructe si legume salata, si eu beau o bere fara alcool pe zi(Nausica, te invit la dar cum poti, mamica, sa bei 6 pe zi? unde intra?), un litru de ceai pt stimularea lactatiei de la Fares( inainte beam 2 pana am realizat ca ma imbuibam degeaba, lapptele oricum este), si jumatate de litru de sana, cam astea sunt lichidele, suficiente si fara exces!)

Ce sa iti zic, odata glanda mamara formata cam greu sa dispara laptele asa brusc, el este, insa incet incet scade pt ca tu ii dai COMPLETARE!!! NU ii mai da, pls! Tu ai lapte! Uite asa ramai fara! Si inca o incurajare: bunica-mea (ca majoritatea bunicilor noastre) si -a alaptat copiii pana la 2 ani si ceva, fara ceaiuri, pilule capsule si mai stiu eu ce, avea pur si simplu liniste si o alimentatie sanatoasa!

Si ca sa va amuz, vorbeam zilele astea cu o fata super dulce, are si ea un baietel de doi anisori si inca il alpteaza si eu zic" nu l-ai intzarcat?" si ea: bey, daca cineva mi-ar lua farfuria din fata cand vreau sa mananc, as face scandal!" Super mi s-a parut replica! Si uite asa, daca voi avea lapte, ma mai gandesc daca il intzarc la sase luni cum ziceam...
Plus ca tot ea imi zicea ca nu stie cum ii placea mai tare, inainte cand fi-su orbecaia dupa sau acum ca vine si ridica direct tricoul!
Vreau sa spun ca exemple din acestea imi dau multa incredere, vad ca se poate si sper sa pot si eu alapta cat mai mult, sa nu ii dau lapte praf niciodata!

Acum...Doamne ajuta!

Andreea_and, in primul rand Mina.
In al doilea rand, sa stii ca si noi ca facem 3 luni maine trecem prin oarecare schimbari. Uite 4 dintre ele:
- ne sugem degetul din ce in ce mai mult, mai bine zis cam tot pumnul. Cand il pun la san nu vrea, deci e numa reflexul suptului! Iar la suzeta se lasa cu urlete, senzatie de voma, asa ca nu o vrem...
- noaptea continuam sa dormim 6 ore legate, uneori si 7, apoi alaptat si iar somn pana la 8, eventual 10 cu mami! Insa noutatea: dormim ziua singurei, in leagan sau in pat, pouf. Wow!!! Asta da schimbare!
- nu mai mancam haotic ziua, la un sfert de ora, jumatate de ora sau o ora, incepem sa cerem tzitzi cam la 2 ore, asa ca eu am tzitzi pietroaie, el la doua ore le goleste, pe ambele, dar nu simte nevoia sa mai manance asa de des! Inainte aveam sanii moi ziua, pt ca manca des, le golea frecvent! Asa ca poate si Mina simte aceeasi nevoie, sa manance mai rar, am auzit la multe mamici ca la 3 luni incep fie sa rareasca mesele(dar sa manance la fel de mult cantitativ), fie chiar sa scada cantitatea de lapte de care au nevoie!)
- ultima schbare la noi, daca in prima luna fi-miu avea scaun la 2-3 zile, in a doua luna avea un scaun pe zi, acum in a treia luna a avut cam 2 pe zi si mai nou, zilele astea: 3 scaune pe zi! Hm, suspect! Ordinea pare inversa fata de alti bebei!
In fine, cam astea!
Una peste alta, eu zic ca enormal sa constati uneme schimbari la Mina, si daca nu mananca asa bine o zi-doua, nu-i drama! Are si ea pase de domnishoara de 3 luni! Daca insa se prelungeste vb cu medicul (nostru

Sper din suflet ca nu am suparat pe nimeni cu nimic, am incercat sa ma exprim mai lung si mai generic, nu scurt si la obiect cum imi e felul, tocmai ca sa nu va supar!

Va pupic, ca m-am intins ca o zi de post!

Eva de LUCA NOAH (08.09.2008)

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA

Povestea nasterii mele, Luca Noah

Luca se face mare!!!

-----------------------------------------------------------------------------------

“ There is only one pretty child in the world, and every mother has it. ” (Chinese Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Citat:
citat din mesajul lui iepurila

dragele mele

sarumana.

In albumul lui Daviduta de pe contul comun am pus si o poza cu caruselul in care se vede bine sistemul de prindere.Iar cu lapticul si noi patim....

Noi am avut doua zile de vizite si David s-a comportat admirabil...acum citesc din urma...

sarumana. saritoare ca de obicei
eu tocmai am citit ca daca varsa sugarul trebuie sa anunt medicul si m-am panicat. in ultimele zile sunt ceva de groaza. paranoia la maxim. ba face kaka de 3 ori (desi e alimentat artificial si supliment titi), ba kk e verde kaki, ba horcaie, ba varsa cand pedaleaza....
acu mai si tuseste un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Iepurila, eu stiu ca varsat inseamna ca trimite jetul la cativa cm de gurita...nu ca se scurge lapte branzit prin colturile gurii...acum la noi se scurge usor, nu vine cu putere din gat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

asa imi place: sotul sforaie, bebe bombane langa el si cainele mormaie la usa io cica ar trebui sa dorm, ca are tati grija de tot
nausica: da, si la mine functioneaza berea fara alcool, iar cu regurgiatarea, 2-3 sanatoase dupa fiecare masa si gata, nici o problema cu durerile de burtica sau colicii. si mercic!
eva: din pacate nu pot ramane toata ziua langa bebe, dar de vreo zece zile nu am lipsit de acasa mai mult de trei ore intr-o zi. Iar bebele meu si-a facut singur program, nu i-am facut eu, de fapt si sa vrei nu poti sa-i faci tu daca el nu vrea. Am retinut sfaturile tale si voi tine cont de ele. Oricum acum suntem mai mult cu tzitzi in gura si vom vedea mai departe.ici si lui Luca.
babytza: este foarte frumos bradul!
preety: mai bine schimbi apa si gata. Eu folosesc Izvorul Alb de la Dorna si nu o fierb, doar o incalzesc!
mami de alexa, codrutza, tzitziri:

Din capitolul frustari masculine: in ultimii ani, avand in vedere ca parintii mei nu sunt in Bucuresti,iar ai sotului nu mai traiesc, ne-am facut un obicei in a pleca la munte de Craciun, iar de Revelion mergeam la un restaurant in Bucuresti. Anul acesta as vrea sa stau acasa, asa mi se pare normal, sa institui o traditie si in familia mea acum. Sotul meu nu si pace, vrea sa plecam la munte si de aici o intreaga serie de discutii. Eu sunt Zoe barbata din fire, dar nu ma simt, totusi, in stare sa plec din cuib cu bebe de 2 luni dupa mine plus bagaj ca la balamuc, plus ca daca se intampla ceva cu bebe, Doamne Fereste, raceala sau reactie la vaccin (intre 19-25 dec ar trebui sa facem vaccinul) si eu nu sunt acasa. Nu ne-am certat, dar reprosuri de genul : maniaca, pshihopata, o sa stric copilul asta cuminte, tot imi aud. Iar la toate argumentele mele, primesc contra-argumente. Voi ce ati face in locul meu? Sau, mamicile la al doilea copil, ati fost vreuna in situatia asta? Mentionez ca am sta la hotel, nu la pensiune, asta inseamna patut pliant, sterilizator, fierbator etc.

Mamica de VLAD

falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

Mergi la inceput