Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (16)
Raspunsuri - Pagina 14
Nausica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexa si mami ... dar cum alaptatul te mentine in forma sunt la greutatea pe care o aveam inainte de a ramine gravi ![]() |
Pe bune? Alaptatul te mentine in forma? Pai depinde in ce forma, nene. Pe mine ma mentine in forma pe care o aveam cam prin luna a 4-a spre a 5-a.
Adica mai am de dat jos 6 kile, cam de prin prima saptamina dupa ce am nascut. Nu se clinteste nici un kil de-acolo. Si, in plus, astea 6 kile s-au asezat frumusel pe burta si pe fund. HELP! Spuneti-mi ca n-o sa incep sa ma ingras DUPA ce ma opresc din alaptat, ca eu ma consolam taman cu contrariul!Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
felicic76 spune:
| citat din mesajul lui Nausica Felicia, chiar am vrut si mai devreme sa-ti scriu, dar m-am luat cu altele. Eu nu sint, nici pe departe, experta in alaptat (Ania maninca 95% lapte de la sin, dar mai mult muls cu pompa, pt ca are si acum probleme cu suptul), asa ca te rog sa ignori complet mesajul meu daca ti se pare ca aberez. Am vazut ca spuneai ca Vladut maninca din ce in ce mai mult completare. Dupa mine, asta inseamna una din urmatoarele 3 variante: 1. Suge bine la tzitzi, ca si pina acum, dar nu-i ajunge laptele tau si nevoile lui cresc pe zi ce trece. Varianta asta, insa, pare putin plauzibila pt ca 820ml de formula e imens chiar si fara alt lapte supt la tzitzi. 2. Productia ta de lapte scade pe zi ce trece si e inlocuita cu formula. 3. Lui Falkone ii place din ce in ce mai putin sa suga - adica s-a obisnuit cu biberonul. Probabil suge un pic la inceput, acel foremilk care e doar hidratant, apoi cind fluxul scade se leneveste. Eu cred ca la tine e o combinatie intre (2) si (3), si te sfatuiesc, ca sa nu pierzi laptele, sa te mulgi. Daca bagi un muls temeinic, o sa-ti dai seama si cit lapte ar putea el sa suga la o masa de la tine, daca si-ar da silinta. Eu scot cu pompa si-i dau, iar dupa ce termin de muls o pun la tzitzi, ca sa mai scoata si ea de acolo ce poate. Repet: ceea ce spun eu, in termeni de sfat in de-ale lactatiei, e probabil o imbecilitate, dar e o varianta mai buna decit sa inlocuiesti laptele cu formula. tareNausica si Ania poze _ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference |
eu nu ignor nici un mesaj si te rog frumos sa nu ma iei pe mine pe dupa colt
, ai vazut ca nu sunt o sensibilaAsa este, combinatie de 2 si 3 si stii unde am mai gresit? I-am dat formula dintr-o tetina cu doua gauri
, am mai cumparat niste bibe, iar tetina de airflex de la Avent (sa nu mai faca gaze) are doua gaurele. Gaze nu a mai avut, dar se pare ca s-a lenevit. Ieri de-abia m-am prins

Iar faza cu masurarea laptelui, se pare ca oricum avem un puseu de crestere, de miercuri mananca in continuu: tzitzi, bibe, maini, asa ca nu cred ca este taman relevanta(am ales prost ziua
pupici Aniei si ma duc sa bag pompa in functiune!
Mamica de
VLADfalcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
alexa si mami spune:
nausica, vb f serios, sau poate depinde si de fiecare organism. am 57 kile la 5 sapt de la nastere si ai vazut ce regim "urmez"![]()
alexa(23.10.2004), cipri(02.11.2008) si mami
felicic76 spune:
nausica: este clar, nu prea mai este lapte, am scos 60 ml si pe bebe l-am pus la san pe la 18,30-19,00.
Are consistenta normala, arata ca laptele de la cutie,mai vedem ce facem, mai bag un ceai, un galactogil.
Mamica de
VLAD
falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
300 spune:
Salutare gagici!
Am fost la plimbare cu anda si cu sotul meu. Anda a dormit lemn iar eu si soata ne-am varsat toate frustrarile aparute de cand am nascut... si nu-s putine; am stat 6 saptamani separati, exceptie facand cateva zile, din pacate nu stam singuri (am hotarat sa gazduim si un frate si o sora de-a mea sa o usuram pe mama cu cheltuielile).
si noi nu reusim, desigur, sa revenim la starea idilica de dinainte de Anda, cu noi2 intr-un borcan de sticla. In plus, viata noastra amoroasa e la pamant, sunt mai rau de cat atiunci cand eram virgina. Ma iertati ca atac subiectul dar... e normal? Uite ca mereu am uitat sa o intreb pe mama... Vreu workaround in afara de multa rabdare? Pana la urma inclin sa cred ca e ormonal, doar de cusut m-a cusut spre exterior nu peste tot.
Si ce bine e acuuuum! Chiar ne-am strigst fiecare ofurile si durerile, asta ne-a ajutat sa vedem ca 90% din ce ne deranja sunt fleacuri si mania persecutiei. Abia asteptam clipa asta, nici sa plang nu puteam si eram la capatul puterilor.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
300 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Nausica
Pe bune? Alaptatul te mentine in forma? Pai depinde in ce forma, nene. Pe mine ma mentine in forma pe care o aveam cam prin luna a 4-a spre a 5-a. Adica mai am de dat jos 6 kile, cam de prin prima saptamina dupa ce am nascut. Nu se clinteste nici un kil de-acolo. Si, in plus, astea 6 kile s-au asezat frumusel pe burta si pe fund. HELP! Spuneti-mi ca n-o sa incep sa ma ingras DUPA ce ma opresc din alaptat, ca eu ma consolam taman cu contrariul!Nausica si Ania poze _ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference |
eu m-am stabilizat la 56 de kile, cam cu 10 mai mult fata de ce avea,m inainte de nda. La nastere aveam cam 70, iar dupa, in spital, in jur de 61-63... nu stiu cat de bine mergeau cantarele alea. Nu m-ar deranja greutatea, ma simt bine asa, insa am soldurile muuult mai late, sper sa se mai stranga, am ramas fara pantaloni. Burta inca e normal sa mai fie, asa mi s-a tot spus.
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
300 spune:
| citat din mesajul lui felicic76 nausica: este clar, nu prea mai este lapte, am scos 60 ml si pe bebe l-am pus la san pe la 18,30-19,00. Are consistenta normala, arata ca laptele de la cutie,mai vedem ce facem, mai bag un ceai, un galactogil. ![]() Mamica de VLADfalcone Povestea lui Falkone zis si Ventuza D'ale gravideniei |
Feli, mie mi se pare ok cat ai scos. Pompa oricum nu scoate cat scoate bebe, el poate scoate dublu sau chiar mai mult decat ai scos tu asa ca tine-o pe galactogil sau galafor (mie imi plac astea ca le inghit si gata)... plus ceai.

de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
_irina_ spune:
Felicic ciudat totusi ca a papat asa de mult formula. E bine 60ml scos cu pompa.
300 eu ma gandeam serios sa ii zic doctorului sa coasa tot, daca tot e acolo.
fruntea sus.
fericita de
Andreea-Maria
iepurila spune:
iepurila: de ce este agitata? are colici?
daca as putea intelege si eu.... are si colici, e si mofturoasa.... tocmai asta e problema mea. ma tem sa nu fie si altceva si eu sa nu-mi dau seama
abia astept sa vorbeasca sa-mi spuna ce o doare
Eu, iepurica Cea mai fericita mami de
Elena
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
dyanira spune:
LA MULTI ANI!!!bebeilor sarbatoriti azi.La cat mai multe lunite sanatosi si frumosi.
LA MULTI ANI!!Nocom si Nikolici sa fiti sanatoase sa va bucurati de bebei!!
Iepurila asa zic si eu ca de abia astept sa creasca sa spuna ce are![]()
Raportez si eu un bebe marait si plangacios care nu sta singur deloc in camera.Ai vostri stau singuri?
Eu azi am avut zi de gatit asa ca a stat tati cu el.Am gatit supa cu galuste, pui la cuptor, salata beouf si mazare cu carnati.Sper ca nu v-am facut pofta!!!
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR