Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Iepurila, si eu cred ca e bine sa incerci sa o desfuzi.

Pe de alta parte, pana de curand bebelina mea regurgita de-ai venea laptele pe nas, eu credeam ca sunt muci, se auzea exact la fel, insa nu se aspira nimic. Si am urmarit-o atent si nu era decat laptic si poate vreun muculet moale pe-acolo.

Secretiile nazale sunt ceva normal; daca nu le scoate la baita, scoate-le. Daca folosesti batista bebelusului, intai pui ser fiziologic sau apa de mare (incalzita putin sa fie la temperatura corpului - sau o tii in mana sau pui fiola in apa calda).

Si culca bebelina pe plan inclinat. Eu am inaltat patutul pliant punand cate 5 cartulii sub picioarele de la capsorul fetei si se cunoaste. Daca o cul inn cos, acesta sta pe o perna. Am mult mai putine probleme de cand fac asa.

Legat de agitatie, Anda s-a obisnuit sa doarma, mai nou, cu noi in pat. Nu am nimic impotriva, e tare linistita ca sta lipita de mine, insa nu mai am planul inclinat si uneori regurgiteaza. Treaba cu patul conjugal plus copii e cu dus-intos, dar ei sunt asa de mici acum... au nevoie de noi. Tu faci cum crezi ca va e mai bine din punctul asta de vedere...

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Si Edi a avut o gramada de mucisori. Ma exasperase, horcaia mai rau ca un mosh. La noi s-a rezolvat cu batista bebelusului.
Eu una m-am linistit de cand am citit ca unii bebei nu sunt aspirati bine la nastere si de asta horcaie asa. De cate ori il auzeam pe Edi...aveam ce-i pomeni p-aia de la spital

Deci la Feeria la Salingers se gasesc litere? In alta parte n-ati vazut? Cat costa la tine Alexa?

Mami de www.flickr.com/photos/31848759@N02/3065391873/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)

M-am facut mare si-o sa ma mai fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Si Alexia se haraie ingrozitor....o aspir nu iese nimic,sunt mai jos.Nu exista nici o metoda prin care i-am putea scoate sau elimina cumva

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Buna ziua mamici

Apar si eu dupa o absenta de o saptamana ptr ca noi inca avem programul inversat... ziua si noaptea !!!
Voiam sa impartasesc cu voi ce am mai invatat in ultima vreme de la dr de la spital... date fiind "problemutele" piticii mele!!!

1. trebuie sa hranesc pitica la minim doua ore... daca o hranesc mai des (ptr ca uneori cere), regurgiteaza sigur... lapte nou peste lapte vechi nu merge!!!
2. daca mulg laptic de la san si dau bebelinei, dar acesta nu este suficient, atunci se amesteca cu laptele praf pentru a crea doza necesara (in prezent 120 ml/masa).
3. pentru iesitul afara functioneaza amestecul meu de ceai de lactatie - fenicul + anason + chimen!!! In ultima saptamana a iesit in fiecare zi!
4. colicii se manifesta la noi incepand cu miezul noptii . Daca o tin in perioada respectiva numai pe lapte de la san si ceiut... pana trece ora de "facut de cap" a colicilor bebelina nu mai urla ca atunci cand dau biberon!
5. am cumparat carusel care canta la tipetele bebelinei si asa sta si ea mai mult la ea in patut... atenta la cantecelele de acolo!
Aplicand aceste metode suntem amandoua mai fericite !!!

Referitor la problemute nerezolvate inca:
1. incercam sa reglam problema ca eu am ajuns !!!
2. am facut eco de sold si avem nucleii de osificare vizibili si f bine conturati... desi se pare ca mult prea devreme (6 sapt). Concluzia: trebuie sa mergem la ortoped ca s-ar putea sa ne suprime vigantolul.
3. o galmulita la capsor care daca nu se retrage trebuie sa ajungem la chirurgie! Sper sa nu fie cazul!!!
3. dupa baia pe capsor usuc bebelina cu foenul. Este vreo problema? (ca am auzit tot felul de pro si contra-uri)
4. i-au aparut niste bubite micute pe fata, dar nu colorate ci de culoarea pielicicii. Dau cu ceva?
5. ii mai apar pete rosiatice pe pielicica. Nu sunt tot timpul ci uneori, deci nu am depistat vreo cauza anume!!! Ii dau cu ceva?

Cam atat imi vine in cap acuma.
mamici si pitici

Mamica fericita de Sorina Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Iepurilla si fetita mea face la fel...
Ca sa nu regurgiteze o hranesc la minim 2 ore, o tin sa eructeze (desi nu o face tot timpul) si stau cu ea cam douazeci de minute la verticala sau pe plan inclinat (pe piept) pana se linisteste!!!
Mucisori avem si noi dar putini si ii elimina singurica. O sg data a fost nevoie de putin ser fiziologic in nasuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui _giulianna_

Si Edi a avut o gramada de mucisori. Ma exasperase, horcaia mai rau ca un mosh. La noi s-a rezolvat cu batista bebelusului.
Eu una m-am linistit de cand am citit ca unii bebei nu sunt aspirati bine la nastere si de asta horcaie asa. De cate ori il auzeam pe Edi...aveam ce-i pomeni p-aia de la spital

Deci la Feeria la Salingers se gasesc litere? In alta parte n-ati vazut? Cat costa la tine Alexa?

Mami de www.flickr.com/photos/31848759@N02/3065391873/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)

M-am facut mare si-o sa ma mai fac

Literele la mine sunt 10 lei/buc. Cred ca mai sunt la kids planet...dar nu sunt sigura. Nici pretul nu-l stiu.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Noi am facut botezul duminica si a fost tare cuminte ,a stat intre doua gagici ,a plans f putin iar apoi a dormit pana seara.A fost super distractie la botez.

Apropo de horcait si el horcaie si cateodata mai si tuseste ,cred ca este aerul foarte uscat in camera .Am sa cumpar umidificator si sper sa se rezolve problema.
Eu ii pun mai nou apa marina in nasuc si ii scot muculetii de obicei dimineata in timp ce mananca ii scot cel mai bine cu betisor de ureche decat cu pompita de nasuc ca nu iese nimic cu aia.

La bb meu nu cred ca i-a prins unul din vaccinurile de la maternitate deoarece nu se vede nici urma de el si zicea doctorita va trebuia sa se fi inrosit si sa coaca dar nimc .Ea zice ca va trebui refact ca probabil nu l-au facut bine.
Pt vacinul de doua luni mi-a dat sa-i cumpar infanrix hexa ca cica ii mai bun decat cel ce se primeste gratuit si probabil atunci ii va face si celalalt care nu i-a prins.
Sincer ma ingrijoreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui preety

Buna ziua mamici

Apar si eu dupa o absenta de o saptamana ptr ca noi inca avem programul inversat... ziua si noaptea !!!
Voiam sa impartasesc cu voi ce am mai invatat in ultima vreme de la dr de la spital... date fiind "problemutele" piticii mele!!!

1. trebuie sa hranesc pitica la minim doua ore... daca o hranesc mai des (ptr ca uneori cere), regurgiteaza sigur... lapte nou peste lapte vechi nu merge!!!
2. daca mulg laptic de la san si dau bebelinei, dar acesta nu este suficient, atunci se amesteca cu laptele praf pentru a crea doza necesara (in prezent 120 ml/masa).
3. pentru iesitul afara functioneaza amestecul meu de ceai de lactatie - fenicul + anason + chimen!!! In ultima saptamana a iesit in fiecare zi!
4. colicii se manifesta la noi incepand cu miezul noptii . Daca o tin in perioada respectiva numai pe lapte de la san si ceiut... pana trece ora de "facut de cap" a colicilor bebelina nu mai urla ca atunci cand dau biberon!
5. am cumparat carusel care canta la tipetele bebelinei si asa sta si ea mai mult la ea in patut... atenta la cantecelele de acolo!
Aplicand aceste metode suntem amandoua mai fericite !!!

2. am facut eco de sold si avem nucleii de osificare vizibili si f bine conturati... desi se pare ca mult prea devreme (6 sapt). Concluzia: trebuie sa mergem la ortoped ca s-ar putea sa ne suprime vigantolul.
3. o galmulita la capsor care daca nu se retrage trebuie sa ajungem la chirurgie! Sper sa nu fie cazul!!!
3. dupa baia pe capsor usuc bebelina cu foenul. Este vreo problema? (ca am auzit tot felul de pro si contra-uri)
4. i-au aparut niste bubite micute pe fata, dar nu colorate ci de culoarea pielicicii. Dau cu ceva?
5. ii mai apar pete rosiatice pe pielicica. Nu sunt tot timpul ci uneori, deci nu am depistat vreo cauza anume!!! Ii dau cu ceva?

mamici si pitici

in legatura cu uscatul cu foenul...si eu tot asa usuc...nu sunt probleme.

Noua ne-au trecut diverse iritatii mai persistente cu Triderm recomandat de dr pediatru. L-am sugerat si unei prietene a carei fetitet de 5 luni avea o iritatie urata pe funduletz de vreo 2 sapt...si i-a trecut.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Preety, raspund si eu la ce ma pricep... Inaine de toate mult sanatate si sa dispara galmitza aia de care spui. CE este de fapt, un hematom? Voi sunteti inca micute si este timp sa se retraga. Inainte de a apela la chirurgie intereseaza-te care sunt avantajele si dezavantajele porcedurii, si cand (la ce varsta) s-ar putea face cel mai tarziu.

Citat:
citat din mesajul lui preety

mamici si pitici

Pentru 3: nu vad nici o problema atata timp cat tii foehnul la macar 20cm de capsor sa nu o arzi.

Pentru 4: mie dr. mi-a spus ca este dermatita atopica. Imi daduse o creme de soin din gama pediatril de la Avene. Eu i-am dat cu sample-ul ala si a mers bine, insa pe urma am dat cu crema de galbenele si de propolis (sunt doua diferite, alea clasice cu ceara, lanolina si extractul cu pricina) si i-am mers cel putin la fel de bine. A avut si pe piciorutze, acum i-a disparut aproape complet pe unul, pe celalat mai e putin, vad ca a facut pe langa gatulet siiar are pe fata (nu i-am mai cu crema de doua zile). Pe fata, din cauza bubitelor, pare ca are pielicica aspra.

5. Petele rosiatice ar trebui sa treaca tot cu crema de galbenele. La noi petele astea sunt ultimul stadiu de iritatie in dermatita asta atopica.

Te pup!

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Alexa, tu ai pus la congelator inelul dentar? ca am vazut ca are un lichid in el, care trebuie sa fie inghetat, dar ma gandesc ca e prea mic piciul pt ceva atat de rece

Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH

Mergi la inceput