Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (14)
Raspunsuri - Pagina 23
AlexaM spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CD27 Alexa, tu ai pus la congelator inelul dentar? ca am vazut ca are un lichid in el, care trebuie sa fie inghetat, dar ma gandesc ca e prea mic piciul pt ceva atat de rece Mami de Mikul Robert Constantin http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH |
nu l-am pus la congelator..i l-am dst la temp camerei. L-am pus intai in apa clocotita sa se sterilizeze cat de cat ca nu se fierbe sau sterilizeaza la cuptorul cu microunde.
Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
iepurila spune:
da exact, cred ca toate secretiile aste sunt undeva in piept. a am incercat sa o aspir si nu iese mare lucru. sidimineata ii scot cu pompita un mucisor, doi. intre timp am luat din nou masa si din nou a regurgitat cu o gramada de muci.
Eu, iepurica Cea mai fericita mami de
ElenaOamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
iepurila spune:
| citat din mesajul lui preety Iepurilla si fetita mea face la fel... Ca sa nu regurgiteze o hranesc la minim 2 ore, o tin sa eructeze (desi nu o face tot timpul) si stau cu ea cam douazeci de minute la verticala sau pe plan inclinat (pe piept) pana se linisteste!!! Mucisori avem si noi dar putini si ii elimina singurica. O sg data a fost nevoie de putin ser fiziologic in nasuc. |
sarumana. asta incerc sa fac si eu (sa o tincat mai mult la veticala). dar de multe ori e asa de agitata, plange si da din picioruse.... ca oricum da afara laptic. se intampla si la o ora, o ora si jumatate sa-i mai iasa cate o gurita doua de lapte.
ElenaOamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
300 spune:
Am pus mana pe pozele de ieri
Voi nu aveti poze de la intalneala de saptamana trecuta? Sa faceti poze azi!!!
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
preety spune:
Multumesc mult ptr raspunsuri.
Galmita... mi-au spus ca teoretic se retrage... si inca asteptam. O sa vedem daca nu se retrage ce e de facut.
Ref la vaccin, lucutta, eu tot infarix hexa o sa fac pe 22 dec. Am vazut ca este unul dintre cele mai recomandate vaccinuri.
Iau atunci crema de galbenele si propolis de la plafar si incerc cu ea. Multumesc 300. Pup si io.
Ref la laptic muls de la san si pus la frigider, cum se reincalzeste?
Mie dr mi-a spus sa mulg laptic si sa-i dau fetei cu bibe ptr ca bebe e lenesa si nu trage mult din san ca adoarme instantaneu... si stau cu ea agatata de san o droaie si tot moarta de foame este!!!
Mamica fericita de Sorina Gabriela
AlexaM spune:
Faza tare cu galushka mea azi: era cam marait si am zis sa-l pun in wrap ca se linisteste mereu si doarme bine. Dar...ca sa-l pun in wrap tre sa-l infasor intai pe mine si pt asta tre sa pun galushka jos. Il pun pe fotoliu...tipa si incepe sa palngade-a binelea...ii zic stai cu mama ca tre sa pun asta pe mine si te iau imediat, etc. Ma vede ca infasor wrap-ul pe mine si tace ...se uita la mine rabdator si apoi zambeste.
Spuneti si voi... copil la 3 luni si 9 zile. Aceeasi faza mi-a facut-o de doua ori azi...ca sa nu cred cumva ca e coincidenta.
Acum doarme cuminte in wrap. 
Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
iepurila spune:
zstiti cumva care trebuie sa fie raportul intre circumferinta capului si cea a toracelui?
si pe la ce varsta sa sper ca vom scap de colici? Debridatul nu functioneaza neam.
Elena
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
300 spune:
| citat din mesajul lui preety Ref la laptic muls de la san si pus la frigider, cum se reincalzeste? Mie dr mi-a spus sa mulg laptic si sa-i dau fetei cu bibe ptr ca bebe e lenesa si nu trage mult din san ca adoarme instantaneu... si stau cu ea agatata de san o droaie si tot moarta de foame este!!! Mamica fericita de Sorina Gabriela |
Laptele de mama se tine maxim o ora la temp peste 25 de grade, la frigider max. 24 de ore iar congelat intre 3 si 6 luni (la astea de acasa). Daca ii dai inghetat: il lasi peste noapte in camera la dezghetat si il incalzesti intr-un vas cu apa calda la temperatura camerei.
De la frigider: il pui intr-un vas cu apa calda pana se incalzeste de asa fel ca nu-l simti pe mana.
Daca nu ii dai des bibe (desi cred ca ii dai ca mentionai completarea), poti incerca sa ii dai cu lingurita.
Cand treci la biberon de asa maniera, bebe se va invata cu el si usor va refuza sanul, pentru ca la biberon nu trebuie stimulata secreta lactata in nici un fel. E o chestie cu dus-intors.
Iti dau exemplul meu, iar tu tragi orice concluzie ti se pare OK din asta. NU vreau sa par invaziva sau fanatica, poate doar sa iti ofer un alt punct de vedere asupra problemei. Doi copii nu sunt la fel, doua mame nici atat, iar felul in care mi-am rezolvat eu probleme vis-a-vis de lapte nu se pot aplica neaparat la tine sau la altcineva.
Bun. Eu personal n-am tinut la chestii gen fata mea e moarta de foame desi am stat o ora cu ea la san; puseele astea nu dureaza mult (in general cateva zile, o saptamana maxim) si in general se intamla sa stea mult la san pentru ca isi regleaza productia de lapte; incet -incet va invata ca nu mai vine biberonul ajutator si isi va dezvolta o tehnica de supt. A mea, de exemplu, are multe feluri de a-si chema lapte: nu trage ca o apucata de san nici macar cand e moarta de foame, spre exemplu: face cumva sa vibreze sfarcul, sau sta pur si simplu cu el in gura pana apare reflexul de let-down. Deci chestia cu nu are forta sa traga nu cred ca e adevarata, cel putin nu in sensul in care e folosita pentru a recomanda sticla.
E drept ca este foarte obositor, chinuitor sa stai asa cu bebe, si iarasi, subliniez, e posibil ca nu orice copil sa reactioneze la fel. In multe cazuri probabil e bine sa se completeze ratia de lapte cu formula. Insa, daca tu vei trece la pompat, asta te mananca, si am vazut pe help line, de exemplu, cat este de chinuitor sa iti mentii laptele cu chestia aia de plastic. Cate dureri ai de indurat la inceput, in plus, trebuie sa te mulgi o data la trei ore, fie ca iese/nu iese ceva. Si oricum laptele pleaca astfel, pentru ca pompa nu e gurita lui bebe, pompa nu plange de foame sa stimuleze reflexul de let-down si cred ca devine chiar un factor de stres petru mama, deci pentru multe persoane este greu sa te lupti cu asa ceva. Mult mai greu decat a face fata unui puseu de crestere, fie el fizica sau cerebrala.
Chiar te rog sa scrii cum te-ai hotarat sa faci cu lapticul tau si cu bebelina. Pentru mai multe informatii despre cum sa procedezi cu pompa uita-te pe situl asta: http://www.pumpingmoms.org/.
LE: Mie mi se pare ca dr. ta fie nu a avut copii fie e o sadica daca te impinge la a-ti da laptele cu biberon. Poate n-ar fi rau sa vorbesti cu un consultant in lactatie, stiu de cel putin 2 perosane care fac asa ceva si sunt fete pe forum care te pot ajuta cu date de contact daca le ceri.
Alti pupici :)
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
Leah spune:
Voi stiti vreo farmacie in care se prepara Colargol? Ca printesa mea a racit si are nasul infundat si horcaie saracuta de ma apuca plansul de mila. SI doctorita a zis sa ii punem cate o picatura de colargol in fiecare nara, daca gasim...SI nu stiu pe unde sa incep sa caut, ca pe aici pe langa mine n-am decat farmacii de fitze si astea nu prepara nimic.
Printesa Eliza
300 spune:
| citat din mesajul lui iepurila zstiti cumva care trebuie sa fie raportul intre circumferinta capului si cea a toracelui? si pe la ce varsta sa sper ca vom scap de colici? Debridatul nu functioneaza neam. Eu, iepurica Cea mai fericita mami de ElenaOamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce. |
Chiar nu stiu, dar trebuie neaparat sa afli? Cred ca dr. ti-ar fi spus daca obsera vreo neregula la puiul tau!
mamica ce-si face probleme si printesa plangacioasa.
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda

Alexandru