Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (135)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Malinas Ma bucur sa te "revad" si sa aud ca bebe David este bine. Si voi ati luat bine in greutate, zic eu...oricum, parca Daivid fost un pic mai mare la nastere decat Ana Maria care a avut 2.890 kg, si dupa scaderea fiziologica 2.760 kg. SI oricum, ei nu iau constant in fiecare saptamana, uneori mai mult alteori mai putin, ca si in cazul vostru.
De iesit afara si noi vrem sa iesim macar putintel, insa ma dispera ceata asta, care creeaza si umezeala si mi-e cam frica
Hera ce-o mai face, e bine?

Aaas, si pt listuta, care umbla la ea, am vazut ca la noi nu e completat scorul apgar, probabil nu l-am spus ca nu l-am stiut atunci cand am dat sms... deci apgar 9 (nu stiu ce n-a facut bine copilul de i-a scazut un punct )

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Amalia, multumim frumos

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
Aaas, si pt listuta, care umbla la ea, am vazut ca la noi nu e completat scorul apgar, probabil nu l-am spus ca nu l-am stiut atunci cand am dat sms... deci apgar 9 (nu stiu ce n-a facut bine copilul de i-a scazut un punct

Monicabo, dr. mea zicea ca ea nu da 10 "din principiu", ca 10 nu exista !

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si a bebelushului Tudorel

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

monicabo, David a avut 3380 la nastere, iar la iesirea din spital 3200. Dar eu cred ca a mai scazut din greutate si cand am ajuns acasa (eu am intrat mai rar pe forum fiindca am calculatorul defect si apoi epiziotomia nu mi-a dat voie pana acum sa sed ).

Eu l-am aerisit pe David in fiecare zi, chiar daca nu am iesit afara. L-am imbracat cu haine groase, ca de plimbare, am deschis geamul larg si am stat cu el la fereastra cateva minute, ca sa se obisnuiasca cu aerul rece. Astazi insa e ceata rau si nu risc sa-l scot. Poate maine avem noroc de vreme mai buna.

Sunt un pic necajita deaorece bebe are o infectie la ochisorul drept si nu ii mai trece. I-am pus timp de o saptamana picaturi Genticol, asa cum ne-a recomandat medicul, dar nu am avut nici un fel de rezultate. Acum il spalam doar cu ser fiziolocic si apa fiarta si racita. Dimineata abia isi poate deschide ochisorul. Saptamana asta vine din nou medicul sa-l vada si sper sa ne de-a si un alt tratament care sa fie eficient. A mai avut careva astfel de probleme?

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Mama de bebe David
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Monicabo, tare dragalase fetitele tale, sa-ti traiasca!!! Cum te descurci cu amandoua? Ca vad ca si cea mare e tot mica !

Aaaa, inca ceva! Pls, help! Sau tu, Mirtha! Ca aveti carucioare ca al meu! Cum naiba se pune scaunelul de masina pe cadrul de la carut ? Am pierdut cartea si suntem antitalent amandoi, si eu si sotul, ne prindem urechile cand e vorba de suruburi, piulite, etc. !

Citat:
Sunt un pic necajita deaorece bebe are o infectie la ochisorul drept si nu ii mai trece. I-am pus timp de o saptamana picaturi Genticol, asa cum ne-a recomandat medicul, dar nu am avut nici un fel de rezultate. Acum il spalam doar cu ser fiziolocic si apa fiarta si racita. Dimineata abia isi poate deschide ochisorul. Saptamana asta vine din nou medicul sa-l vada si sper sa ne de-a si un alt tratament care sa fie eficient. A mai avut careva astfel de probleme?

Malinas, si Ianca a avut infectie la ochisor cand a fost bebe si am vazut acum in caietul ei ca am tratat-o cu picaturi Tobradex. sper sa va treaca repede!

_

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

diana21, multumesc. O sa vorbesc cu doctorita sa vad ce zice. Sper doar sa-i treaca cat mai repede si sa nu aiba canalul lacrimal infundat (asa cum mi-a zis o farmacista).Doctorita mi-a zis ca ma trimite sa-i ia probe si sa-i faca analize sa vada exact ce are. Eu as vrea sa-i treaca fiindca nu stiu ce inseamna sa ii ia proba.

Voi ati depus actele pentru alocatia lui bebe? Ce acte trebuie depuse si unde?

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Mama de bebe David
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

Iulia, Mariana, felicitari!!! sa va traiasca bebelushii!
Ramo eu scot agitatele pentru maine pentru ca nu stiu daca mai apuc sa intru astazi pe forum. sa ai o nastere usoara, bebe sanatos si refacere rapida. asteptam vesti.

Minunea din viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
36+ Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Diana ... normal respiratia unui nou nascut este intre 30 si 50 respiratii pe minut(asa scrie in ghidul meu de nursing) ... dar banuiesc ca a fost ascultat Tudor bine la plamani ... nu cred sa fie probleme si eventual sa le mai numeri odata ..
Cat despre marimea capusorului... daca iti povestesc prin cate am trecut eu cu Raul ...sigur te apuca nervii pe toate graficele de crestere.Raul la 4 luni jumate avea capusorul unui copil de un an...bine si kg si lugimea erau cam tot pe acolo(lucru pe care tampita de pediatra de atunci nu l-a vazut )... Si de aici am intrat intr-un stres de numai eu stiu ...am fost pe la NPI ..unde am dat de un medic extraodinar si ne-a zis ca la cat e el de mare nu ne putem astepta sa aiba capusorul cat o portocala... Toate semnele neurologice erau ok... la eco transfontanelar era bine(nu era nici urma de hidrocefalie cum se gandea tampita aia).Atata timp cat copilul e vioi si activ... eu zic sa stai linistita ...si pt linistea ta dute la un NPI... Ca noi am tot fost pana la 10 luni si ultima data ne-a dat de inteles neurologul ca daca mai vrem sa venim se va uita sa vada cum merge si el eventual...nu ca ar avea ceva ..

Ank Raul 17.10.2007 Poze Raulito
si de Cecilia care creste asa
AMR ..13 zile pana vine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Diana habar nu am despre corelatiile de care intrebi. Si zau , pe cuvintul meu de soim daca ma apuc sa ma stresez si cauza asta !
Pe la ora 17 vine mama , o preia pe Pitica si atunci ne mai decongestionam un pic. Il rog pe sotul sa caute cartea tehnica a carutului prin camara si facem un scan la partea cu montatul scaunului.Noi nu am ajuns pina acolo. O transportam in landou.

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Mirtha, , mersi de raspuns, daaaa, asa e si bebica, pleoapele de sus sunt umflate dimineata, dar ai dreptate, doarme ca purcelul pana la ora 11. Nu are secretii, nu e nimic rosu pe-acolo si se si retrag edemele alea in max. o ora de la trezire. Acum am alt pitic , de fapt, doi pitici:
-respira mult mai accelerat decat mine, am cronometrat cam 60 resp. pe min. E NORMAL asa sau trebuie sa ma stresez si pe tema asta?
-are circ. capului mai mare cu un cm decat circ. toracelui si citisem eu undeva ca dupa prima luna ar trebui sa fie egale. Plus ca i-a crescut capul de la 34 cm la 38 cm in prima luna.

Hai ca o tin din pitic in pitic , pana ieri imi stresam prietena (pe madam Vrabiuta) pe mess cu problema "oare vede copilul? Ca am senzatia ca se uita tot pe langa mine cand vorbesc cu el"

Dialoguri strumfesti

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Si referitor la respiratie ...acceleratia ar fi semn de tahipnee... cea mai des intalnita forma de dispnee la copii... cauta pe google si vezi daca ai motive de ingrijorare ..Eu sper ca nu..

Edit.. sa nu ii numeri respiratiile dupa ce l-ai schimbat de scutec sau sa muncit sa traga de titi.. ca atunci e normal sa mai depaseasca din cauza efortului.Numara dupa 10 minute de la orice activitate... si incearca cat e treaz ..ca si in somn exista diferente... dar eu totusi sustin ca nu e nimic

Ank Raul 17.10.2007 Poze Raulito

si de Cecilia care creste asa
AMR ..13 zile pana vine

Mergi la inceput