Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (135)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Buna,
La multi ani de 1 dec!
Nu am apucat sa intru si ieri pe aici, insa chiar cu 1 zi intarziere urez La multi ani sarbatoritilor de Sf Andrei!
Felicitari fetelor care au nascut! Sa va traiasca puiutii!!

Noi suntem bine, Ana Maria e sanatoasa, creste, papa laptic de la mine, deocamdata nu a fost nevoie de supliment, am in casa lapte praf in caz de nevoie... A luat de pe 15 nov si pana ieri 520 gr...
Amalia, Diana, super bine au crescut puiutii vostri intr-o luna! Noi avem cantar acasa si o mai cantarim din cand in cand (de aia si stim cat a luat pana acum, dar oricum se vede si pe fata ei), insa la ceas nu m-am uitat niciodata...nici cat suge, nici la cat timp cere... i-am dat numai la cerere (care a fost si la 3 ore standard, dar si la 1,5-2 h, si la 3,5-4h) si am lasat-o mereu sa suga cat timp a vrut uneori 20 min, alteori 30, alteori 40 min...depinde. Noapte se trezeste cam de 2 ori, pe la 22-22.30 ii dau masa de dupa baita dupa care doarme cam pana pe la 2-3 noaptea si urmatoarea data se scoala la 5-6 dimineata...apoi mai papa cam pe la 8-9-10, apoi 12-13, apoi in jur de 16-17, pe urma cam pe la 18.30-19.30, dupa care vine baita in jur de ora 21-21.15, si apoi ultima masa...Asta asa in mare.
A facut 2 saptamani de viata, as vrea sa o scot la plimbarica, insa vad ca nu mai prind vreme buna, tot cetzoasa si umeda...

Vis a vis de ce zicea Mirtha... a mea face cam 2-3 kk pe zi, nu face deci dupa fiecare masa...mi-a facut intr-o zi doar 1 kk, dar a fost barosan, a iesit din scutec, a patat body-ul, pantalonasii...deci am schimbat tot pe ea...
Cu eructatul/regurgitatul...uneori da aer afara, alteori nu, din cand in cand mai regurgiteaza, depinde cu ce pofta a papat...insa asta nu s-a intamplat des.
La igiena labiilor, la fel fac si eu, curat secretiile alea, dupa baita ori cu un servetel umed, ori cu un bat de urechi.
Buricul ne-a cazut in a 8-a zi de viata, si s-a cam cicatrizat locul destul de repede.
Maria_k sarcina usoara, deja ai ajuns la 27+
Am vazut o gramada de poze de bebelusi, frumosi foc toti!!

Multa bafta fetelor care ati ramas de nascut pe luna decembrie, sarcini pe ultima suta de m si nasteri usoare!!
Nu mai stiu daca mai vroiam sa zic ceva, mai revin. Andreea e la bunici acum, eu ma mai relaxez un pic, mai trag si un pui de somn, mai stau si la calc...si normal am grija de asta mica
Cam atat despre noi, am pus cateva poze cu Ana Maria pe site

www.andreeaioana.ro/thumbnails.php?album=27" target="_blank">Poze Ana Maria

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

[b]Diana[/b] am uitat sa iti raspund : si Eva se mai trezeste uneori cu pleopele umflate. Uneori erau infricosator de umflate - parca ii pompase cineva aer in partea de sus ca o puneam si pe mama sa le analizeze.
Dar nu are scurgeri iar ochisorii nu au roseata in jurul pleoapelor ca sa pot suspecta ceva. M-am gandit ca e posibil si din cauza somnului uneori mai prelungit.
Daca totusi suspectezi ceva , cred ca un oftalmolog ar putea da un raspuns categoric.

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Monicabo tare dulci sunt fetitele tale! Esti o mamicuta foarte tanara si frumoasa!

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mirela, asa misca prima mea fetita, abia o simteam in ultimele saptamani, era tare lenesa. In schimb acuma am cu totul alt copil in burta, exagerat de miscatoare si activa, nu ma lasa nici o ora linistita. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ma asteapta
Deci stai linistita, e normal, copiii sunt tare diferiti. A ta e mai linistita si cumintica.

Citat:
citat din mesajul lui Mirela_1

Buna seara! Iar am pierdut vreo 2 capitole. Asa ca felicit proaspetele mamici, sa se bucure de bebelusii lor. Pana sa citesc din urma, sa va spun ca am fost la control acum cateva zile, colul s-a mai scurtat dar e inchis si am stabilit si data cezarienei: 18 decembrie. Sper sa stea bebe cuminte in burtica pana atunci ca sa apucam sa-i facem si camaruta.
Am si eu o intrebare: cum trebuie sa miste bebe in ultima luna? B ebelina mea nu e f activa, adica imi da cate un picior - doua de cateva ori pe zi (un pic mai activa seara si dimineata). Daca vreau sa filmez burtica miscatoare nu prea reusesc, ca pana deschid eu camera ... E normal asa? ar trebui sa fie mai activa? La voi cum a fost?

Mirela 36+

Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si 38+ cu Caterina Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Referitor la regurgitat: incerc sa o fac sa dea aerul afara cat se poate de mult. De fiecare data cand nu scoate aerul, cand o pun in pat, in 15 min o apuca sughitul si o trezeste sau o apuca scremutul sa dea basinute.

Referitor la scaune: Andreea are muuulte scaune, deschise la culoare, verzui.

La cat timp ati scos bb-ii afara? Am vrut sa o scot azi, la 10 zile, si a zis dr ca la 3 saptamani as putea. Voi cum ati facut?

La multi ani de ziua noastra!

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Andy multumim la fel pentru urari. Am salvat pagina cu sfaturi pt. temperatura.Multu".

Otilia , Alra ma bucur ca fetele isi revin treptat treptat.Sanatate !

Dea ca si indicii ale unui alaptat suficient Dr. Culcer sugereaza sa urmarim greutatea copilului si numarul de scaune pe zi. La capitolul greutate sugar erau mai multe date iar la capitolul nr. de scaune erau indicate un minim de 2 pina la 4 scaune pe zi. Este si o lista cu indicii ale alaptatului insuficient. Pagina 18-19 Curs de alaptare. Pt. stimularea lactatiei incearca sa consumi 2 litrii de apa pe zi. De la un magazin tip plafar , incearca sa gasesti ceai de chimen , ceai de anason si combina-le in cantitati egale. Poti folosi si cubulete de drojdie.Au un gust foarte scarbos dar ca masura de criza...se impune.

BTW sti ceva despre produsul GoodSense - Crema impotriva iritatiei - Diaper Rash Ointment distribuit de Perrigo ? Am primit-o cadou de la un cuplu venit recent din Namerica si ma gandeesc sa caut info. inainte de a o folosi.

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

La 10 zile am scos-o De fapt exact in a 10 zi ca asa s-a nimerit ...vremea frumoasa.

Citat:
citat din mesajul lui madutza

Referitor la regurgitat: incerc sa o fac sa dea aerul afara cat se poate de mult. De fiecare data cand nu scoate aerul, cand o pun in pat, in 15 min o apuca sughitul si o trezeste sau o apuca scremutul sa dea basinute.

Referitor la scaune: Andreea are muuulte scaune, deschise la culoare, verzui.

La cat timp ati scos bb-ii afara? Am vrut sa o scot azi, la 10 zile, si a zis dr ca la 3 saptamani as putea. Voi cum ati facut?

La multi ani de ziua noastra!

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Felicitari Iulia si Mariana!!! Sa va traiasca copilasii si sa fie sanatosi!!

Am schimbat si noi semnatura, am intrat in linie dreapta Daca nu se hotaraste singurica saptamana asta, atunci sambata vom hotari noi pentru ea, adica sambata am programata cezariana

Ramo2007, eu am facut rahie la prima cezariana, m-au amortit foarte repede, cateva minute a durat si s-au si apucat de treaba, si au scos-o in primele 5 minute!

Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si 39+ cu Caterina Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

monicabo, Ana Maria a luat f bine in greutate.Bebe David a luat doar 75 de grame in prima saptamana si 225 in a doua. Miercuri il cantarim din nou si abia astept sa vad cat a mai luat. David papa doar san, iar eu il tin cam 30 de minute (15 la un san si 15 la un san) si oricum trage puternic 15-20 de minute si apoi adoarme. Ii dau sa manance cand cere (2,5-3-4 ore) sau daca trece prea mult (peste 4 ore) il trezesc si ii dau sa manance (se intampla sa nu se trezeasca la 4 ore sa manance, iar de la spital ni s-a zis ca nu e bine sa treaca 4 ore fara sa manance, fiindca le scade glicemia).

madutza, si bebe David are 5-6 scaune pe zi, dar sunt galbui cu bucatele ca de galbenus de ou. Nici eu nu reusesc sa-l fac sa eructeze de fiecare data, asa ca se mai intampla sa regurgiteze dupa ce il pun in patut.Se intampla si sa il apuce sughitul dupa ce ragaie.

Ieri am cumparat si noi Infacol, asteptam sa ne ajunga. Sunt deja fete care il folosesc?Cate picaturi si de cate ori pe zi le dati bebelusilor vostri?

Eu l-am scos pe David afara la 2 saptamani, adica de saptamana trecuta. Am avut noroc ca au fost cateva zile frumoase.

Este insa f activ. Are cateva ore bune cand sta treaz si nu pot sa fac nimic prin casa, fiindca nu sta singur, vrea companie. Acum sta langa mine, in balansoar. Si noaptea, uneori, dupa ce ii dau sa manance, nu mai vrea sa doarma, se joaca cu manutele, da din picioare, gangureste acolo pe limba lui.

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Mama de bebe David
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mirtha, , mersi de raspuns, daaaa, asa e si bebica, pleoapele de sus sunt umflate dimineata, dar ai dreptate, doarme ca purcelul pana la ora 11. Nu are secretii, nu e nimic rosu pe-acolo si se si retrag edemele alea in max. o ora de la trezire. Acum am alt pitic , de fapt, doi pitici:
-respira mult mai accelerat decat mine, am cronometrat cam 60 resp. pe min. E NORMAL asa sau trebuie sa ma stresez si pe tema asta?
-are circ. capului mai mare cu un cm decat circ. toracelui si citisem eu undeva ca dupa prima luna ar trebui sa fie egale. Plus ca i-a crescut capul de la 34 cm la 38 cm in prima luna.

Hai ca o tin din pitic in pitic , pana ieri imi stresam prietena (pe madam Vrabiuta) pe mess cu problema "oare vede copilul? Ca am senzatia ca se uita tot pe langa mine cand vorbesc cu el"

.......................

Dea, pai a pus bine piscoata ta, 300+150 in doua sapt. e super ok!

Alra, ma bucur ca e mai bine Laura! Si Ianca mai face din astea, febra mare o zi, insa a doua zi, cand ajungem la dr., e ca noua!

Otilia, Ianca a facut enteroviroza cu rotavirus la 11 luni. Primele trei zile DOAR a vomat, la fel cum zici tu! Dupa trei zile a inceput cu diareea (brusc) si abia catre a patra zi a facut si febra 39. Insa nu e musai sa faca toate astea, se poate, daca copilul e mai mare si e mai puternic, sa faca doar o forma usoara!

Gynie, voi ce mai faceti? Cum mai e bebe?

Diamisha, Leeloo, Dandusa, Mav, Lorena, Spiridus??? Nu mai ziceti nimic?

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si a bebelushului Tudorel

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput