Nasterea la Medlife (13)
Raspunsuri - Pagina 18
alinutza78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alesia18 Buna Alinutza si sa treci cu bine peste nastere, sa te bucuri de bebe! Eu la spital am avut la mine cam de toate, dar nu am folosit decat pasta de dinti si periuta si crema de fata. In rest totul a fost de la ei. Camasile de noapte erau cam vechi, dar m-am descurcat cu ele. Chiloti de unica folosinta, tampoane, papuci..de la ei. Cand am nascut eu nu era nimeni la pompa de san. Oricum, dfatul meu e sa o folosesti pe a lor cat stai acolo pentru ca este mai puternica decat cele din comert... Testul non-stres si cel pentru anestezie se fac cand iti recomanda doctorul. Eu am facut de vreo 2-3 ori test non-stres pentru ca bebe a fost mai mic decat trebuia si la eco din saptamana 38 am avut si niste rezultate mai urate la IR. Oricum faimosul consult preanestezic este de fapt o intalnire cu un medic anestezist in care completezi un chestionar. Daca ti se rup membranele noaptea de duci direct la camera de garda pentru ca e pericol de infectie. Acelasi lucru il faci si ziua, iar cei de la spital o vor suna pe doctorita ta. In cazul camerei, optezi de la inceput, dar camera cu un pat e dubla la pret. Pupici si sa ne tii la curent :) |
Multumesc mult Alesia pentru raspunsuri
Daca tu spui ca au camasi de noapte cam vechi, cred ca nu se supara daca vin si eu de acasa, cu una sau doua.
Apropo de rezerve, pe tine te-a intrebat medicul ce fel de rezerva vrei?? La mine si-a notat data nasterii, nr de telefon, numele si data cezarienei pe o hartiuta (sper sa nu o piarda pe undeva)...si eu eram convinsa ca fac si contract in ziua aia...Am plecat nauca total...
Asa..si pentru testul non-stres si cel pentru anestezie ti-a trebuit programare? Mie mi-a zis doar sa ma prezint la camera de garda cu rezultatele de la analizele de sange.
Multumesc inca o data pentru sfaturi
Alinutza s37 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru
Data cezarienei 5 august 2009
alesia18 spune:
Tipul de rezerva o stabilesti cand te duci la spital sa te internezi. Te opresti la receptie si fetele de acolo te inscriu si te intreaba ce rezerva vrei. De partea asta s-a ocupat sotul in cazul meu asa ca nu stiu exact ce altceva te intreaba.
Pentru cele doua teste te duci la camera de garda. Testul non-stres ti-l face pe loc si tot atunci poate sa cheme un medic anestezist sa vb cu tine. Daca e ocupat s-ar putea sa astepti putin. La mine a venit in timp ce faceam testul non-stres.
Eu am avut camasa de noapte la mine dar le-am folosit pe ale lor. La un moment dat o asistenta mi-a spus ca nu am voie cu camasa de la mine de acasa si n-am mai insistat. Totusi cred ca daca ii spui ca vrei neaparat camasa ta nu o sa se supere. Cat am stat eu acolo toate mamicile purtau camasi de la spital...
Daca mai ai intrebari, sunt pe aici
noyo5879 spune:
Buna Cristela,
Ma bucur ca ti'a placut de dnul doctor si ca ti'a facut o impresie buna.
Eu am intrebat ce fac daca nasc inainte de 36 de saptamani si mi'a spus ca nu ma lasa asa:)) si o sa nasc la CFR2 unde este dansul. Daca Doamne fereste se intampla ceva pana in 36 de saptamani il sun, si vedem ce si cum, dar probabil ma voi duce la CFR2. In cazul in care nasc si el e de garda in alta parte....uite ca nu m-am gandit hehehe. Cred ca o sa il sun daca am contractii sau mi se rup membranele si atunci o sa aflu ce si cum. Daca nu poate veni la medlife, probabil va trebuie sa decid daca merg la CFR2 sau nasc la Medlife cu altcineva....Chiar nu stiu, si sincer sper sa nu fiu chiar atat de ghinionista. Eu insa astept sa fac eco la 37 de saptamani sa vedem cum se decide nasterea, si daca e cezariana cred ca fiind planificata nu mai am de ce sama ingrijorez.
Pupici
noyo5879 spune:
Alesia,
Referitor la bagajelu' pt nastere....nu trebuie gel de dus, spray....etc? Pana cand si chilotii de unica folosinta ii asigura ei? Ca eu vreau sa ma apuc sa imi fac "geamantanul"....in cazul in care bebelina se hotaraste sa ne faca vreo surpriza...si daca trec de 36 saptamani sa stiu ce scot din el:))) Dupa cum povestesti tu, trebuie scos cam tot:))
Si pt bebe? Tot nimic?
Pup
cristela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui noyo5879 Buna Cristela, Ma bucur ca ti'a placut de dnul doctor si ca ti'a facut o impresie buna. Eu am intrebat ce fac daca nasc inainte de 36 de saptamani si mi'a spus ca nu ma lasa asa:)) si o sa nasc la CFR2 unde este dansul. Daca Doamne fereste se intampla ceva pana in 36 de saptamani il sun, si vedem ce si cum, dar probabil ma voi duce la CFR2. In cazul in care nasc si el e de garda in alta parte....uite ca nu m-am gandit hehehe. Cred ca o sa il sun daca am contractii sau mi se rup membranele si atunci o sa aflu ce si cum. Daca nu poate veni la medlife, probabil va trebuie sa decid daca merg la CFR2 sau nasc la Medlife cu altcineva....Chiar nu stiu, si sincer sper sa nu fiu chiar atat de ghinionista. Eu insa astept sa fac eco la 37 de saptamani sa vedem cum se decide nasterea, si daca e cezariana cred ca fiind planificata nu mai am de ce sama ingrijorez. Pupici |
Si eu sper sa nu fie cazul si sa iasa totul asa cum iti doresti! Dar ce sa-i faci, asa sunt eu, imi fac tot felul de probleme inainte sa fie macar cazul...trebuie sa stiu toate datele problemei dinainte!
Da, daca e sa fie cezariana, nici eu nu cred ca o sa mai fie vreun fel de problema, ca doar o sa si-o programeze si in functie de programul lui...
Succes!
cristela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristela
Si eu sper sa nu fie cazul si sa iasa totul asa cum iti doresti! Dar ce sa-i faci, asa sunt eu, imi fac tot felul de probleme inainte sa fie macar cazul...trebuie sa stiu toate datele problemei dinainte! Da, daca e sa fie cezariana, nici eu nu cred ca o sa mai fie vreun fel de problema, ca doar o sa si-o programeze si in functie de programul lui... Succes! |
CFR2...eu stiam ca mai este la Filantropia, cel putin cand am fost la programare, mai erau niste paciente de-ale lui de la Filantropia. Nu stiu unde este nici unul, dar nu cred ca sunt aceleasi..poate o fi la ambele...
noyo5879 spune:
Cristela,
Eu cand am decis sa raman la dnul doctor, stiam ca e la Filantropia, dar cand am vorbit cu asistenta dansului, mi-a spus ca nu mai este la Filantropia, este la CFR2. CFR2 e pe Marasti, nici eu nu stiu exact unde, dar am intrat pe internet sa vad adresa.
alesia18 spune:
Noyo, asa e. Poti sa te duci cu o gentuta la spital:d
Iti trebuie sprey, sampon, gel de dus si pasta de dinti. Tampoane si chiloti iti dau ei pana pleci din spital. La fel si ceai de lactatie, eventual supozitoare daca e nevoie..orice.
Pentru bebe nimic. II imbraca asistentele, tot ele il schimba si il spala. Tie ti-l aduc la cerere si cand trebuie sa pape. Daca vrei sa il tii toata ziua, no problem. Daca vrei sa te odihnesti, il tin in "acvariu". Sfatul meu e sa dormi cat mai mult acolo pentru ca eu nici acu la 2 luni jumate nu dorm noaptea prea mult...
noyo5879 spune:
Mersi mult Alesia. E mai bine pe de o parte asa, ca altfel tre sa iti iei geamantan:))) Si oricum, ma gandesc ca daca imi trebuie ceva si nu am la bagajel imi poate aduce tati de acasa:P
Tu ti-ai recoltat si celulele stem?
alesia18 spune:
da, am recoltat. Dar inca nu am rezultatele. Au spus ca dupa 2-3 luni. Cred ca o sa sun saptamana viitoare. Eu am contract cu cei de la Cluj, cord blood center.
Aaa, sa nu uiti camera foto :d O sa fii tentata sa-i faci poze piticei in fiecare clipa.