Pepenasi de iulie - august 2008 (47)
Raspunsuri - Pagina 5
ella_72 spune:
Si mai am o intrebare......ce apa folositi pentru prepararea laptelui ? Apa plata fiarta sau nefiarta ? Am auzit atatea variante incat nu stiu daca eu am procedat corect...eu folosesc apa plata Dorna-Izvorul Alb , fiarta si racita. Oare e bine ???
Ella
de Tudor 
ana_a spune:
salut cu buna seara !
narci, www.edituracrisan.ro/index.php?show=cat&cat_id=76&page_size=4&mode=book&book_id=89" target="_blank">aceasta este cartea de care spuneai de la Crisan? Si mie imi place aceasta editura. Iti recomand cartea cu ferestruici!Este superba! Si Stefan a fost super incantat de ea asa in jur de un an
Si acum mi-l amintesc cat de fascinat deschidea ferestruicile.Am invatat multe din ea.Si inca o mai are numai ca o stie pe de rost si desi a rontait-o toata pe la colturi nu ia rupt ferestrele ![]()
Citesc cu greu din urma, ieri am avut netu taiat pe motiv de neplata...
Diversificare : wow...Matei al meu este atat de simpatic ...este mortal! Sa vedeti cat de pofticios...si innebunit dupa lingurita... si papa cu placere, molfaie si plescaie morcovul pisat de zic ca mananca de o viata!
I-am fiert pana acum morcov, pastarnac si telina. Maine am sa puc si dovlecel.
Fructe i-am dat mar razalit cu un pic de babnana ca simplu la scuipat...am nimerit cred ca mere cam acre...
Sucuri nu i-am dat nimic pentru ca nu vrea biberonul, il plimba numai intre gingii asa ca eu cu lingurita suc nu ii dau si cu seringa este stresat cand ma vede cu ea in mana...de la medicamente.
Cred ca sarim peste vaccin, maine am fi programati...sa vedem cum o fi ca astazi a venit dr la noi sa-l consulte si a zis ca mai vede maine cum o sa fie si daca nu e vindecat complet il amanam pana luna viitoare.Maine la 12 mergem la control again si la bilant. Abia astept sa-l cantarim si masuram.
Ileanna, sa stii ca si al meu este genul "scurt si indesat" asa ca nu te stresa cu lungimea. Au timp sa creasca in lungime.
Trimit mesajul pana nu-l pierd
tuturor
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam
ana_a spune:
asa, azi ma gandeam sa va scriu si cum nu aveam net...am stat ingrijorata
asa ca va intreb acum :
cat ar trebui sa-i dau sa manance??cantitativ ma refer.Eu am inceput de luni cu pireurile si am crescut cantitatea ca de fiecare data era dezamagit cand ii luam babetica si ii disparea lingurita din fata
Pentru ca el a deschis gurita fara sa comenteze si a lins la amiaza pireul din morcov, un pic de pastarnac si un pic de telina cam 130ml iar pe la ora 16 a papat cam 100ml pe pireu de mar cu un pic de banana....o fi prea mult??Sincer, atata mi-a iesit la mixer si la un moment dat nu am mai vrut sa-i dau eu ca el ar mai fi mancat...
Asa, si inca ceva, vad ca este innebunit dupa lingurita! Nu ma asteptam...urla daca incerc sa renunt, adica imi zic eu asa...ca ar cam fi destul...si el plange cand ma vede ca ma departez de el
in schimb, nu mai vrea laptic asa de mult peste zi. Nu stiu cat papa de la san insa dimineatza si seara recupereaza. Peste zi pleoscaie de 5-6 ori si gata...o fi bine? Sa o las mai moale...habar nu am!Instinctul imi spune ca este ok...da io stiu???
Doctorita noastra azi cand a venit si i-am spus ca am inceput cu "mancarea" a sarit ca arsa "vai...da ce mancare ii dati??? PRIMUL aliment pe care il consuma copii este SUCULETUL de portocala, apoi ZEAMA de la multe legume fierte, strecurata si pusa in biberon"
I-am spus asa mai pe ocolite ca al meu nu vrea biberon, si daca ar fi vrut tot nu-i dadeam suc de portocala si zeama strecurata...in fine...m-am intins ca o placinta
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam
ileanna spune:
ooka o ora de plans???
Doamneeee ... cre' ca daca pateam eu trebuia chemat pediatrul la copil shi psihiatrul la mine. Este absolut ingrozitor!!!! 

Ana_a felicitari din suflet pt diversificare. Ce misto ca itzi merge asa de smooth ... Eu am maaaari emotii si parka vad ca nu vor fi nejustificate.
Eu cred ca ar tb sa verifici cu dr. in sens invers. Nu cata papica diversificata ar tb sa ia (daca tot nu ai probleme aici) ci cat laptic tb sa mai ramana in 24h si sa urmaresti sa i-l dai pe ala cumva.
ileanna spune:
ella daca imi aduc bine aminte, cand s-a discutat subiectul, concluzia a fost Izvorul Alb chiar si nefiarta.
Eu una o fierb ... dupa aia o las la "descantat" pentru ca se depune piatra separata prin fierbere. Si dupa o noapte o torn din nou in alta sticla avand grija sa las "balaurii" in cea veche. Sincer nu mai stiu cum fac celelalte fete.
ana_a spune:
Ileanna...la asta ma gandesc si eu insa...daca el papa san...cum as putea sa-i masor cantitatea???Ca sanii mei sunt plini de lapte
deci am lapte destul....
desi...banuiesc un stres inutil...acuma no..daca nu am de ce sa ma stresez
Mi-am amintit ca-i povesteam lu diarux ca ma ia groaza la gandul ca in curand toata bucataria mea va fi plina de cutiute, oale, blender, canite si lingurite...coji de morcov si mere razalite
si ia uite ca asa am ajuns....insa...pe cat de groaza imi era atunci la vremea aia (cand povesteam) pe atat de indiferenta sunt acuma
si mi se pare si firesc...hihi.
Para am sa incerc si eu maine.Se poate da cruda?
Cartoful?de cand? Ca al meu este cu scaun la 2 zile si ma gandesc ca un pic de cartof ar schimba situatia.
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam
ana_a spune:
nu am somn.....
Nati, l-am admirat pe Matei al tau!Este adorabil!!!
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam
ana_a spune:
si daca tot nu am somn, sa va povestesc de Stefan
ca acu 2 zile a fost super haios. Sera pe la 21 a iesit cu Paul in curte si la invartit cu sania de colo-colo. A venit in casa dupa Mickey mouse la care ia pus un fular la gat, apoi dupa Babu, la fel cu alt fular ...nu stiam ce tot fac afara da nici nu m-am dus sa vad. Il tot auzeam pe Stefan "hou-hou-hou!!!" Apoi cand au intrat in casa pe la 22!!!! ma intrebat foarte serios:"mami, tu m-ai auzit afara cum faceam hou-hou-hou??" zic eu :Da, puiule, te-am auzit!
la cat de tare zicea...sa auzit si prin termopane... da zice el: Mami, ziceam ca tu te intrebai "cine tot zice afara hou-hou-hou" si eu ziceam ca era Mos Craciun adevarat! si tu credeai ca eu sunt de fapt Mos Craciun adevarat!" ca sa imi spuna Paul ca au dus afara o plasa de jucarii si el il plimba cu sania prin curte(era renul) si Stefan punea cate o jucarie in dreptul lui Mickey mouse a lui Babu si a omuletului de zapada ...pacat ca nu am iesit sa le fac poze
Si tot striga "hou-hou-hou!!!" Pacat ca ieri a plouat toata ziua...dar cica in curand vine din nou zapada si ofcourse...si Mos Craciun adevarat ![]()
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam
ana_a spune:
ooka, bine ca sa linistit puiul! Sa stii ca si noi am avut astfel de reprize...trec greu dar trec. De doua ori a plans asa mult, o data intr-o duminica eram numai eu singura acasa, avea o luna sau mai putin, Stefan cu Paul erau dusi cu cortul de sambata la Colibita la pescuit si a plans de la 2 dupamasa pana la 7 seara non stop...nici nu a mancat, eu eram DISPERATA si in final a adormit gemand si a papat la san exact la ora 20 cand au intrat Paul cu Stefan in casa. Si inca o data recent, dar nu asa de mult, si am fost mult mia linistita ca era si Paul acasa si el il linisteste cel mai repede.
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam
Chuny spune:
Va salut si eu ... sunt in butoi rau de tot ! Nu am sanse sa ies prea curand de acolo 

V-am pupat si va urez mai ales sanatate!
Sibylle
Nasterea ariciului junior *****POZE ***** Cum a intrat Anna in viata mea
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE