Pepenasi de iulie - august 2008 (47)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laremi spune:

flo si eu sper … anul trecut am gasit de toate de Craciun, aveau si magazine impodobite, decoratii, brad … nu stiu insa daca voi gasi costum atat de mic … sunt totusi intr-o tara care n-are prea mare treaba cu Craciunul, de aia zic ....

kamelya, dia, saru-mana

blueeyes , noi nu am avut scaune moi dupa Rotarix si nici atfel.

violeta , cu placere

mada, ce e la voi acolo e un fel de “best of” de prin toate colturile Indiei … in west Bengal se mananca foarte mult peste sub forma de curry cu legume sau nu, in sos de mustar, in frunze de banana … dar foarte foarte condimentat. Mie imi place pestele, dar asa cum il gatesc ei, cu o tona de condimente si chili, nu mai are nici gust si nici miros de peste. Apoi mananca tot felul de mancaruri de legume (au toate legumele si fructele care sunt in Europa plus multe altele de care nu am auzit in viata mea, unele chiar amare si complet necomestibile din punctul meu de vedere) si astea tot cu multe condimente, la majoritatea mancarurilor folosesc uleiul de mustar care mie mi se pare bun doar la prajit peste sau carne. Ei aici nu se omoara cu naan sau alte feluri de paine ci prefera orezul. Si dal si lentil, nu stiu sa explic ce-s astea (poate intelegi tu de aici http://en.wikipedia.org/wiki/Lentil si http://en.wikipedia.org/wiki/Dal) dar sunt interesante. Si mananca foarte multe dulciuri facute din lapte. Carne de pui, porc sau miel nu prea mananca ei aici, in schimb sunt mari consumatori de carne de capra, care imi place gatita in anumite feluri. Acum prea mult nu ma afecteaza mancarea lor, decat cand mai mergem in vizite disper … la restaurant cand iesim sigur gasesc chestii care sa-mi placa iar acasa gatesc eu exact cum imi place. Oricum, bucataria bengaleza nu e grozava comparativ cu ce se gateste in alte zone din India. Cred ca ceva bengalez o fi mancat Maitreyi de nu-i mai trebuie mancare indiana …

sursula, jucariile de plus le spal la masina cu hainele de bebe impreuna, iar restul cu apa calduta si sapun plus un strop de detol si le clatesc bine. Le spal cam o data pe saptamana.

kimmy, bravo, sa-ti fie de bine berea

dianami 120 la taxi? Clar, nu mai sunt deloc la curent cu preturile pe acolo …

Sun, da, si eu spun ca India e frumoasa dar nu pentru toata lumea, probabil depinde si ce asteptari ai si cu ce prejudecati vii … astea din urma conteaza tare mult din ce am observat eu. Nu m-as fi gandit ca ai fost chiar aici, nu mai vii?

Ooka], da, se intampla mai ales la cei hraniti cu formula. In cazuri mai nasoale cum am avut noi, vomita de-a dreptul si are un miros de mori … Noua doc ne-a recomandat asa: sa manance cu capul putin ridicat (la noi n-a mers, se foia pana era cu capul jos si abia atunci manca, daca il ridicam iar se enerva si incepea sa planga), sa il tinem in brate vertical 15-20 de minute dupa masa (asta a mers ) si sa il tinem apoi un pic ridicat, cam la 45 de grade sau pe burtica (si astea au mers). Toate astea au ajutat putin dar nu suficient in cazul nostru, in final am ajuns la medicamente. Dar, din cate am inteles, la majoritatea bebelusilor merg artificiile astea si nu e nevoie de medicatie. Plus ca regurgitarea e normala in anumite limite cantitative si fara mirosul ala imposibil de lapte stricat. Tot doc spune ca nu e grav si o sa treaca cand incepem diversificarea

ariadnabr, ….

Nah, acu sa ma treceti pe lista de asteptare la butoi ca prevad sa am nevoie daca nu gasesc si eu pe-aici un costumas de mos, ren, sau ce-o fi da’ de Craciun sa fie

Ileanna, bebele tau e in grafic cu lungimea, ai nostri sunt usor peste medie, dar asta n-are relevanta chiar mare la varsta asta, pana intr-un an e mai important sa ia in greutate decat sa se lungeasca. Si cica nu e musai ca va fi inalt sau scund daca e mai lungut sau nu acum. Daca ai dubii la masuratori, il poti masura chiar tu sa te linistesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Botinelu ideea era sa nu-i dau si partea cu samburi! Iar la capsuni&stuff sa ma mai abtin oleaca. (nu ca as fi sarit maine cu capsuna-n gura fetii dar omu mi-a zis:) ). Si la piersica si caisa sa-i dau fara coaja...intelegi tu. O sa faca dna dr schema, am sunat-o, i-am povestit, are vreme pana la controlul de 6 luni. Da' d'alea exotice ii dauuu, ca mie-mi plac tare!

Ooka a mea da nitel afara da nu e o regula, doar cand se agita. Bine, marele ei avantaj e ca ragaie instant mai nene DAR ragaieeee! Peste tot, oricand, de rade toata lumea. Asta clar e facuta la bere zice ta-su!:))

Ileana ma nu te mai enerva ca faci riduri! Ohohoooo, de-ai sti cate defecte aaam. Nu vezi ce dramatica sunt, cum fac ce fac si reusesc sa bunghesc totul sa pare impotriva mea, ma victimizez, sunt deseori superficiala si egoista, ehehehe, multe...Mai, poate Vladutul tau e genul mai piticel si mai durduliu. Nush daca te intereseaza, ca nah, a mea e si fata dar a luat destul de constant asa. Ce m-a uimit sunt ultimele 2 luni cand a luat interesant - luna 4 a luat doar 650gr dar 6cm in luna 5 a luat 800gr si doar 2 cm. Deci cumva isi balanseaza cresterea. Da a mea da, e inaltuta, a avut 51 la nastere si la 5 luni avea 70cm. Si tu ma enervezi, stii motivele, mai adaug si ca nu inteleg de ce vb asa urat despre tine (cred ca n-ai oglinda in jur...oglinda trupeasca si sufleteasca)!

Ma'c la programul artistic de seara!

SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laremi spune:

Am reusit si eu sa trimit pe mailul comun ce mi-a dat doc despre diversificare ... scuze de calitatea scanarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Fetelor...va multumesc tuturor pentru primirea facuta...
Sursula de ce nu faci Rotarix ? Care sunt avantajele si care sunt dezavantajele ?
Diaruxmultumesc mult pentru poezie...ai talent si rabdare ...
Laremi multumesc pentru raspuns !
Blueeyes2003 incearca HIDRASEC.Pliculete de 10g cu praf antidiareic.Il bea cu ceai.
Dara_d se pare ca suntem vecine...
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri si promit ca voi mai scrie si eu...stau cam prost cu timpul.....

Ella de Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Irolf1multumesc pentru PM dar nu se poate citi absolut nimic......

Ella de Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Boti nici Ralu nu vomita dupa ce mananca piureuri de fructe sau legume.Am mai vb cu alte mamici si am inteles ca pana la 6-8 luni o sa mai avem problema cu regurgitarea si dupa se regleaza de la sine.Sa speram ca asa va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

laremi ce taaaareeeeee!!!!! Elefantzi pe strada shi maimuteeee!!! Uofff te urasc si pe tine la fel de tare ca pe Narci. Bai eu sunt inebunitaaaaaa dupa chestii si locuri din astea plina de viatza pura, mister shi exotism. Daca imi dai de ales sa vad de ex maine: New York (sau alta mare capitala / metropolis), un sat din Brazilia sau unul din India ... NY cade de pe lista in 5 sec.

estrella Vladut avea 7.5 la 4 luni insa de 1 luna aproape nu mai ia in greutate. Cat despre diversificare ... imi e frica de ea, simt ca nu am citit suficient si nu m-am pregattit.

Hai ma turtu zi ce s-a intamplat ... ne faci sa ne simtim inutile . Sunis right!!

clabur nice to see uuuuu!!! Pai ne mai certam dc numa' asha scoti nasu'!

Biscuiti cu lapteeee??? ankule tie nu tzi-e asha oleak??? Treci pe Leg Magic si lasa fanteziile.

pica tu sa taci k am auzit ca esti mai nesanatoasa ca mine, numa' ca nu te dai in scris . Eu live is o gazela cu oki mari shi cumintzi, o sa ziceti k am trimis pe altcineva la intalnire

Bai Xeno Maria aia a ta este ceva de ... ptiuuuu sa nu tzi-o deochem frate!!!! Mda, acuma m-am prins de ce mai vrei tu un copil

Mitzi la inceput era si in capul meu o varza totala cu userii de aici. Iar cu bebeii ... este shi acuma (sincer ). Poti face bold la mozilla. Decat ca nu iti bolduieste ce ai selectat ci iti pune alaturi si tu tb sa scrii intre (sper ca intelegi ce spun).

Sun ma alint numa. De fapt is o increzuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

BOTICELINAmultumesc frumos de raspuns,intre timp am cautat si eu prospectul de la rotarixul facut luna trecuta si l-am citit!

ANKALAURAeu ii pun in nasuc sinomarin,nu stiu daca este in ro dar e ceva apa de mare si pe loc incepe sa stranute si iasa toti mucisorii,si ii dau si un sirop tot pt desfundarea nasului,aici se recomanda foarte mult serul fiziologic dar eu am luat altceva ca am vrut sa-i treaca mai repede.insanatosire grabnica la fetite!

SUNmultumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salutare fetele

noi tocmai am avut o repriza de dureri de burtica sinistra cu plans de o ora de am chemat doctorul, noroc ca e vecina si prietena buna cu noi, da asa mi se rupea sufletu, de fapt si mie si lu tasu, plangea bietu purcelus de i se prelingeau lacrimutzele de pe obraz pe bluzita, sinistru, un sufletel atat de mic sa patimeasca asa..

acum s-a linistit, multumesc lui Dumnezeu, gangureste dormitand in patutz.

multumesc boti, dana, laremi si sun pentru info legate de regurgitare, din ce scrieti voi la noi nu e chiar asa grav dar cu toate asta abia astept sa ii treaca (eu am esofagita de reflux si imi inchipui ca si pt ea e la fel de trist) asa ca un pupic dulce si o mangaiere calda, Gargaritzoaiei ce tine la ea piureul, Clarei, lui Bimbirica daca nu ma insel si Theeei (cred ca am nimerit-o cu eee)..

o seara calda va doresc si sanatate la toata bostana,

cu drag,

Maria mami de Sofi

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

De la mine pentru voi dedicatie speciala

Mergi la inceput