Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (232)
Raspunsuri - Pagina 4
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mada28 Buna ziua! Am inceput procesul de intarcare de doua zile.In prima zi mi-am pus albastru de metil pe titi si nu a mai vrut sa manance. S-a strambat. Daca l-ati fi vazut ce fata haioasa a facut cand a vazut titi albastra. In prima noapte m-a mai atacat dar nu a supt decat 2 minute. De ieri de dimineata nu i-am mai dat deloc. Ieri seara a rezistat pacalindu-l tot cu titi albastra dar asta noapte de pe la 2 cand manca el s-a trezit si dai plans. L-am dragalit si eu si tati , pe mine m-a apucat plansul de plansul lui.Cand m-a vazut a inceput sa ma pupe. Apoi a baut apa, papat pufuleti si s-a uitat la TV. Asta de la 2 al 3.30 noapte. Deci sunt zombi. Si am un piept tare si dureros. N-am mai rezistat si am mers la doctorita. Mi-a dat dostinex. Sper sa-mi diminueze lactatia. Ca daca o vedea ca nu mai curge poate nu mai plange si va accepta si alt lapte. Azi sotul imi face o surpriza. Mi-a zis ca tre sa mergem la o intalnire de afaceri dar de fapt ma va duce la teatru. S-a dat bona de gol. Dar eu nu stiu nimic :)) Sper sa nu-mi explodeze pieptul pana diseara. Voi ce-ati mai facut in astfel de cazuri? Am vazut pui mici si cazatori :) Si Luca e la fel . E foarte reprezis si se loveste mereu.Asta e perioada... Trebuie multa atentie... Si uneori nici asta nu e suficient... O zi buna mada28 |
Eu cred ca ar trebui sa te mulgi, cand devin plini si durerosi mulge-te, dar incearca sa o faci cam pe la aceeasi ora, cu cat te mulgi mai rar cu atat scade productia de lapte, la inceput poti sa o faci dimineata si seara, dupa cateva zile doar odata pe zi pana ajungi sa nu mai fie cazul. Bafta multa.

Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)poze noi
asa crestem
adimercedes spune:
Fetelor, referitor la muscat si la cum am procedat eu. Si Lisa a avut cateva tentative de muscat, dinti mici, dar ascutiti... Mai ales cand ne jucam si era in verva, cred ca o facea inconstient. Bineinteles ca reactionam la durere, dar ziceam doar "ouch", ma opream din orice faceam impreuna, o intorceam cu fata la mine si ii spuneam fff serios ca doare, ca o domnisoara nu musca, noi nu muscam si ca nu ma mai pot juca cu ea pt ca m-a muscat. Si dupa toata polologhia ma luam si ma duceam in partea cealalalta de camera sau in bucatarie si imi gaseam altceva de facut. Ea venea dupa mine, cel mai adesea, f intrigata, mirata si uneori zambind, alteori serioasa. Eu fff serioasa ii spuneam ca nu ma pot juca pt ca ma doare. DAr o luam in brate, ii spuneam "sorry, mommy", ma imbratisa, o imbratisam si o intrebam daca vrea sa mergem inapoi sa ne jucam si ne intorceam la joc... Nu a mai muscat deloc de ceva vreme, cred ca s-a prins ca actiunile astea au si consecinte.
Si apropos de pupat. Dimineata, mai ales in we, daca se trezeste inaintea mea si e si sotul inca in pat, ma ia si ma imbratiseaza, ma pupa si ma mangaie pe spate. In timpul saptamanii se trezeste ori cand sotul e in baie si merge si ii bate la usa, ori cand el se pregateste de plecare si e jos. Ea deschide usa de la camera si merge langa protita, in capul scarilor si il striga "dah" sau "dah-dah" si ii face cu mana si ii zice "bye-bye". Apoi vine la mine langa pat si isi lasa capul langa mine, ca sa ma trezesc. E fff finuta. Dar am avut si eu/noi parte de picioare, pumni, maini aruncate in ochi etc. Insa pe masura ce cresc cred ca devin mai coordonati, mai atenti si mai constienti de actiunile lor si de consecintele acestora.
Va pup ca ma duc sa ma culc. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
cecilia L spune:
| citat din mesajul lui rodicamaries Salut fetele Darius mai nou ii tare dragostos, pana acuma nu te lasa sa-l pupi, aseara a ramas si sotu marcat, ca vorbea la telefon, si s-a dus Darius la el si la pupat pe buze, noi nu-l pupam pe gurita, de aia sotu nici nu s-a ferit ca n-a stiu ce vrea sa faca, poate ne-a vazut pe noi ..................................................... mamica de Dariusica (19 sept 2007) |
Si Cristi are acest obicei, pentru care eu si tati suntem de vina( banuim), l-a tot vazut pe tati ca ma pupa pe gura si dai si el, ca sa nu spun ca nu accepta sa ma pupe tati sau sa ma tina in brate, il cearta sau vine si se baga intre noi.
Legat de paine si somn nu stiu ce sa-ti spun,poate deja ti-au raspuns fetele, nu am citit.

Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)poze noi
asa crestem
ANDREEA11 spune:
Mada in orice grup exista divergente de opinie. Nu cred ca trebuie sa te superi asa rau.
. Este hotararea ta si nu cred ca ar trebui sa ti-o motivezi atat. E dreptul tau sa ai o replica, insa poate experientele tale le vor folosi mamicilor de pe forum. Suntem adulte si cred ca ar trebui sa gestionam conflictele cat mai bine. Nu cred ca Sabina a vrut sa te jigneasca. A fost un pic cam taioasa, insa asta nu cred ca ar trebui sa te faca pe tine sa nu mai participi la discutii. Nici eu nu sunt de acord cu toate parerile de aici, insa am aflat multe lucruri utile pe care nu aveam de unde sa le stiu, am gasit sustinere si intelegere in momente pe care eu le consideram groaznice.
Eu zic sa revi asupra hotarari tale de a nu mai participa pe forum si.....uite un
de la mine si Cris.
Sabina spune:
Andreea, dar cum poate fi o mama fericita si multumita cand isi chinuie copilul??
Mada, eu nu contest dragostea ta pentru copilul tau, de unde pana unde? ca n-am scris asa ceva.
iti spun doar ca NU asa se face intarcarea, pe cuvantul meu de onoare ca mi-e foarte mila si de Luca, dar in primul rand si de tine! Trebuie sa fie sinistru sa ai sanii plini si sa te chinui asa sa nu-i dai :((
pt cele 10 minte de supt pe noapte sa suferi in halul asta?? Tu stii ce consecinte dramatice are aceasta intarcare pt sani? Tu stii ca se recomanda intarcarea f lenta ca preventie a cancerului? Ca nodulii se fac de la aceste intarcari? Doamne pazeste!
iar copilul, chiar daca a ras, a fost umilit pentru ca i s-a denaturat cea mai de pret realitate, sanul. E un proces mai subtil recunosc, dar e adevarat. Nu putem nega adevarul. Si da, trebuie sa tindem spre a trai confrom cu aceste adevaruri.
In general lispa de rabdare e o tara a societatii noastre, eu sunt prima vinovata, nu sunt deloc mama mai buna , de unde pana unde.
Iar laptele nu devine zer, Andreea, hai ma, da-o incolo de treaba , ca vin eu cu chimia acuma daca nu ma crezi. Iar Mada, tocmai, ca nu se simte fericita si multumita, se vede din ceea ce scrie, iar chinul fizic ce sa mai discutam, cand o dor toate alea.
Mada, nu te judec pe tine ca persoana, nici ca mama. A fi mama buna nu rezida din alaptat pana la 4 ani.
Eu am criticat maniera in care faci acest intarcat, care este umulitoare pentru copil, si foarte, foarete nociva pentru tine.
Poate ca mai citescmamici de la alte grupe de bebei aici, mamici care ma contacteaza pe privat cu privire la alaptat etc.
Eu nu pot sa aprob genul asta de intarcat, din motivele de mai sus.
Nu are legatura cu dragostea pe care o primeste copilul tau! Si nici nu te judec pe tine ca persoana.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Mada28 Fiecare are dreptul la propriile decizii. Eu imi respect copilul si cred ca s-a vazut asta. E un copil super dorit, lumina ochilor nostri. Asa ca nu prea accept atitudini de genul asta. Sincer imi pare rau va simteam apropiate ca pe o familie. Chiar daca fizic suntem departe. Va citeam cu dorinta de a afla ce face fiecare si cu bucuria de a vorbi cu voi. Dar cred ca v-a trebui sa renunt. Ma gandesc... Fiecare copil e diferit ...unii vorbesc mai repede, altii merg mai repede...unii pang mult noaptea...si nu putem invinuii mamele. Se pare ca doar unii dintre noi nu putem invinuii mamele. Ma doare pentru ca imi intrase in obisnuinta sa va citesc dar va voi urmarii din umbra . Va doresc mult bine Pupici Mada28 |
Eu sper ca nu te-ai suparat pe sfaturile date de mine, ca nu te-am judecat in niciun fel, am dat sfaturi sa nu-l obisnuiesti cu joaca noaptea si doar metoda 'naturista' de oprire a lactatiei.
Daca te-am suparat cu ceva, mii de scuze!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
cecilia L spune:
Mada,asa cum ti-a scris si Andreea nu cred ca trebuie sa fi atat de drastica... si eu l-am intarcat pe Cristi la un an, mi-as fi dorit sa o fac mai mult dar, fizic nu mai rezistam, Sabina isi spune parerea ca oricare dintre noi,mai bland sau mai aspru, insa noi decidem ce este mai bine pt copilul nostru si pt noi.Multora dintre noi ne-au prins bine sfaturile ei legate de laptat, poate datorita ei am alaptat mai mult sau mai putin, de aceea nu cred ca ceea ce ti-a spus a facut-o din rautate si sigur nu a vrut sa te jigneasca.
Sper sa revi asupra hotararii tale, suntem un grup in care mereu vor exista pareri diferite. 

Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi
asa crestem
ANDREEA11 spune:
Sabina
eu am zis ca nu stiu cum este cu alaptatul....Insa cred ca vine un moment cand suntem obligate sa ne ,,chinuim' copii datorita unor motive mai mult sau mai putin obiective ex. prima zi la gradi, prima oara la bunica etc. Pt copii tot socuri sunt. Eu cred ca fiecare alege modul cum opreste alaptatul mai brusc sau mai putin brusc. Nu zic ca nu ai dreptate.... In privinta laptelui de mama eu cred ca in timp se duce calitatea lui nutritiva. Mama nu se mai hraneste la fel de corect, mai mananca si lucruri interzise, intervine si stresul oboseala zilnica(serviciu).....
Iar eu una cred ca dc eu sunt nervoasa, obosita, nemultumita, stresata, chiar ca nu mai am chef de CRis. Asa sunt eu si mai cunosc inca n femei ca mine. Poate ca nu sunt o mama perfecta, insa imi iubesc enorm copilul. Viata mea s-a schim,bat la 180* de cand a aparut Cris, nu pot sa zic ca nu tanjesc dupa unele clipe din -nainte, insa nu-mi pare rau ca-l am.
Mada28 spune:
Critici nu judeci dar ar trebui sa-ti revizuiesti limbajul.Felul de exprimare. Ai fi putut sa-mi spui frumos ca-mi respecti decizia dar ca sunt si efecte negative ale ei ( de care crede-ma de o parte sunt constienta). Si acumi continui sa spui ca imi umilesc copilul...Crede-ma gresesti ca persisti cu acesti termeni. Dar nu toate stim atata psihologie ca tine... Imi pare rau ca sunt ironica dar nu stiu daca ti-ai dat seama dar ai jignit. Din dorinta de a face bine dar tot jignit se chiama.Si esti putin melodramatica...
Cecilia, Yaia si Andreea 11 nu m-ati deranjat cu nimic. Va multumesc pentru sfaturi si pupici.
Stiu ca suntem un grup cu pareri diferite. Suntem diferite. Dar cu pareri si nu ...judecati.
Va pup si probabil ca nu voi renunta la voi pentru ca apreciez unitatea in diversitate :)
Mada28