Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (232)
Raspunsuri - Pagina 5
papanash spune:
fetelor, pe mine nu ma lasa durerea de cap nicicum,parca-i mai rau decat dimineata.
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
Filme Ghighi
ajutoarele lui Mos Craciun
moldoveanca spune:
Off ce nasol ca apar discutii aici.Eu le stimez foarte tare pe mamicile care au alaptat pana acum si pe cele care alapteaza in continuare dar la urma urmei fiecare face cum crede ca e mai bine pt ele si pt copilsaii lor.Sabina o floricica tie si una pt Mada din partea mea.
teo
moldoveanca spune:
Papanash ai bagat si tu acolo nurofen si toate cele?Eu sufar de niste dureri de cap nici nu vad bine in acele momente.
teo
papanash spune:
am bagat,paracetamol sinus, codamin, degeaba.
Ghighi face pipi foarte mult si des, azi-noapte a udat patul, a trecut prin scutec si pijamale. Ori e racit ori sunt scutecele foarte proaste. Ziua il schimb des si nu patesc nimic, ieri noapte l-am schimbat o data ca-si udase pantalonul, azi noapte n-am mai controlat si dimineata am vazut isprava.
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
Filme Ghighi
Sabina spune:
Papanash, ai luat ceva pt durere? sa stii ca nurofenul chiar e bun.
Gh e mai bine, a facut un kk diareic insa...e viroza in toata regula, cu muci (nu f multi) si scaune proaste, dar nu cred sa fie entero. Sper din tot sufletul sa nu...
In legatura cu "jignirile" si "limbajul", sunt de acord ca Umilire e un teremen dur, dar din pacate e adevarat.
In ce sens? adica lucruri pe care noi le consideram insignifiante starnesc adevarate furtuni in sufletele copilasilor si duc in timp la reactii negative din partea lor.
Din pacate noi in familie ne ciocnim f mult in ceea ce priveste educatia copiilor si asta se simte printr-o atmosfera incarcata atunci cand Sofia vrea sa faca vreo pozna, sau vrea sa faca altceva decat ii trazneste lui taxu. Eu ma enervez pe ea DOAR cand devine violenta, dar el efectiv o umileste cand nu o asculta, chiar azi ne-am suparat f tare , ea nu vroia sa doarma si el i-a zis exasperat ca e proasta, sau ceva de genu,(a intrebat-o daca e proasta, cred ca asta a fost) la care copilu a ripostat,a zis ca ea nu e proasta, ca ea stie o gramada de lucruri si ca acuma s-a suparat ca i s-a zis asa ceva.
Nu a fost asta umilire? ba da, a fost si din pacate a urmat ditamai scandalul.
de aia eu previn cum pot: respectati-va copiii si tratati-i ca pe adulti, nu altfel. pentru ca ei sunt foarte sensibili si orice jignire, pacalire , ironie, ii doare extrem de mult.
De aia am intervenit cu sanul cu albastru de metil(Mada, puteai sa ma intrebi inainte ce implicatii are genul asta de pacaleli), pt ca e (desi minor, nu asa dramatic cum am reactionat) o metoda ce neaga inteligenta copilului. Incearca sa treci peste supararea pe mine si sa te gandesti mai mult la acest aspect, cum sanul e primul lucru pe care copilasul il cunoaste, care ii ofera alinare, hrana, iubire, si deodata il vede dat cu albastru si inaccesibil din aceasta cauza. Faptul ca generatii de femei au facut asta nu inseamna ca e si bine!!
Eu de fiecare data cand am inceract sa-mi pacalesc copiii nu a mers, m-au taxat.
Sa nu-mi spune-ti ca pe voi nu va taxeaza imediat la fiecare incruntare, nervozitate etc, ca nu va cred.
Acuma, e imposibil sa fii perfect si zambitor incontinuu.
Copiii trebuie sa observe si asta, sa ne prefacem e si mai rau.
dar un autocontrol trebuie sa existe, si copiii pricep, chiar daca nu vor sa recunoasca, explicatiile.
Chiar daca ei nu vor sa accepte, e bine ca noi sa le spunem ca suntem obosite, ca nu reusim chiar in momentul ala sa actionam etc
Ca sa se intaleaga inca odata, eu nu contest dorinta de a intarca, nu o judec, nu o critic.Insa metodele trebuie sa fie atat de blande imcat sa nu produca nici traume fizice (desosebit de periculoase pentru sanatatea mamei!! ), nici psihice .
Andreea, s-a constatat in laborator ca nu se modifica laptele. Ci doar substantele respcetive nu acopera necesarul zilnic al copilului. Pt acest necesar s-a inventat diversificarea:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
da ce scutece folositi?
am patit-o si eu la Sofia , bea f mult iniate de culcare si pe timpul noptii, de aia.
Pune o marime mai mare noaptea eventual.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
papanash spune:
da, am pus nr.5, degeaba. (pampers)
nurofen n-am acasa,am comandat la tati,e pe vine
.
ghighi mananca mandarine, una cu tot cu coaja, o ascunse-se el la jucarii de ieri si azi a halit-o . stiu ca nu-i sanatoasa coaja, dar a comis-o !
Filme Ghighi
danuta36 spune:
Papanash poate ai tensiune mare,de nu-ti trece...ai verificat? La mine durerile de cap trec cu aspirina sau saridon..Si eu o mai gasesc pe Miru uda dimineata.
greyeras spune:
Seara buna fetelor!
Profit ca se joaca Adelina singurica cateva momente, asta nu se intampla prea des, de obicei prefera sa ne jucam cu ea. Azi o rasfat, am facut vaccinul ROR-ul, a plans si abia a stat. Nu a stat la cantarit, la masurat, estimativ are vreo 9, 600 kg. Nu a stat sa o asculte la plamani, s.a.m.d. Plange cand vede dr de nu ne intelegem cu ea. Bine ca am scapat deocamdata. A ramas sa facem Prevenar pe la sfarsitul lui ianuarie.
In legatura cu cazatura, mi-a zis sa o urmarim, e bine ca nu si-a pierdut cunostiinta, si sa urmarim daca doarme mai mult decat de obicei, daca are stari de voma, etc.
Azi nu am mai iesit afara si nici nu facem baita in seara asta. mai suntem si singure, tati e la serviciu.
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
www.flickr.com/photos/21859608@N04/3026513257/" target="_blank">Poze

Cristian Matei(07.09.2007)