Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Buna dimineata

Am dormit foarte bine, Carla s-a obisnuit cu suzi seara, asa ca o tin cu noi putin la tele cu suzi in gurita iar apoi o mut in patutul ei. Doarme in sac de dormit acum, atat de mult imi place ca e asa de calduta dimineata

Felicic, da, mie mi-au folosit biberoanele Dr. Brown's si tot pe astea le folosesc si acum, chiar daca au trecut colicii. Carlei i-au placut mult tetinele, ea are gurita mica iar cele de la Avent ii erau mari si nu-i intrau in gurita cum trebuie, tragea aer pe langa ele. Ce mi-a placut: intr-adevar nu inghite atat de mult aer din bibe, nu se videaza tetina (deci bebele nu trage dintr-un vid), nu se formeaza bule in lichid. Ce nu mi-a placut: sunt greu de curatat, au tija aceea inauntru si e cam enervant. Oricum avantajele sunt mult peste dezavantaje. Sfat: biberoanele vin cu tetina numarul 1, e mult prea subtire, laptele vine foarte greu ba chiar se infunda de la consistenta formulei. Cumpara si un set de tetine numarul 2, chiar daca spune ca sunt doar pentru copii cu varsta mai mare de 3 luni. Eu acum folosesc numarul 3, iar alea sunt pentru 6+ luni. Si nu, nu lucrez la ei, de le-am facut atata reclama , doar sunt multumita de un produs bun care i-au usurat puiului meu durerile de burtica. Vladut.

Kid,

Eva, ma bucur ca sunteti bine. La fel fac si eu Prevenarul dupa 6 luni si pas la Rotarix (desi doctorita mea n-a fost prea incantata ca nu vreau sa-l fac).

Fetele, multumesc pentru raspunsurile referitor la jucarii si la intoarcere la munca. Nu am de gand sa ma intorc la birou, chiar daca ma cheama, insa m-as gandi la varianta de a lucra cateva ore de acasa. Oricum pana acum au fost doar zvonuri, nu mi-a facut nimeni nici o oferta

Carla rade in hohote de vreo 2 saptamani deja, e totala, are o voce atat de scumpa. Ma topesc cand o aud Legat de masaj, eu ii fac in fiecare seara dupa baita si ii place, insa incep cu spatele - ea prefera pozitia pe burtica. La fel si la baita, incep sa-i spal spatele si de abia apoi fata. Crema pe care o folosesc este Nivea Nutri Sensitive.

Azi avem o intalnire la o prietena de a mea, vom fi 5 mamici si 5 bebici, 2 dintre ei de 3 luni si 3 de 5-6 luni. E prima intalnire indoor de acest gen, pana acum ne-am plimbat doar pe afara, deci micutii nu s-au cunoscut de-a binelea. De abia astept sa vad cum vor reactiona.

Mamica fericita de Carla Alexandra
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla

Mergi la inceput

Sabinel, Amaliei, ma bucur ca a trecut cu bine peste noapte.

Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Kid, sper sa te ajute fetele de la Alaptarea Helpline...eu nu pot sa dau sfaturi ca nu ma pricep, dar stiu ca atunci cand statea Daviduta la inceput cu orele la san si ma gandeam ca il chinui degeaba, ca eu nu am ce sa ii dau, am citit de o mamica la fel ca mine, cu aceeasi problema si careia toti din jur ii ziceau ca lasa copilul nemancat numai ca sa demonstreze ea ceva.
Si pana la urma a demonstrat ca laptele a venit si a putut sa alapteze exclusiv, chiar daca la inceput s-a chinuit si ea si bebele putin.
Acum poate nu e cazul la voi, dar eu cred ca ar trebui sa faci cum simti tu si sa nu te lasi cel putin deocamdata influentata de acuzele altora

Sabinel, ma bucur ca ati trecut noaptea cu bine!

Nerantula, mie mi se pare mai logic ca daca bebe e nascut mai devreme sa aiba puseele de crestere decalate cu numarul de saptamani dinainte de 40 de sapt.De ex noi suntem nascuti la 37 si 4 zile si cred ca puseul de 3 luni se decaleaza peste 3 luni cu 2saptamani si putin....asa ar avea cred mai multa logica?Tocmai pentru ca daca bebele era la 40 de sapt el ar fi avut puseul de crestere mai tarziu...Are vreun sens ce zic?

EDIT:la prematuri stiu ca exista varsta aceea corectata.Adica cel nascut la 36 de saptamani are peste o luna varsta de o luna, dar varsta lui corectata e mai mica...totusi se aplica doar pentru prematurei cred, iar peste 37 de saptamani nu stiu daca se mai corecteaza vreo varsta..noua nu ni s-a zis asa ceva.

Mamica implinita de David (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

multumesc, fetelor.
despre alaptat n-as sti sa zic prea multe, si eu am sanii moi in cele mai mute zile si am senzatia ca nu prea are ce sa manance. insa se satura si adoarme fericita, ia in greutate si se vede ca-i merge bine. parerea mea e ca sunt multi "binevoitori" care sfatuiesc introducerea formulei, cum am patit io cu maica-mea. o inteleg, pe vremea cand eram eu copil se dadea ceai, iar la 3 luni jumate am fost trecuta pe lapte de vaca amestecat cu ceai (nu va mai zic ce trag cu stomacul) si ajutata cu termometrul (iar acum am probleme de tranzit). pana la urma fiecare mamica trebuie sa faca cum ii dicteaza instinctul. a mea refuza categoric formula, nici n-am mai incercat sa-i dau.

poze
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna dimineata.
Alexia e bine,nu a mai facut febra,dar am intrat in faza in care nu vrem sa mancam.Sa fie de la vaccin?Ieri a mancat bine pana spre seara,de atunci ne tot chinuim ..nu mananca mai mult de 60ml.
Anca tu cum ai procedat?Si daca mananca asa putin la cat timp ii dai urmatoarea masa.Ca ea si daca plange si-i fac iar lapte nu-l vrea ,se joaca numai.
Sabinel ma bucur ca ati trecut cu bine noaptea.
tzitzi

musette mergeti la intalneala??Super!!Sa faci multe poze
felicic
nerantula cum sunteti?Ce face Gruia?
Eva sunt zile in care si eu stau numai cu Alexia,sa mai intri daaa

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia

Mergi la inceput

Andy, uneori la 3 ore, alteori la 4 si trebuie sa prind momentul cand vrea, acum mananca cam 120-130 la o masa si are 5-6 mese/zi. Sunt multumita totusi fata de saptamanile trecute. Poate totusi e de la vaccin.

Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Andy

Kristin super linkul despre kk bebelusilor

Minunea a venit! de Luca Nicolae

Luca cel frumos

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata si de la noi
Dau o cafeluta (cu sau fara cofeina )

Noi am avut o noapte tare linistita . Se pare ca episodul cu lacrimi si dureri de burtica a fost un remember de colici....Nu a mai avut nimik de 2 seri. Super. A facut baita pe la 9 si la 10 30 a adormit dupa ce s-a mai jucat putin si i-am facut niste poze cu surioara.Am pus poza aici. Si s-a mai trezit dimineata la 6. Asa da program

Irina ma intrebai de semne... Si puiul era agitat si il vedeam ca nu mai trage laptic si urla , se foia, se agita,nu dormea deloc si dupa nici 30 min il puneam iar la tzitzi ca zbiera saracul de foame...Dupa ce ii dadeam biberon nu mai facea asa. Dormea dus 2-3 ore. Si dupa o saptamana in care m-am stresat sa continui cu tzitzi si m-am chinuit, am vazut ca nu ia in greutate, l-am trecut pe formula. Si a luat 300g in urm sapt. Deci era clar ceva cu lapticul meu. Acum m-am resemnat. Asta este, nu e sfarsitul lumii. Imi pare rau dar daca ii este mai bine asa nici nu mai conteaza. NU e nici primul nici ultimul bebe crescut cu formula El sa fie sanatos, ca asta e cel mai important
Le: Am inteles ca sanii moi nu sunt un semnal ca nu mai este laptic suficient. Deci nu e motiv de ingrijorare daca nu ii mai simti ca la inceput pietroi.

Printesa mea iubita Valentina

Soricelul meu iubit

poze

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

neata!
raportez o noapte colicioasa dupa o zi la fel de dureroasa:(
am si eu o mica problema, sunt suzeta lu' fii'miu, suge, adica isi papa lapticul, apoi sta cu minutele si rontaie la tzitzi. daca indraznesc sa ii iau "jucaria" e jale.
anca, frumos program aveti azi
laura, sabinel, ma bucur ca ati trecut cu bine noaptea.
eva, cind citesc posturile tale, parca mai imi revin putin. credeam ca numai cipri e dependent de mine in asemenea hal ziua cu greu doarme o ora legata, in rest cu jumatatile de ora. da' las' ca ne facem noi mari si sa vezi ce o sa plingem dupa ei
feli, esti mama eroina, nu glumesc, toata stima
fetele cu intilneala, sa aduceti multe poze.

alexa, cipri si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

babytza, super program ai niste copilasi deosebiti. printesa e frumoasa foc, si ce mult a crescut davidutzu!

alexa, cipri si mami

Mergi la inceput